Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nekitamopd wrote: ↑12/10/2023 21:46
Da nije sveta zemlja vas nebi ni zanimalo, ovo vam iskreno kazem. Kao sto vas patnja drugih muslimana ne zanima bila ona od ruke nemuslimana ili muslimana.
Boli vas sve briga za Jemen, Ujgure, Kurde, Rohinje.
Ne spominju se u dzamijama, nema skupova za njih.
Ma nije bilo skupova ni za Irak ni Afganistan ma nista.
Ali sveta zemlja je u pitanju, srce svakog zidova, muslimana i krscanina se uzbudi. Religija vam je svima zamazala oci.
nista novo, posljedica nacionalne demomkarije u nazad 30g
tri nacionalna tora, podizu djecu za ove il one prohtjeve; samo u bosni postoji bosnjatcko drvo, hrvatsko il srpsko drvo
Pa kada su zasluzili. Do tog dana se svijet sazaljevao na njih od tada ko ih jebe. A da im se svima oprosti neka pokazu ko su ti Hamas teroristi. Jednostavno rijesenje
Odabrao si nick po Benjaminu?
Bibi i 9/11 to nam nesto govori, onaj Konami ima u nicku 666, onaj Jez i Jez spominje 666 broj indirektno. Omen/znak.
ultrajvosa 1987 wrote: ↑12/10/2023 20:01
Kad ovi sto podrzavaju IDF mogu spamat do besvjesti hajd da i ja probam.
Otkud vam to da su na slici bosnje ? Koliko vidim sve sami palestinci, vidi im se po ćehri.
Ustasija iz Mostara moze u isto vrijeme crtat po partizanskom groblju kukaste krstove ( Sumirova raja) i podrzavat prezivjele iz holokausta, a ne mogu palestinci podrzavat svoje sunarodnjake ?
Kad Hrvatska pobjedi u npr boćanju , hrvati iz Mostara pale baklje i podrzavaju, i srbi isto mogu, samo se palestinci ne mogu suosjecati sa svojim sunarodnicima ?
U Bosni ima oko 10 000 Palestinaca, studenata ali i od prije. Ali kakve veze ima i traka oko glave. Pa mnogi ovdje su Muslimani, to Muslimani nemogu imati svoja obiljezja i nosati ih itd.
Sta se tice zlocina nad drugim narodima od Kurda do Ujgura itd, mnogi su i to osudzivali i solidarisali se s njima.
sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 21:22
Sto se tice protesta jedna bitna razlika, palestinci protestuju sirom svijeta , i nametali bi domocilnom stanovnistvu narativ, dok se izraelci vracaju kuci i o svom trosku samo da se pridruze idf.u . To vam sve govori
klipove i jednih i drugih smo gledali
Jer se ovo nije desilo prije 1000 godina nego poprilično nedavno u širim okvirima vremena?
Zamisli neko sutra prešalta Korejce u Ilijaš jer je neki magicni bog s neba rekao da oni tu zive?
Sto se dalje gleda, to se smislenost gubi.
Moja poenta je da su za situaciju danas prvenstveno odgovorni ljudi koji o njoj odlucuju danas. Naravno da treba razumjeti sta se desavalo ranije i sta je dovelo do situacije. No historija nije izgovor za konstantno povlacenje pogresnih koraka.
I naravno nije izgovor za zlocine.
Ko to tako svodi. Svi skoro su osudili ubistva civila od strane Hamasa. Ali Hamas nije drzava, Izrael je drzava koja sistematski i neselektivno targetira, ubija i sta sve ne radi nad Palestinskim narodom i drugim narodima.
Ima razlike.
na vijestima nije zavrsilo kako izraelci gaze autom les od palestinca i jos se smiju. kad mrtve sutaju nogama u glavu itd.
Vidio sam to, i pisaju po njima. To je sramocenje leseva, nije to pohvalno, ali naci ce se i opravdanje za to mozda.
Samo da li su te zemlje dostigle ovoliko razvoj pod vama komunjarama ili pod demokratama.
Vietnam bi jos gladovao I molio za zrno rize,
Venezuela Samo nek igra po pravilima I dopusti slobode I bice joj raj. Brazil, centralna amerika isto, al vazno je nakacit crvenu majcu I srat da te amerikanci ne vole dok se vozis u ukradenom GMC.
Ma sta kazes? Svaka drzava gdje je Amerika djelovala je danas 10x jadnija nego sto je nekada bila.
Vijetnam je imao malo srece da genocidni napalmovci nisu mogli u dzungli pa su se donekle oporavili, ostali nece ni za 500 godina.
2 miliona Vijetnamaca zlocinima ili ubili ili osakatili mozda i vise, bacali i one otrove na njih.
nekitamopd wrote: ↑12/10/2023 21:48
85000 djece je umrlo od GLADI u Jemenu, skoro 400 hiljada mrtvih, 4 milioja raseljenih. Ne vidim Arape ni druge muslimane da nesto placu, protestvuju.
Ali najjači su vjernici koji traže spas od svemogućeg Allaha, a taj Allah nije sposoban ujediniti muslimane. Već ti isti muslimani gledaju druge muslimane kako se pate i razjedinjuju. I neko mi priča priče o nekakvim svemogućim bogovima, allahima i pm. Evo, gdje je allah? Gdje su ti bogovi? Izgleda izraelski bog je jači od muslimanskog.
Bosanski_kralj wrote: ↑12/10/2023 22:00
Zašto imam osjećaj da je po Evropi is vijetu i dalje veća podrška Palestincima?
Proizraelskim medijima ne idu u prilog društvene mreže, tv i dnevnik više niko i ne gleda. Džaba im sva propaganda
Pa ko ima ista u glavi i bar malo poznaje taj dio svijeta naravno da je na strani Palestine, zar tu treba da postoji dilema. Pricam o normalnim ljudima ne o politicarima.
sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 22:06
Boze sacuvaj kakva histerija i kakve podvale,ko jos normalan voli vidjet patnju dkece? Sta je vama ba
Pozvao sam te da dokažeš svoje laži kako sam napisao da su ukrajinci nacisti.
Svaki put ću ti to nabit na nos dok se ne izvineš ili priznap da si lažov