Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
archi_a
#14276 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Izmililo, kao što rekoh. 
-
laik1981
#14277 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jos tri godine. Minimum 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#14278 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Laz je sekina diplomaHakiz wrote: ↑05/10/2023 18:47Dokaz je to da je trebao biti završen i taj dio od muzeja do ž. stanice 21. 8, a nije.
Sad, može neko govoriti da je to nebitna sitnica, ali đavo (ili bog, kako ko voli), se krije u detaljima.
U suštini, ono šta je bilo obećano da će biti 31. 8. nije isporučeno. A drugi naziv za neispunjeno obećanje je laž. Štagod botovi o tome kucali.
- _Reds_
#14279 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U cuj lika reci hvala Trojki... jbt koji ste vi likovi, niste vi ni botovi, za vas treba ismisliti posebnu rijec.
Jesu to oni iz svog dzepa platili, jesu li bar iz budzeta, ah da iz kredita koji ce vracati ti, ja i mozda necija djeca.
Bravo za pojedince sto koliko toliko odgovorno rade svoj posao, a ovo hvala je teško poltronstvo.
Jesu to oni iz svog dzepa platili, jesu li bar iz budzeta, ah da iz kredita koji ce vracati ti, ja i mozda necija djeca.
Bravo za pojedince sto koliko toliko odgovorno rade svoj posao, a ovo hvala je teško poltronstvo.
- Mishelinke
#14280 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Hvala Trojka za rekonstrukciju poslije 64 godine.
Hvala Trojka za izgradnju pruge prema Hrasnici nakon 48 godina.
I najbitnije, hvala Trojci što je politički sahranila SDFSBIHA u Sarajevu.
Hajmo fino ponovite zamnom:
H V A L A T R O J K A

H V A L A T R O J K A
- Hajvan
#14281 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Trojka, hvala ti!
idemo sad gradska zeljeznica:
- stanice,
- dva kolosjeka,
- novi krak prema aerodromu i aerodromskom naselju/dobrinji
- par novih kompozicija
nema stajanja i lovorika
idemo sad gradska zeljeznica:
- stanice,
- dva kolosjeka,
- novi krak prema aerodromu i aerodromskom naselju/dobrinji
- par novih kompozicija
nema stajanja i lovorika
- Optimist
#14282 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nije problem konstatovati, vec su problem tvoje lazi i izvrtanje cinjenica koje svi vide.archi_a wrote: ↑05/10/2023 20:08 Evo, hvala na ovom dijelu. Stvarno nisam zagrižen da idem protiv pruge pod svaku cijenu.
DA LI JE PROBLEM KONSTATOVATI DA PROJEKAT NIJE ZAVRŠEN DO KRAJA ili bilo koju drugu konstataciju dati, bila ona pozitivna ili negativna a da nisi na nišanu stranačkih hijena, spremnih da po cijenu života brane lik i djelo bilo kojeg političara? I tako po čitav dan. Čime vas hrane, plaćaju? Nenormalno
Hej, samo da dodam, umalo zaboravih, projekat pruge je dobar, ovo završeno super izgleda, preporođeno, čistije, šire i drago mi je da je i ovo urađeno u našem gradu. Kao što mi je ekstra drago da se pruga širi ka Hrasnici.![]()
Prvo tvrdis da je pruga pustena bez tehnickog prijema. NETACNO.
Zatim tvrdis da su dobili privremenu upotrebnu dozvolu. NETACNO.
Onda kazes kako se kopalo, radilo i da su cijevi virile na zavrsenoj dionici, sto je opet NETACNO.
Dakle ocigledan problem ovdje si ti, koji svojim lazima pokusavas reci da neko nije dobar i nije nista postignuto.
Uradjeno je itekako mnogo, i to mnogo je vidljivo golim okom.
-
laik1981
#14283 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Placacemo nesto sto dize standard zivota svakog gradjanina grada Sarajeva. Do nedavno smo placali pristupne ceste i ulicne rasvjete za vikend naselja SDA mafije._Reds_ wrote: ↑05/10/2023 21:08 U cuj lika reci hvala Trojki... jbt koji ste vi likovi, niste vi ni botovi, za vas treba ismisliti posebnu rijec.
Hvala im gdje culi i ne culi. To sto su makli SDA je historijski momenat.
Nova pruga, nove trole, naruceni novi tramvaji i to sve u relativno kratkom periodu
- _Reds_
#14284 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Odradili ste dnevnice i zradili bedzove za danas, gdje vam se treba potpisati ?
-
archi_a
#14285 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I prvo i drugo i treće je TAČNO!Optimist wrote: ↑05/10/2023 21:30Nije problem konstatovati, vec su problem tvoje lazi i izvrtanje cinjenica koje svi vide.archi_a wrote: ↑05/10/2023 20:08 Evo, hvala na ovom dijelu. Stvarno nisam zagrižen da idem protiv pruge pod svaku cijenu.
DA LI JE PROBLEM KONSTATOVATI DA PROJEKAT NIJE ZAVRŠEN DO KRAJA ili bilo koju drugu konstataciju dati, bila ona pozitivna ili negativna a da nisi na nišanu stranačkih hijena, spremnih da po cijenu života brane lik i djelo bilo kojeg političara? I tako po čitav dan. Čime vas hrane, plaćaju? Nenormalno
Hej, samo da dodam, umalo zaboravih, projekat pruge je dobar, ovo završeno super izgleda, preporođeno, čistije, šire i drago mi je da je i ovo urađeno u našem gradu. Kao što mi je ekstra drago da se pruga širi ka Hrasnici.![]()
Onda kazes kako se kopalo, radilo i da su cijevi virile na zavrsenoj dionici, sto je opet NETACNO.
Dakle ocigledan problem ovdje si ti, koji svojim lazima pokusavas reci da neko nije dobar i nije nista postignuto.
Ja ne lažem, niti sam rekao da ništa nije postignuto,, niti sam konstatovao da neko nije dobar.
Dobro, iskreno, mislim i tvrdim da ovdje ima par likova koji stvarno nisu dobri s glavom. Al to je samo moje mišljenje. I ja, gdje god da sam, nikad dio problema, uvijek sam mogao biti samo dio rješenja. Problem mogu samo biti onima koji misle da mogu kako hoće.... e pa neće. Al to sam ja. Isto kao što sam mogao sebi olakšati, pa kao beskičmenjak se prikloniti grupici hijena i samo vikati:"jes, jes".
Al to ne bih bio ja. Ja protiv svog dostojanstva neću. Ne trebaju mi lažni prijatelji i oni što me tapšu po leđima.
Brani, saginji se, opravdavaj, briga me. Smiješno je.
- iClass
#14286 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koji cringeMishelinke wrote: ↑05/10/2023 21:13 Hvala Trojka za rekonstrukciju poslije 64 godine.
H V A L A T R O J K A
![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14287 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Bolje tramvaj do hrasnice
Nego asfalt do skakine vikendice
Hvala trojka
Nego asfalt do skakine vikendice
Hvala trojka
-
DonieBrasco
#14288 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nemojte im reci da tramvaji nece biti zelene boje neka se izenanade. 
- Optimist
#14289 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa kad je tacno, zasto nam ne napises na kojim to pojedinim dionicama su se i dalje izvodili radovi i virile cijevi, a odvijao se tramvajski saobracaj?archi_a wrote: ↑05/10/2023 21:44I prvo i drugo i treće je TAČNO!Optimist wrote: ↑05/10/2023 21:30
Nije problem konstatovati, vec su problem tvoje lazi i izvrtanje cinjenica koje svi vide.
Ja ne lažem, niti sam rekao da ništa nije postignuto,, niti sam konstatovao da neko nije dobar.
Dobro, iskreno, mislim i tvrdim da ovdje ima par likova koji stvarno nisu dobri s glavom. Al to je samo moje mišljenje. I ja, gdje god da sam, nikad dio problema, uvijek sam mogao biti samo dio rješenja. Problem mogu samo biti onima koji misle da mogu kako hoće.... e pa neće. Al to sam ja. Isto kao što sam mogao sebi olakšati, pa kao beskičmenjak se prikloniti grupici hijena i samo vikati:"jes, jes".
Al to ne bih bio ja. Ja protiv svog dostojanstva neću. Ne trebaju mi lažni prijatelji i oni što me tapšu po leđima.
Jos bolje, daj slike, pa da i ja pocnem da ih pljujem i kudim.
Kako to, majku mu, oni mogu da puste u funkciju dionicu bez obavljenog tehnickog prijema? Daj informaciju u medije, dokaze, neka Stera konacno da oatavkj jer ugrozava sigurnost gradjana koji koriste javni prevoz.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14290 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Teski ezdea de ef botOptimist wrote: ↑05/10/2023 21:30Nije problem konstatovati, vec su problem tvoje lazi i izvrtanje cinjenica koje svi vide.archi_a wrote: ↑05/10/2023 20:08 Evo, hvala na ovom dijelu. Stvarno nisam zagrižen da idem protiv pruge pod svaku cijenu.
-
BadBoy
#14291 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve varijacije "nisam za SDA ali" bota. Ovo je "samo pitam" podvarijanta._BataZiv_0809 wrote: ↑05/10/2023 22:04Teski ezdea de ef botOptimist wrote: ↑05/10/2023 21:30
Nije problem konstatovati, vec su problem tvoje lazi i izvrtanje cinjenica koje svi vide.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14292 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
archi_a
#14293 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Očima svojim gledao kad je pušten saobraćaj. Prolazio na posao, vozio se pored. Šta, trebam da tražim snimke po internetu da bi nešto dokazao?Optimist wrote: ↑05/10/2023 21:57Pa kad je tacno, zasto nam ne napises na kojim to pojedinim dionicama su se i dalje izvodili radovi i virile cijevi, a odvijao se tramvajski saobracaj?archi_a wrote: ↑05/10/2023 21:44
I prvo i drugo i treće je TAČNO!
Kako to, majku mu, oni mogu da puste u funkciju dionicu bez obavljenog tehnickog prijema? Daj informaciju u medije, dokaze, neka Stera konacno da oatavkj jer ugrozava sigurnost gradjana koji koriste javni prevoz.
Meni tramvajska odgovara. Radujem se kao malo dijete svakom projektu i u Sarajevu i u mojoj državi. Nisam vezan ni za jedno ime pa da se prema tome postavljam prema nekom projektu. Sve sam u životu stvorio što mi treba i preko toga, Bogu hvala. Svaki napredak oko mene me samo može učiniti još sretnijim, čak i kad ga neću lično koristiti. I to je moje bogatstvo. I ne bih ni o ovom projektu rekao ništa više od:"svaka čast. Bravo", da danima nisam gledao par degena kako se iživljavaju nad svima i ovdje na forumu, da nisam prokužio ono što je bilo jasno, da upravo ove jade iz trojke sve karte pred izbore stavljaju na ovaj projekat rekonstrukcije i da zbog toga svojim spinovima udaraju po svojim oponentima ali ne samo po njima, nego i po svim građanima. Šteta je iz wc šolje iskakao. A kad sam vidio kakvim se riječnikom koriste i kako ovo predstavljaju, ko da prije ovog ništa nije bilo, niti posle ovoga ništa neće biti, a na to jesam osjetljiv, zato sam ovdje. Da baš takvima pokažem gdje im je mjesto! Pretjeralo se. Dosta je.
A kad već istražuješ, istraži, reći će ti se, ovaj nick nikad ni jednu jedinu stranku nije dizao u nebesa. Takav post naći nećeš, jer ja nisam sljedbenik stranaka, moj moto jeste mi vas biramo radite za narod, plaćeni ste, nema šta da vam zahvaljujemo za rad. A nemoj raditi dobre stvari skrenut ćemo pažnju na to, kritikovati. To klimoglavci i stranačke podguzne muhe naravno neće moći razumjeti.
-
laik1981
#14294 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sreca pa svi imamo oci, a i bubrezi su zahvalni.

- Optimist
#14295 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Trebas imati argumente za ono sto tvrdis. Ocito da nemas, vec samo palamudis.archi_a wrote: ↑05/10/2023 22:16Očima svojim gledao kad je pušten saobraćaj. Prolazio na posao, vozio se pored. Šta, trebam da tražim snimke po internetu da bi nešto dokazao?Optimist wrote: ↑05/10/2023 21:57
Pa kad je tacno, zasto nam ne napises na kojim to pojedinim dionicama su se i dalje izvodili radovi i virile cijevi, a odvijao se tramvajski saobracaj?
Kako to, majku mu, oni mogu da puste u funkciju dionicu bez obavljenog tehnickog prijema? Daj informaciju u medije, dokaze, neka Stera konacno da oatavkj jer ugrozava sigurnost gradjana koji koriste javni prevoz.vjerujem i da ih ima, nek potraži kome se traži i dokazuje.
Meni tramvajska odgovara. Radujem se kao malo dijete svakom projektu i u Sarajevu i u mojoj državi. Nisam vezan ni za jedno ime pa da se prema tome postavljam prema nekom projektu. Sve sam u životu stvorio što mi treba i preko toga, Bogu hvala. Svaki napredak oko mene me samo može učiniti još sretnijim, čak i kad ga neću lično koristiti. I to je moje bogatstvo. I ne bih ni o ovom projektu rekao ništa više od:"svaka čast. Bravo", da danima nisam gledao par degena kako se iživljavaju nad svima i ovdje na forumu, da nisam prokužio ono što je bilo jasno, da upravo ove jade iz trojke sve karte pred izbore stavljaju na ovaj projekat rekonstrukcije i da zbog toga svojim spinovima udaraju po svojim oponentima ali ne samo po njima, nego i po svim građanima. Šteta je iz wc šolje iskakao. A kad sam vidio kakvim se riječnikom koriste i kako ovo predstavljaju, ko da prije ovog ništa nije bilo, niti posle ovoga ništa neće biti, a na to jesam osjetljiv, zato sam ovdje. Da baš takvima pokažem gdje im je mjesto! Pretjeralo se. Dosta je.
A kad već istražuješ, istraži, reći će ti se, ovaj nick nikad ni jednu jedinu stranku nije dizao u nebesa. Takav post naći nećeš, jer ja nisam sljedbenik stranaka, moj moto jeste mi vas biramo radite za narod, plaćeni ste, nema šta da vam zahvaljujemo za rad. A nemoj raditi dobre stvari skrenut ćemo pažnju na to, kritikovati. To klimoglavci i stranačke podguzne muhe naravno neće moći razumjeti.
Prvo nema tehnickog, pa ipak ima ali privremenog.
De se ti prvo sam sa sobom dogovori sta je istina da ne lupetas. Ili ga ima ili ga nema. Ne moze biti izmedju.
Nebitan si lik, nikoga ja ovdje nisam istrazivao pa necu ni tebe.
Mene politika ne interesuje. Za ovo vremena koliko sam na forumu, nisam nijedan post napisao na politici niti sam iciji bot ili branitelj.
Meni samo smeta nepotrebno pljuvanje necega sto svako vidi da postoji, da se mijenja, da donosi neki napredak.
-
archi_a
#14296 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Bitni liče
, niti sam pljuvao niti sam tvrdio da nešto ne donosi napredak. Nisam pljuvao po projektu, ali ću uvijek pljuvati po onima koji su, kao u ovom slučaju uzeli sebi za pravo da vrijeđaju sve oko sebe, a sami nemaju nikakvog dodira sa projektom pruge. Totalno nebitni likovi koji su, zato što se kao identifikuju sa sdp-om, ili popularno trojkom uzeli sebi za pravo da progone sve one koji skrenu pažnju na bilo šta što se kosi sa njihovim viđenjem stvari. Mi gradimo prugu, pruga gradi nas. Niko nikad ništa nije napravio, ovo je jedini projekat u Sarajevu ikad i tek kad se šteta pojavio počeo je kalendar i mjerenje vremena. Vjerujem da ni on sam ne dijeli vaše mišljenje, mada, po nekim objavama nije daleko od te prepotencije. Da, ovo je vrlo važan projekat, pa se može i preskočiti poneka procedura, može se preko nekih stvari i preći može se i zažmiriti na jedno oko, kad se radi o "našima". Pa ne može tako objektivni i nadasve pošteni drugari. Ako nekome spočitavate nepoštivanje procedura i malverzacije onda valjda trebate da budete dosljedni, ako ste realni ljudi. Ne može i jedno i drugo, gubite kredibilitet.
A ja jesam napravio veliku grešku što sam tebi, "bitnom" liku dao previše prostora i pretjerao sa prepiskom u tri četiri posta. Za tebe je bio dovoljan samo jedan, sve ostalo je gubljenje vremena.
Da, da ne zaboravim, projekat pruge je prelijep i svaka čast. Baš je osvježenje, to ne može niko pobiti. Samo napredak.
A ja jesam napravio veliku grešku što sam tebi, "bitnom" liku dao previše prostora i pretjerao sa prepiskom u tri četiri posta. Za tebe je bio dovoljan samo jedan, sve ostalo je gubljenje vremena.
Da, da ne zaboravim, projekat pruge je prelijep i svaka čast. Baš je osvježenje, to ne može niko pobiti. Samo napredak.
-
Hakiz
#14297 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jedna laž ne poništava drugu.bordo gandalf wrote: ↑05/10/2023 20:59Laz je sekina diplomaHakiz wrote: ↑05/10/2023 18:47
Dokaz je to da je trebao biti završen i taj dio od muzeja do ž. stanice 21. 8, a nije.
Sad, može neko govoriti da je to nebitna sitnica, ali đavo (ili bog, kako ko voli), se krije u detaljima.
U suštini, ono šta je bilo obećano da će biti 31. 8. nije isporučeno. A drugi naziv za neispunjeno obećanje je laž. Štagod botovi o tome kucali.
A Sekina diploma ima drugu temu, ova je za rekonstrukciju pruge.
Kakvim se sve trikovima neće polsužiti bot ekipa...
- Mishelinke
- Mishelinke
#14299 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Laž je 100.000 radnih mjesta.
Laž je Memićeva pruga.
Laž je Kalemova rekonstrukcija stanica.
Laž je dio botovskog života. Lažu maštovito i inovativno. Laž ih je mnogo puta spašavala.
#HvalaTrojka
- Mishelinke
#14300 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kampanju su zasnovali na pljuvanju po Šteti i rekonstrukciji i vidi se kako su prošli.Optimist wrote: ↑05/10/2023 23:55Trebas imati argumente za ono sto tvrdis. Ocito da nemas, vec samo palamudis.archi_a wrote: ↑05/10/2023 22:16
Očima svojim gledao kad je pušten saobraćaj. Prolazio na posao, vozio se pored. Šta, trebam da tražim snimke po internetu da bi nešto dokazao?vjerujem i da ih ima, nek potraži kome se traži i dokazuje.
Prvo nema tehnickog, pa ipak ima ali privremenog.
De se ti prvo sam sa sobom dogovori sta je istina da ne lupetas. Ili ga ima ili ga nema. Ne moze biti izmedju.
Nebitan si lik, nikoga ja ovdje nisam istrazivao pa necu ni tebe.
Mene politika ne interesuje. Za ovo vremena koliko sam na forumu, nisam nijedan post napisao na politici niti sam iciji bot ili branitelj.
Meni samo smeta nepotrebno pljuvanje necega sto svako vidi da postoji, da se mijenja, da donosi neki napredak.
Ali ne odustaju
#HvalaTrojka