Jel ti 'legalni kriminal' bolji izraz?laserShow wrote: ↑05/10/2023 14:32 Kako vas nije stid biti tako neuki?
Prije svega, kako moze biti kriminal nesto sto je zakonski propisano? Ako nam se ne svidja, traziti promjene, ali ne mozes reci kriminal i porediti babe i zabe. Kakve veze ima postarina i naplata carinskog pregleda? Nikakve.
Pored toga, zasto se ne zalite ako vam artikal nije dostavljen na kucnu adresu? Zasto dopustate da budete bekani i da licno idete? Tacno postoje uslovi kada POSTAR MORA DOSTAVITI PAKET NA VRATA, tj do odredjenih dimenzija i kilaze, a mislim da je 2kg i 1m. Ne sjecam se, davno sam provjeravao. Provjerite i ostvarite vasa prava.
Znači po tebi da stave cijenu carinskog pregleda 50km, ili 100km(za proizvod do 100km), ti bi rekao to je OK jer je zakonski propisano?
I ovako su stavili tačnu cijenu za koju znaju da će svi prihvatiti, sve izađe 9.5km. Nisu stavili 20km jer znaju da koliko hoćeš raje neće prihvatiti i vratit će paket.
Nisu stavili ni 4km jer znaju da će raja već kad ovo daje dati i 9.5km.
Nisam znao za to da moraju do 2kg, naručivao par puta preko iherba i neće da donese i kad je nešto do kilograma, moram provjeriti.
Sad mi ovaj donosio 'brzom postom' bh poste i nisam imao ništa keša kod sebe, kazem hajde poslije nkad da navrati, kaze hajde dobro javi onda kad. Svojih poslova imam i mrsko mi bilo odmah ici dizat pare, kad on mi salje poruku - sam nesto sastavio, kao mozete posiljku podici u posti bla bla ...
Sreća pa sam pročitao ovo da zakonski moraju, i ja ga odmah nazovem, kaze sto me nisi ranije zvao...kao da je njegova posta, paket, kao da sam ga zvao u 8h navečer, još kaze moze eto doci za 3min... znaci tu je i opet im nesto smeta