I Tariku Filipovicu je bolje bilo 1993. u Zagrebu nego nekome slicnog imena u Stocu ili Capljini.jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:00Pa Palestincima je drasticno bolje u Izraelu nego na Zapadnoj Obali. O Gazi da ne govorim.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#27901 Re: Izrael je fašistička država!
- Hajvan
#27902 Re: Pad glupog bijleog covjeka
sva ova desavanja ce produbiti jaz izmedju manjinskog bijelog zapada i vecinskog ostatka svijeta.
zasto inace pragmaticna vanjska politika SAD-a insistira na zauzimanju jedne vrlo manjinske strane u bliskoistocnom sukobu nije posve jasno.
ukoliko manjiska grupacija (jevreji Izraela) na BI istraje u svojim nakanama da istrijebi dio pripadnika apsoluno vecinske skupine (palestinci/arapi), okrenut ce definitivno muslimnaski svijet protiv sebe u potpunosti, sto ce dovesti do isrpljivanja dometa moci zapada te tako ubrzati prelazak glavnih novacnih tokova dalje ka zapadu - iz SAD i Evrope (vazlaske teritorije trenutno najmocnije imperije) ka Dalekom Istoku, sto je ionako vec uoceni (istorijski) proces a time ubrzati i propast te odlazak bijelog zapadnog covjeka na margine povijesti.
zasto inace pragmaticna vanjska politika SAD-a insistira na zauzimanju jedne vrlo manjinske strane u bliskoistocnom sukobu nije posve jasno.
ukoliko manjiska grupacija (jevreji Izraela) na BI istraje u svojim nakanama da istrijebi dio pripadnika apsoluno vecinske skupine (palestinci/arapi), okrenut ce definitivno muslimnaski svijet protiv sebe u potpunosti, sto ce dovesti do isrpljivanja dometa moci zapada te tako ubrzati prelazak glavnih novacnih tokova dalje ka zapadu - iz SAD i Evrope (vazlaske teritorije trenutno najmocnije imperije) ka Dalekom Istoku, sto je ionako vec uoceni (istorijski) proces a time ubrzati i propast te odlazak bijelog zapadnog covjeka na margine povijesti.
-
caros
#27903 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dakle, ugnjetavanje je tek od 2005? Nije ništa bilo ranije?jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 21:51"Koncentracioni logor" postoji cca 10-15 godina. Ratovanje, teroristicki napadi, raznorazne intifade itd traju vec tri cetvrt vijeka.
I jos jednom treba ponoviti - "koncentracioni logor" je takav jer ga vodi Hamas.
U koncentracionom logoru živi 50% stanovništva ispod 18 godina, koje je odraslo u bijedi, koje ne može uvesti ni cement, nema pravo glasa, ne zna za bolje, pije toksičnu vodu, ne znaju šta je forum, serije, Netflix, ne znaju je li trebaju na Aleksandru Prijović ili ne. Ukratko, tih 50% odrasta tako i smatra da ih oni iza bodljikave žice drže takvim.
I ti kriviš njih. Potegao bih jednu drugu paralelu s tim, ali neću biti smeće.
- jeza u ledja
#27904 Re: Izrael je fašistička država!
Ja, i?sehohari wrote: ↑11/10/2023 22:02I Tariku Filipovicu je bolje bilo 1993. u Zagrebu nego nekome slicnog imena u Stocu ili Capljini.jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:00
Pa Palestincima je drasticno bolje u Izraelu nego na Zapadnoj Obali. O Gazi da ne govorim.
- Capajebo
#27905 Re: Izrael je fašistička država!
jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:00Pa Palestincima je drasticno bolje u Izraelu nego na Zapadnoj Obali. O Gazi da ne govorim.
Inače si mi gotivan kao forumas, ali sram te bilo, kao insana.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#27906 Re: Izrael je fašistička država!
Pa bi opet bilo malo manje popularno traziti aneksiju FBiH od strane Hrvatske, i to iz nekog cudnog razloga bas tamo gdje je najveci kontakt sa Hrvatskom.
- P.Starck
#27907 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tu je ala @jeza u ledja da to opere. Šta je 1000 žrtava za čist Lebensraum? Pita se Bibi. Ja znam da je genocid i etničko čišćenje.DonieBrasco wrote: ↑11/10/2023 21:54 Izrael je dobio dozvolu od USA da radi sta hoce, a svijet ce da zazmiri ne postoji instanca i sud pred kojim ce oni odgovarati ikada.
Ako neko misli da izraelske službe nisu znale za napad sa teritorije koju u cm2 snimaju svakodnevno, taj je ili desničarska budala ili cionističko smeće.
Hamas niti ikakav terorizam nije odgovor na apartheid. Odgovor jedini koji je polučio rezultat je onaj iz Južne Afrike.
-
swanfilter
#27908 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Citam vijest na indexu cure koja je konobarisala na festivalu.
Kaze da je trcala 4 sata i sve dok nije vidjela IDF. Nakon toga je gledala na drustvenim mrezama kako Hamasovci siluju njenu prijateljicu.
Sada cu biti prozivan al pojedine vijesti ovih dana nikakve logike nemaju.
Samo silovanje me ne iznenađuje. Al, nekakvi prenosi live. I kako ona dođe do toga. Kako da isto ne dođe do nas u svijetu ...
Kaze da je trcala 4 sata i sve dok nije vidjela IDF. Nakon toga je gledala na drustvenim mrezama kako Hamasovci siluju njenu prijateljicu.
Samo silovanje me ne iznenađuje. Al, nekakvi prenosi live. I kako ona dođe do toga. Kako da isto ne dođe do nas u svijetu ...
-
Jordan1961
#27909 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima u Izraelu i razumnih ljudi. I to ne malo:P.Starck wrote: ↑11/10/2023 22:06
Tu je ala @jeza u ledja da to opere. Šta je 1000 žrtava za čist Lebensraum? Pita se Bibi. Ja znam da je genocid i etničko čišćenje.DonieBrasco wrote: ↑11/10/2023 21:54 Izrael je dobio dozvolu od USA da radi sta hoce, a svijet ce da zazmiri ne postoji instanca i sud pred kojim ce oni odgovarati ikada.
Ako neko misli da izraelske službe nisu znale za napad sa teritorije koju u cm2 snimaju svakodnevno, taj je ili desničarska budala ili cionističko smeće.
Hamas niti ikakav terorizam nije odgovor na apartheid. Odgovor jedini koji je polučio rezultat je onaj iz Južne Afrike.
https://www.haaretz.com/opinion/2023-10 ... f6262a0000
- jeza u ledja
#27910 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne. Ti si spomenuo da je konc logor razlog.caros wrote: ↑11/10/2023 22:03Dakle, ugnjetavanje je tek od 2005? Nije ništa bilo ranije?jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 21:51
"Koncentracioni logor" postoji cca 10-15 godina. Ratovanje, teroristicki napadi, raznorazne intifade itd traju vec tri cetvrt vijeka.
I jos jednom treba ponoviti - "koncentracioni logor" je takav jer ga vodi Hamas.
Pa mogu i ja povlaciti paralela koliko hoces, i ne bi bio smece.caros wrote: ↑11/10/2023 22:03 U koncentracionom logoru živi 50% stanovništva ispod 18 godina, koje je odraslo u bijedi, koje ne može uvesti ni cement, nema pravo glasa, ne zna za bolje, pije toksičnu vodu, ne znaju šta je forum, serije, Netflix, ne znaju je li trebaju na Aleksandru Prijović ili ne. Ukratko, tih 50% odrasta tako i smatra da ih oni iza bodljikave žice drže takvim.
"Krivim njih"? Koga "njih"? Krivim Hamas. Jesu li ta djeca koja cine pola stanovnistva Hamas?
Gledam slike i vijesti iz Gaze redovno, i gledam ovih dana. Ovo sto je zadnje poruseno je distrikt sa puno novih zgrada, ulice sa relativno finim radnjama, itd. Zadnje sto sam gledao zena kuka kako nema gdje, i kaze nema struje, vode, interneta... Po prici koju ovdje slusamo rekao bih da zive u Srednjem vijeku.
Odnekud imaju hiljade i hiljade raketa, oruzja i goriva za napad preko granice. Dronove za unistavanje kontrolnih tornjeva, paraglajdere kurce palce. Brze camce za napad preko vode. I ja treba da vjerujem da su to ljudi koji 15 godina zive u konc logoru bez igdje icega?
Jedno je sigurno, imali bi mnogo vise da se ta sredstva i sav taj ulozen rad trosi na pametnije stvari.
Ali eto, ljepse je lagati sebe da u toj jednacini o konc logoru koji posjeduje hiljade raketa ne fali nesto.
- Sanjarko
#27911 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
+1 Ovo se sutra moze i nama desiti. Ide opet dokumentarac Mala Palestina. Malo ko zna sta znaci opsada i sta sve ide s njom od gladi pa nadalje.P.Starck wrote: ↑11/10/2023 22:06
-
palermo
#27912 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mogao si samo napisati, sami su krivi....jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:12Ne. Ti si spomenuo da je konc logor razlog.
Pa mogu i ja povlaciti paralela koliko hoces, i ne bi bio smece.caros wrote: ↑11/10/2023 22:03 U koncentracionom logoru živi 50% stanovništva ispod 18 godina, koje je odraslo u bijedi, koje ne može uvesti ni cement, nema pravo glasa, ne zna za bolje, pije toksičnu vodu, ne znaju šta je forum, serije, Netflix, ne znaju je li trebaju na Aleksandru Prijović ili ne. Ukratko, tih 50% odrasta tako i smatra da ih oni iza bodljikave žice drže takvim.
"Krivim njih"? Koga "njih"? Krivim Hamas. Jesu li ta djeca koja cine pola stanovnistva Hamas?
Gledam slike i vijesti iz Gaze redovno, i gledam ovih dana. Ovo sto je zadnje poruseno je distrikt sa puno novih zgrada, ulice sa relativno finim radnjama, itd. Zadnje sto sam gledao zena kuka kako nema gdje, i kaze nema struje, vode, interneta... Po prici koju ovdje slusamo rekao bih da zive u Srednjem vijeku.
Odnekud imaju hiljade i hiljade raketa, oruzja i goriva za napad preko granice. Dronove za unistavanje kontrolnih tornjeva, paraglajdere kurce palce. Brze camce za napad preko vode. I ja treba da vjerujem da su to ljudi koji 15 godina zive u konc logoru bez igdje icega?
Jedno je sigurno, imali bi mnogo vise da se ta sredstva i sav taj ulozen rad trosi na pametnije stvari.
E
Ali eto, ljepse je lagati sebe da u toj jednacini o konc logoru koji posjeduje hiljade raketa ne fali nesto.
- jeza u ledja
#27913 Re: Izrael je fašistička država!
Znaci ti mislis da se ovdje radnja desava u Izraelu? Priznajes da je Istocni Jerusalem dio istog?Capajebo wrote: ↑11/10/2023 22:04jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:00
Pa Palestincima je drasticno bolje u Izraelu nego na Zapadnoj Obali. O Gazi da ne govorim.
Inače si mi gotivan kao forumas, ali sram te bilo, kao insana.
Molim te, procitaj dva puta napisano prije nego sto tako nadobudno odgovoris. A ako ne razumijes najbolje o cemu se govori onda se vec malo bolje informisi.
- P.Starck
#27914 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To i mene nervira. Rekla kazala s izraelske strane. Dovoljne su tvrdnje o divljaštvima Hamasa?! Trebamo vjerovati na riječ. Ako je tako slobodno mogu reći navodna divljaštva Hamasa. I u skladu s tim, vidljiva ubistva i uništavanje Palestinske djece, žena i muškaraca. To sam gledao zadnjih par dana. Da ne navodim ženu u Izraelu sa dvoje djece koja tvrdi da su joj hamasovci bili u kući i nakon 2 sata izašli. S druge strane gledam hvalisava saopštenja o uništavanju stambenih blokova u Gazi. Od strane vodećih ljudi Izraela. To su oni koji su preživjeli holokaust, napadnuti od isisa i od strane nepostojeće skupine terorista koji se samonazivaju Palestinci. Koji inače ne postoje. Ni Gaza ne postoji.swanfilter wrote: ↑11/10/2023 22:06 Citam vijest na indexu cure koja je konobarisala na festivalu.
- jeza u ledja
#27915 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Aha, lik koji dovodi u pitanje da li su Izraelci stvarno pobijeni, "ne vidimo leseve", govori o Lebensraumu i pranju zlocina.P.Starck wrote: ↑11/10/2023 22:06
Da nije odvratno bilo bi smijesno.
-
caros
#27916 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo, sve i da hoće graditi, čime da grade, kada, opet ponavljam, imaju blokadu na uvoz cementa za početak? Čista logika nalaže da je mnogo lakše prokrijumčariti ono što im šalje Iran nego napraviti bilo šta nekim legalnim putem. Da hoću da budem zloban, rekao bih da im neko dopušta da krijumčare oružje pošto je to jedno od najkontroliranijih područja na kompletnoj planeti. A intel o kojem se sve više priča (da je Bibi imao informacije iz Egipta) sve više navodi na to.jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:12Ne. Ti si spomenuo da je konc logor razlog.
Tona dokumentaraca o Gazi, i to ne onih pravljenih od strane Al Jazeere, koja ima svoju agendu tu, nego od "zapadnjaka". Pogledaj nekad i vidjet ćeš da je ovo gore upravo onako kako sam napisao.
I da, Hamas snosi dio krivice, kao i svugdje drugo, to su obični warlordi željni krvi jer im to donosi profit, ali kriviti djecu koja NE ZNAJU za bolje je nebuloza. Niti se iko na ovoj planeti trudi da im bude bolje, da ih edukuje, da im pruži bilo kakve uslove za život. Hamas onda regrutuje tu dječurliju i sama logika nalaže da je to produkt višedecenijskog ugnjetavanja. Ako nekoga satjeraš uz zid, odgovorit će ti najgore što može, to je neoboriva činjenica.
I dobro si rekao neki dan, nije ovo samo u Gazi. Od ovoga pati i Afrika, i Južna Amerika, i Ujguri (ali hajde da vidimo Amerikance da tamo šalju carriera), zapravo svi van takozvanog zapadnog svijeta. Sve ovo navedeno je posljedica imperijalizma i kolonijalizma.
Umalo zaboravih, isti ti Amerikanci su prodali Kurde.
Last edited by caros on 11/10/2023 22:23, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#27917 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko je sam kriv za sta?palermo wrote: ↑11/10/2023 22:17Mogao si samo napisati, sami su krivi....jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:12
Ne. Ti si spomenuo da je konc logor razlog.
Pa mogu i ja povlaciti paralela koliko hoces, i ne bi bio smece.
E
-
toska
#27918 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
US in discussions with Israel and Egypt over ‘safe passage’ for civilians
28 Palestinians killed in West Bank and East Jerusalem
UN says 11 staff members have been killed in Gaza
FT
28 Palestinians killed in West Bank and East Jerusalem
UN says 11 staff members have been killed in Gaza
FT
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#27919 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima mnogo glupih tejkova inače, ali ovih sat vrijedi pogledati, koga god interesuje ovo
- Hajvan
#27920 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
bible belt white trash stoprocentni na temi.
- P.Starck
#27921 Re: Izrael je fašistička država!
Tel Aviv će opet biti u okrilju Palestine. Onih famozonih Filistejaca. A masline će i dalje biti zelene. Tako mi vremena....jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:18
Znaci ti mislis da se ovdje radnja desava u Izraelu? Priznajes da je Istocni Jerusalem dio istog?
-
Osmi Socrates
#27922 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Niko ne kaže da su Palestinci potpuno sami krivi, ali da već decenijama imaju idiote za lidere, to je sigurno.
Neće Egipat ništa sa njima. Očima ih ne mogu vidjeti. Jordan ih sve protjera, čak ih pobiju par desetina hiljada jer su htjeli sranje tamo praviti. Kuvajt ih sve protjera jer su u ratu stali iza Saddama.
Naravno da civili nisu krivi, ali zbog militantnih idiota civili nastradaju evo i po čitavom Bliskom Istoku a ne samo u Gazi.
Neće Egipat ništa sa njima. Očima ih ne mogu vidjeti. Jordan ih sve protjera, čak ih pobiju par desetina hiljada jer su htjeli sranje tamo praviti. Kuvajt ih sve protjera jer su u ratu stali iza Saddama.
Naravno da civili nisu krivi, ali zbog militantnih idiota civili nastradaju evo i po čitavom Bliskom Istoku a ne samo u Gazi.
-
saimidin
#27923 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije da ih nema, ali jasno da su nebitna manjina, koju niko ne jebe ni 1%, i koja neće ništa promijeniti, jer nije postojala ni jedna vlast izraela koja je ikada i pomislila da ne počini genocid nad palestincimaJordan1961 wrote: ↑11/10/2023 22:11Ima u Izraelu i razumnih ljudi. I to ne malo:P.Starck wrote: ↑11/10/2023 22:06![]()
Tu je ala @jeza u ledja da to opere. Šta je 1000 žrtava za čist Lebensraum? Pita se Bibi. Ja znam da je genocid i etničko čišćenje.
https://www.haaretz.com/opinion/2023-10 ... f6262a0000
Možda su imali različite ideje kako da ga sprovedu, ali niko ga nije doveo u pitanje, i kako koji dolaze sve su luđi i otvoreniji oko toga
Pa znamo svi za onaj video obame i sarkozija kada govore da natanjahu samo laže, a ovi koji dolaze posle se ne ustručavaju otvorenih poziva na istrebljenje palstinaca kako iz gaze, tako i sa zapadne obale, jerusalena, ali i iz izraela onih koji već imaju državljanstvo, i to će se desiti vjerovatno
Pa opet ovo nije namjerno pušteno da hamas prođe, ali će biti iskorišteno za konačno rješenje gaze
-
caros
#27924 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U Jordanu živi tri miliona Palestinaca, pusti se propagadnih pamfleta. Egipat nije u stanju da održava sebe, a ne da u Sinaj prima još dva miliona ljudi.Osmi Socrates wrote: ↑11/10/2023 22:27 Niko ne kaže da su Palestinci potpuno sami krivi, ali da već decenijama imaju idiote za lidere, to je sigurno.
Kriviti te države je ludilo. Krivi slobodno Saudiju, Katar, UAE i Iran.
-
Osmi Socrates
#27925 Re: Izrael je fašistička država!
Filistejci su davno izumrli. Nije ti baš neka referenca.P.Starck wrote: ↑11/10/2023 22:26Tel Aviv će opet biti u okrilju Palestine. Onih famozonih Filistejaca. A masline će i dalje biti zelene. Tako mi vremena....jeza u ledja wrote: ↑11/10/2023 22:18
Znaci ti mislis da se ovdje radnja desava u Izraelu? Priznajes da je Istocni Jerusalem dio istog?