Izrael ne mozes.podrzati ali mozes uciti od njega. Ili da budem precizniji ne mozes podrzati politiku koju provodi Izrael. Mozda ce doci vrijeme kada ce biti moralno i ljudski biti na strani Izraela. Sada to nije.Athlon64 wrote: ↑09/10/2023 19:40Pazi, da si nekom Jevreju rekao 1880 god. da će postojati Izrael, sigurno ti ne bi povjerovao.palermo wrote: ↑09/10/2023 19:36
Kakvo vracanje dalmacija, uzice.....
Bilo bi lijepo da mi.mozemo uciti od Izraela, ali ne.mozemo....potpuno su drugacije okolnosti, raspored snaga, da.ne.nabrajam dalje......podsjecas mi na onu cuvenu kraljicinu " a sto ne jedu kolace" tako i ti, "a sto mi ne.mozemo k'o Izrael' ne mozemo, nemamo ni hljeba ni kolaca...
Tako da nikad ne reci nikad. Slažem se ja da mi imamo totalno lošu poziciju u poređenju s Izraelom, ali u BiH imamo najbolju moguću poziciju unazad skoro 200 god. Bitno je imati cilj i raditi korak po korak ka tom cilju.
Ako smo pametni kao narod, podržat ćemo Izrael i učiti od njega.
Očito da se dosta Bošnjaka uživilo u ulogu žrtve i odgovara im tako. To je mentalitet koji se mora mijenjati, a ne popuštati separatistima i teroristima. Pogledaj samo kako su Bošnjaci uspjeli da prežive zadnjih skoro 200 god. na ovom području i i dalje sačuvaju svoj identitet, to je za proučavanja, šta se postiglo u nemogućim okolnostima. Čak mnogi kažu da smo imali više sreće nego pameti, ali sad nam treba i sreća i pamet da dalje nastavimo uspješno.
Sa ostatkom posta se manje vise slazem.