Pa sam opet nalazis opravdanje. Ne spinujem ja nista.
Sam sad kazes da razumijes sto su ih pobili pa to je opravdanje.
Prijatelju, nisam.ja tema, tema je sukob izrahell - Palestina. Navijaj za koga hoćeš, a ja znam da sam na pravoj strani. Lpnekitamopd wrote: ↑08/10/2023 16:55Pa sam opet nalazis opravdanje. Ne spinujem ja nista.
Ti nebi htio da budes tema, ali svako drugi izgleda tebi jesteHarTar wrote: ↑08/10/2023 16:57Prijatelju, nisam.ja tema, tema je sukob izrahell - Palestina. Navijaj za koga hoćeš, a ja znam da sam na pravoj strani. Lpnekitamopd wrote: ↑08/10/2023 16:55
Gramatika, 2 osnovne, gramatika
Kad se vec razbacujemo sa legitimnim vojnim metama, malo meta iz Gaze

Pa to je ono što svijet ne uzima dovoljno u razmatranje kad donosi sud.zenit dozic wrote: ↑08/10/2023 17:10neko je objavio prije par stranica UN dokumenat o stradalim palestincima i izraelcima od 2008 godine
120 hiljada palestinaca ubijeno, nasuprot 7 hiljada izraelaca
Od 2008 samo, ali traje stoljeće već. 120 000 X 4 je skoro pola miliona ljudi gledano kroz demografska kretanja, minimalno uz Palestinski TFR.zenit dozic wrote: ↑08/10/2023 17:10Kad se vec razbacujemo sa legitimnim vojnim metama, malo meta iz Gaze
Edit neko je objavio prije par stranica UN dokumenat o stradalim palestincima i izraelcima od 2008 godine
120 hiljada palestinaca ubijeno, nasuprot 7 hiljada izraelacaSpoilerShow

Lazna sigurnoist u tehnologiju, i ti vjerujes meni, ja tebi..a u stvari niko ne strazari, mada ima info da je prvo infiltracija se desila u IDF uniformamajeza u ledja wrote: ↑08/10/2023 17:25 Meni isto nije jasno kako su ovako Izraelci slobodni da partijaju i uopste zive na par km od zida sa Gazom? I ako vec jesu, kako tu nema mnogo veceg prisustva IDF?
Kako ovi dodju buldozerima do zida neopazeni?
Toliko smo slusali o svemocnim Izraelcima, zidu, raketnom stitu i bla bla, ovamo ih hvataju ko zeceve.
Nije ubijenih 120000 Palestinaca već ranjenih ), a ubijenih je manje od 10000 u zadnjih 15 godinazenit dozic wrote: ↑08/10/2023 17:10
Edit neko je objavio prije par stranica UN dokumenat o stradalim palestincima i izraelcima od 2008 godine
120 hiljada palestinaca ubijeno, nasuprot 7 hiljada izraelaca
Citam tamo da svaka kuca ima skloniste i da svako malo imaju uzbune za raketne napade.General War wrote: ↑08/10/2023 17:28Lazna sigurnoist u tehnologiju, i ti vjerujes meni, ja tebi..a u stvari niko ne strazari, mada ima info da je prvo infiltracija se desila u IDF uniformamajeza u ledja wrote: ↑08/10/2023 17:25 Meni isto nije jasno kako su ovako Izraelci slobodni da partijaju i uopste zive na par km od zida sa Gazom? I ako vec jesu, kako tu nema mnogo veceg prisustva IDF?
Kako ovi dodju buldozerima do zida neopazeni?
Toliko smo slusali o svemocnim Izraelcima, zidu, raketnom stitu i bla bla, ovamo ih hvataju ko zeceve.
Pa o ovome se i radi. Izrael je leglo najvecih fašista i umobolnika od kad je svijeta i vijeka. Ovakva uruniranja se događaju svakodnevno duž citave zemlje vec 70 godina. Vi zaboravili ubijanje djecaka Ahmeda snajperom. I stotine drugih ahmedamelac wrote: ↑08/10/2023 16:54Koja stoka, ko god da jeste.last mohicans wrote: ↑08/10/2023 16:38 https://x.com/Mehmetcanbekli1/status/17 ... 1gOOw&s=09
Kažu Izraelčani uriniraju po mrtvim članovima Hamasa.
Koliko je ubijenih Palestinaca od 1948-e do danas? Bila je negdje ta rasprava jednom.smijesni_ste wrote: ↑08/10/2023 17:28Nije ubijenih 120000 Palestinaca već ranjenih ), a ubijenih je manje od 10000 u zadnjih 15 godinazenit dozic wrote: ↑08/10/2023 17:10
120 hiljada palestinaca ubijeno, nasuprot 7 hiljada izraelaca![]()
![]()
https://www.statista.com/chart/16516/is ... west-bank/
Pa imam osjecaj da su napadaci tacno znali da se nesto bas ovdje desava.smijesni_ste wrote: ↑08/10/2023 17:32 Evo pojašnjenja u vezi sa tim partijima. To su partiji koji stalno mijenjaju lokaciju i za koje se ne zna gdje će se održati sve do nekoliko sati prije početka i moraš imati pozivnicu valjda i nazvati neki broj da dobiješ upute i adresu![]()
![]()
Dakle nije ovo nešto što se održavalo ovdje svake godine
A mijenjaju lokacije baš zbog vojske i policije i checkpointa, kakva ironija![]()
![]()
https://humanevents.com/2023/10/08/nobo ... -kidnapped