Slazem se, ali da bi se pricalo, odnosno da bi prica imala bilokakav smisao moralo bi se u nju uci bez predrasuda i unaprijed stvorenog misljenja.
Eleneis, tema je Izrael i Palestina
Slazem se, ali da bi se pricalo, odnosno da bi prica imala bilokakav smisao moralo bi se u nju uci bez predrasuda i unaprijed stvorenog misljenja.
Pisao sam o dijelu historije svoje porodice. Ukralo nam stan od dede i majke u privatizaciji, sta smo mogli, starom i staroj opljackali preduzeca u ratu, sta su mogli. Stara jos gazde koji su to pocinili tuzila i dobila na sudu i to presudu na koju nije bilo prava zalbe, konacnu presudu i 20 000 KM odstete u to vrijeme.HelaS wrote: ↑12/10/2023 10:10@bogoljub , da li je iko ikad pokušao procesuirati zločine nad civilnim stanovništvom Gaze i Zapadne obale, nad Palestincima - ženama i djecom, za sve ove desetine godina, koliko traje njihovo ugnjetavanje, očito s ciljem istrebljenja ili raseljavanja sa teritorija na kojim danas žive, počev od ovog događaja iz 2008. godine, sve do danas, kada Izrael ruši cijene kvartove Gaze i uništava imovinu, ubijajući civile bez obzira ko živi tamo.bogoljub wrote: ↑27/12/2008 17:40 OIC
Izrael je počinio ratni zločin
Organizacija islamske konferencije (OIC) osudila je u subotu izraelske napade u pojasu Gaze nazivajući ih "ratnim zločinom".
Foto: ReutersGlavni tajnik OIC-a Ekmeleddin Ihsanoglu naveo je u saopćenju da "ono što je Izrael počinio nad nevinim civilima zahtijeva hitnu i ozbiljnu reakciju međunarodne zajednice"
"Posljednji izraelski masakr predstavlja ratni zločin i pokazuje da Izrael ne poštuje međunarodne zakone i Četvrtu ženevsku konvenciju o zaštiti civila u ratu", rekao je on, javlja AFP.
Šef ove organizacije, sa sjedištem u Džedi u Saudijskoj Arabiji, pozvao je palestinske frakcije da "odmah pokrenu nacionalni dijalog radi uspostave jedinstva i okončanja podjela koje ozbiljno ugrožavaju palestinsku stvar".
On je zatražio hitan sastanak izvršnih instanci OIC-a kako bi se razmotrila situacija u Gazi te zatražilo od međunarodne zajednice da odmah djeluje ne bi li se "prekinulo izraelsko nasilje i zaštitio palestinski narod".
OIC okuplja 57 zemalja i zastupa 1,3 milijarde muslimana.
Sta mislite dokle ce se ovo ponavljati i imal kraja torturi koju cionisticki rezim provodi nad 1,5 milion muslimana u Gazi?
PS
Situacija u Gazi je gora nego ikad! Svijet to izgleda nevidi, Sto je iz jednu ruku i opravdano, jer samo pogledajte koliko mi u BiH imamo problema, jednostavno obicni covjek nestigne uopste da pogleda sta se desava izvan granice. Ali vise zabrinjavaju UN lideri i Ostali dusebriznici mira, ljudskih prava i demekratije koji se kunu u iste, a sute kada se desi ovako strasni zlocini, Uvijek kad cujem avakvu vijest sjetim se zlocina koi su pocinjeni nad narodom Bosne, kada je citava svjetska javnost ostala gluha i slijepa i jednostavno nije htjela da zna za maasakre koji se desavaju u BiH
Tražio sam na stranici ICC, nema ništa![]()
https://www.icc-cpi.int/
Ma bio bratoubilacki rat. Zna se kakav je bio. Obojicu mi deda/dida na silu u Domobrane regrutovali sa 15 ili 16 godina, dedu, oca od oca komsija Ustasa uz prislonjen pistolj na glavu i pod prijetnjom da ce ga ubiti iz majcinih ruku uzeo u Domobrane.
A sta ces? Neki ljudi jednostavno nemaju kapacitet da razmisljalju o kompleksnim stvarima, sagledaju sa vise uglova, drze vise ideja u glavi i pomno ih analiziraju. Nisu oni krivi sto plitko razmisljaju, vjerovatno su se rodili bez potencijala za nesto vise i ne treba im radi toga suditi.skrbavi-admin wrote: ↑12/10/2023 09:58![]()
neki ljudi bas imaju kretenske konkluzije...svaka cast za post
Ja jos uvijek ne vjerujem da je neka al qaida tamo uradila 11/09 ali sta ja znam, ja sam samo za motike.sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 10:36 Pozdrav domovini, sta reci koju poruku poslati. heh
dostaojanstveno i argumentovano, ako treba i ijedini, pisanje ovde i ban su nebitni, pruziti podrsku drzavi izrael u nihovom 9/11 , jasno i nedvosmisleno i bez ali, ako pogledate broj zrtava taj dan , po glavi stanovnika daleko premasuje nekoliko puta 9/11 izamerike. i to je ne samo iz izraelske nego i iz zapadne perspektive.
strasan Teroristicki cin, koji je zapecatio sudbinu hamasa. nije ovo incident, stavljao sam klipove ovo je njihova namjera od pocetka, i ne bi stali samo na izraelu da im se ostvari sve ono o cemu pricaju i planiraju. daleko im kuca od nase bila. dovoljano je to sto ih niko iz arapskih zemalja ne zeli.
htjeli vi ne htjli priznati sami sebi ne morate nikom na forumu da ste sa tim ali, na strani palestinaca a kontra izraela amerike njemacke gbr i ostalih zapadnih zemalja,to je ko da ste stali na stranu al kaide 11/09, u zapadnim ocima.
Dodikov Palestinacsumirprimus wrote: ↑12/10/2023 10:45 ne vjeujre bosjno u mnogo sta ,bvjeruje li svojim ocima?
poslusajte ovo, podjeca me malo i na nasu vlast. ne skroz al to su ti propali sistemi.
">
- Is there a Russian trace in this story?
- Budanov: Yes. First of all, we clearly know that trophy weapons from Ukraine were still transferred by the Russians to the Hamas group. It is mostly infantry weapons.
There is some information that something was going to Hezbollah, but we don't know for sure at this point.
Everyone could see the video on social media - a completely, let's say, natural for our region and completely unnatural for the Middle East tactic, when FPV drones were used against armored vehicles.
This is the know-how of our war after all. No one other than people who passed through our theater of war could do such a thing. Since we were not there, it means that it was the Russians.
Two more interesting facts. First: a little more than a week before the start of these actions, the Russian station "Sputnik" began to officially speak in Arabic on the territory of Lebanon. This is broadcast in an absolutely propagandist style with clear Russian narratives.
Second: on September 24, a Russian spacecraft capable of conducting radio-electronic reconnaissance and intercepting satellite signals was moved to Israel's geostationary orbit.
Let me remind you that in the period from September 22 to 24, there was an official visit of the Russian military delegation to Iran. We know that there were several, shall we say, wishes from the Iranian side. One of them concerned the expansion of intelligence capabilities.
It is now clear what intelligence information the Russians began to provide to all interested parties. I emphasize that it is not Iran alone, but all interested parties.
- Israel is currently conducting an operation in the Gaza Strip and can take it under full control. Under such conditions, how will Lebanon, Iran, Egypt behave?
– Budanov: The most difficult question. What we believe will happen is a more or less rapid entry of the Israel Defense Forces into the Gaza Strip, the restoration of order and, as they usually do, an equally rapid withdrawal.
But the Hezbollah organization, which is mostly based in Lebanon, and certain parts of the Islamic Revolutionary Guard Corps from Iran have directly stated that if the Israeli Armed Forces begin to enter the Gaza Strip, they will start their ground operations from the north and northeast. It is meant from the territory of Lebanon and the territory of Syria.
A lot of disparate units are moving across the territory of Syria closer to the border with Israel. Hezbollah is all mobilized now, everyone is also pulling up to the border.
A few days ago, there was a visit of senior representatives of the Islamic Revolutionary Guard Corps to Hezbollah in Lebanon. It is quite clear that their units will also participate in this."
Source: https://pravda.com.ua/articles/2023/10/ ... /index.amp
Ovo moze biti istina, a moze da bidne da su korumpirani Ukrajinci jednostavno prodali dalje svoje donacije. A da ce se neko drugi prikljucit sukobu je sarena laza, niko ne smije.sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 10:49 Sta kaze Budanov... Naravno znam da sada ni njemu nece vecina vjerovti, no uviek ima izbora , tu je hamas ,rusija. njihova prica ce vjerovatno vise goditi i biti cete na istom fonu, jest malo zbunjujuce za vas no st ada se radi.
Dmitri
@wartranslated
Budanov: Russia provided Iran and Hamas with satellite intelligence, infantry weapons trophied in Ukraine. This is a section from latest interview with http://pravda.com.ua
- Is there a Russian trace in this story?
SpoilerShow- Budanov: Yes. First of all, we clearly know that trophy weapons from Ukraine were still transferred by the Russians to the Hamas group. It is mostly infantry weapons.
There is some information that something was going to Hezbollah, but we don't know for sure at this point.
Everyone could see the video on social media - a completely, let's say, natural for our region and completely unnatural for the Middle East tactic, when FPV drones were used against armored vehicles.
This is the know-how of our war after all. No one other than people who passed through our theater of war could do such a thing. Since we were not there, it means that it was the Russians.
Two more interesting facts. First: a little more than a week before the start of these actions, the Russian station "Sputnik" began to officially speak in Arabic on the territory of Lebanon. This is broadcast in an absolutely propagandist style with clear Russian narratives.
Second: on September 24, a Russian spacecraft capable of conducting radio-electronic reconnaissance and intercepting satellite signals was moved to Israel's geostationary orbit.
Let me remind you that in the period from September 22 to 24, there was an official visit of the Russian military delegation to Iran. We know that there were several, shall we say, wishes from the Iranian side. One of them concerned the expansion of intelligence capabilities.
It is now clear what intelligence information the Russians began to provide to all interested parties. I emphasize that it is not Iran alone, but all interested parties.
- Israel is currently conducting an operation in the Gaza Strip and can take it under full control. Under such conditions, how will Lebanon, Iran, Egypt behave?
– Budanov: The most difficult question. What we believe will happen is a more or less rapid entry of the Israel Defense Forces into the Gaza Strip, the restoration of order and, as they usually do, an equally rapid withdrawal.
But the Hezbollah organization, which is mostly based in Lebanon, and certain parts of the Islamic Revolutionary Guard Corps from Iran have directly stated that if the Israeli Armed Forces begin to enter the Gaza Strip, they will start their ground operations from the north and northeast. It is meant from the territory of Lebanon and the territory of Syria.
A lot of disparate units are moving across the territory of Syria closer to the border with Israel. Hezbollah is all mobilized now, everyone is also pulling up to the border.
A few days ago, there was a visit of senior representatives of the Islamic Revolutionary Guard Corps to Hezbollah in Lebanon. It is quite clear that their units will also participate in this."
Source: https://pravda.com.ua/articles/2023/10/ ... /index.amp
da ne duplam klip, ma nee kako to nista ne vlaja, kako ono prvih dana, ismijavali ajron dom, eto im njihov ajron dom. a ok to se nije desilo kao ni antisemztizam na ovo mforumu kao ni zazivajne hitleratramvajtrojka wrote: ↑12/10/2023 10:49 ...
Rad kupole sinoc kako bolestan sistem pvo-a, poskida sve rakete samo tako![]()
![]()
Zar ti nisi u Banovićimasumirprimus wrote: ↑12/10/2023 10:53nekada sam se cudio vise ne, sto je paradoks, sada ce i on njega napraviti dusmanina, i neprijatelja bosne i bosnjaka. zehra fali ako vec nije.
a pitacemo se sto ne pomazu?![]()
jA I ne ocekujem nista manje od preokreta price i vracana nastare staze slave o korumpiranim ukro nacosima.dr_Evil wrote: ↑12/10/2023 10:51Ovo moze biti istina, a moze da bidne da su korumpirani Ukrajinci jednostavno prodali dalje svoje donacije. A da ce se neko drugi prikljucit sukobu je sarena laza, niko ne smije.sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 10:49 Sta kaze Budanov... Naravno znam da sada ni njemu nece vecina vjerovti, no uviek ima izbora , tu je hamas ,rusija. njihova prica ce vjerovatno vise goditi i biti cete na istom fonu, jest malo zbunjujuce za vas no st ada se radi.
Dmitri
@wartranslated
Budanov: Russia provided Iran and Hamas with satellite intelligence, infantry weapons trophied in Ukraine. This is a section from latest interview with http://pravda.com.ua
[/spoiler]
Odlican klip, ukratko je opisao kako zele da razmisljamo. Treba sve uraditi suprotno od ovog lika i bit ces na pravom putu.sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 10:52da ne duplam klip, ma nee kako to nista ne vlaja, kako ono prvih dana, ismijavali ajron dom, eto im njihov ajron dom. a ok to se nije desilo kao ni antisemztizam na ovo mforumu kao ni zazivajne hitleratramvajtrojka wrote: ↑12/10/2023 10:49 ...
Rad kupole sinoc kako bolestan sistem pvo-a, poskida sve rakete samo tako![]()
![]()
![]()
jedan poucan klip![]()
">
Ma daa, nisu ni nacisti ni korumpirani. Oni su olicenje otvorenosti, postenja i suzivota.sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 10:56
jA I ne ocekujem nista manje od preokreta price i vracana nastare staze slave o korumpiranim ukro nacosima.
za ovaj drugi dio, ako hezbola stisne a haman ne smije pa napadne(btw gdje je takozvani usein kapo sa svojim tancim podacima o napadu na jsever izraela sinoc) izraleci su izjavili da ce napastii asada , i to onda raste usiri sukob.