Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zapiši ovo što ću sada reći i prenesi glupacima iz BHFa:
NIKADA NEĆEŠ SMIJENITI NACIONALNI SAVEZ PREKIDOM UTAKMICA KVALIFIKACIJA. NIKADA!
Šta će on prenositi tvoje poruke, znaš valjda gdje se nalazi Stadion Bilino Polje i na kojoj tribini stoje fanatikosi, imaš do ponedjeljka navečer čitava tri dana da nađeš i da ti narastu muda i svoju genijalnu poruku lično im kažeš. Imaš kupiti i onaj megafon pa im se svima nagovori. Ne znam u čemu je problem, nije Zenica daleko
No, vidi se da si repku krenuo pratiti od odlaska Peteva, jer upravo bakljadama i prekidima utakmica je pokrenuta grudva koja je prerasla u lavinu koja je srušila prijašnji korumpirani savez.
Prođem svaki dan pored saveza dva puta, niđe nijednog BH fanatikosa tako da ih nemam vremena čekati tu jer se moram check in i check out na poslu. A i siguran sam da mnogi od njih ni ne znaju gdje je savez.
Nisi ti upućen očigledno. Vico Zeljković, u UEFA krugovima uživa sasvim okej status. Munib Ušanović i ekipa koja je tada bila na celu nije ni znala gdje je sjediste fudbalskih organizacija. Ponavljam, jer očito vama koji rijetko koristite nas jezik treba ponavljati. Bakljade i prekidi utakmica KVALIFIKACIJA ZA VELIKA TAKMIČENJA ILI BILO KOJIH MEĐUNARODNIH UTAKMICA, NIKADA neće rezultirati smjenom saveza. To je nonsens potez. Jedino sto se moze postici, a to glupaci iZ BHF vjerovatno ni ne znaju, su astronomske kazne sa savez tj za BH fudbal u konacnici, te razmatranje izbacivanje te reprezentacije iz kvalifikacija i baraza.
A evo i jedno sasvim korektno pitanje: Jel znas uopste iz kog razloga je 2011 suspendovan NSBiH? Hint: Nije zbog baklji ili Frenkieve pjesme Rat savezu.
I to se moze rjesiti, ali dok je SDA prodanih dusa u savezu to se nece desiti
Slazem se. U nasoj ligi Krajisnik dize ruku za kaznjavanje zbog parole o Izetu Nanicu
Problem Saveza nije samo reprezentacija, daleko je vise tu stvari, ali ne vidim da ijedna navijacka grupa, pa ni sve zajedno, mogu sta promijeniti.
Jednostavno, Vico+nase prodane duse trenutno izgledaju nedodirljivo.
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj četvrtog oktobra kaznila je klubove u ukupnom iznosu od 32.000 KM. -
Tako će FK Željezničar na račun krovne kuće bh. nogometa morati uplatiti još 6.000 KM zbog utakmica sa Zrinjskim u gostima (2.000 KM) i Širokim Brijegom na Grbavici (4.000 KM). HŠK Zrinjski će u kasu NSBiH uplatiti 8.000 KM zbog upotrebe pirotehnike, rasizma i drugih oblika diskriminacije (utakmice protiv Tuzla Cityja, Igmana i Željezničara). FK Velež je kažnjen s 3.000 KM zbog prekršaja na utakmici protiv Sloge u Mostaru, kao i 2.000 KM na utakmici Kupa protiv Bosne u Visokom. NK Široki Brijeg je zbog upotrebe pirotehnike protiv Borca i Sarajeva sankcioniran sa 5.500 KM. Također, zbog događanja na meču Kupa protiv Želje, s 1.000 KM je kažnjena je i FK Sloboda. FK Borac je kažnjen sa 2.000 KM zbog pirotehnike protiv Veleža, a FK Sarajevo će platiti 4.500 KM zbog prekršaja na utakmici protiv Zvijezde 09. -
Sto se mene tice neka im prave stetu zbog ovoga. Oni reketiraju klubove svako kolo pa neka i njih reketira UEFA-a.
Nisu ni navijaci cvjecke, mislim na klupske, ovo sa bakljama u Premijerligi je glupost, samo steta klubovima ali Savez nikad nije donio odluku daj kaznu zatvaranja tribine, utakmicu bez publike, nesto sto bi zuljalo te koji prave gluposti nego udari klub po dzepu. Zasto? Pa zato sto njihov cilj nije da uvedu red vec da uzmu reket. I tako iz kola u kolo, iz godine u godinu. Uzmu sigurno petnest hiljada po kolu u prosjeku.
BHF se ne smiju ugasiti, to se ne smije dozvoliti, jer mora postojati neki bunt, ocito su oni jedini koji to mogu uraditi, jer nas vecina ne reaguje.
E, sada kada se vec dodje do bunta, mora se znati zbog cega je taj bunt konkretno i nikako on ne smije biti politicki, ja mislim da i ono sinoc ima politicku zaledjinu i da to nista nije bilo iskljucivo na njihovu ruku.
Mi moramo shvatiti da nasa repka trenutno ne posjeduje neki poseban kvalitet, jos je porazima koje smo imali poljuljano samopouzdanje igracima, treba biti realan i reci da nasa trenutna repka nije ni blizu po kvaliteti onoj koja se plasirala na SP i koja je igrala na SP, da bi mi dobili od repke sta ocekujemo to jeste plasman na EP ta repka mora biti na nivou ili bar priblizna toj repki koja se jedina plasirala na neko veliko takmicenje, sve dok nemamo taj kvalitet moramo prijvatiti surovu realnost a to je da smo u rangu Slovacke i Islanda, jednostavno je tako.
Sinoc sam vidio pomake u igri i volju i zelju kod igraca, samim tim sinocnjim repertoarom BHF su napravili kontraefekat i evo i ovim putem ih pozivam da u Zenici dodju iskkjucivo da navijaju i da ne ponavljaju scenario iz Vaduza, da vidimo gdje smo protiv Portugala i koliko zaista mozemo u ovom trenutku.
Point. wrote: ↑14/10/2023 01:26
Šta će on prenositi tvoje poruke, znaš valjda gdje se nalazi Stadion Bilino Polje i na kojoj tribini stoje fanatikosi, imaš do ponedjeljka navečer čitava tri dana da nađeš i da ti narastu muda i svoju genijalnu poruku lično im kažeš. Imaš kupiti i onaj megafon pa im se svima nagovori. Ne znam u čemu je problem, nije Zenica daleko
No, vidi se da si repku krenuo pratiti od odlaska Peteva, jer upravo bakljadama i prekidima utakmica je pokrenuta grudva koja je prerasla u lavinu koja je srušila prijašnji korumpirani savez.
Prođem svaki dan pored saveza dva puta, niđe nijednog BH fanatikosa tako da ih nemam vremena čekati tu jer se moram check in i check out na poslu. A i siguran sam da mnogi od njih ni ne znaju gdje je savez.
Nisi ti upućen očigledno. Vico Zeljković, u UEFA krugovima uživa sasvim okej status. Munib Ušanović i ekipa koja je tada bila na celu nije ni znala gdje je sjediste fudbalskih organizacija. Ponavljam, jer očito vama koji rijetko koristite nas jezik treba ponavljati. Bakljade i prekidi utakmica KVALIFIKACIJA ZA VELIKA TAKMIČENJA ILI BILO KOJIH MEĐUNARODNIH UTAKMICA, NIKADA neće rezultirati smjenom saveza. To je nonsens potez. Jedino sto se moze postici, a to glupaci iZ BHF vjerovatno ni ne znaju, su astronomske kazne sa savez tj za BH fudbal u konacnici, te razmatranje izbacivanje te reprezentacije iz kvalifikacija i baraza.
A evo i jedno sasvim korektno pitanje: Jel znas uopste iz kog razloga je 2011 suspendovan NSBiH? Hint: Nije zbog baklji ili Frenkieve pjesme Rat savezu.
Pa normala da ih nećeš naći radnim danom ispred Saveza, nisi jedini u radnom odnosu. Ja ti dajem konkretan savjet gdje i u koje doba ih možeš naći i nagovoriti im se. Evo, ne trebaš čamiti čekajući u ponedjeljak naveče ispred Saveza u Šeheru, odeš ispred platoa stadiona Bilino Polje u Zenici oko 19.00 po centralnoevropskom vremenu i tu ćeš ih naći.
Da ti opet objasnim neke stvari, pošto vidim da ti teško ulazi prvi put. Bakljade neće direktno smijeniti Savez, bakljade su okidač, grudva koja pokreće lavinu, iskra koja rasplamsa požar, da se usmjeri pažnja ljudi koji mogu smijeniti Savez. Tako je bilo i prošli put. Sve one bakljade, transovi i slično su skrenuli pažnju ljudi na većim pozicijama i ostatak je (h)istorija.
Ah BHF, ti opasni momci koji nisu iz dijaspore "wink wink", gazije iz Bužima i ostalih zabiti Krajine koji dan ne bi preživjeli u Buća Potoku koliko su zajebani.
Očekujem da Vico uloži sredstva za edukaciju navijača i objasni prije svega klupskim navijačima, ali katkada i reprezentativnim da utakmice nisu poligon za izražavanje političkih, religijskih, nacionalnih i sličnih stavova. U budućnosti očekujem da navijači samo izražavaju podršku klubu i reprezentaciji, s tim da je dozvoljeno izražavanje lojalnosti savezu.
Point. wrote: ↑14/10/2023 11:14
Da ti opet objasnim neke stvari, pošto vidim da ti teško ulazi prvi put. Bakljade neće direktno smijeniti Savez, bakljade su okidač, grudva koja pokreće lavinu, iskra koja rasplamsa požar, da se usmjeri pažnja ljudi koji mogu smijeniti Savez. Tako je bilo i prošli put. Sve one bakljade, transovi i slično su skrenuli pažnju ljudi na većim pozicijama i ostatak je (h)istorija.
Jebote ponjava, natjero si me da sa studentom pusem u istu tikvu....ovo je romansirana historija koju ti pises i razlog zasto ljudi koji vole reprezentaciju preziru BHF...veze to nije imalo niti ce imati sa smjenom Muniba i Ilje...
DaysleepeR wrote: ↑14/10/2023 11:16
Ah BHF, ti opasni momci koji nisu iz dijaspore "wink wink", gazije iz Bužima i ostalih zabiti Krajine koji dan ne bi preživjeli u Buća Potoku koliko su zajebani.
DaysleepeR wrote: ↑14/10/2023 11:16
Jeste zajebani nema sta
Mi iz Sarajeva ne bi trebali ako imamo obraza prozivati nekog iz Buzima je li gazija ili nije.
Pola Bosne prodano da se mi ne bi ostatak zivota provlacili kroz misiju rupu ispod aerodroma.
Ovo je kada je Petev preuzeo, loše je vodio Dinamo i svi su mislili da se neće moći nositi sa izazovom.
Mislit i srat nije isto, tako je i sa Savom a djelimicno i sa Vicom, taj Vico Zeljkovic ne moze ni jedne ebene odluke sam donijeti, da ne pricam o pritiscima sto se tice zadnja dva selektora prije Save. Na kraju ce ispasti da je nas najveci problem sa njima dvojicom iskljucivo zbog toga kako se zovu i odakle su.
Ovo je kada je Petev preuzeo, loše je vodio Dinamo i svi su mislili da se neće moći nositi sa izazovom.
Fasistima je prvenstveno smetala nacionalnost Ivayla Peteva.
Ne bih se složio, premda ima naravno i toga kod pojedinaca.
Uz navedeno Petevu PR nije jača strana, davao je izjave na početku tipa briga me šta navijači misle, to se jednostavno ne radi.
Kao kad je Savo pokazao međunožje navijačima Ville, pa ga ekspresno najurili iz kluba.
Nisu navijači bili iza nepoduženja ugovora Petevu, nego Savez, razlog je nejasan.
Fasistima je prvenstveno smetala nacionalnost Ivayla Peteva.
Ne bih se složio, premda ima naravno i toga kod pojedinaca.
Uz navedeno Petevu PR nije jača strana, davao je izjave na početku tipa briga me šta navijači misle, to se jednostavno ne radi.
Kao kad je Savo pokazao međunožje navijačima Ville, pa ga ekspresno najurili iz kluba.
Nisu navijači bili iza nepoduženja ugovora Petevu, nego Savez, razlog je nejasan.
Da. Naravno da te nije briga šta navijači misle, samo to ne kažeš.
Point. wrote: ↑14/10/2023 11:14
Jebote ponjava, natjero si me da sa studentom pusem u istu tikvu....ovo je romansirana historija koju ti pises i razlog zasto ljudi koji vole reprezentaciju preziru BHF...veze to nije imalo niti ce imati sa smjenom Muniba i Ilje...
Nemoj da se lažemo, ti i slični prezirete BHF iz jednog i jedinog razloga, a to je što generalno prezirete dijasporu. Takvo razmišljanje jednostavno nije zdravo.
Zamisli ove ponjave od rečenice razlog zasto ljudi koji vole reprezentaciju preziru BHF .
Naravno da su BHF počeli sa pričom o rušenju Saveza i da je to doprinijelo njegovom rušenju. Ti bi u drugu tikvu puhao sada da su Robijaši ili bilo koja druga doamaća random grupacija to počeli.
Dobro su fanatikosi dali dijagnozu današnjim saopštenjem, letargični SparTanci.
Nemoj da se lažemo, ti i slični prezirete BHF iz jednog i jedinog razloga, a to je što generalno prezirete dijasporu. Takvo razmišljanje jednostavno nije zdravo.
Zamisli ove ponjave od rečenice razlog zasto ljudi koji vole reprezentaciju preziru BHF .
Naravno da su BHF počeli sa pričom o rušenju Saveza i da je to doprinijelo njegovom rušenju. Ti bi u drugu tikvu puhao sada da su Robijaši ili bilo koja druga doamaća random grupacija to počeli.
Dobro su fanatikosi dali dijagnozu današnjim saopštenjem, letargični SparTanci.
Pusti se dijaspore, to je navlacenje price na lakse branjiv teren. Isto si politicari kad se krenu sakrivat iza djece
Objasnio sam ti vec sto ih ne volim i evo ako treba opet-oni bi da privatiziraju navijanje djesi legendo, ti ces me ucit kako da navijam za sopstvenu drzavu kojoj placam poreze ja se izjebem oko vize, putujem u Portugal 4 dana autobusom i ti bi da mi odredjujes kako cu navijat i vrijedjas me kad te iznapusavam kurcem
Savez nije pao zbog price BHF-a, to nije tacno. Tacno je da su oni furali tu pricu i da je to koincidiralo sa komitetom za normalizaciju, ali korelacija i kauzacija nisu isto.