Ti si taj koji buba non-stop tj laze. Kazem ti udrobi jos sta lazovcino.sumirprimus wrote: ↑03/10/2023 12:31samo nisi reko sta je istina? ne nzate ni jestel posli niti jestel dosli.
jesmol drzava? posalji vojsku na granicu, priznaj kosovo, posalji oruzje ukrajini! zabrani orbanu ulaz perko save i drine!!!
kad ovako napisem i ovo drzavna zajednica zuvci preoptimistivcno![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
- BHCluster
#60301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- 512MB
#60302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po Daytonu: One state, two entities, three peoples...
Dakle BiH je DRŽAVA jebo te ja više blesava
Dakle BiH je DRŽAVA jebo te ja više blesava
- drug_profi
#60303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Frankenstajn, a ne drzava.
Jedva dva-tri prerogativa drzave dobili. Vojsku na guranje i sa rucnim kocnicama, tablice i valutu.
Jedva dva-tri prerogativa drzave dobili. Vojsku na guranje i sa rucnim kocnicama, tablice i valutu.
-
sumirprimus
#60304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dakle drzava ok, ali vise nesto kao drzavna zajednica, jebiga entiteti imaju ista prava, nismo savezna drzava, nismo federalna drzava, dakle opet drzavna zajednica.
al nismo ni zajednica neovisnih drzava...sto bi separatisti volili.
jel bio jedan pravnik, a da nije travnicki fakultet s njima u detjonu???? doduse nije tad bil otravnika jelde

al nismo ni zajednica neovisnih drzava...sto bi separatisti volili.
jel bio jedan pravnik, a da nije travnicki fakultet s njima u detjonu???? doduse nije tad bil otravnika jelde
- 512MB
#60305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vama je jedan veliki hrkljuš u glavama, ne krivim vas nego bh političare, jajare i nepismene budaletine.
- hatemondays
#60306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Biti pijan i u hadzijinom supku je opasan haram.
- Dupli_skalp
#60307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
niko ne spori da je dejtonska bih naopaka i nenormalna država, takoreći na aparatima i sa upitnom vojskom i kontrolom granica.
ali to nije opravdanje da se koriste velikosrpski i velikohrvatski narativi tzv. "državne zajednice" koja nije ustavna kategorija.
p.s. ovo sve je priča za one druge teme.
ali to nije opravdanje da se koriste velikosrpski i velikohrvatski narativi tzv. "državne zajednice" koja nije ustavna kategorija.
p.s. ovo sve je priča za one druge teme.
- drug_profi
#60308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma dobro, sumir trola i dovodi do apsurda stvari da bi bile jasnije.Dupli_skalp wrote: ↑03/10/2023 12:38 niko ne spori da je dejtonska bih naopaka i nenormalna država, takoreći na aparatima i sa upitnom vojskom i kontrolom granica.
Znamo sumira majkumu.
-
sumirprimus
#60309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije meni druze hrkljus u glavi, doduse kome ne bi bio,
kazes fino u dejtonu stavka jedan: rbih nema pregovora, stavka dva zastava i himna nema pregovora,
stavka tri-srebrenica oduzeta rsu iz 8732 razloga.
e sad mozemo pregovarat o ilijasu mrkonjicu, aneksima p materinama.
necete, ne morate, kraj price.
e onda je republika, ovako nidje ne pise rpublika, netiteti imaj uliinju razgranicenja, drzava nema nikakva prava gore psomenuto, posalji vojsku bez entiteta,ptriznaj kosovo, salji oruzje ukrajini, dakle nisi drzava, jos manje neovisan, suveren, sta vec ono sve.
- JohnnyS
#60310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo vidim Kajan zove Neum južnom Bosnom pa samo da vidim što @palermo i @dr_Evil misle o ovako agresivnoj dehercegovinizaciji Bošnjaka
- dr_Evil
#60311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nas dragi vrlo aktivni kolega forumas Kajan nekad se pogubi, ali ne smijemo zaboravit koliko dobrog je uradio i radi za Bosnu. Vjerujem da je to napisao da bi izazvao reakciju kod onog dijela pucanstva Hercegovine koje je konvertiralo na katolicanstvo, dok ce onaj dio pucanstva Hercegovine koje je konvertirao na Islam ostati da se cese po glavi, ovi sta su konvertirali na pravoslavlje kazu da se to njih ne tice
E sad salu na stranu, mislim da je to upravo ono sta zapadni susjedi zele, da sve sta ima veze sa hercegovinom da se automatski racuna pod Hrvatski, citajuci komentare po klixu mislim da im je uspjelo, vecina bosanaca uopste pojma nema o Hercegovini cim im spomenes Mostar prebace se na Covica.
Mislim da je Safet Orucevic prije 2-3 godine izvalio nesto slicno dok se svadjao sa HDZ-om, nesto tipa Mostarsk bosanski grad i punu vrecu sipaka, a oni njemu da vrati gobleme. Hele nejse, Hercegovina je dio Bosne, ali zato najljepsi dio Bosne, narod mentalitetom se razlikuje od bosanaca puno smo slicniji crnogorcima ili dalmatincima.
Ukratko ne mislim nista puno.. samo treba pazit koje bitke treba vodit i kada.. u ovom trenutku nam vise treba neka kampanja sa svim sto veze Hercegovinu za njezine muslimane, pogotovo tamo gdje nas vise nema tipa Ljubuski, Duvno, Livno, i sa natpisom "Ovo je Hercegovina".
- JohnnyS
#60312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dr_Evil wrote: ↑03/10/2023 12:59Nas dragi vrlo aktivni kolega forumas Kajan nekad se pogubi, ali ne smijemo zaboravit koliko dobrog je uradio i radi za Bosnu. Vjerujem da je to napisao da bi izazvao reakciju kod onog dijela pucanstva Hercegovine koje je konvertiralo na katolicanstvo, dok ce onaj dio pucanstva Hercegovine koje je konvertirao na Islam ostati da se cese po glavi, ovi sta su konvertirali na pravoslavlje kazu da se to njih ne tice![]()
E sad salu na stranu, mislim da je to upravo ono sta zapadni susjedi zele, da sve sta ima veze sa hercegovinom da se automatski racuna pod Hrvatski, citajuci komentare po klixu mislim da im je uspjelo, vecina bosanaca uopste pojma nema o Hercegovini cim im spomenes Mostar prebace se na Covica.
Mislim da je Safet Orucevic prije 2-3 godine izvalio nesto slicno dok se svadjao sa HDZ-om, nesto tipa Mostarsk bosanski grad i punu vrecu sipaka, a oni njemu da vrati gobleme. Hele nejse, Hercegovina je dio Bosne, ali zato najljepsi dio Bosne, narod mentalitetom se razlikuje od bosanaca puno smo slicniji crnogorcima ili dalmatincima.
Ukratko ne mislim nista puno.. samo treba pazit koje bitke treba vodit i kada.. u ovom trenutku nam vise treba neka kampanja sa svim sto veze Hercegovinu za njezine muslimane, pogotovo tamo gdje nas vise nema tipa Ljubuski, Duvno, Livno, i sa natpisom "Ovo je Hercegovina".
Ma znam, sva mu se politika na to i svodi, on je tipičan primjer zašto je DF danas bošnjačka nacionalistička stranka
- dr_Evil
#60313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bas to, zapravo komplet politika DF se svodi da suknu nekome nesto, nikakvog plana niti rijesenja.
Komsic prijeti ovo ce ono ce, svi mu govore bolan smiri se ne ide to. Onda kad Zukan zaprijeti glinenim golubovima onda Komsic kaze "cime ces bolan jadan ne bio"
Daleko im kuca od moje bila, od naciofasista jedino vise mrzim one sa janjecom kozom dok je unutra opet naciofasista.
- Point.
#60314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De promijeni više tu šprehu, dosadna je i besmislena. I uopšte nema veze sa činjenicom da si progutao Draganovu žalopojku da je ŽK na prevaru pobijedio izbore kao što tvrdiš a znamo da je to laž i čista besmislica. Puna ti usta EU, Zapad blabla a vamo želiš etno torove a la Čović koji bi trajno zakucali put BiH ka EU.sumirprimus wrote: ↑03/10/2023 10:22KAKAV narod takvai vlast.
niko mene nije dresiro, nego ja care moj zivim ovde, i nosim sve psljedice svog izbora i za sebe i za svoju porodicu, a vi da izvines na izrazu, karikaturalno ali i bukvlano ceskate jajca izdaleka,i jos nas zaebavate direktno svoojim glasom ako glasate.
-
vernes81
#60315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zbog podvucenog su trebali pojedinci robijat, a stranku automatski ugasit.sumirprimus wrote: ↑03/10/2023 12:40nije meni druze hrkljus u glavi, doduse kome ne bi bio,
kazes fino u dejtonu stavka jedan: rbih nema pregovora, stavka dva zastava i himna nema pregovora,
e onda je republika, ovako nidje ne pise rpublika, netiteti imaj uliinju razgranicenja, drzava nema nikakva prava gore psomenuto, posalji vojsku bez entiteta,ptriznaj kosovo, salji oruzje ukrajini, dakle nisi drzava, jos manje neovisan, suveren, sta vec ono sve.
- BHCluster
#60316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vernes81 wrote: ↑03/10/2023 13:26Zbog podvucenog su trebali pojedinci robijat, a stranku automatski ugasit.sumirprimus wrote: ↑03/10/2023 12:40
nije meni druze hrkljus u glavi, doduse kome ne bi bio,
- drug_profi
#60317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ćemo morati napraviti etno torove, onda bih ja na to pristao u slučaju da je to u paketu sa članstvom u EU.
Pa torujte dokle hoćete, široka mi je EU.
I onda bi na kraju u tako velikom i širokom polju odrasle generacije kojim bi ti torovi bili besmisleni i suludi, pa bi ih ukinuli.
Realnost je ono sto nam treba. A realnost je da je sad građanski Ustav nemoguć.
I ako na njemu u ovom momentu budemo insisitrali, onda će nam budućnost biti BRICS.
Zahvalite se SDFA za tu poziciju.
-
vernes81
#60318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekako sve i mirise na razmjenu, ulazak u eu za treci entitet.drug_profi wrote: ↑03/10/2023 13:32Ako ćemo morati napraviti etno torove, onda bih ja na to pristao u slučaju da je to u paketu sa članstvom u EU.
Pa torujte dokle hoćete, široka mi je EU.
I onda bi na kraju u tako velikom i širokom polju odrasle generacije kojim bi ti torovi bili besmisleni i suludi, pa bi ih ukinuli.
Realnost je ono sto nam treba. A realnost je da je sad građanski Ustav nemoguć.
I ako na njemu u ovom momentu budemo insisitrali, onda će nam budućnost biti BRICS.
Zahvalite se SDFA za tu poziciju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#60319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije vas neka sreca zapaladr_Evil wrote: ↑03/10/2023 12:59
Nas dragi vrlo aktivni kolega forumas Kajan nekad se pogubi, ali ne smijemo zaboravit koliko dobrog je uradio i radi za Bosnu. Vjerujem da je to napisao da bi izazvao reakciju kod onog dijela pucanstva Hercegovine koje je konvertiralo na katolicanstvo, dok ce onaj dio pucanstva Hercegovine koje je konvertirao na Islam ostati da se cese po glavi, ovi sta su konvertirali na pravoslavlje kazu da se to njih ne tice![]()
- dr_Evil
#60320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva crna sreca, kamenjarska magarad, nigdje drveta nemamo da malo uhlad udjemo, a zvizdan upekao, zato i jesmo mahniti
-
sumirprimus
#60321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
naravno da je dosadna ,idu li tebi djeca ovde u skolu?Point. wrote: ↑03/10/2023 13:25De promijeni više tu šprehu, dosadna je i besmislena. I uopšte nema veze sa činjenicom da si progutao Draganovu žalopojku da je ŽK na prevaru pobijedio izbore kao što tvrdiš a znamo da je to laž i čista besmislica. Puna ti usta EU, Zapad blabla a vamo želiš etno torove a la Čović koji bi trajno zakucali put BiH ka EU.sumirprimus wrote: ↑03/10/2023 10:22
KAKAV narod takvai vlast.
niko mene nije dresiro, nego ja care moj zivim ovde, i nosim sve psljedice svog izbora i za sebe i za svoju porodicu, a vi da izvines na izrazu, karikaturalno ali i bukvlano ceskate jajca izdaleka,i jos nas zaebavate direktno svoojim glasom ako glasate.
da idu nzao bi da im to pise i u knjigama... bas tak sa epitetima u koje niko ne vjeruje suverena nezavisna drzavna zajednica
-
vernes81
#60322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- drug_profi
#60323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neće to biti entitet, to ni EU ne želi.
Ali bi mogao biti izborni zakon koji bi HDZ-u dao vječnog člana predsjedništva.
A u slučaju da smo mi kao država u EU, onda je prilično nevažno jel on član predsjedništva ili je neki graDŽanin.
EU bi riješila mnoge naše probleme, NATO pogotovo, ali ce se stvoriti neki drugi.
No, sama ta pozicija bi nam dala komfornije opcije.
-
vernes81
#60324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrlo moguce i tako da bude , samo ima tu hrvatska i hdz neku svoju racunicu a sumnjam da je to samo clan predsjednistva vjerujem da se tu valja jos dosta toga ispod zita.drug_profi wrote: ↑03/10/2023 14:07Neće to biti entitet, to ni EU ne želi.
Ali bi mogao biti izborni zakon koji bi HDZ-u dao vječnog člana predsjedništva.
A u slučaju da smo mi kao država u EU, onda je prilično nevažno jel on član predsjedništva ili je neki graDŽanin.
EU bi riješila mnoge naše probleme, NATO pogotovo, ali ce se stvoriti neki drugi.
No, sama ta pozicija bi nam dala komfornije opcije.
-
Jordan1961
#60325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je ono kako ih sljedbenici UZP-a vide. Cim si protiv zlocinacke tvorevine HZHB odmah si "bosnjacka nacionalisticka stranka".JohnnyS wrote: ↑03/10/2023 13:04dr_Evil wrote: ↑03/10/2023 12:59
Nas dragi vrlo aktivni kolega forumas Kajan nekad se pogubi, ali ne smijemo zaboravit koliko dobrog je uradio i radi za Bosnu. Vjerujem da je to napisao da bi izazvao reakciju kod onog dijela pucanstva Hercegovine koje je konvertiralo na katolicanstvo, dok ce onaj dio pucanstva Hercegovine koje je konvertirao na Islam ostati da se cese po glavi, ovi sta su konvertirali na pravoslavlje kazu da se to njih ne tice![]()
Ma znam, sva mu se politika na to i svodi, on je tipičan primjer zašto je DF danas bošnjačka nacionalistička stranka
A o ovome sto pise u postu. Stvar je jednostavna. Manja je razlika izmedju bosanaca i hercegovaca nego izmedju slavonaca i dalmatinaca. Pa su svi Hrvati. Tako bi i mi trebali biti svi Bosanci. Ali.....