I meni se gadi smrad bijelog luka i rakije pa ne kukam toliko.
Bliski istok se pretvara u Sjevernu Irsku. Ko koga prije bez biranja sredstava.
Cionizam je sekularna ideologija. Logično da će jevrejski elvedini pezići biti protiv toga.skrbavi-admin wrote: ↑07/10/2023 20:03 samo prema ovim imam izrazit respekt.... casni ljudi koji ne zele da budu dio fasistickog projekta i zlocina.....![]()
![]()
Meni se cini da Hamas nema logistiku, da su pusteni sa lanca i to ce ih kostati kad se ovi izorganizujuhusein_kapetan wrote: ↑07/10/2023 20:05 Ovaj izuzetno dobro pripremljen napad na okupirane teritorije palestinske od strane hamasa nema presedan u istoriji njihovog sukoba..vise naselja okupirano..Sderot isto tako..palestinci masovno onu granicu prelaze iza hamasa..ove brojke koje objavljuju su sve samo ne kredibilne..tri vojne baze sa masom naoruzanja i oklopa zauzete..zvuci nevjerovatno ali je tako..samo Bog zna koliko su vojnika i civila oteli..veceras Tel Aviv masivni raketni napad trpi..
Hamas zna dobro da ce veoma visoku cijenu platiti..ali znajuci njihovo mislim da su debelo svjesni toga..takticki na dugo vrijeme njihova pozicija i pozicioniranje ni u teoriji odrzivo nije..
Ipak..kako svjedocimo veliki proj izraelaca po onim naseljima je otet..da li ce ih hamas kao zivi stit koristiti..minirati infrasrukrure i vazne objekte ??
U globalnom nizu sukoba ovaj samo potvrdjuje da se geometrije geostrateskog pozicioniranja danas nepovratno mijenjaju i..kako juce rekoh..samo jedan ishod imaju..
Vidim osudili ste danas egzekucije neduznih civila po ulicam aizralea u sred bijela danaskrbavi-admin wrote: ↑07/10/2023 20:11 loša ti je mantra - nego dobri bošnjani znaju šta je nepravda i zlocin pa ne prezu da ga osude s koje god strane da ide..... jebo te guzolizacki necovjecni poltronski pristup.....
husein_kapetan wrote: ↑07/10/2023 20:05 Ovaj izuzetno dobro pripremljen napad na okupirane teritorije palestinske od strane hamasa nema presedan u istoriji njihovog sukoba..vise naselja okupirano..Sderot isto tako..palestinci masovno onu granicu prelaze iza hamasa..ove brojke koje objavljuju su sve samo ne kredibilne..tri vojne baze sa masom naoruzanja i oklopa zauzete..zvuci nevjerovatno ali je tako..samo Bog zna koliko su vojnika i civila oteli..veceras Tel Aviv masivni raketni napad trpi..
Hamas zna dobro da ce veoma visoku cijenu platiti..ali znajuci njihovo mislim da su debelo svjesni toga..takticki na dugo vrijeme njihova pozicija i pozicioniranje ni u teoriji odrzivo nije..
Ipak..kako svjedocimo veliki proj izraelaca po onim naseljima je otet..da li ce ih hamas kao zivi stit koristiti..minirati infrasrukrure i vazne objekte ??
U globalnom nizu sukoba ovaj samo potvrdjuje da se geometrije geostrateskog pozicioniranja danas nepovratno mijenjaju i..kako juce rekoh..samo jedan ishod imaju..
Nema sumnje da je ono što izrael radi dobro upakovan fašizam. Također, činjenica je i da palestinci poslije 80 godina nisu skontali šta će i kako će.
Par hiljada civila?
Pa pogledaj ih na šta liče. Oni su protiv cionizma isključivo zbog religije, zato što se radi o sekularnom pokretu, koji jevreje vidi prije svega kao narod, a ne kao religijsku skupinu.skrbavi-admin wrote: ↑07/10/2023 20:09 hahahhahahhahaha kakva porazavajuca mantra i nakaradan spin - judejski elvedini pezici........ ahahahHAHhahahahahahahhahahah trbuh me zaboli od smijeha....
Jesi ti isao u zapadnu obalu pa licno pitao ljude sta misle o Ujgurima?Chmoljo wrote: ↑07/10/2023 20:13Nema sumnje da je ono što izrael radi dobro upakovan fašizam. Također, činjenica je i da palestinci poslije 80 godina nisu skontali šta će i kako će.
I nekako uvijek odaberu ono što je najgore po njih. A zalog su im vlastita djeca.
Razumijem oružanu borbu protiv tiranije. Razumijem žrtve koje se moraju podnijeti. Ali ti vozovi su davno prošli. Ovo je katastrofa što su uradili i samo će izgubiti simpatije koje su stekli na kostima ubijane djece.
Tako da, bogati nemoj mi tih ili, ili.
Jevreji su mnogo propatili. Mogu razumjeti njihovu želju da žive u svom i na svom, jer je pogroma bilo i nakon Hitlera, a pogotovo prije. Ono što ne razumijem je da te iste palestince boli kurac za ujgurima koje guši još bezobzirnija sila.
A onda bih se ja trebao solidarisati sa njima...
Lik pise da je “Hitler bio u pravu”. Nema s takvima rasprave.Chmoljo wrote: ↑07/10/2023 20:13Nema sumnje da je ono što izrael radi dobro upakovan fašizam. Također, činjenica je i da palestinci poslije 80 godina nisu skontali šta će i kako će.
I nekako uvijek odaberu ono što je najgore po njih. A zalog su im vlastita djeca.
Razumijem oružanu borbu protiv tiranije. Razumijem žrtve koje se moraju podnijeti. Ali ti vozovi su davno prošli. Ovo je katastrofa što su uradili i samo će izgubiti simpatije koje su stekli na kostima ubijane djece.
Tako da, bogati nemoj mi tih ili, ili.
Jevreji su mnogo propatili. Mogu razumjeti njihovu želju da žive u svom i na svom, jer je pogroma bilo i nakon Hitlera, a pogotovo prije. Ono što ne razumijem je da te iste palestince boli kurac za ujgurima koje guši još bezobzirnija sila.
A onda bih se ja trebao solidarisati sa njima...
skrbavi-admin wrote: ↑07/10/2023 20:11 loša ti je mantra - nego dobri bošnjani znaju šta je nepravda i zlocin pa ne prezu da ga osude s koje god strane da ide..... jebo te guzolizacki necovjecni poltronski pristup.....
Palestinian leader supports China’s Uyghur policies in joint statement
Ovi ljudi su za takve poput tebe moralne gromade i ljudine u svakom smislu.aratet wrote: ↑07/10/2023 20:05Cionizam je sekularna ideologija. Logično da će jevrejski elvedini pezići biti protiv toga.skrbavi-admin wrote: ↑07/10/2023 20:03 samo prema ovim imam izrazit respekt.... casni ljudi koji ne zele da budu dio fasistickog projekta i zlocina.....![]()
![]()
Ali šta su imali do sada od tih simpatija? Sve uži i uži prostor za življenje sa najdužim apartheidom koji neki narod pamti. Možda su se prekontali pa kopiraju svoje tlačitelje kao što su cionisti kopirali svoje.
Halo mister pokvarena plocaChmoljo wrote: ↑07/10/2023 20:16skrbavi-admin wrote: ↑07/10/2023 20:11 loša ti je mantra - nego dobri bošnjani znaju šta je nepravda i zlocin pa ne prezu da ga osude s koje god strane da ide..... jebo te guzolizacki necovjecni poltronski pristup.....Palestinian leader supports China’s Uyghur policies in joint statement![]()
![]()
Najjace oruzje palestinaca je sto USA nije dala izraelu da zavrsi ratnom metodom vec pritiskom, ovo danas sigurno mjenja poziciju....nisam od Sirije gledao gore izivljavanje, nebitno na koga su naletili...nisu smjeli palestinci ovo raditŠkobo Habu wrote: ↑07/10/2023 20:16 Najače oružje Palestinaca jeste činjenica da uvijek pronađu način da iznenade cionistički režim.
Hamas je pokrenuo, generalno gledajući, samoubilačku ofanzivu na Izrael, koja će, na koncu, koštati Palestince možda i etničkog čišćenja, a to opet znači i homogenizaciju arapskih zemalja i konfrontaciju sa Izraelom i USA. To, u ovom momentu, Bidenu najmanje treba.