Kosovo

Post Reply
the the

#3576 Re: Kosovo

Post by the the »

RunnerX wrote: 03/10/2023 23:20 Osmani i Amanpur odlične. Pričalo se i o nama.

To je stari intervju, ovo je novi:

No Mind

#3577 Re: Kosovo

Post by No Mind »

DonieBrasco wrote: 03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.
Konfiskovano oruzje je iz srbije ukljucujuci M93 BGA kojeg nema ni u legalnom naoruzanju ili rezervama ostalih EX-YU drzava, nulta serija je napravljenja tek 1994. To apsolutno demantira smijesne izjave njihovog ministra i generala da je oruzje moglo doci iz bilo koje YU drzave... Zato me nervira da neko ko treba da je na pro-BiH strani uopste prihvata takve srbijanske budalestine. Mislim na Ramu Isaka i onog direktor FMUPa, ako vec nemaju pojma, valjda imaju neke savjetnike na tim pozicijama.
Sanjarko

#3578 Re: Kosovo

Post by Sanjarko »

No Mind wrote: 03/10/2023 23:46
DonieBrasco wrote: 03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.
Konfiskovano oruzje je iz srbije ukljucujuci M93 BGA kojeg nema ni u legalnom naoruzanju ili rezervama ostalih EX-YU drzava, nulta serija je napravljenja tek 1994. To apsolutno demantira smijesne izjave njihovog ministra i generala da je oruzje moglo doci iz bilo koje YU drzave... Zato me nervira da neko ko treba da je na pro-BiH strani uopste prihvata takve srbijanske budalestine. Mislim na Ramu Isaka i onog direktor FMUPa, ako vec nemaju pojma, valjda imaju neke savjetnike na tim pozicijama.
Imaju savjetnike koji cuclaju budžet ko i oni samo. Ako ne to onda se štima nešto u većini slučajeva tenderi i tako to.
Athlon64

#3579 Re: Kosovo

Post by Athlon64 »

Ne znam da li si gledao oružje na snimkama, ali nikakav "debil iz Tuzle" nije imao načina da nabavi izuzetno moderno oružje (koje nije bilo u ex-yu ratovima) u vrijednosti 5 mil.€ u BiH.
Athlon64

#3580 Re: Kosovo

Post by Athlon64 »

Optimus09 wrote: 03/10/2023 22:44 Koji su ovo amateri bili kad su otpremnice ponijeli u boj :mrgreen:
Ljudi su dobili sve fino tvornički upakovano, vidio si valjda snimke.

Tvornica je vjerovatno spakovala za vojsku otpremnicu / specifikaciju , nije njihova briga šta će vojska s tim raditi, ali očito da niko nije ni pogledao pošiljku kako treba. :D
archi_a

#3581 Re: Kosovo

Post by archi_a »

Pa naravno da je iz Tuzle. A možete zamisliti šta još i koliko još takvog naoružanja imamo, što nije za prodaju nego za teritoriju BiH! Za ned'o Bog i tako. :wink:
Nego, kad je već "iz Tuzle", zapitajte se mitomani, kakva vam je ta srbijanska granica i službe sigurnosti, da vam mi iz Tuzle možemo ispod nosa provući naoružanje dostatno za manevarsku četu i da nemate pojma šta se dešava? Hoće'l opet biti:"oni su krivi (u Bosni), oni su nam dali oružje, oni su krivi, mi smo se samo malo paramilitarno organizovali i samo malo pucali"?
Kad smo već kod glupih izjava, kaže vlažna usnica:"prema mojim razmišljanjima, oni su (srbi) blokirali cestu kamionima i postavili eksploziv, vjerovatno da na miru (čuj, da na miru) odu kućama i podijele to malo oružja stanovništvu, da se može" braniti" od Kurtijevog terora. (ovo mu valjda služi kao opravdanje :lol: ) Ti policajci su došli i aktivirali eksploziv, jedan ranjen, drugi poginuo a treći onda zapucao, a ovi (srbi) što su bili tu i nisu se još od blokade izvukli uzvratili i tako je počelo".
I priča debil na televiziji sa nacionalnom srbijanskom frekfencijom i on je stvarno ubijeđen da je ovo što izgovara nešto što može poslužiti kao OPRAVDANJE KOJE ĆE POMOĆI U ODBRANI TERORISTA I NJIHOVIH POSTUPAKA! :-)
Al to je velikosrpska mitomanija, pričaj i izgovaraj ono što će pomoći velikosrpskim ciljevima, čak i onda kad vama samima to zvuči smiješno, dok izgovarate.
Tako je ovo što se naziva predsjednikom, dan posle na presici pokazivalo sliku plavog tamića, tvrdeći da uopšte nije bilo oklopa. Pa kad su ga demantovali, na drugoj presici je ispalio da ima saznanja da je to došlo iz Hrvatske. Ne znam kako će opravdati i drugi zarobljeni oklopnjak? Jesu li dva oklopnjaka došli iz Hrvatske, ili je pak jedan došao iz Tuzle? Ah, da, u međuvremenu je odustao od priče o oklopnim vozilima.
Bolesno, džaba je.
Last edited by archi_a on 04/10/2023 00:22, edited 3 times in total.
the the

#3582 Re: Kosovo

Post by the the »

Sanjarko wrote: 03/10/2023 23:42 Sataniziranje Tuzle, priprema terena za ubuduće. Ja sam govorio davno i ponavljam opet u slučaju odvajanja RS od BiH bi oni opet udarili na nas i to na BD i TK.

A ovdje naišao sam na ismijavanje u vezi toga.
Nista ne pricaju bezveze, iza svake recenice stoji broj reda i strana sa uputom kad se koristi.

Isti razlog je konsrantna prica o protjeranih 150 000 srba iz Sa, ona nedonoscad sto sjede po tim pozicijama misle da je to u svrhu izrugivanja pa il ce nesto odbrusit il se nasmijat il najcesce nista. Sutra kad krenu u napad po vjekovna ognjista imace pricu o kontaverznom iseljenju kao razlogu potrazivanja prava.
Sanjarko

#3583 Re: Kosovo

Post by Sanjarko »

the the wrote: 04/10/2023 00:07
Sanjarko wrote: 03/10/2023 23:42 Sataniziranje Tuzle, priprema terena za ubuduće. Ja sam govorio davno i ponavljam opet u slučaju odvajanja RS od BiH bi oni opet udarili na nas i to na BD i TK.

A ovdje naišao sam na ismijavanje u vezi toga.
Nista ne pricaju bezveze, iza svake recenice stoji broj reda i strana sa uputom kad se koristi.

Isti razlog je konsrantna prica o protjeranih 150 000 srba iz Sa, ona nedonoscad sto sjede po tim pozicijama misle da je to u svrhu izrugivanja pa il ce nesto odbrusit il se nasmijat il najcesce nista. Sutra kad krenu u napad po vjekovna ognjista imace pricu o kontaverznom iseljenju kao razlogu potrazivanja prava.
Bilo ih je prije rata toliko u Sarajevu, i dalje ih ima u Sarajevu oko 80 000, samo u svom odvojenom Sarajevu, u RS na Palama, Istočnom Sarajevu itd, šta je sve ulazilo u prijeratno Sarajevo.

Samo demografija odradila svoje. Nema ih više kao prije toliko ali ih i dalje ima pravo.
House

#3584 Re: Kosovo

Post by House »

Kakav pritisak na pičkoustog. strik zna kakvo je srbija zlo.
House

#3585 Re: Kosovo

Post by House »

dosta više tvog defetizma! realno. ideš mi na ku*ac
eltroxin

#3586 Re: Kosovo

Post by eltroxin »

Dzinna wrote: 04/10/2023 01:19 Ne znam za vas, ja sam mislila da me vise nista ne moze iznenaditi, ali jos uvijek sam pod dojmom price o snijegu
Mislim da nema dalje :cry:
Pa to je jos i simpaticno koliko dnevno lazi i bljuvotina izbace u eter.
House

#3587 Re: Kosovo

Post by House »

jes' eto bošnjaci uz amanet uručili oružje srpskim teroristima.

vlažni san svakog srbina. :D
Novi_Nick

#3588 Re: Kosovo

Post by Novi_Nick »

axe22 wrote: 03/10/2023 23:18
Znaci frajer je uzeo naoruzanje u vrijednosti 5 miliona (imaju slike sta je sve zapljenjeno) u TUZLI (ima li toliko naoruzanja u kasarni), bez problema presao BiH granicu, pa onda i Srpsku granicu i sve to lijepo prevezao do Kosova?

Fino razmisljanje

"Milan Radoičić je ove godine samo jednom bio u BiH i to u junu u Banjoj Luci! Sigurnosne agencije u BiH nemaju informacije o kupovini oružja u Tuzli"
istraga.ba
Izgleda da je cilj Srbije bio da posalju ove paravojne teroriste na Kosovo i izazovu nestabilnost, racunajuci da ce NATO poslati svoje vojnike na sjever Kosova da cuva Srbiji okupirani dio teritorije, gdje zive Srbi na Kosovu. U tom slucaju Srbija ne treba da se brine za sjever Kosova najmanje 30 godina unaprijed, ne moraju da pregovaraju sa kosovarima i ne moraju priznavati Kosovo.

Mislim, ili su EU i Amerika totalno naivni, ili nisu nego iza kulisa igraju zajednicku igru sa Srbijom, da Srbija dobije sjever Kosova, pola Bosne i Hercegovine, Crnu Goru su im servirali na tanjiru drzavnim udarom iznutra, gdje sada Srbija sa njihovim satelitima Srbima iz CG mjenjaju brzo srpske kadrove umjesto crnogorskih, i na taj nacin pretvorili iznutra Crnogorsku Crnu Goru u drugu srpsku drzavu na Balkanu. Usput da Srbiji nebi bilo dosadno prave probleme i Makedoniji.
Grean

#3589 Re: Kosovo

Post by Grean »

Sanjarko wrote: 04/10/2023 00:20
Spoiler
Show
the the wrote: 04/10/2023 00:07

Bilo ih je prije rata toliko u Sarajevu, i dalje ih ima u Sarajevu oko 80 000, samo u svom odvojenom Sarajevu, u RS na Palama, Istočnom Sarajevu itd, šta je sve ulazilo u prijeratno Sarajevo.

Samo demografija odradila svoje. Nema ih više kao prije toliko ali ih i dalje ima pravo.
I imaju finu poziciju.

Ona nova zgrada na Trebevicu je mnogima otvorila oci kakva fula i bezobrazluk u Dejtonu. Da ti je glavni grad ko na dlanu i to poslije svega sto je bilo od 92 do 95, aleja snajpera i to, talac za ovakve ko sto su ovi sa Kosova u svakom i najmanjem belaju. Sama pomisao da mogu ako hoce je dovoljna.
Ozimician

#3590 Re: Kosovo

Post by Ozimician »

Grean wrote: 04/10/2023 08:01
Spoiler
Show

I imaju finu poziciju.

Ona nova zgrada na Trebevicu je mnogima otvorila oci kakva fula i bezobrazluk u Dejtonu. Da ti je glavni grad ko na dlanu i to poslije svega sto je bilo od 92 do 95, aleja snajpera i to, talac za ovakve ko sto su ovi sa Kosova u svakom i najmanjem belaju. Sama pomisao da mogu ako hoce je dovoljna.
Sve je to BiH.
Comanche

#3591 Re: Kosovo

Post by Comanche »

Gore su nase budale koje kao sad nesto istrazuju odakle je doslo oruzje. Govna samo treba ignorisati.
Pa svakom je jasno da je sve iz Srbije dirigovano i pripremljeno.
Oni ce to iz Tuzle kupovati kad se zna da Srbija ima najvise oruzja po glavi stanovnika u cijeloj Evropi.
Imali nocne nisane, dronove, zolje, bacace granata itd.
Sve sto dodje iz Vucikistana treba odma uzeti kao laz.

A sto se tice Hrvatske, koliko suruju sa Dodikom, slicno bi se i njima desavalo da je granica Srbije 100km od Zagreba.
istra_hr

#3592 Re: Kosovo

Post by istra_hr »

Comanche wrote: 04/10/2023 08:57
A sto se tice Hrvatske, koliko suruju sa Dodikom, slicno bi se i njima desavalo da je granica Srbije 100km od Zagreba.
:D
Ko suruje sa Dodikom? Ona budala Milanovic - njega vise niko ziv ne uzima za ozbiljno, osm vas u BiH.
Niko ziv ga ne yebe ni 5%, od zene pa na dalje...
Caterpilar

#3593 Re: Kosovo

Post by Caterpilar »

istra_hr wrote: 04/10/2023 09:10
Comanche wrote: 04/10/2023 08:57
:D
Ko suruje sa Dodikom? Ona budala Milanovic - njega vise niko ziv ne uzima za ozbiljno, osm vas u BiH.
Niko ziv ga ne yebe ni 5%, od zene pa na dalje...
apropo ovog posta prije, ne pije ta vode da Hrvatska želi srpsku granicu 100 km od Zagreba. Ljudi su sumanuto forsirali rijeku Savu i ginuli van granica Hr , pa napadali Trebinje i htjeli ga uzeti poslije Oluje u još jednoj velikoj operaciji ,ali amerikanac rekao dosta
Haris.ba

#3594 Re: Kosovo

Post by Haris.ba »

Jedino oruzja iz Tuzle sto su Srbi dobili je Salkin pistolj. :bih:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#3595 Re: Kosovo

Post by laserShow »

sajber87 wrote: 03/10/2023 22:44
Reci da se zajebavas :lol: . Milion puta dokazan patoloski lazov ti nesto izjavi i ti kazes zamisli da je u pravu. Citava ta politika ideologija istorija zasnovana je na lazima lazima lazima pa opet lazima i lazima
A vidi druze, iako mislim da nema sanse da je oruzje iz BIH, jer mi nemamo ni za sebe onako moderno i u onoj kolicini, ne treba zanemariti novac. Kada je novac u pitanju, rukice se sloze, nebitno jesu li bosnjacke, hrvatske ili srpske. Stavise, to se i u ratu radilo, da se ne radi u miru.

Tako da nas nista ne treba iznenaditi u BIH kada se novac ukljuci. Svi imaju cijenu, osim onih koji imaju dovoljno kesa.
sajber87

#3596 Re: Kosovo

Post by sajber87 »

laserShow wrote: 04/10/2023 10:23
sajber87 wrote: 03/10/2023 22:44

Reci da se zajebavas :lol: . Milion puta dokazan patoloski lazov ti nesto izjavi i ti kazes zamisli da je u pravu. Citava ta politika ideologija istorija zasnovana je na lazima lazima lazima pa opet lazima i lazima
A vidi druze, iako mislim da nema sanse da je oruzje iz BIH, jer mi nemamo ni za sebe onako moderno i u onoj kolicini, ne treba zanemariti novac. Kada je novac u pitanju, rukice se sloze, nebitno jesu li bosnjacke, hrvatske ili srpske. Stavise, to se i u ratu radilo, da se ne radi u miru.

Tako da nas nista ne treba iznenaditi u BIH kada se novac ukljuci. Svi imaju cijenu, osim onih koji imaju dovoljno kesa.
Bez obzira na sve patoloski lazov ostaje patoloski lazov i ja mu ne vjerujem kada kaze da je 2 plus 2 jednako 4 jer znam da je to rekao iz razloga da bi proturio neku drugu laz koja mu je u tom trenutku vaznija. Da rezimiram brutalno lazu da su svo oruzije nabavljali u tuzli
refffko

#3597 Re: Kosovo

Post by refffko »

House wrote: 04/10/2023 02:44 jes' eto bošnjaci uz amanet uručili oružje srpskim teroristima.

Citava nasa namjenska industrija radi u jako prisnim odnosima sa Srbijom. Njihovi ljudi su vedrili i oblacili, uz amin nase vlade i Fadila Novalica. Ubijrdljivo najveci krinal se desavao u namjenskoj idustriji. Ako je neko i prodao, nije to prodao "bosnjak", nego neko ko zeli da se okoristi, sto bosnjacima nije strano.
No Mind

#3598 Re: Kosovo

Post by No Mind »

refffko wrote: 04/10/2023 10:47
House wrote: 04/10/2023 02:44 jes' eto bošnjaci uz amanet uručili oružje srpskim teroristima.

Citava nasa namjenska industrija radi u jako prisnim odnosima sa Srbijom. Njihovi ljudi su vedrili i oblacili, uz amin nase vlade i Fadila Novalica. Ubijrdljivo najveci krinal se desavao u namjenskoj idustriji. Ako je neko i prodao, nije to prodao "bosnjak", nego neko ko zeli da se okoristi, sto bosnjacima nije strano.

Ne moze im niko prodati nesto sto se ne proizvodi u BiH. Ko god tvrdi da ima sanse da je ono oruzje proijeklom iz BiH je ili neinformisan ili zlonamjeran.
Sanjarko

#3599 Re: Kosovo

Post by Sanjarko »

Grean wrote: 04/10/2023 08:01
Spoiler
Show

I imaju finu poziciju.

Kaže onaj šta je vodio BH gas, ne znam mu ime i prezime, da će vas te zgrade na Trebeviću ubiti, da je Trebević pluća grada, i da su htjeli i u dijelu FBiH da grade te zgrade, ne samo u dijelu Trebevića u RS.

Uglavnom laž je da ih nema u Sarajevu, nego se odvojili u svoj kavez, u svoj Srpski kraj, gdje je Srpski zrak, Srpska zemlja, Srpska voda..... Šta nije Srpsko kod njih da mi je znati?
muha_sa

#3600 Re: Kosovo

Post by muha_sa »

Post Reply