Ukrajina

madner

#185926 Re: Ukrajina

Post by madner »

drug_profi wrote: 10/10/2023 20:43
madner wrote: 10/10/2023 18:33

Zar ima razlike?

Tada je jos bilo jaka strana legija u medjuvremenu je UA GRU u stanju da sam izvodi i teze operacije. Za razliku od vojske, imali su odlicne akcije ove godine.
Kako nema. De ne zajebaji.
Ako bi bio SOF savezničke armije to je sasvim druga dimenzija nego skupljeni doborovoljci.
Bilo je svega, ali niti se dobrovoljcima isplati ratovati dugo za relativno male pare, niti se Ukraini isplati placati ljude koji nisu vrhunski, jer ljudi imaju ili su bar imali.
Dakle to je bila neka skrivena podrska saveznika, koja je puno znacila na pocetku. Slucajno bivsi SASovci odlucili da im Kiev znaci.
rimano

#185927 Re: Ukrajina

Post by rimano »

I jos baksuz baci bombu ispred sebe
CrveniKuk

#185928 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Mogu i ja biti optimista. Rusi imamu velike gubitke oko Avdike.
https://x.com/PStyle0ne1/status/1711824 ... 91749?s=20
geralt

#185929 Re: Ukrajina

Post by geralt »

karanana wrote: 10/10/2023 19:49 tema mrtva. fale mi oni koji su me napadali na moje postove losih vijesti. cak mi i njofra stalio olio fali.
A sta da ti napisemo sto ti nismo 20 puta dosad pisali? Kada se za par dana ispostavi da Rusi nisu zauzeli nijedno mjesto koje si nabrojao, hoces li priznati da si po 258. put u ovom ratu nasjeo na laz i svjesno ili nesvjesno sirio rusku propagandu po forumu? Naravno da neces. Sto onda trositi tastaturu?
drug_profi

#185930 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

A Ruje ce shvatiti da su se zajebali. Distrakcija nece dugo trajati, a USA je izgleda ovo sve uzela kao jedna front jer je neprijatelj Zapada isti.
Zato se sada radi na 100 milijardi godisnje pomoci Ukrajini.
Zato se zapad mobilise oko proizvodnjje MTS.
Danska kupila jednu fabriku u kojoj ce raditi municiju samo za Ukrajinu, non-stop. itd

A Izrael, pa recimo da su razbili iluzije da im je Rusija partner.
Kad zavrse sa Hamasom, ocekujem da ce Sirija doci na red.
Takvo je trenutno raspolozenje građana Izraela.
“Izraelci to nikada neće zaboraviti.” Izraelska privatna zaštitarska tvrtka Terror Alarm obećala je odužiti se Rusiji za podršku Hamasu

“Rusija otvoreno ismijava vojnike IDF-a koje je oteo Hamas. Izraelci to nikada neće zaboraviti. Nakon što se pozabavimo Hamasom i Gazom, Moskva će platiti što je svjetska prijestolnica antisemitizma. Ovo je krvavo obećanje. Putinova glavna propagandistica Olga Skabeeva također je legitimna meta", tweetao je Terror Alarm.
A u međuvremenu je otvorena artiljerijska vatra iz Sirije na polozaje IDF.
Uzvraćeno je istom mjerom.
Očekivati je veliki požar na Bliskom istoku.

Čekamo da vidimo šta će Kina uraditi, ali se radi povezanosti sadasnjih događaja moze reci da je ovo jedan veliki svjetski sukob u koji ce polako biti uvuceni svi ili vojno ili logisticki.
Ne znam da li Balkanske orke shvataju svoj položaj, ali ja im mogu pokušati objasniti da trenutno oružje govori širom svijeta i da to umnogome olakšava slične odluke bilo gdje.
Također da NATO neće dozvoliti da ima guju u njedrima, pa nek dobro odvagaju šta rade.
Ako bude eskalacije svjetskog sukoba potpuno je jasno ko će na Balkanu potpuno najebati jer je odavno odabrao pogrešnu stranu.
Mada ja više ne znam da li bih volio da se zajebete ili ne bih volio.
CrveniKuk

#185931 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

CrveniKuk

#185932 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Kako ono reče Vučić “iz mojih usta izlazi istina kao munje”….isto kao i kod Rusa.
https://x.com/NOELreports/status/171174 ... 09015?s=20
Istina je…
https://x.com/NOELreports/status/171180 ... 83035?s=20
Mrvice_ba

#185933 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Zasto mislis da jevreji smiju udariti na orke direktno?
drug_profi

#185934 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Mrvice_ba wrote: 10/10/2023 23:04 Zasto mislis da jevreji smiju udariti na orke direktno?
Pitanje ti je besmisleno.
Izrael, ne jevreji.
Jer nisu ni muslimani napali jevreje vec je Hamas napao Izrael.
Inace se krivica kolektivizira.

Udarice na Asada i Hezbolah.
Ako se Rusi podmetnu, njihov problem.
A Rusi tesko da sad imaju mogucnost da logisticki guraju kampanju u Siriji.
furlan

#185935 Re: Ukrajina

Post by furlan »

karanana wrote: 10/10/2023 20:57 placem sto sam na foe tebi i hametu.
moj zivot vise nema smisla. ako procitas sutra u novinama, mladic izvrsio samoubistvo skokom sa zgrade, znaj da si kriv.
:lol:
Bernardinac

#185936 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

drug_profi wrote: 10/10/2023 22:44 A Ruje ce shvatiti da su se zajebali. Distrakcija nece dugo trajati, a USA je izgleda ovo sve uzela kao jedna front jer je neprijatelj Zapada isti.
Zato se sada radi na 100 milijardi godisnje pomoci Ukrajini.
Zato se zapad mobilise oko proizvodnjje MTS.
Danska kupila jednu fabriku u kojoj ce raditi municiju samo za Ukrajinu, non-stop. itd

A Izrael, pa recimo da su razbili iluzije da im je Rusija partner.
Kad zavrse sa Hamasom, ocekujem da ce Sirija doci na red.
Takvo je trenutno raspolozenje građana Izraela.
“Izraelci to nikada neće zaboraviti.” Izraelska privatna zaštitarska tvrtka Terror Alarm obećala je odužiti se Rusiji za podršku Hamasu

“Rusija otvoreno ismijava vojnike IDF-a koje je oteo Hamas. Izraelci to nikada neće zaboraviti. Nakon što se pozabavimo Hamasom i Gazom, Moskva će platiti što je svjetska prijestolnica antisemitizma. Ovo je krvavo obećanje. Putinova glavna propagandistica Olga Skabeeva također je legitimna meta", tweetao je Terror Alarm.
A u međuvremenu je otvorena artiljerijska vatra iz Sirije na polozaje IDF.
Uzvraćeno je istom mjerom.
Očekivati je veliki požar na Bliskom istoku.

Čekamo da vidimo šta će Kina uraditi, ali se radi povezanosti sadasnjih događaja moze reci da je ovo jedan veliki svjetski sukob u koji ce polako biti uvuceni svi ili vojno ili logisticki.
Ne znam da li Balkanske orke shvataju svoj položaj, ali ja im mogu pokušati objasniti da trenutno oružje govori širom svijeta i da to umnogome olakšava slične odluke bilo gdje.
Također da NATO neće dozvoliti da ima guju u njedrima, pa nek dobro odvagaju šta rade.
Ako bude eskalacije svjetskog sukoba potpuno je jasno ko će na Balkanu potpuno najebati jer je odavno odabrao pogrešnu stranu.
Mada ja više ne znam da li bih volio da se zajebete ili ne bih volio.
Normalno je da Zapad predvođen sa USA jasno vidi gdje ovo vodi.
Koalicija tzv. bipolarista okupljena oko Kine, Rusije, Irana hoće da preuzme primat od Zapada i to je sva priča.
Na žalost samo sirova sila i snaga oružja će prevagnuti.
Taj sukob se već preko Irana proširio na jednog američkog velikog igrača tj. Izrael.
Rusi po Africi rovare i praviće sranja da pokrene još veći migrantski val u Evropu.

Kina razvodnjava na Tajvanu a siguran sam da će i Sjeverna Koreja dobiti mig da i oni nešto zagovnaju.
Srbija je kao nešto pokušala nedavno ali se nešto izjalovilo sad za sad.
U Hr se podmeću 2 požara u par dana pa i kod nas u Gradačcu tajanstveno izbije požar?
Slučajnost? 🤔
saimidin

#185937 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Manite se priča o svjetskom ratu, a pogotovo teorija zavjere, neće ništa radikalno biti, izrael će tamaniti palestince kao i do sada i to je to, ukrajina je čini mi se u problemu više zbog usa unutarnje politike između rep i dem

A naročito ovo o požarima, de ba
Distortion

#185938 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Kod Avdiivke orci ocito kao i kof Bakhmuta bacaju rezerve maksimalno kako bi pokusali zaustaviti ZSU. Pojacana je ruska avijacija na istoku. Neko je postavio da je oboren SU-25 kod Avdiivke i vise izvora je to potvrdilo.

Google prijevod
DeepState: Danas je bio jedan od najtežih dana u Avdijevskom otink-u Neprijatelj je otišao u nekoliko kolona, ​​koje su takođe bile krcate desantom. Kao što smo poslijepodne rekli, sve je to bilo praćeno artiljerijom, avijacijom i raketama. Kolone su napredovale iz Krasnohorivka, Novoselivke Drugoj, Vodjanog, Piskog i Veselog. Naravno, poda**m je uspeo da zauzme određene položaje, ali s obzirom na broj ljudstva i opreme koja je bila uključena, rezultati su jednostavno žalosni za neprijatelja. Katsap se nadao blickrigu. Gubici opreme su kolosalni, analitičari će uskoro računati. Stotine pješaka su iskrcane i još uvijek lutaju sivom zonom. Borbe se nastavljaju. Doista, sve je moglo biti mnogo gore, ali koordiniran rad Odbrambenih snaga dao je rezultate. Naravno, nije prošlo bez gubitaka. Internetom su kružile izjave o ulasku katsapa u Berdych - ovo je samo još jedna bolesna mokra fantazija propagandista. Naravno, u blizini Avdiivka nije sve ružičasto, ali prvi napad prave sovjetske vojske je odbijen.

Bakhmutski demon :
They brought in and will bring in loads of old Korean ammunition and will continue to use it. That's why all the scribes are in the style of "where the hell is the counterattack?" - I advise you to either close the breadbasket or help. This is a war, and in a war there are different sections of the front. And they have a lot of reserves. It is sometimes necessary to repel assaults, imagine.

Njemacka pomoc 1 mlrd eura :thumbup:

RefPus

#185939 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

geralt wrote: 10/10/2023 22:42
karanana wrote: 10/10/2023 19:49 tema mrtva. fale mi oni koji su me napadali na moje postove losih vijesti. cak mi i njofra stalio olio fali.
A sta da ti napisemo sto ti nismo 20 puta dosad pisali? Kada se za par dana ispostavi da Rusi nisu zauzeli nijedno mjesto koje si nabrojao, hoces li priznati da si po 258. put u ovom ratu nasjeo na laz i svjesno ili nesvjesno sirio rusku propagandu po forumu? Naravno da neces. Sto onda trositi tastaturu?
Tako je. Trebamo svi da citiramo Zelenskog i ekipu, njihove hvalospjeve na racun protuofenzive, unistavanju ruske vojske itd.

4 mjeseca iste price, oslobodjeno selo sa 16 kuca i vrlo, ali vrlo vjerovatno najmanje nekoliko desetina hiljada mrtvih i ranjenih ukrajinskih vojnika opremljenih raznim gejm cengerima.
RefPus

#185940 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

saimidin wrote: 10/10/2023 21:14 Ne može se ništa ni dešavati kad se ne šalje dovoljno mts, glavno pitanje je zašto, skoro su svi ministri se izredali u kijevu, jel se čeka da se sabere neka količina pa da opet udare, ili će se taktika prilagoditi i pripucavati pomalo kako mts dolazi

Eto valjda počnu dolaziti fovi, u nekom značajnijem broju, više pvo, i puno više mehanizacije i ostalog mts, pa da udare sljedeće godine, ove se još može ponešto desiti, ali ne bi rekao previše, čak se i tokmak čini daleko
Zapad nece pumpati milijarde u visemjesecne neuspjehe vojske koja ocigledno ne moze pobijediti u ratu. Rusi su svjesni toga, nece im dugo ni trebati da se zamrzne sukob a teritorija Ukrajine ostane pod kontrolom ruskog rezima.

I tu nije kriv niko drugi nego Ukrajinci. Nesposobni su i to jednostavno treba priznati.
RefPus

#185941 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

Lancet uspjesno unistio ukrajinski su25. Cgi naravno.

drug_profi

#185942 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#185943 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Rusi drže svoje avione na Krimu skoro 200 km od linije a da Ukrajina ono malo aviona drzi na aerodromu udaljenom 50-tak km od linije, nidje veze :D.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#185944 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

furlan wrote: 10/10/2023 23:24
Spoiler
Show
karanana wrote: 10/10/2023 20:57 placem sto sam na foe tebi i hametu.
moj zivot vise nema smisla. ako procitas sutra u novinama, mladic izvrsio samoubistvo skokom sa zgrade, znaj da si kriv.
:lol:
Image
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#185945 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ukratko, niko ne zna šta ga je pogodilo ali zna da se T90 više štanca i ovako ih više završava.

Šta ga je pogodilo - ni ovaj pojma nema.

*Ovo me podsjeća na više uglova kamere uništenja jednog Lea. Jebo ih jedan T90 više.
Hame_

#185946 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

zilog

#185947 Re: Ukrajina

Post by zilog »

RefPus wrote: 11/10/2023 00:16
saimidin wrote: 10/10/2023 21:14 Ne može se ništa ni dešavati kad se ne šalje dovoljno mts, glavno pitanje je zašto, skoro su svi ministri se izredali u kijevu, jel se čeka da se sabere neka količina pa da opet udare, ili će se taktika prilagoditi i pripucavati pomalo kako mts dolazi

Eto valjda počnu dolaziti fovi, u nekom značajnijem broju, više pvo, i puno više mehanizacije i ostalog mts, pa da udare sljedeće godine, ove se još može ponešto desiti, ali ne bi rekao previše, čak se i tokmak čini daleko
Zapad nece pumpati milijarde u visemjesecne neuspjehe vojske koja ocigledno ne moze pobijediti u ratu. Rusi su svjesni toga, nece im dugo ni trebati da se zamrzne sukob a teritorija Ukrajine ostane pod kontrolom ruskog rezima.

I tu nije kriv niko drugi nego Ukrajinci. Nesposobni su i to jednostavno treba priznati.
Na tvoju zalost, HOCE. Dok god Ukrajinci, tim milijardama, satiru Ruse, ljudstvo i tehniku - pumpace.
Razlog je vrlo jednostavan: Danas su Rusi znacajno manja prijetnja za zapad, nego prije 24.02.2022. i sve to za dijelic onoga sto se do sada izdvajalo kao zastita od te prijetnje!!! Ostaje nuklearna prijetnja, ali nuklearna opcoja nije realna, bez konvencionalne eskalacije.
sumirprimus

#185948 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image

nevjerovatni gubici oklopa kod ruja :-)
sumirprimus

#185949 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

">
drug_profi

#185950 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »