Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
je mogu ja da pitam izvor te informacije, tacan statement, datum vrijeme, ko je reko da bi Gaza prodisala bez Hamasa????
eto - najmolitije te molim sto bi reklo moje dijete da kazes garant tacnosti te informacije inace imamo posla sa najobicnijim baustelskim mufljuzom koji neselektivno baljezga i lupa cinjenice a za lazi i netacne informacije koliko sam ja vidio ovaj forum kaznjava banom..... pricas o velikim stvarima bez ikakvih dokaza
Evo jos jedan post zbrda zdola. Jesi siguran da ne pisala iz Svedska?
ja gdje sam sad nisam moro doktoru ic da me analizira niti mijesan brak da bih dobio boravak - ja ovdje bila zbogradi profesionalnih afiniteta
i ispala si jako smešna ne ja kriva što si smešna i što ne znaš istorija - zao mi je te puno
10% izraelskog parlamenta čine Arapi. Neki od njih takođe otvoreno napadaju izraelsku politiku prema Gazi, a neki čak i gore. Razlog zašto broj nije veći je što, generalno, Arapi ne izlaze na izbore.
Ono što pokušavate raspraviti je nemoguće raspraviti ako podržavate teroriste kao što je Hamas. Od 16 do 20% ljudi u Izraelu nisu Jevreji. Koliko god je istina da trpe neke vidove diskriminacije, opet se to nikad nije moglo porediti sa ovim u Gazi.
Last edited by Osmi Socrates on 08/10/2023 20:29, edited 1 time in total.
konami666 wrote: ↑08/10/2023 20:13
Ne mogu da vjerujem da ima ovdje luđaka koji podržavaju hamas. Fuj! Zašto sada ne osudite nevino stradanje civila? Ne treba biti licemjeran.
Nadam se da će Izrael dobiti svu pomoć koja mu je potrebna u borbi protiv terorističke organizacije Hamas. Vidim da su neke članice EU i NATO vec ponudile svoju pomoć. Nadam se da će i BiH osuditi ove napade na civile.
Hoce li palestinski civili dobiti svu potrebnu medjunarodnu pomoc u borbi protiv okupacije i protjerivanja od strane cionistickog teroristickog entiteta ?
Da testiramo principijelnost..
Ne mogu da vjerujem da ima ovdje luđaka koji podržavaju hamas. Fuj! Zašto sada ne osudite nevino stradanje civila? Ne treba biti licemjeran.
Nadam se da će Izrael dobiti svu pomoć koja mu je potrebna u borbi protiv terorističke organizacije Hamas. Vidim da su neke članice EU i NATO vec ponudile svoju pomoć. Nadam se da će i BiH osuditi ove napade na civile.
Hoce li palestinski civili dobiti svu potrebnu medjunarodnu pomoc u borbi protiv okupacije i protjerivanja od strane cionistickog teroristickog entiteta ?
Jel to hoćeš da izjednačis hamas sa Palestincima,tj. Hamas = Palestina?
Pozivamo obje strane na prekid vatre i da sjednu za pregovarački sto.
Ovdje mira nece biti bez politickog rjesenja. Ko malo dublje poznaje sustinu problem moze zakljuciti da je Hamas posljedica a ne uzrok sukoba.
Narod koji je odrastao u logoru, desecima godina okupiran i teroriziran od nedemokratske drzave nema nikakvog rijesenja. Ni Hamas to nije ali mogu razumjeti razloge njegovog nastanka.
mirsek wrote: ↑08/10/2023 20:28
mirsek wrote: ↑08/10/2023 20:28
evo i za tebe nagradno pitanje - otkad je na vlasti Hamas na teritorijama palestinske samouprave? da prestanete svi redom kenjat o tome kako je jedino Hamas opstrukcija svih rjesenja
Osmi Socrates wrote: ↑08/10/2023 20:28
10% izraelskog parlamenta čine Arapi. Neki od njih takođe otvoreno napadaju izraelsku politiku prema Gazi, a neki čak i gore. Razlog zašto broj nije veći je što, generalno, Arapi ne izlaze na izbore.
Ono što pokušavate raspraviti je nemoguće raspraviti ako podržavate teroriste kao što je Hamas. Od 16 do 20% ljudi u Izraelu nisu Jevreji. Koliko god je istina da trpe neke vidove diskriminacije, opet se to nikad nije moglo porediti sa ovim u Gazi.
Sasvim drugaciji tretman je izraelskih Arapa i Palestinaca Gaze i WB.
Nema tu usporedbe.
Izrael je teisticka Jevrejska drzava gdje i su i sekularni Jevreji gradjani drugog reda. O nejevrejima ne treba trositi rijeci.
Evo jos jedan post zbrda zdola. Jesi siguran da ne pisala iz Svedska?
ja gdje sam sad nisam moro doktoru ic da me analizira niti mijesan brak da bih dobio boravak - ja ovdje bila zbogradi profesionalnih afiniteta
i ispala si jako smešna ne ja kriva što si smešna i što ne znaš istorija - zao mi je te puno
emirolini wrote: ↑07/10/2023 11:19
To je to sto je bilo od Palestine, ovakvu glupost mogu samo Arapi napraviti. Hamasovci su dobili zestoku lovu za ovu glupost, oni sigurno nisu poslali svoju djecu u napad. Vjerovatno od Rusistista i Iranaca. Sada ce Izrael sve poklopiti i gotovo. Bar ce ljudima u Palestini biti bolje ako se rijese Hamasa i ostalih idiotskih vjerskih fanatika.
Ja bih cak rekao od Izraela. Ovakav volej Izraelu mogu samo ili glupi ili korumpirani ljudi napraviti. Nisam siguran koje je od tog dvoga tacno.
Nema tu usporedbe.
Izrael je teisticka Jevrejska drzava gdje i su i sekularni Jevreji gradjani drugog reda. O nejevrejima ne treba trositi rijeci.
To je sada stanje stvari.
Nije se do ove situacije došlo tako što su svi bili spremni za pregovore. Da li bi Palestina pod Hamasom bila išta drugačija od današnjeg Izraela? Bila bi još i gora, jer ovi su spremni ubijati i Palestince koji nisu na njihovoj strani.
evo i za tebe nagradno pitanje - otkad je na vlasti Hamas na teritorijama palestinske samouprave? da prestanete svi redom kenjat o tome kako je jedino Hamas opstrukcija svih rjesenja
Od istog onog trenutka od kad su zatvorene granice.
Od istog onog trenutka od kad su zatvorene granice.
je l moze info kad su granice bile otvorene to za Gazu i za normalan zivot? hvala
Nema tu usporedbe.
Zapravo suprotno. Pogledati veliku razliku između sekularnih sredina i religioznih sredina u ekonomskoj moći. Ove prve su na vrhu, ove druge su u rangu arapskih, što je i logično jer su i one religiozne.
Izraelski lideri su većinom iz sekularnih porodica. Pa i sam Bibi dolazi iz jedne takve.
Jordan1961 wrote: ↑08/10/2023 20:34
Nema tu usporedbe.
To je sada stanje stvari.
Nije se do ove situacije došlo tako što su svi bili spremni za pregovore. Da li bi Palestina pod Hamasom bila išta drugačija od današnjeg Izraela? Bila bi još i gora, jer ovi su spremni ubijati i Palestince koji nisu na njihovoj strani.
Zasto bi Izrael pregovarao i postovao medjunarodno pravo ako je visestruko vojno i ekonomski jaci uz 100% podrsku USA i jevrejskog lobija? Ovi nasi domaci supci Dodik i Covic su nebitni. Kerovi gledaju hocel' im se kakva koska baciti.
U zadnjih 20 godina pregovaranja, visestruko su povecali kolonizaciju na okupiranim teritorijama i ne misle stati. Uz to daju sve od sebe da Palestincima na okupiranim teriorijama zagorcaju zivot gdje god i kad god mogu ne bi li stvorili nemoguce uvjete za zivot. To uostalom moze citati i na izraelskim izvorima.
Gledajuci Arapski svijet jasno je da bi Hamas bio sve samo ne organizacija utemeljena na principima zapadne demokratije.
Nije Izrael uvijek imao američku podršku. Zapravo, Amere je bolio pimpek za Izrael kad je tek proglašen. Čak su ih i naribali ( i Francuze i Engleze) zbog krize oko Suez kanala.