Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dugarry

#451 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Dugarry »

Hakiz wrote: 14/10/2023 14:41
Dugarry wrote: 14/10/2023 14:35

Kako mozes da ne gotovis BHF?

Nije mi jasno….
Nije da ih ne gotivim. Ravnodušan sam.

A kada bilo koja grupa počne da se ponaša kao da ima neko pravo samo zbog toga što je grupa istomišljenika, onda sam protiv.

Da je BHF tako fin kako ga ti želiš predstaviti, eventualna kazna za sinoć bi bila plaćena tako što bi pripadnici BHF iz svojih džepova skupili novac. Jer su oni razlog kazne, ako je bude. I svaki put tako. Kada god zbog navijanja bude kazna, navijači je plate.

Ali, za takav vid podrške sportu i sportostima ipak niste spremni, je li tako :wink:
Ja podrzavam protest BHF, i smatram da je duznost navijaca u BiH da se bune protiv ovakvog saveza. Ako sutis, to znaci da odobravas kradje u PRL. Odobravas krajnje neozbiljno rukovodjenje reprezentacijom.
Na kraju, ova odluka vezana za zastavu sa ljiljanima je uriniranje po navijacima BiH.

BHF se buni, dok klupske navijacke grupe sute i trpe, sto je po meni pogresno!
Zoooka

#452 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Zoooka »

Student_u_Ostavci wrote: 14/10/2023 14:45
Zoooka wrote: 14/10/2023 14:14 Absurd buahahaahahahahah
:lol:

Arbajt, absurd, pomiješala im se slova
Najjače je, kao on će napisati poduži post da ispadne pametan jednom u životu, kad ono greška u prvoj rečenici.
Lug

#453 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Lug »

giovanni008 wrote: 14/10/2023 14:23 Ljudi uopste nemaju predstavu da glavne face u BHF zive u BiH i da je 50 % clanova iz BiH, znaci hejtanje na racun dijaspore nidje veze!
Davno je prosla smjena stare generacije kad su vecinom glavne BHF face bile iz Svedske/Danske/Njemacke....

Sto se tice rata savezu, nekada je to bilo sasvim drugacije i pod drugacijim okolnostima tako da se ne moze izvuci paralela strategije i nacina napada na savez prije i sad.

Tada je savez drzala cisto "kriminalna" banda prvo pod Pusinom zatim pod Usanovicem, Pasalicem i ostalima kojima je osnovni cilj bio ukrasti sto vise love i radi toga zadrzati se sto duze moguce na vlasti. Tada je bilo i lakse odraditi Rat Savezu jer politicka komponenta nije bila toliko ukljucena em sto su tu bili Jelic, Kovacevic, Dominkovic kojima je bio zajednicki interes isti znaci novac. Tako da kada je Istrazni Sud poceo da odmotava kriminalno-mafijaski klupko, bilo je puno lakse animirati navijace da se svi zajedno suprostavimo mafijaskoj bandi sto je sa ciljem bilo i njihovo svrgavanje. Ostalo je istorija....

Eh sad je stvar puno slozenija, sada su ljudi u savezu kojima je na prvu prvi kriterij "politicki" pa onda sve ostalo. Jedino u bosnjackoj strukturi se jos uvijek zadrzao cisto krimogeni nacin razmisljanja i u stanju su prodati vlastitu mater zarad besplatnih letova, hotela i provoda sa sirom familijom po gostovanjima reprezentacije.

Zato se danas rat savezu (za razliku od onog prije) ne moze sprovesti na isti nacin.

Naravno potrebna je "paznja" da bi se narod trgnuo iz letargije, tako da neka osrednja bakljada nije ni tako lose, ali misljenja sam da se ne bi trebalo preslikavati strategija kao od prije.

Vico je "politicki" postavljen iz politickih krugova manjeg entiteta uz blagoslov Begica koji je zauzvrat dobio titulu dozivotnog pocasno predsjednika saveza. Znaci nema teorijske sanse da bi mi danas prekidima utakmice smjenili Vicu. Danas bi prekidima utakmice samo naskodili sami sebi a Dodik bi zadovoljno trljao ruke.

Ono na sta bi se trebalo fokusirati jeste "pritisak" na domace izdajnike Colpu, Durica i ostale koji svojim glasom i klimanjem glave dozvoljavaju Vici da radi sta god hoce u savezu. E tu imamo moc da pritisnemo nase domace izdajnike i da eventualno sa tog nivoa dodju neki novi ljudi koji ce imati svoje JA. Jer Vico i Savez ne mogu donositi ni jednu odluku ako je bosnjacki korpus iole protiv.

Dusmanin je bacio "kosku" medju nas, ne budite naivni, ne dozvolite da se dijelimo i medjusobno optuzujemo, pamet u glavu!

Nasim fudbalerima je potrebna podrska vise nego ikada!

Za kraj, dokument SANU koji trebate nauciti napamet jer se dotice i sporta tj. fudbala o cemu je rijec u ovoj temi:

"
Drugi Memorandum SANU

Drugi memorandum SANU je kolokvijalni naziv za dokument kojega su srpski književnik i političar Dobrica Ćosić, svojedobni predsjednik SR Jugoslavije, prof. dr. Ljubomir Tadić, srpski pravnik i političar čiji je sin Boris Tadić bio predsjednik Republike Srbije 2004. - 2012. godine, te još nekoliko drugih članova Srpske akademije znanosti i umjetnosti uputili članovima vlade Mirka Cvetkovića.

"Slobodna Bosna" objavljuje u ožujku 2013. godine faksimile "Memoranduma 2", u kojem se predlaže koordiniranje institucija iz Republike Srbije i Republike Srpske, radi onemogućavanja konsolidacije stanja u Bosni i Hercegovini i konačnog odcjepljenja teritorija Republike Srpske od BiH i njegovog pripajanja Srbiji.

“Koristiti sve mehanizme da se oba doma parlamenta BiH maksimalno onemoguće u radu, obezvrede i obesmisle na sve moguće načine. Sprečavati donošenje zakona koji se ne smatraju bitnim i ne predstavljaju nikakvu pretnju RS-u. Ovo je jedno od značajnijih sredstava za dokazivanje teze o nemogućnosti funkcionisanja zajedničkih institucija. Generalno, uvek i na svakom mestu insistirati na tome da su ‘državna’ vlast i institucije na nivou BiH nepotrebne, suvišne, nemoguće, skupe i antisrpske... Ni po koju cenu ne sme se dozvoliti formiranje bilo kakvih saveza, udruženja ili asocijacija na nivou BiH. Dakle, ni po koju cenu se ne sme dozvoliti čak ni formiranje udruženja pčelara na nivou BiH, a o drugim važnijim asocijacijama se ne sme ni razmišljati. Čak i povezivanja saveza iz RS-a s onim iz BiH treba izbegavati.

Naročitu pažnju treba obratiti na sportske saveze, a naročito na reprezentativne selekcije na nivou BiH. Svim silama se truditi da Republika Srpska ima svoja republička takmičenja u svim sportovima, na svim nivoima, uključujući i reprezentativni. Raditi na uvezivanju sportskih društava iz RS-a i Srbije, a vremenom ih ujediniti u jedan sportski savez. Onim Srbima iz RS-a koji eventualno budu prihvatili učešće u zajedničkim ligama na nivou BiH ili reprezentacije BiH jasno staviti do znanja da time izdaju srpstvo i svrstavaju se u red srpskih izdajnika. Ukoliko nastave sa takvim aktivnostima, primeniti druge mere kako bi se obeshrabrili...

Maksimalno izbegavati upotrebu termina - Bosna i Hercegovina. Vrlo je bitno da se osim političara, medija, kulturnih i javnih radnika u Republici Srpskoj, ovoga pridržavaju mediji, kulturni i javni radnici u Srbiji. U slučajevima kada je iz nekih razloga neophodno pomenuti taj termin, onda staviti u prvi plan Republiku Srpsku npr. Republika Srpska i ostatak BiH. Vrlo je značajno da političari u RS-u jasno stave do znanja javnosti i međunarodnoj zajednici da BiH ne smatraju kao jedinstvenu državu, već kao zajednicu dve teritorije koje trenutno čine celinu. A tu celinu treba što češće nazivati neprirodnom, nametnutom, nemogućom… Koristiti termin Srpska, kako bi se na taj način RS definisala isključivo kao srpska teritorija. Pridev ‘srpski’ koristiti u svim mogućim situacijama, od naziva institucija, službi, ustanova, praznika, gradova, medija, banaka, sportskih klubova, književnika i njihovih dela, sela, zaseoka, reka, mostova i svega drugog, ma koliko to u pojedinim situacijama zvučalo neobično, čak i smešno”,
Lektira! :thumbup:
Ovdje par botova sa par nikova zele upravo razjediniti, stvoriti utisak o masovnim protivljenjima BHF. Laz! Patrioti BiH podrzavaju navijace i to masovno.
Svaka cast!
auspuhc

#454 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by auspuhc »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 14:47 Imaju nasi Svedi jos jedan izraz koji ih odaje....kako ono bjese...

"Aktivitet" cini mi se :mrgreen:
Jesu li se Sasa Ibrulj i onaj drug mu neobrazovani oglasavali?
Student_u_Ostavci

#455 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Student_u_Ostavci »

Zoooka wrote: 14/10/2023 14:48
Student_u_Ostavci wrote: 14/10/2023 14:45

:lol:

Arbajt, absurd, pomiješala im se slova
Najjače je, kao on će napisati poduži post da ispadne pametan jednom u životu, kad ono greška u prvoj rečenici.
Ma totalni absurd, mushafa mi.
Crvena Tifoza

#456 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Crvena Tifoza »

auspuhc wrote: 14/10/2023 12:35
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 12:31 https://www.klix.ba/sport/nogomet/bh-fa ... /231014038

Nuto stava, ko si ba ti da nekom kazes da suti :lol:
Ljudi se umislili ko da su neki bitan faktor, a ne da im je posao pranje supka Hansu i Friedrichu.
Čime se ti baviš? Šta je tvoj posao?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#457 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Sjecam se 2007. utakmica protiv Armenije cini mi se, na BP je bilo jednocifren broj zastava sa ljiljanima, ja imao na Zapadu i mozda jos par ljudi na toj polovici tribine, jos kod mene grb bio vertikalno....
Dugarry

#458 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Dugarry »

auspuhc wrote: 14/10/2023 14:51
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 14:47 Imaju nasi Svedi jos jedan izraz koji ih odaje....kako ono bjese...

Jesu li se Sasa Ibrulj i onaj drug mu neobrazovani oglasavali?
Mogu misliti sta ti je neki dijasporac uradio pa si postao takav 😂

Sasa je najbolji BH sportski novinar!
dječak sa šibicama

#459 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by dječak sa šibicama »

Slobodna Bosna u posjedu strogo cuvanog Memoranduma 2 :lol:

Kakve ublehe, pa drzavne tajne se ne dijele okolo posebno ne novinarima SDA glasnika.
Crvena Tifoza

#460 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Crvena Tifoza »

EFD22 wrote: 14/10/2023 13:18 BHF je skupina dokonih pobjegulja koji se prave veće patriote od bilo koga, nikad ih niko iz BiH nije gotivio.
Uvijek bili i bit će.

Nije problem dijaspora i nikad neće biti, pa i ja ću vrlo brzo biti dio te dijaspore, i većina moje familije i prijatelja je dijaspora, ali ljudi otišli trbuhom za kruhom i ne seru ni o politici ni o savezu nit se smatraju meritornim za bilo kakva dešavanja u državi koju su svjesno i s namjernom napustili.

Poserem se ja na BHF, smradovi obični.
Prosvijetli nas molim te sa ovim pobjeguljama.
Od kraja rata je skoro 30 godina.
Kad vidiš slike onih mladića na tribinama, rijetko koji ima preko 30.

Nekad treba malo mućnut glavom pa doći i posrat se na forum.
luckylaka

#461 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by luckylaka »

Dobro jutro dobri ljudi.A sto mozete srati za nepovjerovati je.Ponavljate se.Niti ce BHF odustati od svog cilja niti ce ovi sto kritikuju nastetiti BHF,znaci na istom smo.Okrenimo se Portugalu.Pokazali smo sinoc da mozemo igrati jes da protivnik nije po mjeri ali ima nesto u ovoj ekipi.Drugo.Ne obracam paznju na ova sranja po dijaspori jer bi po toj logici trebao srati po recimo Hordama ili Manijacima zbog bakljada ali ne pada mi ni na kraj pameti.Cak uzivam u onakvom ambijentu.Bolje i to nego se qrciti ustaskim i cetnickim simbolima i pjesmama.Poz.od dijasporca :bih:
Hakiz

#462 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Hakiz »

Point. wrote: 14/10/2023 14:45
Hakiz wrote: 14/10/2023 14:41

Nije da ih ne gotivim. Ravnodušan sam.

A kada bilo koja grupa počne da se ponaša kao da ima neko pravo samo zbog toga što je grupa istomišljenika, onda sam protiv.

Da je BHF tako fin kako ga ti želiš predstaviti, eventualna kazna za sinoć bi bila plaćena tako što bi pripadnici BHF iz svojih džepova skupili novac. Jer su oni razlog kazne, ako je bude. I svaki put tako. Kada god zbog navijanja bude kazna, navijači je plate.

Ali, za takav vid podrške sportu i sportostima ipak niste spremni, je li tako :wink:
Pa ti ne kontaš samu svrhu bakljade sinoć. Trebaš da odvojiš podršku sportistima i šukanje korumpiranom Savezu.
Pa, nije se bakljada pravila u prostorijama Saveza, nego na utakmici. Sinoć je bilo šukanje utakmici, ne Savezu.
Point.

#463 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

Imaju i naši domaći još jedan izraz koji ih odaje....kako ono bješe...

"Letargija" čini mi se :mrgreen:
auspuhc

#464 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by auspuhc »

Crvena Tifoza wrote: 14/10/2023 14:53

Ljudi se umislili ko da su neki bitan faktor, a ne da im je posao pranje supka Hansu i Friedrichu.
Uglavnom nisam zapadnjacki sluga.
Point.

#465 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

Hakiz wrote: 14/10/2023 15:01
Point. wrote: 14/10/2023 14:45

Pa ti ne kontaš samu svrhu bakljade sinoć. Trebaš da odvojiš podršku sportistima i šukanje korumpiranom Savezu.
Pa, nije se bakljada pravila u prostorijama Saveza, nego na utakmici. Sinoć je bilo šukanje utakmici, ne Savezu.
Nije tačno. Strani mediji su već prenijeli razlog ove bakljade a kaznu će plaćati Savez, to ih najviše boli.
Mirni domaćini učinili su sve da se naši navijači osjećaju kao kod kuće, a radio Liechtenstein je dao svoj osvrt na utakmicu.

Naveli su da je na tribinama bilo 5.800 gledalaca, te da su sve ulaznice rasprodane.

Bosanski navijači su ubacivali vatromet na teren. Prema njihovim izjavama, protest koji je bio vidljiv i na transparentima, bio je usmjeren protiv vlastitog fudbalskog saveza, a ne protiv tima. Navijači između ostalog optužuju Savez za korupciju", navodi u svom izvještaju.
Crvena Tifoza

#466 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Crvena Tifoza »

auspuhc wrote: 14/10/2023 15:05

Uglavnom nisam zapadnjacki sluga.
Zar te sramota reći? Ne zvuči mi da si sretan na poslu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#467 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 14/10/2023 15:02

Ima stara narodna:

Ne govori ljudima kako im je.
Hakiz

#468 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Hakiz »

Point. wrote: 14/10/2023 15:06
Hakiz wrote: 14/10/2023 15:01

Nije tačno. Strani mediji su već prenijeli razlog ove bakljade a kaznu će plaćati Savez, to ih najviše boli.
Mirni domaćini učinili su sve da se naši navijači osjećaju kao kod kuće, a radio Liechtenstein je dao svoj osvrt na utakmicu.

Naveli su da je na tribinama bilo 5.800 gledalaca, te da su sve ulaznice rasprodane.

Bosanski navijači su ubacivali vatromet na teren. Prema njihovim izjavama, protest koji je bio vidljiv i na transparentima, bio je usmjeren protiv vlastitog fudbalskog saveza, a ne protiv tima. Navijači između ostalog optužuju Savez za korupciju", navodi u svom izvještaju.
Aha. Dakle, rješenje problema u Savezu je da ga osiromašiš.

Šta onda?
Point.

#469 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

Eno reče ti, nije zapadnjačka sluga :lol: U prevodu, ne radi ništa. Shisha, kafica, markica.

No pasaran!
luckylaka

#470 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by luckylaka »

Sinoc smo imali BHF party.Slozna ekipa koja je zajedno od 92-e.Dakle ekipa od kojih su vecina bili pripadnici 5 i 7 korpusa iz Buzima,Cazina,Kladuse,Prijedora...Pa Bujrum serite po njima,valjda su to zasluzili nakon sto su dosli ovdje a drzava ih dole odbacila ko staru krpu.Jebo njih podrzimo vicu i misketa borce za bolju BiH
Point.

#471 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 15:08
Point. wrote: 14/10/2023 15:02

Ima stara narodna:

Ne govori ljudima kako im je.
Ima još jedna.

Lako je stvoriti revoluciju ali je zaista teško izmijeniti dušu naroda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#472 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

luckylaka wrote: 14/10/2023 15:16 Sinoc smo imali BHF party.Slozna ekipa koja je zajedno od 92-e.Dakle ekipa od kojih su vecina bili pripadnici 5 i 7 korpusa iz Buzima,Cazina,Kladuse,Prijedora...Pa Bujrum serite po njima,valjda su to zasluzili nakon sto su dosli ovdje a drzava ih dole odbacila ko staru krpu.Jebo njih podrzimo vicu i misketa borce za bolju BiH
Svanulo znaci preko Atlantika

Ili ne mozes spavat?
Point.

#473 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

Hakiz wrote: 14/10/2023 15:10
Point. wrote: 14/10/2023 15:06

Aha. Dakle, rješenje problema u Savezu je da ga osiromašiš.

Šta onda?
Kokice u ruke i čekaj.
Hakiz

#474 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Hakiz »

luckylaka wrote: 14/10/2023 15:16 Sinoc smo imali BHF party.Slozna ekipa koja je zajedno od 92-e.Dakle ekipa od kojih su vecina bili pripadnici 5 i 7 korpusa iz Buzima,Cazina,Kladuse,Prijedora...Pa Bujrum serite po njima,valjda su to zasluzili nakon sto su dosli ovdje a drzava ih dole odbacila ko staru krpu.Jebo njih podrzimo vicu i misketa borce za bolju BiH
Nemoj patetike.

Šta bi trebali onda reći oni koji su ostali ovdje?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#475 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Za sta bi navijali da neko nije ostao ovdje?
Post Reply