Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bloo
Globalna šefica

#27751 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

lasershow
7 dana
Vrijeđanje
Sanjarko

#27752 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

Porodice Foht wrote: 11/10/2023 18:53 [media] [/media]
Kako ovo izraelski dronovi nisu mogli vidjetii osujetiti a hvale se time? Ovoliku vjezbu Hamasa!!? :shock: :?
Kakvi dronovi samo, nego senzori, kamere itd, tamo ti ima senzora pokreta, kamera itd, koji se upale na najmanje pokrete i priblizavanje zidovima, ogradama, check pointovima itd, a vojnici tu koji su moraju da reaguju odmah, bilo aktivirano od strane psa, macke itd.

Jos kako to da nisu poslali odmah policiju i vojsku kad su culi za napad da se obracuna s Hamasovim napadacima?
swanfilter

#27753 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Ma, pustili ih da rade i odrade. Da ovi fanatici u vladi Izraela krenu sa svojom mitomanskom agendom.

Nikada nisu bili u boljoj poziciji.
alijagoro

#27754 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Kako ovo izraelski dronovi nisu mogli vidjetii osujetiti a hvale se time? Ovoliku vjezbu Hamasa!!? :shock: :?
Ovoliku vjezbu a na vjezbi par ljudi.
Jordan1961

#27755 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

Škobo Habu wrote: 11/10/2023 18:59
Truba wrote: 11/10/2023 15:36 Mala historijska lekcija

The Hebron massacre was the killing of sixty-seven or sixty-nine Jews on 24 August 1929 in Hebron, then part of Mandatory Palestine, by Arabs incited to violence by rumors that Jews were planning to seize control of the Temple Mount in Jerusalem. The event also left scores seriously wounded or maimed. Jewish homes were pillaged and synagogues were ransacked. Soon after, all Hebron's Jews were evacuated by the British authorities.

ovdje treba proći svaki dan do 1947. povijest istorija historija ustvrditi činjenice

Image
povijest se ponavlja jer su danas isti naslovi jel tako?

znaci između 1929 i 1945
broj židova se smanjio sa 500 na 0
10% ih ubijeno

nije bila osnovana država izrael

bio je taj famozni britanski mandat

židovi su tada činili nekih 4% ukupnog broja ljudi u Hebronu
zajedno s kršćanima možda 5% sve skupa
Historijska lekcija veliš?

Ne radi se ovdje o nikakvoj historijskoj lekciji, već tvom čupoanju iz konteksta. Očito da jedna knjiga dnevno na čovjeka može uticati da izgubi osjećaj za stvarnost.

Prije ovoga maskara, 1921. godine u Haifi se desio sukob između Arapa i jevrejskih doseljenika, u kome je ubijeno 48 domicilnih i 47 doseljenika. Sukob je izbio kada su lokalni Jevreji pokušali da proglase "Sovjetsku Palestinu". Uglavnom, sukob između jevrejskih boljševika, sa jedne strane, i domicilnih kršćana i muslimana se pretvorio u vjersko nasilje.

Druga bitna stvar, svi sukobi na prostoru Palestine, u vrijeme britanskog mandata, dešavali su se između Arapa muslimana i kršćana, te jevrejski doseljenika i britanske kolonijalne uprave, koja je bila cijelo vrijeme naklonjena cionistima.

Da si objektivan, kao što nisi, te nam nekakvim "historijskim lekcijama" imaš namjeru ispirati mozak, onda si trebao navesti i podatke poginulih, ranjenih, mučenih Arapa za vrijeme ustanka u Palestine.
The 1936–1939 Arab revolt in Palestine was influenced by the Qassamite rebellion which broke out following the killing of Izz ad-Din al-Qassam in 1935, as well as a declaration issued by the Grand Mufti of Jerusalem, Amin al-Husseini on 16 May 1930 calling for the date to be commemorated as 'Palestine Day', in addition to calling for a general strike to begin on the same day.

The general strike which broke out lasted from April to October 1936, when it was called off by the Higher Arab Committee (HAC). The revolt which followed consisted of two distinct phases.The first phase was directed primarily by the primarily urban HAC and was focused mainly on strikes and other forms of political protest. By October 1936, these efforts had been quashed by the British administration using a combination of political concessions, international diplomacy (involving the rulers of Iraq, Saudi Arabia, Transjordan and Yemen) and the threat of martial law. In response, the second phase of the revolt started to emerge late in 1937, in which Arab guerillas operating primarily from the countryside increasingly targeted British forces. In response, the British outlawed the HAC, arresting many of its members, and went on the offensive; British forces pushed into rebel strongholds and "virtually annihilated them" after coercing the rural population into collaborating with them. Punishments were liberally meted out to rebels and suspected accomplices, with the British utilizing a combination of house demolitions, crop burnings and mass imprisonment. By summer 1939, the British, assisted by the Haganah, had largely suppressed the revolt.
According to government sources, over the course of the revolt 2,000 Arabs were killed in combat with the British, 108 were hanged, and 961 died because of what was termed in the reports as "gang and terrorist activities". In an analysis of British government statistics, historian Walid Khalidi estimates 19,792 casualties for the Arabs, with 5,032 dead: 3,832 killed by the British and 1,200 dead because of involvement in "terrorism", and 14,760 wounded. Over ten percent of the adult male Palestinian Arab population between 20 and 60 was killed, wounded, imprisoned or exiled during the revolt, while stimates of the number of Palestinian Jews killed range from 91 to several hundred.
Ponavljam, da si objektivan i da znaš baratati činjenicama znao bi da je uz Britance, sam ustanak - arapskih kršćana i muslimana, ugušen uz pomoć cionističke paramilitarne organizacije Haganah iz koje je nastao i Irgun. U to doba imaju 10.000 hiljada naoružanih pripadnika i 40.000 rezervista.

Na koncu, kad već držiš pro-izraelsku stranu, možeš li navesti par citatata Ben-Guriona, jednog od vodećih ideologa cionizma, o Arapima i njihovom pravu na palestinsku zemlju?
Najbolji su mi ovi UZP ljubitelji. Prvo ih sve protjerali i potamanili u svojoj okolini a sada im drze merdevine kada drugima rade nesto vrlo slicno. Sve u nadi da ce im dzukelama cionisticki lobi baciti kakvu kosku.
zposao

#27756 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

omega369 wrote: 11/10/2023 17:44
deer_hunter wrote: 11/10/2023 17:15
Fašizam je reći da islam i kršćanstvo imaju korijen u najstarijoj monoteističkoj religiji, judaizmu?? Tito je j.e.bo, pa procitaj svete knjige, zar ti ime Abraham/Ibrahim ne govori ništa??
Naravno da nemaju, ne lupetaj. Vrlo dobro znam, procitao i studirao, znam sta pricam.

I naravno da je fašizam. Arijevska rasa i vjera, ostali su lose kopije, tipican cionisticki narativ :wink:
Pa ti ne znaš ništa o religijama
:run:

Čuj fašizam reći koja je gdje i kada nastala, koja se na koju naslanja... smanji malo dozivljaje
Porodice Foht

#27757 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

HelaS wrote: 11/10/2023 19:00
Porodice Foht wrote: 11/10/2023 18:53
Ne vjerujem da izraelska vlast nije znala da im Hamas sprema napad. Možda nisu znali tačan dan i sat napada, i mjesta napada, pa su zbog toga kao iznenađeni, ali ja sam ubijeđen da su znali, i da su kurvanjski šutjeli čekajući napad, da imaju alibi i opravdanje masakra nad Palestincima i evo, najvjerovatnije, za ulazak u Pojas Gaze, i ko zna šta još... Benjamin Netanjahu je najveće ljudsko zlo ovog stoljeća, iznad putina je dvije etaže
Sad je bas prica da je Mossad sve znao i proslijedio a Netanyahu presutio iz vlastoljublja jer ga nista ne moze spasiti od zatvora.
Meni malo velika vjezba Hamasa a da oni mirno gledaju.
Pa oni njih nadgledaju 24/7! Ili je sve bas “spy game”! :?
Sanjarko

#27758 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

HelaS wrote: 11/10/2023 19:00
Porodice Foht wrote: 11/10/2023 18:53
Ne vjerujem da izraelska vlast nije znala da im Hamas sprema napad. Možda nisu znali tačan dan i sat napada, i mjesta napada, pa su zbog toga kao iznenađeni, ali ja sam ubijeđen da su znali, i da su kurvanjski šutjeli čekajući napad, da imaju alibi i opravdanje masakra nad Palestincima i evo, najvjerovatnije, za ulazak u Pojas Gaze, i ko zna šta još... Benjamin Netanjahu je najveće ljudsko zlo ovog stoljeća, iznad putina je dvije etaže
:kakoste:
zposao

#27759 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

swanfilter wrote: 11/10/2023 18:21
Osmi Socrates wrote: 11/10/2023 18:15

Ne moram ići, dovoljno da čitam sve zvanične papire od idiota. Sve manifeste, osnivačke papire, bla bla truć truć.

Idiota imaju dovoljno za izvoz sve strane i prije i poslije Sudnjeg Dana. I Bog i Allah su veoma razočarani takvim razvojem situacije.

Bog i Allah su se davno odrekli Jevreja zbog njihove olohlosti
...

Ja bi rekao da je i ovo jedna vrsta dehumanizacije.

Kada se u ime Boga/Allaha proglašava kao proklet jedan kompletan narod.

Ali dobro, to je trenutno najmanje zlo...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#27760 Re: Hamas je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

laserShow wrote: 11/10/2023 18:43
sehohari wrote: 11/10/2023 16:11

Post ti je prijavljen, fasisto
To je moje misljenje i nisam rekao nista sto bi se okaraketrisalo kao fasiticko. Nauci se sta je fasizam.
Uvredljivo, rasisticko, kako hoces.

O fasizmu cemo drugi put
PreWiBa

#27761 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

UK’s Starmer says Israel has right to impose siege on Gaza

UK Labour Party leader Keir Starmer says Israel does have the right to cut power and water to Gaza.

“I think Israel does have that right. It’s an ongoing situation,” Starmer told Britain’s LBC News in an interview.

“Obviously, everything should be done within international law, but I don’t want to step away from the sort of core principles that Israel has a right to defend herself.”

Observers have pointed out that cutting off electricity and water – and collective punishment in general – goes against international rules of warfare.
A school, housing Palestinians who fled their houses due to Israeli strikes, is lit up amid darkness and power cuts
toska

#27762 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

swanfilter wrote: 11/10/2023 18:03 Sto je meni zanimljivo, nonstop citamo kako IDF prevenitvno salje sms poruke upozorenja da ce gruhati, a ipak ubijene djece ko u prici.

Pa, i da smetnemo sa uma događaje zadnjih dana ...
izgleda da ima više načina upozorenja, a ključno je koliko prije jave.

neko je postavio tweet-video novinarske ekipe koja je na ulici putem uličnog razglasa obavještena da granatiranje počinje za 20 sekundi (tako i bi, ubrzo počeše eksplozije) i da valjda nađu zaklon.
za 20s možeš samo leći na cestu i pokriti rukama glavu.

info za SMS je bio kao 2 minute prije i ako je to tačno opet skoro bezvrjedno.

nek dopuni neko...
PreWiBa

#27763 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

toska wrote: 11/10/2023 19:21
swanfilter wrote: 11/10/2023 18:03 Sto je meni zanimljivo, nonstop citamo kako IDF prevenitvno salje sms poruke upozorenja da ce gruhati, a ipak ubijene djece ko u prici.

Pa, i da smetnemo sa uma događaje zadnjih dana ...

neko je postavio tweet-video novinarske ekipe koja je na ulici putem uličnog razglasa obavještena da granatiranje počinje za 20 sekundi (tako i bi, ubrzo počeše eksplozije) i da valjda nađu zaklon.

nek dopuni neko...
Kako ce biti SMS kada nema struje

Nema struje = nema punjenja telefona

Da ne pricamo o tome kako sigurno tamo mreza nije najbolja
swanfilter

#27764 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

zposao wrote: 11/10/2023 19:13
swanfilter wrote: 11/10/2023 18:21

Bog i Allah su se davno odrekli Jevreja zbog njihove olohlosti
...

To nije moje subjektivno misljenje utemljeno na mrznji. Sa ciljem dehumanizacije jedne vjerske grupe. Samo kazem ...

Navode je drugi i mnooogooo prije svih nedaca onog tamo regiona ...
PreWiBa

#27765 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

swanfilter wrote: 11/10/2023 19:26

To nije moje subjektivno misljenje utemljeno na mrznji. Sa ciljem dehumanizacije jedne vjerske grupe. Samo kazem ...

Ne razumijem, sta je onda?
swanfilter

#27766 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

sehohari wrote: 11/10/2023 19:24
toska wrote: 11/10/2023 19:21

nek dopuni neko...

Ma obicna floskula pred svijetom oduvijek. Moraju i oni makar malo da se predstave drugacijim od Hamasa i ostalih pokreta.

Al, cinjenice su cinjenice. Problem veliki je sto IDF i drzava Izrael uopste ne sljive za cinjenicama. Naumili su svoje, a za njih je to konacno rijesenje pitanja Palestinaca ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#27767 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Riddle wrote: 11/10/2023 18:58 To oko obavještajnih službi meni od početka ne ide u glavu. Govorimo o Mossadu koji sarađuje sa američkim i britanskim službama. Znaju šta se šapuće po Kremlju, ali ne znaju šta se dešava na parčetu zemlje koji oni kontrolišu gotovo u svakom smislu. Ne ide, brate. :-)
Chairman of House Foreign Affairs Committee: 'Egypt warned Israel 3 days before the war'

https://www.ynetnews.com/article/b1ewa4nza

izraelski je portal, zanimljivo u najmanju ruku.
saimidin

#27768 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by saimidin »

Manite se teorija zavjere, naravno da nisu namjerno pustili hamas, a i da jesu ovi nisu smjeli ubijati civile, trebalo je ići na vojne mete i infrastrukturu, mogli su napraviti mnogo veći efekat i štetu :evil:

Naravno odgovor izraela ne bi bio značajno drugačiji, a ni ostalih
deer_hunter

#27769 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by deer_hunter »

alijagoro wrote: 11/10/2023 19:02
Ovoliku vjezbu a na vjezbi par ljudi.
Ja vidim 4 divizije, 17 tenkova, podmornicu i nosac aviona. :D
Salu na stranu, kako uopste neko zna da je ovo snimljeno u Gazi?? Ovo su mogli snimiti i utrenirati u Egiptu. Imaju sigurno dosta tunela kroz koje mogu uci i izaci iz Gaze. Malo propagande nije na odmet, u stilu ISIL-a, specijalaca iz Bjelorusije ili tiktokera iz Cecenije. Malo da poljuljaju povjerenje Izraelaca u IDF. U svakom slucaju, dobro utrenirano i odradjeno, steta sto je prethodilo cistom zvjerstvu
zposao

#27770 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Nema veze je li to tvoje misljenje ili samo prenosis tuđe.
Dehumanizirate jedan citav narod.
swanfilter

#27771 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

sehohari wrote: 11/10/2023 19:31

Ne razumijem, sta je onda?

Dotakli smo se religija. A ti citaj. Vi dosli do zakljucka da sam ja licno izasao sa tezom o oholim Jevrejima. Nisam ...
tramvajtrojka

#27772 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tramvajtrojka »

swanfilter wrote: 11/10/2023 19:34
sehohari wrote: 11/10/2023 19:24

Ma obicna floskula pred svijetom oduvijek. Moraju i oni makar malo da se predstave drugacijim od Hamasa i ostalih pokreta.

Al, cinjenice su cinjenice. Problem veliki je sto IDF i drzava Izrael uopste ne sljive za cinjenicama. Naumili su svoje, a za njih je to konacno rijesenje pitanja Palestinaca ...
A i Hamas im ide na ruku samo tako, šef Hamasa iz dohe u Kataru trazi dzihad i proteste u petak za vrijeme podne namaza sirom svijeta, hej on se brcka u Dohi dok zbog njegovih postupaka ginu nedužni civili u Gazi

I onda neko da ga podrzi a on sam prvi izvukao guzicu iz gaze i palestine
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#27773 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anex »

zposao wrote: 11/10/2023 19:36
Bloo wrote: 11/10/2023 19:00 lasershow
7 dana
Vrijeđanje
Kad vec banujete za vrijedjanje politicara, mogli bi se mozda pozabaviti sa vrijeđanjem citavih naroda ovdje na forumu.

Evo na ovom podforumu koliko je puta napisano za Zidove da su ovo i ono, da ih je Allah prokleo i šta sve ne... je li to dehumanizacija?

Pa hajde bujrum.

P.S. koliko sam primjetio u zadnjih par dana ste banovali samo "pro Izrael" forumase koji zagovaraju da se Izrael ima pravo braniti.
I to vecinom za gluposti. Sumir platio zbog toga sto je lijepio vijesti sa twittera a to rade svi na temama Ukrajine i NG. Ali ovdje je to drugacije jer se ne slaze sa mainstream publikom. Sad onaj laser platio zbog vrijedjanja Al Sisija. Da nije smijesno bilo bi zalosno.
Sta je sve pisano o Bakiru, Konakovicu, Dodiku, Covicu, Vucicu, KGK, Milanoviću, Biseri i da ne nabrajamo dalje.

Sramota sta radite od najpopularnijeg bosanskog foruma. Niste u stanju ni hinjiti neku objektivnost nego svaki moderator po svojim privatnim stavovima kroji politiku foruma.

Banuj sad i mene jer se sigurno ne poklapamo u misljenjima.
1 dan da ohladiš..
Razmisli dobro slijedeci put da li da komentarišeš rad moderatora.
swanfilter

#27774 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

zposao wrote: 11/10/2023 19:37

Nema veze je li to tvoje misljenje ili samo prenosis tuđe.
Dehumanizirate jedan citav narod.
Izvini, dehumanizacija je negirati holokaust i podrzavati ga jer su u pitanju Jevreji. Nazvati ih oholim, nije. Jer njihovo ponasanje decenijama je oholost. I dehumaniziranje.
swanfilter

#27775 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

tramvajtrojka wrote: 11/10/2023 19:38
swanfilter wrote: 11/10/2023 19:34

A i Hamas im ide na ruku samo tako, šef Hamasa iz dohe u Kataru trazi dzihad i proteste u petak za vrijeme podne namaza sirom svijeta, hej on se brcka u Dohi dok zbog njegovih postupaka ginu nedužni civili u Gazi

I onda neko da ga podrzi a on sam prvi izvukao guzicu iz gaze i palestine
Imamo mi prvi iskustva sa takvim.

Nego, da je tamo, to je potvrđena cinjenica il samo vijest?
Locked