_BataZiv_0809 wrote: ↑13/10/2023 08:25
Ozimician wrote: ↑13/10/2023 08:14
Realno, zasto se necija konzumacija alkohola problematizira u jednoj sekularnoj zemlji?
I to koliko vidim najvise od ljudi koji zagovaraju sekularne vrijednosti ?
Proklamovati sekularne vrijednosti nije isto sto i zagovarati rad pod uticajem alkohola. To je u svakoj normalnoj drzavi tako. Nije li ona nasa mala sto je bila ministrica u Sveckoj/Danskoj otpuhala sa pozicije pod obrazlozenjem da je policija zaustavila kako vozi sa DOZVOLJENOM kolicinom alkohola u krvi, ali je cugala i sjela za volan?
Da se razumijemo, cugam i ja. Ne ko prije, nekad sam mamurluk ubijao pivom, ali cugam. Ali u radno vrijeme nikad u zivotu, ni kao pripravnik.
Zna se kad se cuga.
Pa sad ako je to bas glavni problem, moglo bi se organizovati svako jutro alkotestiranje, za sve uposlenike u svim firmama, pogotovo drzavne sluzbenike.
Ne znam za Svedsku, ali u Bayernu se pije itekako. Imas i onu Sanu Marin u Finskoj kao primjer. Itd.
Obicno kad neko nekome smeta na poziciji iz drugih razloga, a nema mu se naci nikakva druga afera, onda se udari na tu neku personality stranu.
I da, Komsic i DF svakako slabo gdje da su vlast, za predsjednistvo svakako je bio najbolji moguci kandidat. Ne zato sto je on dobar (los je na kvadrat), nego jer mu je alternativa jos 3x gora.