Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
General War

#26976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

HelaS wrote: 10/10/2023 21:16
General War wrote: 10/10/2023 21:07
:
...pa dobro, nije lavovima ali u nekakvu jamu pokoji je zavrsio
Podli provokatoru, u kojoj si jami u Sarajevu našao srpku nejač?
...podli provolatoru, informisi se, nisam ja nista nasao i koristio sam recenicu u muskom rodu
General War

#26977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

toska wrote: 10/10/2023 21:19
General War wrote: 10/10/2023 21:16
Kazani? Srbi?
pojam "nejač" znači djeca, nisam čuo za takav slučaj, pojasni.
Procitaj recenicu ponovo
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#26978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Velkoski wrote: 10/10/2023 21:20 S tim se već ne slažem. Kod njih je to sve isključivo geopolitika i pokazivanje zuba. Da se ovo sutra desi Saudiji, isto bi uradili. Da podsjetim, nikakve osude nije bilo prema KSA za Kashoggija.
Pa imali smo Jemen. Dok je sve sto se desava u Izraelu na TV, ono sto su Saudi radili u Jemenu nisi mogao ni vidjeti skoro nikako.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

sime_cipol wrote: 10/10/2023 21:22
Velkoski wrote: 10/10/2023 21:20 S tim se već ne slažem. Kod njih je to sve isključivo geopolitika i pokazivanje zuba. Da se ovo sutra desi Saudiji, isto bi uradili. Da podsjetim, nikakve osude nije bilo prema KSA za Kashoggija.
Pa imali smo Jemen. Dok je sve sto se desava u Izraelu na TV, ono sto su Saudi radili u Jemenu nisi mogao ni vidjeti skoro nikako.
100%

Sve pod pokroviteljstvom amidža iz SAD.
skrbavi-admin

#26980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

Grean wrote: 10/10/2023 21:18
Velkoski wrote: 10/10/2023 21:11

Da, to je jedan fun fact, većina ovih glasnih internet Amerikanaca od subote je MAGA. Uglavnom oni koji traže i da se prekine funding Ukrajine.
Mada USA i ne zamijeram, oni su drzava pod okupacijom, kongres je pod okupacijom strane sile, mediji su pod okupacijom. Ovi su kupili sebi najjacu drzavu.
ameriku u sakama drzi judeokapital.... koga zanima samo nek provjeri ko su najbogatiji ljudi tamo....ma samo nek provjeri imena banaka.... amerika je samo orudje u nacionistickim rukama
General War

#26981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

skrbavi-admin wrote: 10/10/2023 21:20
General War wrote: 10/10/2023 21:16
Kazani? Srbi?
organizovano? po naredbi vojne komande i drzavnog vrha? :-) :-) jbote robija kakve sve idiotluke necu procitat....e zamisli u tom koncentracionom logoru taj lik likvidiran u akciji polixije i vojske.....
Sve stoji, ali sa tim stvarima ne treba se zajebavat
sajber87

#26982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2023 21:09
skrbavi-admin wrote: 10/10/2023 21:07

:lol: :lol: :lol:

kako izVEstava srpska straza sa kromolja :lol:
pa kako vam vise ne dojadi trazeci paralele izmedju nas i ovih hamasovaca, jeste li svjesni da time samo pljujete po nasoj časnoj odbrani
Kad skoro 30 godina postavljas religiju i vjeru ispred drzave i naroda, kad su ti vjerski ucenjaci sejhovi vrhovni zivotni autoriteti koji se bave i politikom takodje poatavljajuci vjeru kao br 1 te kao kolektivni autoritet, tada sve drugo pada u drugi plan i dolazi do potpune erozije drustva. Vjera je licna stvar i tamo gdje se uplice u sve pore tu nema svijetle buducnosti i slobode za covjeka. Bosnjake ceka teska borba izmedju sekularista koji razdvajaju vjeru i drzavu i islamista kojima je religija ispred drzave a sustinski koriste je kao alat za uskostranacke i licne ciljeve
Excel2

#26983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

Velkoski wrote: 10/10/2023 21:08
konami666 wrote: 10/10/2023 21:06 Kojih mentalnih umobolnika ovdje ima koji podržavaju hamas, ne može čovjek da vjeruje…i to isti oni koji hoće da je Bosna u NATO i EU. Neće Bosna nikad postati dio niti EU a niti NATO a i ne treba sa takvim mentalnim sklopovima.
Izvuci nam bar jedan post u kojem je neko podržavao Hamas, dosta više i ovih glupavih postova u kojem se tvrdi da je ovdje 50 ljudi koji su pro-Hamas.

Au contraire, ne znam da li ovdje postoji ijedna osoba koja neće reći da je Hamas teroristička organizacija i da su počinili teške zločine u subotu.
A ima jedan koji je rekao da razumije Hitlera.

Jednostavno vecina je osjetljiva jer je vecina na forumu islamske vjeroispovjesti ili kulturnog backgrounda.

Da to nije slucaj, mi ne bi imali toliko postova ovdje, toliko emocija, a toliko malo na armenskoj strani, ili dosta ljudi koji su ovdje zabrinuti su javno rekli da ih boli q za ubijanje Ukrajinaca, i da se oni pitaju pobili bi se izmedju sebe.
Sve u svemu zao mi je nevinih na obje strane.
jeza u ledja

#26984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Dugarry wrote: 10/10/2023 21:06
jeza u ledja wrote: 10/10/2023 20:27

Dobro si rekao - to izivljavanje nije nesto sto vidjamo na drugim mjestima. To nije zato sto se to na drugim mjestima ne dogadja. U stvari dogadjaju se mnogo gore stvari.

Mi ne vidjamo zato sto ne gledamo.
Mozda se desava u Africi, ili Myanmaru, kao sto si rekao, ali to ne gledamo.

U civilizovanom svijetu se takve stvari vise ne desavaju. U Palestini je to slucaj desetljecima. Sto je previse, previse je.

Izrael u evropi gubi podrsku. Iz godine u godinu sve manje i manje ljudi ih podrzava.
U Palestini se desava desetljecima zato sto palestinstke militantske organizacije odrzavaju na zivotu Arapi i Iranci. Kako koja decenija prodje, imaju nove sponzore. I onda jos razlicite grupe unutar Palestine imaju dobiju razlicite sponzore pa se izmedju sebe krve. Jednostavno pijuni u rukama regionalnih igraca, kojima je Izrael koristio kao babaroga za odrzavanje na vlasti.
To je jedan od glavnih razloga sto su geostrateski bitni i sto ih Zapad ovoliko prati u medijima, pa tako i mi.

I nije problem da se neko zalaze za samo jednu regiju. Ne moraju se pratiti sva desavanja u svijetu i zalagati za svacije probleme. Ali onda se ne mogu davati moralne pridike o zalaganju za pravdu, samo zato sto je medijima interesantna tema.
jeza u ledja

#26985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Excel2 wrote: 10/10/2023 21:23
Velkoski wrote: 10/10/2023 21:08

Izvuci nam bar jedan post u kojem je neko podržavao Hamas, dosta više i ovih glupavih postova u kojem se tvrdi da je ovdje 50 ljudi koji su pro-Hamas.

Au contraire, ne znam da li ovdje postoji ijedna osoba koja neće reći da je Hamas teroristička organizacija i da su počinili teške zločine u subotu.
A ima jedan koji je rekao da razumije Hitlera.

Jednostavno vecina je osjetljiva jer je vecina na forumu islamske vjeroispovjesti ili kulturnog backgrounda.

Da to nije slucaj, mi ne bi imali toliko postova ovdje, toliko emocija, a toliko malo na armenskoj strani, ili dosta ljudi koji su ovdje zabrinuti su javno rekli da ih boli q za ubijanje Ukrajinaca, i da se oni pitaju pobili bi se izmedju sebe.
Sve u svemu zao mi je nevinih na obje strane.
Bio je i jedan sto je napisao da su ovi na rejv partiju zasluzili to sto im se desilo, jer su dosli tu partijat.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Bujrum, izvadite postove. Ne bi trebalo biti problem naći jer se evo već nekoliko puta tvrdi kako su ovdje svi pro-Hamas.
aratet

#26987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Dugarry wrote: 10/10/2023 21:06 Izrael u evropi gubi podrsku. Iz godine u godinu sve manje i manje ljudi ih podrzava.
Nikad veću podršku u Evropi nije imao.
skupljac_zeljeza

#26988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

emirolini wrote: 10/10/2023 19:41
skupljac_zeljeza wrote: 10/10/2023 19:31
Realno UN niko ne sljivi nizasta. Ko vise plati tome ce UN naginjati.
Natjera ih Pakistanac sve...

jeza u ledja

#26989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 10/10/2023 21:28 Bujrum, izvadite postove. Ne bi trebalo biti problem naći jer se evo već nekoliko puta tvrdi kako su ovdje svi pro-Hamas.
Lol ne pada mi na pamet traziti nazad 100 stranica.

A bilo je btw i postova podrske Hamasu. Ne za ubijanje civila naravno, ali za akciju generalno i onda jos generalnije za Hamas.

A usput i za ubijanje civila je bilo pravdanja tipa treba ih shvatiti sta su sve prozivjeli i tako. Ili se npr whataboutizuje postavljanjem slika zlocina Izraelaca.

Ne znam je li vecina, ali definitivno mnogo ovdje ljudi je pro Hamas.
Excel2

#26990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

Ma brate bilo je slavlje nakon sto su prvi snimci dosli da su najebali ovi iz IDF. Pa nisu najebali od teta iz vrtica, nego od Hamasa.

Mozda je to bilo prije informacije o zvjerstvima, ali sad da pokrenemo anketu da li je Hamas teroristicka organizacija koju treba zbrisati sa lica zemlje za dobro svih, masa ne bi kliknula na unconditional yes. @Bobi mozes li pokrenuti anketu da se prebrojimo?
Dugarry

#26991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dugarry »

jeza u ledja wrote: 10/10/2023 21:24
Dugarry wrote: 10/10/2023 21:06

Mozda se desava u Africi, ili Myanmaru, kao sto si rekao, ali to ne gledamo.

U civilizovanom svijetu se takve stvari vise ne desavaju. U Palestini je to slucaj desetljecima. Sto je previse, previse je.

Izrael u evropi gubi podrsku. Iz godine u godinu sve manje i manje ljudi ih podrzava.
U Palestini se desava desetljecima zato sto palestinstke militantske organizacije odrzavaju na zivotu Arapi i Iranci. Kako koja decenija prodje, imaju nove sponzore. I onda jos razlicite grupe unutar Palestine imaju dobiju razlicite sponzore pa se izmedju sebe krve. Jednostavno pijuni u rukama regionalnih igraca, kojima je Izrael koristio kao babaroga za odrzavanje na vlasti.
To je jedan od glavnih razloga sto su geostrateski bitni i sto ih Zapad ovoliko prati u medijima, pa tako i mi.

I nije problem da se neko zalaze za samo jednu regiju. Ne moraju se pratiti sva desavanja u svijetu i zalagati za svacije probleme. Ali onda se ne mogu davati moralne pridike o zalaganju za pravdu, samo zato sto je medijima interesantna tema.
O cemu ti pricas?

Izrael je okupirao Palestinu, i to traje 70 godina. Palestince tretiraju kao zivotinje.

Naravno da ce cijeli svijet ovo pratiti. Jedino pitanje je zasto niko nista u cini i zasto svijet dopusta ovako nesto.
Bosanski_kralj

#26992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Ne znam za vas, ali meni sve ovo ide ka većem sranju.
Izrael se priprema ko da kreće u rat sa nekom vojnom super slilom, a ne sa slabonaoružanom gerilom. Još pride im i Amerikanci nude svu pomoć.
General War

#26993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

jeza u ledja wrote: 10/10/2023 21:33
Velkoski wrote: 10/10/2023 21:28 Bujrum, izvadite postove. Ne bi trebalo biti problem naći jer se evo već nekoliko puta tvrdi kako su ovdje svi pro-Hamas.
Lol ne pada mi na pamet traziti nazad 100 stranica.

A bilo je btw i postova podrske Hamasu. Ne za ubijanje civila naravno, ali za akciju generalno i onda jos generalnije za Hamas.

A usput i za ubijanje civila je bilo pravdanja tipa treba ih shvatiti sta su sve prozivjeli i tako. Ili se npr whataboutizuje postavljanjem slika zlocina Izraelaca.

Ne znam je li vecina, ali definitivno mnogo ovdje ljudi je pro Hamas.
Ma ne cini mi se da su pro hamas, vec protiv jevreja i izraela, ali demokratski je saslusati drugacije misljenje
skrbavi-admin

#26994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

jeza u ledja wrote: 10/10/2023 21:27
Bio je i jedan sto je napisao da su ovi na rejv partiju zasluzili to sto im se desilo, jer su dosli tu partijat.
a evo imamo jednog epohalno kataloskog primjerka koji smatra da je partijanje pored bodljikave zice i zida od nekoliko metara iza koje su ogradjeni ljudi ko zvijeri apsolutno normalno i civilizacijski prihvatljivo, smatrajuci da ljudi iza zice treba da se ponasaju fino i kulturno dok im jos jedan dan prolazi u obilatoj bijedi i jadu i da to treba da bude sasvim normalno da im ne smiju nista...

ja u zivotu gdje god sam vidio bodljikavu zicu sa visokom ogradom odjebem sto dalje jer ne zelim da me neko provjerava skenira kamerom jer jednostavno ne zelim da imam ista sa bilo cim iza ograde....
Last edited by skrbavi-admin on 10/10/2023 21:39, edited 1 time in total.
emirolini

#26995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emirolini »

skupljac_zeljeza wrote: 10/10/2023 21:33
emirolini wrote: 10/10/2023 19:41

Realno UN niko ne sljivi nizasta. Ko vise plati tome ce UN naginjati.
Natjera ih Pakistanac sve...

Ohoho game over za Izrael, cijela minuta sutnje u bas bitnom UN-u. Da je UN bitan Srebrenica se nikada ne bi dogodila. Jadan je onaj ko se na njih osloni.
General War

#26996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Bosanski_kralj wrote: 10/10/2023 21:36 Ne znam za vas, ali meni sve ovo ide ka većem sranju.
Izrael se priprema ko da kreće u rat sa nekom vojnom super slilom, a ne sa slabonaoružanom gerilom. Još pride im i Amerikanci nude svu pomoć.
...za ocekivati je
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#26997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Bosanski_kralj wrote: 10/10/2023 21:36 Ne znam za vas, ali meni sve ovo ide ka većem sranju.
Ameri su tu da ne bi nekome palo na pamet da se ukljuci.
Excel2

#26998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

skrbavi-admin wrote: 10/10/2023 21:37
a evo imamo jednog epohalno kataloskog primjerka koji smatra da je partijanje pored bodljikave zice i zida od nekoliko metara iza koje su ogradjeni ljudi ko zvijeri apsolutno normalno i civilizacijski prihvatljivo, smatrajuci da ljudi iza zice treba da se ponasaju fino i kulturno dok im jos jedan dan prolazi u obilatoj bijedi i jadu i da to treba da bude sasvim normalno da im ne smiju nista...
Ne, treba izaci i pobiti ih sve, ako je moguce i zapaliti i odrubiti im glave, a onda se sutra pitati sto si ubijan i iza zice.

Za one koji su iza zice, a ne poistovjecuju se sa ovim teroristima, te jedino mogu smatrati pravim i iskrenim zrtvama. Tih mi je zao. Ti imaju veca prava biti van zice nego teroristi sa izraelske strane, tipa onaj ministar. On je za Haga vec.
aratet

#26999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Ma iskreno ne vjerujem. Nema se gdje više zakuhati.
Egipat sigurno neće pomagati Hamasu. Jordan još i manje. Sirija nemoćna.
Neće sigurno ići zauzimati Libanon pa se na kraju povući. Jedino realno je da kada zauzmu Gazu, iz zraka bombardaju Hezbollah.
General War

#27000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

skrbavi-admin wrote: 10/10/2023 21:37

ja u zivotu gdje god sam vidio bodljikavu zicu sa visokom ogradom odjebem sto dalje jer ne zelim da me neko provjerava skenira kamerom jer jednostavno ne zelim da imam ista sa bilo cim iza ograde....
Bodljikava zica i zidovi su za Hamas i simpatizere, ti nikako da prihvatis cinjenicu pa i poslije ovog zlocina, da je ovim u gazi samo mrtav izraelac, dobar izraelac
Locked