Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
emirsarajevo

#19426 Re: Telemach BH

Post by emirsarajevo »

Zdravo svima! Pitanje za @Telemach
3-4 puta godisnje zovem Njemacku, u pitanju je Eon fiber light paket. Racuni budu uvecani za 20-25 km na mjesecnom nivou, sto je i logicno. Moje pitanje je ako aktiviram paket 200 minuta za pozive prema inostranstvu od 10 km, da li isti moram deaktivirati jer ne zelim da non stop bude aktivan, nego po potrebi. Napominjem, 3-4x mi treba godišnje, razgovori traju cca sat vremena. Da li se deaktivira putem apk kao i aktivacija? Hvala
Telemach

#19427 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

emirsarajevo wrote: 01/10/2023 16:30 Zdravo svima! Pitanje za @Telemach
3-4 puta godisnje zovem Njemacku, u pitanju je Eon fiber light paket. Racuni budu uvecani za 20-25 km na mjesecnom nivou, sto je i logicno. Moje pitanje je ako aktiviram paket 200 minuta za pozive prema inostranstvu od 10 km, da li isti moram deaktivirati jer ne zelim da non stop bude aktivan, nego po potrebi. Napominjem, 3-4x mi treba godišnje, razgovori traju cca sat vremena. Da li se deaktivira putem apk kao i aktivacija? Hvala
Pozdrav @emirsarajevo,
Navedeni dodatak možete aktivirati putem Moj Telemach portala, i najmanji rok za korištenje dokupljenog dodatka je 30 dana, nakon čega možete dodatak deaktivirati na Zahtjev pozivanjem kontakt centra ili na ovaj način uz dostavljanje Vaših korisničkih podataka. Navedeni dodatak omogućava pozivanje fiksnih telefonskih brojeva u sljedećim državama: Andora, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Češka, Čile, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Island, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kipar, Luksemburg, Mađarska, Malezija, Meksiko, Njemačka, Norveška, Novi Zeland, Peru, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovačka, Španija, Švicarska, Švedska, Tajvan, Turska, Velika Britanija, Hong Kong, Kina, SAD, Singapur i Tajland. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Tiger 033

#19428 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

@Telemach ovo nije dobro !!!!
Image
Telemach

#19429 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote: 01/10/2023 20:52 @Telemach ovo nije dobro !!!!
Pozdrav @Tiger 033,
Vaši internet parametri su uredni, međutim uređaji spojeni na WiFi mrežu su udaljeni od mreže: Samsung A53, LG TV, Samsung Galaxy S9 i IoT uređaj kojim proširujete domet internet usluge. Kompanija Telemach garantuju punu brzinu propisanu paketom i stabilnu internet konekciju isključivo putem mrežnog kabla CAT5e ili novijeg i gigabitne mrežne kartice u računaru ili laptopu. Na WiFi mrežu ne možemo utjecati, te Vam preporučujemo da WiFi mrežu koristite u istoj sobi gdje se nalazi Ubee Home Gateway uređaj, na udaljenosti ne većoj od 5 metara bez fizičkih prepreka između modema i uređaja koji se spajaju na WiFi mrežu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Tiger 033

#19430 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

Svi uređaji su isti i na svom mjestu kao i prije samo internet veza nije kao prije !!!
Kao dokaz su moja prijašnja mjerenja...

Image
Telemach

#19431 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote: 01/10/2023 21:09 Svi uređaji su isti i na svom mjestu kao i prije samo internet veza nije kao prije !!!
Pozdrav @Tiger 033,
Vaši WiFi parametri su uredno podešeni. Zamolit ćemo Vas da izvršite mjerenje internet brzine putem računara ili laptopa koji su spojeni mrežnim kablom sa modemom, s obzirom da na brzinu i stabilnost internet konekcije putem WiFi mreže ne možemo utjecati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Gizmo967

#19432 Re: Telemach BH

Post by Gizmo967 »

Kad možemo očekivati taj novi prikaz Video Kluba? :)
AnonymousBIH

#19433 Re: Telemach BH

Post by AnonymousBIH »

Telemach je za vikend popravio internet. Volim njihovu azurnost, samo mi je novo bilo da me prave budalom. Operater koji je zvao i bio jako neljubazan prvi put je zvao opet i bio jako ljubazan. Mrzim kad me neko ubjeðuje u nesto sto sam 100% siguran da sam u pravu, kao da je meni drago zvati, pisati i natezati se sa nekim ako je sve ok. Za vikend moja oprema nija prijavila nijedan problem sa dolaznim signalom, sve radi ok kako i treba.
Telemach

#19434 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

AnonymousBIH wrote: 02/10/2023 15:54 Telemach je za vikend popravio internet. Volim njihovu azurnost, samo mi je novo bilo da me prave budalom. Operater koji je zvao i bio jako neljubazan prvi put je zvao opet i bio jako ljubazan. Mrzim kad me neko ubjeðuje u nesto sto sam 100% siguran da sam u pravu, kao da je meni drago zvati, pisati i natezati se sa nekim ako je sve ok. Za vikend moja oprema nija prijavila nijedan problem sa dolaznim signalom, sve radi ok kako i treba.
Pozdrav @AnonymousBIH,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da usluga sada uredno radi, i da ste zadovoljni pruženom podrškom od strane kolega. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Tiger 033

#19435 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote: 02/10/2023 08:57
Tiger 033 wrote: 01/10/2023 21:09 Svi uređaji su isti i na svom mjestu kao i prije samo internet veza nije kao prije !!!
Pozdrav @Tiger 033,
Vaši WiFi parametri su uredno podešeni. Zamolit ćemo Vas da izvršite mjerenje internet brzine putem računara ili laptopa koji su spojeni mrežnim kablom sa modemom, s obzirom da na brzinu i stabilnost internet konekcije putem WiFi mreže ne možemo utjecati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
O kakvim vi utjecajima pišete...unazad nekoliko dana sve je uredno radilo kao što se može vidjeti iz gore postavljene slike..šta ste radili pojma nemam ali je činjenica da mi net NE radi kao prije...evo dok ovo pišem dva puta puca konekcija...da NE duljim djete mi je ovisno o netu fax obaveze vezano za isti...sad MOLIM !!!! Ubuduće
neću....molim odradite što treba...hvala..
Telemach

#19436 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote: 02/10/2023 16:29 O kakvim vi utjecajima pišete...unazad nekoliko dana sve je uredno radilo kao što se može vidjeti iz gore postavljene slike..šta ste radili pojma nemam ali je činjenica da mi net NE radi kao prije...evo dok ovo pišem dva puta puca konekcija...da NE duljim djete mi je ovisno o netu fax obaveze vezano za isti...sad MOLIM !!!! Ubuduće
Pozdrav @Tiger 033,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona ćemo proslijediti kolegama iz tima napredne tehničke podrške. Kolege će Vas pozvati u što kraćem roku, molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
mc-twin

#19437 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Tiger 033 wrote: 02/10/2023 16:29
Telemach wrote: 02/10/2023 08:57
Pozdrav @Tiger 033,
O kakvim vi utjecajima pišete...unazad nekoliko dana sve je uredno radilo kao što se može vidjeti iz gore postavljene slike..šta ste radili pojma nemam ali je činjenica da mi net NE radi kao prije...evo dok ovo pišem dva puta puca konekcija...da NE duljim djete mi je ovisno o netu fax obaveze vezano za isti...sad MOLIM !!!! Ubuduće
Cim tebi i upload varira odnosno pada to je sigurno negdje problem na liniji ili opreme. Barem je tako bivalo po mojim iskustvim kod mene.
barneyy

#19438 Re: Telemach BH

Post by barneyy »

Telemach wrote: 29/09/2023 16:02
barneyy wrote: 29/09/2023 16:00 Pozdrav,

HDMI zamjenjen stavljen onaj što podržava 4K. U postavkama EON aplikacije na EON boxu koju god rezoluciju stavim ništa se posebno ne mijenja. Kada uđem u postavke samog EON boxa, jedino na 1080i 60Hz imam mogućnost da pratim program. Ono što je simptomatično je kada se nalazim u postavkama EON boxa prekidi su češći, a kada pustim EON aplikaciju preko EON boxa (tj. gada gledam TV kanale) prekidi su rjeđi ali se i dalje dešavaju sa vremena vrijeme (jednom u 20 min).
Pozdrav @barneyy,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale, i izvršile detaljne provjere.
Vaš kolega iz napredne podrške je zvao, pokušao podesiti parametre rezolucije na daljinu, ja u tom trenutku nisam bio u kući da provjerim. Uglavnom slika još uvijek prekida i problem nije riješen.
Telemach

#19439 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

barneyy wrote: 02/10/2023 21:12 Vaš kolega iz napredne podrške je zvao, pokušao podesiti parametre rezolucije na daljinu, ja u tom trenutku nisam bio u kući da provjerim. Uglavnom slika još uvijek prekida i problem nije riješen.
Pozdrav @barneyy,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege ćemo zamoliti da Vas ponovo pozovu u što kraćem roku. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
tnt-tunja

#19440 Re: Telemach BH

Post by tnt-tunja »

Jesu li poceli dijeliti ovaj novi eon box, SDSTB02?
Navodno je podrzan i netflix i amazon prime na njemu?

U Srbiji je vec u upotrebi...

Ps: Radi se o ovom boxu:

https://www.androidtv-guide.com/pay-tv- ... rt-box-v3/
Telemach

#19441 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote: 03/10/2023 14:00 Jesu li poceli dijeliti ovaj novi eon box, SDSTB02?
Navodno je podrzan i netflix i amazon prime na njemu?

U Srbiji je vec u upotrebi...

Ps: Radi se o ovom boxu:

https://www.androidtv-guide.com/pay-tv- ... rt-box-v3/
Pozdrav @tnt-tunja,
Navedeni model EON box uređaja je dostupan u ponudi oko 3 mjeseca. Trenutno je box moguće koristiti samo u OTT načinu rada, što podrazumijeva da se kanali isporučuju putem internet konekcije, te ne postoji mogućnost odabira jezika zvuka i titla, te teletext opcije. Također u ovom trenutku nije dostupna mogućnost korištenja DVB-T2 tunera za praćenje digitalnih zemaljskih TV kanala i instalacija Netflix aplikacije. Ukoliko ste zainteresovani za zamjenu EON box uređaja za novi model, možemo kreirati nalog za zamjenu uz jednokratnu priključnu taksu u iznosu od 80,00 KM. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
tnt-tunja

#19442 Re: Telemach BH

Post by tnt-tunja »

Zasto bih ja placao zamjenu box 80,00KM?
Ja svakako imam eon box i nakon nekoliko godina želim noviju verziju.
Telemach

#19443 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote: 03/10/2023 14:14 Zasto bih ja placao zamjenu box 80,00KM?
Ja svakako imam eon box i nakon nekoliko godina želim noviju verziju.
Pozdrav @tnt-tunja,
Zamjena ispravnog EON box uređaja na Zahtjev korisnika se naplaćuje 80,00 KM u skladu sa aktuelnim Cjenovnikom Telemach usluga. Zamjena neispravnog EON box uređaja je besplatna. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
tnt-tunja

#19444 Re: Telemach BH

Post by tnt-tunja »

Savjetuje mi da ga pokvarim?
😄
Telemach

#19445 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote: 03/10/2023 14:28 Savjetuje mi da ga pokvarim?
😄
Pozdrav @tnt-tunja,
Ukoliko se utvrdi da je došlo do kvara opreme od strane korisnika, zamjena opreme se vrši po aktuelnom Cjenovniku Telemach usluga. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
strider_sm

#19446 Re: Telemach BH

Post by strider_sm »

Zdravo @Telemach,
Imam paket Eon Premium (lokacija Sanski Most).
Sada mi je sin poceo studirati u Sarajevu, potreban mu je samo internet.
Da li je moguce napraviti neki paket samo s internetom, koji bi bio povoljniji, ili ako ne - da li mogu ostvariti neki dodatni popust na najjeftiniji paket Eon Light (ne racunam ono sto ionako moze - 1 KM prvih 6 mjeseci).
Drugim rijecima, kakvu ponudu mogu dobiti kao već postojeci korisnik, na još jedan paket?
Telemach

#19447 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

strider_sm wrote: 03/10/2023 17:02 Zdravo @Telemach,
Imam paket Eon Premium (lokacija Sanski Most).
Sada mi je sin poceo studirati u Sarajevu, potreban mu je samo internet.
Da li je moguce napraviti neki paket samo s internetom, koji bi bio povoljniji, ili ako ne - da li mogu ostvariti neki dodatni popust na najjeftiniji paket Eon Light (ne racunam ono sto ionako moze - 1 KM prvih 6 mjeseci).
Drugim rijecima, kakvu ponudu mogu dobiti kao već postojeci korisnik, na još jedan paket?
Pozdrav @strider_sm,
S obzirom da planirate koristiti Telemach usluge u drugom gradu kao novi korisnik, u ovom trenutku Vam je dostupna akcija za nove korisnike. Odabrani paket ćete plaćati 1 KM prvih 6 mjeseci uz potpis Ugovora na 24 mjeseca. Uz prvi račun se naplaćuje priključna taksa u iznosu od 22,00 KM. Za nove korisnike je dostupna isključivo gore navedena ponuda. Na postojećoj adresi imate mogućnost obnove Ugovora na 24 mjeseca uz benefite i pogodnosti. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
strider_sm

#19448 Re: Telemach BH

Post by strider_sm »

Drugim rijecima, nikakvu pogodnost iako vec placam jedan Eon Premium paket. Sreca, postoje i drugi provideri u Sarajevu.
mc-twin

#19449 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

@Telemach problem sta sporim (tromim) internetom se vratio. Brzina je dobra i nema prekida, samo pri koristenju je sporo. I tv tj. EON box.
Radar71

#19450 Re: Telemach BH

Post by Radar71 »

I kod mene isto.
Post Reply