Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
skupljac_zeljeza

#24276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

emirolini wrote: 08/10/2023 10:23 ..... pa i ovim teroistima..
Na koje misliš? Iz naslova teme na kojoj pišeš?
emigrazione

#24277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emigrazione »

apsidejzi wrote: 08/10/2023 10:05 Ja generalno (kao i vecina vas) imam simpatije prema ugrozenim i slabijim. Odrastao sam uz ideju da su palestinci potlaceni i da se cifuti izivljavaju nad njima te da ih ugnjetavaju. I to vjerovatno i jeste istina no ovaj zadnji napad je pokazao da ni palestinci nisu nista bolji. Samo su slabiji. Da imaju moc, i oni bi isto radili izraelcanima. Snimci ubijene izraelske djevojke, maltletiranje zarobljenih vojnika, izivljavanje na djeci... Ukrajinci su uradili pravi marketinski posao tretirajuci lijepo ruske vojnike koje zarobe. Ovi krembili samo pokazuju da su isti i da jedini razlog zasto ne vidimo zlocine nad izraelcima jeste to sto su palestinci slabi. Mislim, pogledaj ovog kretenluka. Da se izivljavas nad djetetom koje ne razumije konflikt. Ne znam jel prepadnut al nekako mi ne djeluje ni da je zdrav... al mozda je samo prepadnut

Opet je bolje prosao od palestinskih klinaca koje redovno kupe u najlon kese, par čvoka nece mu puno naskoditi
boshniak

#24278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by boshniak »

emirolini wrote: 08/10/2023 10:23 Nove teorije dakle, sve je fejk, klali lutke jucer dakle, sve iscenirano?

Ja ne razumijem tu vasu ljubav prema divljacima, talibancima, irancima, rusima pa i ovim teroistima..
Svaka akcija ima svoju reakciju, ti vidiš od jučer šta se dešava jer ti se to na velikim medijima prikazuje. Nisi vidio ono što se dešavalo godinama unazad prema istim tim palestincima zato jer ti se to nije prikazivalo niti te zanimalo. Navikao cijeli svijet na to da je palestincima takva sudbina da pate i zive u kavezu, i čim se malo odstupilo od ustaljene prakse i kad mučitelj postane nakratko mučenik skrene pažnju svijeta na to. Ako ništa barem je danas lako naći video snimke mučenja i ubijanja palestinskih civila od strane policije i IDF.
apsidejzi

#24279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

boshniak wrote: 08/10/2023 10:19
apsidejzi wrote: 08/10/2023 10:05 Ja generalno (kao i vecina vas) imam simpatije prema ugrozenim i slabijim. Odrastao sam uz ideju da su palestinci potlaceni i da se cifuti izivljavaju nad njima te da ih ugnjetavaju. I to vjerovatno i jeste istina no ovaj zadnji napad je pokazao da ni palestinci nisu nista bolji. Samo su slabiji. Da imaju moc, i oni bi isto radili izraelcanima. Snimci ubijene izraelske djevojke, maltletiranje zarobljenih vojnika, izivljavanje na djeci... Ukrajinci su uradili pravi marketinski posao tretirajuci lijepo ruske vojnike koje zarobe. Ovi krembili samo pokazuju da su isti i da jedini razlog zasto ne vidimo zlocine nad izraelcima jeste to sto su palestinci slabi. Mislim, pogledaj ovog kretenluka. Da se izivljavas nad djetetom koje ne razumije konflikt. Ne znam jel prepadnut al nekako mi ne djeluje ni da je zdrav... al mozda je samo prepadnut

Da bi pravio marketing u kojem se umiljavas zapadu moras imati podrsku zapadnih medija. Upravo ovo sto sada Izrael radi, gdje sebe prikazuje kao zrtvu uz ogromnu britansko americku medijsku masineriju.
Ovo dijete ne maltletira ni zapadna medijska masinerija ni izrael. Ovo dijele maltletiraju palestinci.
trocadero

#24280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by trocadero »

Peacean wrote: 08/10/2023 10:19
trocadero wrote: 08/10/2023 10:17 Samo da izvjestim da je naš Sumir juče postavio apsolutni rekord sa 202 posta u jednom danu.Hoće li ta nagrada više? Srdio se na mene što mu brojim, pa prijetio da će me dokusuriti ... posle se valjda predomislio tj. neće me dokusuriti ali je prema meni zidao betonski zid i to sa duplom armaturom.(dobro sam prošao). :D I još ponešto ali ne uspjedoh mu baš razaznati neke riječi.
Na kraju me stavio na foe, valjda. :|
Bio bi zahvalan bilo kome da mu samo prenese velike pozdrave. :)
Bogami ni ti nisi dobar ako si toliko postova brojao :-)
Šta ću, mora se neko i požrtvovati.
Hvala na kvotanju i prenosu pozdrava. :thumbup:
apsidejzi

#24281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

emigrazione wrote: 08/10/2023 10:28

Opet je bolje prosao od palestinskih klinaca koje redovno kupe u najlon kese, par čvoka nece mu puno naskoditi
Ne pricam o tome ko je bolje prosao a ko ne. CInjenica je da su palestinci okrutni na isti nacin kao i izraelcani. Govna i jedni i drugi.
Benjo34

#24282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Da li ce ovo donijeti ista dobro Palestincima? Neće.

Da li ce I ako Izrael uzme cijelu Gazu ista biti bolje Palestincima? Nece.

Da li su trebali ovo Palestinci uraditi? Naravno da nisu.

Kada imas jednu generaciju koja odrasta pod necemu ovakvom, ne mozes nista bolje ocekivati.

https://www.google.com/amp/s/amp.thegua ... limit-gaza

Izrael ako zaista zeli mir, trebao je ciniti sve da te ljude integrise, ne da ih protjeruje, ubija, tjera iz vlastitih domova.

Ovaj terorizam koji sad vidimo je plod koji je uzgojen na Izraelskoj pogresnoj politici prema Palestincima, sto je omogucilo Hamasu da indoktrinira mlade, I nazalost dole nece biti mira dok se jednom pitanje Palestinaca ne rijesi, cini mi se da ce se ici na brutalno rijesavanje. Kako god, dole nema potpuno nevinih, I jedni I drugi su po meni, podjednako krivi za sva sranja dole zadnjih 50 godina.

Sta je sa Fatahom? Kako je Arafat umro nisam cuo za njih.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#24283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

Šta se trenutno najviše pretražuje na Twitteru :D
Image
emigrazione

#24284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emigrazione »

Ne pricam o tome ko je bolje prosao a ko ne. CInjenica je da su palestinci okrutni na isti nacin kao i izraelcani. Govna i jedni i drugi.
Pa sto da ne pricamo i kako je cinjenica da su okrutnini na isti nacin, kako je čvoka isto okrutna kao avio bomba ili granata?!
aratet

#24285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Benjo34 wrote: 08/10/2023 10:37 Da li ce ovo donijeti ista dobro Palestincima? Neće.

Kada imas jednu generaciju koja odrasta pod necemu ovakvom, ne mozes nista bolje ocekivati.

Izrael ako zaista zeli mir, trebao je ciniti sve da te ljude integrise, ne da ih protjeruje, ubija, tjera iz vlastitih domova.

Ovaj terorizam koji sad vidimo je plod koji je uzgojen na Izraelskoj pogresnoj politici prema Palestincima, sto je omogucilo Hamasu da indoktrinira mlade, I nazalost dole nece biti mira dok se jednom pitanje Palestinaca ne rijesi, cini mi se da ce se ici na brutalno rijesavanje. Kako god, dole nema potpuno nevinih, I jedni I drugi su po meni, podjednako krivi za sva sranja dole zadnjih 50 godina.

Oni djeluju samo politički. Ne može se oružje prošvercati lako na zapadnu obalu.
dječak sa šibicama

#24286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dječak sa šibicama »

Moras bas biti veliko smece od covjeka i nemati nimalo sucuti do djeteta.

Bas bas smece.
Ironmen

#24287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

Benjo34 wrote: 08/10/2023 10:37 Da li ce ovo donijeti ista dobro Palestincima? Neće.

Rjesenja nema palestinci nikada nece odustati od svoje ideologije, ovo sto gledamo masakre i izivljavanje nad civilima je sve sami produkt Izraela koji tlaci otima i ponizava 70 godina, na kraju su stvorili monstrume od palestinaca jedino rjesenje za Izrael je da prepisu od Hitlera konacno rjesenje i da pobiju sve palestince, jedino tako mogu zivjeti u miru. Od mirne intergracije nema nista.
El_comadante

#24288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by El_comadante »

zposao wrote: 08/10/2023 09:48
El_comadante wrote: 08/10/2023 09:10

Moramo uzeti referentnu tačku. Za NK se nećemo vraćati u prošlost jer odmah priča šta je bilo prije 100, 200, 500... godina ranije što nije bitno. Azerbejdžan i Armenija su priznati u ovim granicama koji jesu, nije bitno kako se došlo do ovih granica jer sve smatraju da su oštećeni, trebaju se dogovarati. Armenija je 90ih bila jača, haj što su počistiti NK, ali su uletili i uzeli još toliki dio od Azerbejdžana koji nije NK.
Izrael sa druge strane, a nećemo šta je bilo prije 1000 godina, referentna tačka 1948 jer su tada dobili nezavisnost i faktički odmah krenuli u naseljanju jevreja iz cijelog svijeta na zemlju koja je tada bila Palestinska. Od tada sve i počinje pa poslije dolazi i ovo ostalo. Izrael se ovako neponaša od jučer ili od prije par godina nego od početka. Da su bili politički korektni prema Palestncima od početka, da su tu zemlju kupili od Palestinaca a neoteli, onda bi mogli pričati o terorizmu.
E o ovome pričam :lol:

Bukvalno isti vremenski period. Jedan ćeš se vraćati a drugi nećeš.

Za Izrael cemo se vracati u 1948 jer je tada bio predominantno naseljen palestincima a u slucaju Nagorno Karabaha se necemo vracati u 1928 kada je bio predominantno armenski i kada ga je Staljin poklonio Azerima.

Za mene to nema smisla tako gledati razlicito.
E vidiš to je razlika. Ovamo je Staljin nekome nešta dao ili uzeo, nisu Azeri niti je iko tada šta mogao reći Staljinu. Zato i kažem treba li su se dogovoriti kad su se stekli uslovi 90tih a ne da krenu u napad i rat samo zato što su tada bili jači (Armenija). A ovamo nije Engleska , Francuska ili Staljin oduzimao zemlju i protjerivao Palestince nego današnji Izrael. Dakle današnji Azerbejdžan nema nikakve veze sa tim što je Staljin uradio, današnji Izrael ima veze sa onim Izraelom.
Haris.ba

#24289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Last edited by Haris.ba on 08/10/2023 10:47, edited 2 times in total.
Ironmen

#24290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

Poručujem stanovnicima Gaze - idite sada jer ćemo svuda djelovati silom", poručio je Netanyahu.
Gdje da idu ??
Haris.ba

#24291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Ironmen wrote: 08/10/2023 10:46
Poručujem stanovnicima Gaze - idite sada jer ćemo svuda djelovati silom", poručio je Netanyahu.
Gdje da idu ??
Ako su pametni u Evropu.
Last edited by Haris.ba on 08/10/2023 10:47, edited 1 time in total.
Grean

#24292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

emirolini wrote: 08/10/2023 10:23 Nove teorije dakle, sve je fejk, klali lutke jucer dakle, sve iscenirano?

Ja ne razumijem tu vasu ljubav prema divljacima, talibancima, irancima, rusima pa i ovim teroistima..
A zasto bi mi razumjeli tvoju ljubav prema okupatorima?

Jedino ako je razlog averzija prema muslimanima, ono Palestinci su muslimani pa po automatizmu podrzavamo Izrael kao sto je vjerovatno slucaj sa ovim sveucilistem u Mostaru.
Last edited by Grean on 08/10/2023 10:49, edited 1 time in total.
boshniak

#24293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by boshniak »

Nisu ni jevreji imali nikakve sanse kad su digli ustanak u varšavslom getu 1943.g protiv njemackih vojnika, naprotiv gotovo svi su pobijeni. Jedini prezivjeli je izjavio da su znali da su njihovi zivoti zavrseni ovako ili onako, ali nisu htjeli dozvoliti njemcima da im odrede vrijeme, mjesto i nacin smrti.
Haris.ba

#24294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Grean wrote: 08/10/2023 10:47

A zasto i mi razumjeli tvoju ljubav prema okupatorima?

Jedino ako je razlog averzija prema muslimanima, ono Palestinci su muslimani pa po automatizmu podrzavamo Izrael kao sto je vjerovatno slucaj sa ovim sveucilistem u Mostaru.
Ovo u Mostaru je cisti interes. Zbog toga su i mijenjali nazive ulica po ustasama. Nasli ljudi finansijski i politicki interes.
derion

#24295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

Haris.ba wrote: 08/10/2023 10:47
Ironmen wrote: 08/10/2023 10:46
Gdje da idu ??
Ako su pametni u Evropu.
Nemojte ih ovamo nama, Tite vam. Eno Saudijska Arabija, Emirati, Jordan, Egipat... Neka idu braći svojoj koji ih "paze" od 1948.
Grean

#24296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Haris.ba wrote: 08/10/2023 10:49
Spoiler
Show

Ovo u Mostaru je cisti interes. Zbog toga su i mijenjali nazive ulica po ustasama. Nasli ljudi finansijski i politicki interes.
Pa i ja sam svjestan toga, uz to ima i ta pozadina netrpeljivosti prema muslimanima pa ono, izmedju dva "zla" podrzat cemo ono koje nam je manje mrsko.
emmir1

#24297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Ok je podržati Palestinu.

No podržavati ove Hamas zločinačke horde u njihovim pljackaskim i zvjerskim pohodima je suludo.

Dovoljno je par videa pogledati.

Tijelo cure vozaju kao trofej, ubijaju djecu.

Apsolutno ne pripadaju civilizaciji i treba ih sve neutralisati.
Point.

#24298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Kako misliš vašu? Na ovom forumu, ono što sam ja upratio, ima dosta raje što je pro palestinska ne nužno pro hamas, jedan je bio pro talibanac, par njih pro iranci od kojih je Salik prednjačio, i možda 3-4 pro rusa (broj pro rusa je veći međutim su se pritajili nakon ruske agresije, to je ona ekipa koja je ismijavala forumsko pućanstvo danima pred invaziju sa pričom imaju rusi pravo izvoditi vojne vježbe na svom teritoriju, kako zla USA huška a CIA izmišlja itd ).

Po tvojoj priči izgleda da forum vrvi od onih gore nabrojanih.
geoxx

#24299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by geoxx »

Sto je za odredjenu grupaciju nuklearna fizika.

Ali necemo ih imenovati.
Porculanski komplet

#24300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porculanski komplet »

Pa gradom vlada Amir Gross Kabiri tj https://mtabraham.com/

uskoro uzimaju i aerodrom i još nekih dobrih stvari koje su totalno zapuštene.
Locked