To je stari intervju, ovo je novi:
Kosovo
- No Mind
#3577 Re: Kosovo
Konfiskovano oruzje je iz srbije ukljucujuci M93 BGA kojeg nema ni u legalnom naoruzanju ili rezervama ostalih EX-YU drzava, nulta serija je napravljenja tek 1994. To apsolutno demantira smijesne izjave njihovog ministra i generala da je oruzje moglo doci iz bilo koje YU drzave... Zato me nervira da neko ko treba da je na pro-BiH strani uopste prihvata takve srbijanske budalestine. Mislim na Ramu Isaka i onog direktor FMUPa, ako vec nemaju pojma, valjda imaju neke savjetnike na tim pozicijama.DonieBrasco wrote: ↑03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.
- Sanjarko
#3578 Re: Kosovo
Imaju savjetnike koji cuclaju budžet ko i oni samo. Ako ne to onda se štima nešto u većini slučajeva tenderi i tako to.No Mind wrote: ↑03/10/2023 23:46Konfiskovano oruzje je iz srbije ukljucujuci M93 BGA kojeg nema ni u legalnom naoruzanju ili rezervama ostalih EX-YU drzava, nulta serija je napravljenja tek 1994. To apsolutno demantira smijesne izjave njihovog ministra i generala da je oruzje moglo doci iz bilo koje YU drzave... Zato me nervira da neko ko treba da je na pro-BiH strani uopste prihvata takve srbijanske budalestine. Mislim na Ramu Isaka i onog direktor FMUPa, ako vec nemaju pojma, valjda imaju neke savjetnike na tim pozicijama.DonieBrasco wrote: ↑03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.
- Athlon64
#3579 Re: Kosovo
Ne znam da li si gledao oružje na snimkama, ali nikakav "debil iz Tuzle" nije imao načina da nabavi izuzetno moderno oružje (koje nije bilo u ex-yu ratovima) u vrijednosti 5 mil.€ u BiH.DonieBrasco wrote: ↑03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.
- Athlon64
#3580 Re: Kosovo
Ljudi su dobili sve fino tvornički upakovano, vidio si valjda snimke.
Tvornica je vjerovatno spakovala za vojsku otpremnicu / specifikaciju , nije njihova briga šta će vojska s tim raditi, ali očito da niko nije ni pogledao pošiljku kako treba.
-
archi_a
#3581 Re: Kosovo
Pa naravno da je iz Tuzle. A možete zamisliti šta još i koliko još takvog naoružanja imamo, što nije za prodaju nego za teritoriju BiH! Za ned'o Bog i tako.
Nego, kad je već "iz Tuzle", zapitajte se mitomani, kakva vam je ta srbijanska granica i službe sigurnosti, da vam mi iz Tuzle možemo ispod nosa provući naoružanje dostatno za manevarsku četu i da nemate pojma šta se dešava? Hoće'l opet biti:"oni su krivi (u Bosni), oni su nam dali oružje, oni su krivi, mi smo se samo malo paramilitarno organizovali i samo malo pucali"?
Kad smo već kod glupih izjava, kaže vlažna usnica:"prema mojim razmišljanjima, oni su (srbi) blokirali cestu kamionima i postavili eksploziv, vjerovatno da na miru (čuj, da na miru) odu kućama i podijele to malo oružja stanovništvu, da se može" braniti" od Kurtijevog terora. (ovo mu valjda služi kao opravdanje
) Ti policajci su došli i aktivirali eksploziv, jedan ranjen, drugi poginuo a treći onda zapucao, a ovi (srbi) što su bili tu i nisu se još od blokade izvukli uzvratili i tako je počelo".
I priča debil na televiziji sa nacionalnom srbijanskom frekfencijom i on je stvarno ubijeđen da je ovo što izgovara nešto što može poslužiti kao OPRAVDANJE KOJE ĆE POMOĆI U ODBRANI TERORISTA I NJIHOVIH POSTUPAKA!
Al to je velikosrpska mitomanija, pričaj i izgovaraj ono što će pomoći velikosrpskim ciljevima, čak i onda kad vama samima to zvuči smiješno, dok izgovarate.
Tako je ovo što se naziva predsjednikom, dan posle na presici pokazivalo sliku plavog tamića, tvrdeći da uopšte nije bilo oklopa. Pa kad su ga demantovali, na drugoj presici je ispalio da ima saznanja da je to došlo iz Hrvatske. Ne znam kako će opravdati i drugi zarobljeni oklopnjak? Jesu li dva oklopnjaka došli iz Hrvatske, ili je pak jedan došao iz Tuzle? Ah, da, u međuvremenu je odustao od priče o oklopnim vozilima.
Bolesno, džaba je.
Nego, kad je već "iz Tuzle", zapitajte se mitomani, kakva vam je ta srbijanska granica i službe sigurnosti, da vam mi iz Tuzle možemo ispod nosa provući naoružanje dostatno za manevarsku četu i da nemate pojma šta se dešava? Hoće'l opet biti:"oni su krivi (u Bosni), oni su nam dali oružje, oni su krivi, mi smo se samo malo paramilitarno organizovali i samo malo pucali"?
Kad smo već kod glupih izjava, kaže vlažna usnica:"prema mojim razmišljanjima, oni su (srbi) blokirali cestu kamionima i postavili eksploziv, vjerovatno da na miru (čuj, da na miru) odu kućama i podijele to malo oružja stanovništvu, da se može" braniti" od Kurtijevog terora. (ovo mu valjda služi kao opravdanje
I priča debil na televiziji sa nacionalnom srbijanskom frekfencijom i on je stvarno ubijeđen da je ovo što izgovara nešto što može poslužiti kao OPRAVDANJE KOJE ĆE POMOĆI U ODBRANI TERORISTA I NJIHOVIH POSTUPAKA!
Al to je velikosrpska mitomanija, pričaj i izgovaraj ono što će pomoći velikosrpskim ciljevima, čak i onda kad vama samima to zvuči smiješno, dok izgovarate.
Tako je ovo što se naziva predsjednikom, dan posle na presici pokazivalo sliku plavog tamića, tvrdeći da uopšte nije bilo oklopa. Pa kad su ga demantovali, na drugoj presici je ispalio da ima saznanja da je to došlo iz Hrvatske. Ne znam kako će opravdati i drugi zarobljeni oklopnjak? Jesu li dva oklopnjaka došli iz Hrvatske, ili je pak jedan došao iz Tuzle? Ah, da, u međuvremenu je odustao od priče o oklopnim vozilima.
Bolesno, džaba je.
Last edited by archi_a on 04/10/2023 00:22, edited 3 times in total.
-
the the
#3582 Re: Kosovo
Nista ne pricaju bezveze, iza svake recenice stoji broj reda i strana sa uputom kad se koristi.
Isti razlog je konsrantna prica o protjeranih 150 000 srba iz Sa, ona nedonoscad sto sjede po tim pozicijama misle da je to u svrhu izrugivanja pa il ce nesto odbrusit il se nasmijat il najcesce nista. Sutra kad krenu u napad po vjekovna ognjista imace pricu o kontaverznom iseljenju kao razlogu potrazivanja prava.
- Sanjarko
#3583 Re: Kosovo
Bilo ih je prije rata toliko u Sarajevu, i dalje ih ima u Sarajevu oko 80 000, samo u svom odvojenom Sarajevu, u RS na Palama, Istočnom Sarajevu itd, šta je sve ulazilo u prijeratno Sarajevo.the the wrote: ↑04/10/2023 00:07Nista ne pricaju bezveze, iza svake recenice stoji broj reda i strana sa uputom kad se koristi.
Isti razlog je konsrantna prica o protjeranih 150 000 srba iz Sa, ona nedonoscad sto sjede po tim pozicijama misle da je to u svrhu izrugivanja pa il ce nesto odbrusit il se nasmijat il najcesce nista. Sutra kad krenu u napad po vjekovna ognjista imace pricu o kontaverznom iseljenju kao razlogu potrazivanja prava.
Samo demografija odradila svoje. Nema ih više kao prije toliko ali ih i dalje ima pravo.
- House
#3584 Re: Kosovo
Kakav pritisak na pičkoustog. strik zna kakvo je srbija zlo.
- House
#3585 Re: Kosovo
DonieBrasco wrote: ↑03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.
dosta više tvog defetizma! realno. ideš mi na ku*ac
- eltroxin
- House
#3587 Re: Kosovo
jes' eto bošnjaci uz amanet uručili oružje srpskim teroristima.
vlažni san svakog srbina.
vlažni san svakog srbina.
- Novi_Nick
#3588 Re: Kosovo
Izgleda da je cilj Srbije bio da posalju ove paravojne teroriste na Kosovo i izazovu nestabilnost, racunajuci da ce NATO poslati svoje vojnike na sjever Kosova da cuva Srbiji okupirani dio teritorije, gdje zive Srbi na Kosovu. U tom slucaju Srbija ne treba da se brine za sjever Kosova najmanje 30 godina unaprijed, ne moraju da pregovaraju sa kosovarima i ne moraju priznavati Kosovo.axe22 wrote: ↑03/10/2023 23:18Znaci frajer je uzeo naoruzanje u vrijednosti 5 miliona (imaju slike sta je sve zapljenjeno) u TUZLI (ima li toliko naoruzanja u kasarni), bez problema presao BiH granicu, pa onda i Srpsku granicu i sve to lijepo prevezao do Kosova?DonieBrasco wrote: ↑03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.
Fino razmisljanje
"Milan Radoičić je ove godine samo jednom bio u BiH i to u junu u Banjoj Luci! Sigurnosne agencije u BiH nemaju informacije o kupovini oružja u Tuzli"
istraga.ba
Mislim, ili su EU i Amerika totalno naivni, ili nisu nego iza kulisa igraju zajednicku igru sa Srbijom, da Srbija dobije sjever Kosova, pola Bosne i Hercegovine, Crnu Goru su im servirali na tanjiru drzavnim udarom iznutra, gdje sada Srbija sa njihovim satelitima Srbima iz CG mjenjaju brzo srpske kadrove umjesto crnogorskih, i na taj nacin pretvorili iznutra Crnogorsku Crnu Goru u drugu srpsku drzavu na Balkanu. Usput da Srbiji nebi bilo dosadno prave probleme i Makedoniji.
- Grean
#3589 Re: Kosovo
I imaju finu poziciju.Sanjarko wrote: ↑04/10/2023 00:20Bilo ih je prije rata toliko u Sarajevu, i dalje ih ima u Sarajevu oko 80 000, samo u svom odvojenom Sarajevu, u RS na Palama, Istočnom Sarajevu itd, šta je sve ulazilo u prijeratno Sarajevo.SpoilerShowthe the wrote: ↑04/10/2023 00:07
Nista ne pricaju bezveze, iza svake recenice stoji broj reda i strana sa uputom kad se koristi.
Samo demografija odradila svoje. Nema ih više kao prije toliko ali ih i dalje ima pravo.
Ona nova zgrada na Trebevicu je mnogima otvorila oci kakva fula i bezobrazluk u Dejtonu. Da ti je glavni grad ko na dlanu i to poslije svega sto je bilo od 92 do 95, aleja snajpera i to, talac za ovakve ko sto su ovi sa Kosova u svakom i najmanjem belaju. Sama pomisao da mogu ako hoce je dovoljna.
- Ozimician
#3590 Re: Kosovo
Sve je to BiH.Grean wrote: ↑04/10/2023 08:01I imaju finu poziciju.Sanjarko wrote: ↑04/10/2023 00:20Bilo ih je prije rata toliko u Sarajevu, i dalje ih ima u Sarajevu oko 80 000, samo u svom odvojenom Sarajevu, u RS na Palama, Istočnom Sarajevu itd, šta je sve ulazilo u prijeratno Sarajevo.SpoilerShow
Ona nova zgrada na Trebevicu je mnogima otvorila oci kakva fula i bezobrazluk u Dejtonu. Da ti je glavni grad ko na dlanu i to poslije svega sto je bilo od 92 do 95, aleja snajpera i to, talac za ovakve ko sto su ovi sa Kosova u svakom i najmanjem belaju. Sama pomisao da mogu ako hoce je dovoljna.
-
Comanche
#3591 Re: Kosovo
Gore su nase budale koje kao sad nesto istrazuju odakle je doslo oruzje. Govna samo treba ignorisati.
Pa svakom je jasno da je sve iz Srbije dirigovano i pripremljeno.
Oni ce to iz Tuzle kupovati kad se zna da Srbija ima najvise oruzja po glavi stanovnika u cijeloj Evropi.
Imali nocne nisane, dronove, zolje, bacace granata itd.
Sve sto dodje iz Vucikistana treba odma uzeti kao laz.
A sto se tice Hrvatske, koliko suruju sa Dodikom, slicno bi se i njima desavalo da je granica Srbije 100km od Zagreba.
Pa svakom je jasno da je sve iz Srbije dirigovano i pripremljeno.
Oni ce to iz Tuzle kupovati kad se zna da Srbija ima najvise oruzja po glavi stanovnika u cijeloj Evropi.
Imali nocne nisane, dronove, zolje, bacace granata itd.
Sve sto dodje iz Vucikistana treba odma uzeti kao laz.
A sto se tice Hrvatske, koliko suruju sa Dodikom, slicno bi se i njima desavalo da je granica Srbije 100km od Zagreba.
- istra_hr
#3592 Re: Kosovo
Ko suruje sa Dodikom? Ona budala Milanovic - njega vise niko ziv ne uzima za ozbiljno, osm vas u BiH.
Niko ziv ga ne yebe ni 5%, od zene pa na dalje...
- Caterpilar
#3593 Re: Kosovo
apropo ovog posta prije, ne pije ta vode da Hrvatska želi srpsku granicu 100 km od Zagreba. Ljudi su sumanuto forsirali rijeku Savu i ginuli van granica Hr , pa napadali Trebinje i htjeli ga uzeti poslije Oluje u još jednoj velikoj operaciji ,ali amerikanac rekao dosta
- Haris.ba
#3594 Re: Kosovo
Jedino oruzja iz Tuzle sto su Srbi dobili je Salkin pistolj. 
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#3595 Re: Kosovo
A vidi druze, iako mislim da nema sanse da je oruzje iz BIH, jer mi nemamo ni za sebe onako moderno i u onoj kolicini, ne treba zanemariti novac. Kada je novac u pitanju, rukice se sloze, nebitno jesu li bosnjacke, hrvatske ili srpske. Stavise, to se i u ratu radilo, da se ne radi u miru.sajber87 wrote: ↑03/10/2023 22:44Reci da se zajebavasDonieBrasco wrote: ↑03/10/2023 22:37 Zamislite farse ako se ispostavi da su neki mozgovi, debili iz Tuzle prodali, prošvercali oruzije ovom idiotu.. Milion puta dokazan patoloski lazov ti nesto izjavi i ti kazes zamisli da je u pravu. Citava ta politika ideologija istorija zasnovana je na lazima lazima lazima pa opet lazima i lazima
Tako da nas nista ne treba iznenaditi u BIH kada se novac ukljuci. Svi imaju cijenu, osim onih koji imaju dovoljno kesa.
-
sajber87
#3596 Re: Kosovo
Bez obzira na sve patoloski lazov ostaje patoloski lazov i ja mu ne vjerujem kada kaze da je 2 plus 2 jednako 4 jer znam da je to rekao iz razloga da bi proturio neku drugu laz koja mu je u tom trenutku vaznija. Da rezimiram brutalno lazu da su svo oruzije nabavljali u tuzlilaserShow wrote: ↑04/10/2023 10:23A vidi druze, iako mislim da nema sanse da je oruzje iz BIH, jer mi nemamo ni za sebe onako moderno i u onoj kolicini, ne treba zanemariti novac. Kada je novac u pitanju, rukice se sloze, nebitno jesu li bosnjacke, hrvatske ili srpske. Stavise, to se i u ratu radilo, da se ne radi u miru.
Tako da nas nista ne treba iznenaditi u BIH kada se novac ukljuci. Svi imaju cijenu, osim onih koji imaju dovoljno kesa.
- refffko
#3597 Re: Kosovo
Citava nasa namjenska industrija radi u jako prisnim odnosima sa Srbijom. Njihovi ljudi su vedrili i oblacili, uz amin nase vlade i Fadila Novalica. Ubijrdljivo najveci krinal se desavao u namjenskoj idustriji. Ako je neko i prodao, nije to prodao "bosnjak", nego neko ko zeli da se okoristi, sto bosnjacima nije strano.
- No Mind
#3598 Re: Kosovo
refffko wrote: ↑04/10/2023 10:47Citava nasa namjenska industrija radi u jako prisnim odnosima sa Srbijom. Njihovi ljudi su vedrili i oblacili, uz amin nase vlade i Fadila Novalica. Ubijrdljivo najveci krinal se desavao u namjenskoj idustriji. Ako je neko i prodao, nije to prodao "bosnjak", nego neko ko zeli da se okoristi, sto bosnjacima nije strano.
Ne moze im niko prodati nesto sto se ne proizvodi u BiH. Ko god tvrdi da ima sanse da je ono oruzje proijeklom iz BiH je ili neinformisan ili zlonamjeran.
- Sanjarko
#3599 Re: Kosovo
Kaže onaj šta je vodio BH gas, ne znam mu ime i prezime, da će vas te zgrade na Trebeviću ubiti, da je Trebević pluća grada, i da su htjeli i u dijelu FBiH da grade te zgrade, ne samo u dijelu Trebevića u RS.Grean wrote: ↑04/10/2023 08:01I imaju finu poziciju.Sanjarko wrote: ↑04/10/2023 00:20Bilo ih je prije rata toliko u Sarajevu, i dalje ih ima u Sarajevu oko 80 000, samo u svom odvojenom Sarajevu, u RS na Palama, Istočnom Sarajevu itd, šta je sve ulazilo u prijeratno Sarajevo.SpoilerShow
Uglavnom laž je da ih nema u Sarajevu, nego se odvojili u svoj kavez, u svoj Srpski kraj, gdje je Srpski zrak, Srpska zemlja, Srpska voda..... Šta nije Srpsko kod njih da mi je znati?
- muha_sa