Ukrajina
- drug_profi
#185501 Re: Ukrajina
Meni je sasvim logicno ovo sto je pisalo da se sad navlace ruska pojacanja da ih artiljerija mrvi.
Uostalom ako je stalemate, ništa se drugo i ne može uraditi,
Uostalom ako je stalemate, ništa se drugo i ne može uraditi,
-
emirolini
#185502 Re: Ukrajina
Traje konsolidacija fronta od strane Ukrajinaca, jasno je da ciljevi nisu postignuti jer Rusisti brane front sa svim mogucim i sa orcima koje su spremni zrtvovati radi da sacuvaju par metara. Po meni je pametno da ne srljaju sada u neke napade dok ovi dovode pojacanja, treba ta pojacanja neutralizovati i onda oslabiti Rusisticko fasisticke cetnike i sa oruzjem ali i sa mesom. Onda im zabiti jak udarac.
Ocito Rusisticko fasisticki cetnici racunaju na izbore u Americi i na nalet praznoglavih oglasivaca Rusizma, nacizma i cetnistva kao sto je Musk koji riskira poprilicno puno u posljednje vrijeme sa svojim izjavama. Teroristicko cetnicki malorusi sa tamne strane Drine su ocito dobili svoje zadatke oko Kosova ali im za sada ne ide. Za ocekivati je i da seperatisticko debelo krme pokrene par stvari u isto vrijeme za destabilizaciju Bosne i Hercegovine.
Na sve ove stvari Rusisti racunaju da dobiju na vremenu kako bi natjerali Ukrajince da potpisu primirje ali Amerikanci i Englezi su za sada odlucni. Europejanske pi*kice za sada rade ono sto se i od njih i ocekuje. Nista.
Ocito Rusisticko fasisticki cetnici racunaju na izbore u Americi i na nalet praznoglavih oglasivaca Rusizma, nacizma i cetnistva kao sto je Musk koji riskira poprilicno puno u posljednje vrijeme sa svojim izjavama. Teroristicko cetnicki malorusi sa tamne strane Drine su ocito dobili svoje zadatke oko Kosova ali im za sada ne ide. Za ocekivati je i da seperatisticko debelo krme pokrene par stvari u isto vrijeme za destabilizaciju Bosne i Hercegovine.
Na sve ove stvari Rusisti racunaju da dobiju na vremenu kako bi natjerali Ukrajince da potpisu primirje ali Amerikanci i Englezi su za sada odlucni. Europejanske pi*kice za sada rade ono sto se i od njih i ocekuje. Nista.
-
Tyke
-
sumirprimus
#185504 Re: Ukrajina
rujani bacaju sve sto imaju na tu istu prvu liniju.
kad ona pukne, gudbaj carli.
- drug_profi
#185505 Re: Ukrajina
Ja mislim da USA i UK nemaju nikakav problem da i dalje naoruzavaju Ukrajinu i da po potrebi istresu desetak pametnih bombi i krstarecih raketa negdje na Balkanu.emirolini wrote: ↑03/10/2023 12:42 Traje konsolidacija fronta od strane Ukrajinaca, jasno je da ciljevi nisu postignuti jer Rusisti brane front sa svim mogucim i sa orcima koje su spremni zrtvovati radi da sacuvaju par metara. Po meni je pametno da ne srljaju sada u neke napade dok ovi dovode pojacanja, treba ta pojacanja neutralizovati i onda oslabiti Rusisticko fasisticke cetnike i sa oruzjem ali i sa mesom. Onda im zabiti jak udarac.
Cak i da posalju 2-3 brigade vojske na teren Balkana, ne bi im bilo previse zahtjevno.
A rusija moze poslat samo iljušina bez kočnica i to nekuda okolo, ako ikako i može preletiti zračni prostor NATO.
- drug_profi
#185506 Re: Ukrajina
Rusija kupuje vrijeme da završi i opremi nove mobike koji će onda ginuti u snopovima umjesto VDV, a VDV ce opet 6 mjeseci na popunu i obuku.sumirprimus wrote: ↑03/10/2023 12:47 rujani bacaju sve sto imaju na tu istu prvu liniju.
- Dupli_skalp
#185507 Re: Ukrajina
čime ih slabiš kad se priprema, po ruskim navodima, novih 130 000 mobilisanih? i tako može još dugo, a pitanje je dokad će biti onih koji ih trebaju slabiti. to je recept za dugotrajni rat, a ne zaboravimo da već traje od 2014te.emirolini wrote: ↑03/10/2023 12:42 Traje konsolidacija fronta od strane Ukrajinaca, jasno je da ciljevi nisu postignuti jer Rusisti brane front sa svim mogucim i sa orcima koje su spremni zrtvovati radi da sacuvaju par metara. Po meni je pametno da ne srljaju sada u neke napade dok ovi dovode pojacanja, treba ta pojacanja neutralizovati i onda oslabiti Rusisticko fasisticke cetnike i sa oruzjem ali i sa mesom. Onda im zabiti jak udarac.
teritorija se mora oslobađati.
-
sumirprimus
#185508 Re: Ukrajina
"">
dobri stari bubovi.
dobri stari bubovi.
-
sumirprimus
#185509 Re: Ukrajina
a u medjuvremenu, idu ukri preko dnjepra garant...drug_profi wrote: ↑03/10/2023 12:53Rusija kupuje vrijeme da završi i opremi nove mobike koji će onda ginuti u snopovima umjesto VDV, a VDV ce opet 6 mjeseci na popunu i obuku.sumirprimus wrote: ↑03/10/2023 12:47 rujani bacaju sve sto imaju na tu istu prvu liniju.
- drug_profi
#185510 Re: Ukrajina
Ukrajina ce napraviti nesto svakako.
8 EFA vozila daje Francuska
75 tona nosivost.
Mogu prevesti 8 tenkova ili 16 bredlija u jednoj turi.
Ili formirati most dužine oko 200-250 metara.
Ne vidim za šta im to treba osim za Dnipro.
8 EFA vozila daje Francuska
75 tona nosivost.
Mogu prevesti 8 tenkova ili 16 bredlija u jednoj turi.
Ili formirati most dužine oko 200-250 metara.
Ne vidim za šta im to treba osim za Dnipro.
- lvartheboneless
#185512 Re: Ukrajina
Činjenica da je Ukrima moral opo, ni sami više ne vjeruju u vraćanje više od 2 voćnjaka, bar ne do kraja ove godine. Ne znam jel bilo dosadnije i prizemljenije na ratištu zadnjih 8 mjeseci nego što je sad? Rutalji kakvi god da su, ipak su uspjeli prizemljiti stvari. Sad obnavljaju uništene puteve, kopaju nove rovove, lagano se još više ukopavaju i dovode pojačanja. A Ukri još laganije sjede i čekaju dok Zeleni ne iskamči par milijardi od USA. Rutalji kupuju vrijeme, a Ukri ga jeftino prodaju, baš jeftino.
Niko više ne spominje branu koja je srušena i kako to treba iskoristit na pravi način.
Gdje su lovci o kojim se priča zadnjih godinu dana?
Ovo haman sve ide prema nekom novom dejtonu ... Nažalost.
Niko više ne spominje branu koja je srušena i kako to treba iskoristit na pravi način.
Ovo haman sve ide prema nekom novom dejtonu ... Nažalost.
- DaysleepeR
#185513 Re: Ukrajina
Hvalakluz franjo wrote: ↑03/10/2023 12:16Za mene je to čitav sektor od Kamjanske (47.545712894408624, 35.37185668945313) na zapadu, do Vuhledara (47.77440623229445, 37.35969543457032) na istoku.
- Dupli_skalp
#185514 Re: Ukrajina
ovo nažalost jeste donekle tačno.lvartheboneless wrote: ↑03/10/2023 13:08
Rutalji kupuju vrijeme, a Ukri ga jeftino prodaju, baš jeftino.
-
zigzag
#185515 Re: Ukrajina
Kae, dejton. A ruska vojska se topi neviđenom brzinom još od WWII
- Dupli_skalp
#185516 Re: Ukrajina
stiče se utisak da ukrajinci vrše razne modifikacije i varijacije na temu hersonske taktike, kao da im je dugoročni cilj demoralisati ruse, razvlačiti im pamet udarima u dubinu, otežati logistiku i da će to u nekom momentu dovesti do njihovog postepenog povlačenja sa određenih okupiranih teritorija.
- drug_profi
#185517 Re: Ukrajina
Ko god pomene nekakav Dejton za Ukrajinu ima ignor od mene.
Neviđena glupost bi to bila uraditi.
I za NATO, USA, UK i EU.
A pošto je ne vjerujem da tamo o tim stvarima odlučuju nekompetentni, onda su mi forumaši koji to pominju u grupi ljudi čije je mišljenje zasnovano na pogrešnim pretpostavkama.
Te je gubljenje vremena čitati ga.
Neviđena glupost bi to bila uraditi.
I za NATO, USA, UK i EU.
A pošto je ne vjerujem da tamo o tim stvarima odlučuju nekompetentni, onda su mi forumaši koji to pominju u grupi ljudi čije je mišljenje zasnovano na pogrešnim pretpostavkama.
Te je gubljenje vremena čitati ga.
-
zigzag
#185518 Re: Ukrajina
Za razliku od 2014. ovo je otvoreni rat Ukrajine i Rusije. A okupator ne može vječno biti u aktivnom vojnom modu.
Branitelj može jer ako popusti sa odbranom onda će mu okupator ući u Kijev.
Svaki uništeni tenk ili transpoter ili bilo koji dio opreme slabi okupatora tj rusku vojsku. Ukrajinci ne moraju godinu dvije napraviti neku ofanzivu, dovoljno je da svaki dan ciljaju vojnu opremu koja se nalazi iza prve linije. A imaju čime ciljati, imaju dovoljno precizne municije.
Branitelj može jer ako popusti sa odbranom onda će mu okupator ući u Kijev.
Svaki uništeni tenk ili transpoter ili bilo koji dio opreme slabi okupatora tj rusku vojsku. Ukrajinci ne moraju godinu dvije napraviti neku ofanzivu, dovoljno je da svaki dan ciljaju vojnu opremu koja se nalazi iza prve linije. A imaju čime ciljati, imaju dovoljno precizne municije.
- Peacean
#185519 Re: Ukrajina
Vidim lete neke glasine da je u Donjecku teretni voz sravnio Strela-10 sistem
. Zna li neko više?
- lvartheboneless
#185520 Re: Ukrajina
Mi ko da ne želimo sami sebi priznati neke stvari, isto kao Ukri, pa eto Krim je aneksiran. Što tad Ameri i Nato nisu dali? Koja je razlika? Ne moramo to nazvati Dejtonom, bitna je poenta.
Ja bi najviše volio kad bi ih istjerali i natjerali do pred Moskvu. Ali trenutno kako stvari stoje, vrlo teško. I nije istina da su Ukri u poziciji da čekaju i polako ih kasape. To bi imalo smisla kad bi ovi rutalji samo sjedili i ništa ne radili. Jer njima je dovoljno ovo što su do sad uzeli. Da to sačuvaju, pobjedili su.
Svaki dan postave stotine novih mina i iskopaju kilometre novih rovova. Eto čekali su, pa sad problem, ne može se ni prva linija probit.
Trebalo je nastaviti svom snagom prema Tokmaku po cijenu većih gubitaka, jer gubici će biti kako god. Sad opet razminiraj pa uzmi 300 metara pa za mjesec još 300. I onda ovi žrtvuju meso, i vrate to za 3 dana. I tako u krug.
Ja bi najviše volio kad bi ih istjerali i natjerali do pred Moskvu. Ali trenutno kako stvari stoje, vrlo teško. I nije istina da su Ukri u poziciji da čekaju i polako ih kasape. To bi imalo smisla kad bi ovi rutalji samo sjedili i ništa ne radili. Jer njima je dovoljno ovo što su do sad uzeli. Da to sačuvaju, pobjedili su.
Svaki dan postave stotine novih mina i iskopaju kilometre novih rovova. Eto čekali su, pa sad problem, ne može se ni prva linija probit.
Trebalo je nastaviti svom snagom prema Tokmaku po cijenu većih gubitaka, jer gubici će biti kako god. Sad opet razminiraj pa uzmi 300 metara pa za mjesec još 300. I onda ovi žrtvuju meso, i vrate to za 3 dana. I tako u krug.
- apsidejzi
#185521 Re: Ukrajina
Imas li kakav dokaz za ovu "cinjenicu" il si je upravo ti izmislio? Ja koliko vidim, ukri napadaju istom mjerom kao i prije par mjeseci. Nigdje ne vidim da im je moral opao.lvartheboneless wrote: ↑03/10/2023 13:08 Činjenica da je Ukrima moral opo, ni sami više ne vjeruju u vraćanje više od 2 voćnjaka, bar ne do kraja ove godine. Ne znam jel bilo dosadnije i prizemljenije na ratištu zadnjih 8 mjeseci nego što je sad? Rutalji kakvi god da su, ipak su uspjeli prizemljiti stvari. Sad obnavljaju uništene puteve, kopaju nove rovove, lagano se još više ukopavaju i dovode pojačanja. A Ukri još laganije sjede i čekaju dok Zeleni ne iskamči par milijardi od USA. Rutalji kupuju vrijeme, a Ukri ga jeftino prodaju, baš jeftino.
Ovo haman sve ide prema nekom novom dejtonu ... Nažalost.![]()
S druge strane, ukri ne prodaju jeftino vrijeme nego se bore na nacin na koji mogu. Zaustavili su agresiju i pretvorili je u oslobodilacki rat. Samo pomisao na to da si PREPOLOVIO armiju druge sile u svijetu je golemo. Mozda si ti i takvi kao ti ocekivao vise. Ja sam licno ocekivao da ukri izdrze mjesec dana i puna saka brade. Ovo sto su do sada uradili je premasilo moja ocekivanja.
-
nebitan lik
#185522 Re: Ukrajina
Ljudi misle da je to video igrica. Ukri ne ratuju protiv Moldavije vec Rusije takozvane 2 svjetske sile. Ovo sto ukri rade i kako se bore je fenomen,divljaci nisu u stanju selo jedno da zauzmu,mastanja tipa 3 dana i ode Kijev je dokaz koliko su ograniceni. Ubijaju ih ukri kao na video igrici. Sve do sad vidjeno je teski debakl rusa i brukanje a jos nije kraj.apsidejzi wrote: ↑03/10/2023 13:50Imas li kakav dokaz za ovu "cinjenicu" il si je upravo ti izmislio? Ja koliko vidim, ukri napadaju istom mjerom kao i prije par mjeseci. Nigdje ne vidim da im je moral opao.lvartheboneless wrote: ↑03/10/2023 13:08 Činjenica da je Ukrima moral opo, ni sami više ne vjeruju u vraćanje više od 2 voćnjaka, bar ne do kraja ove godine. Ne znam jel bilo dosadnije i prizemljenije na ratištu zadnjih 8 mjeseci nego što je sad? Rutalji kakvi god da su, ipak su uspjeli prizemljiti stvari. Sad obnavljaju uništene puteve, kopaju nove rovove, lagano se još više ukopavaju i dovode pojačanja. A Ukri još laganije sjede i čekaju dok Zeleni ne iskamči par milijardi od USA. Rutalji kupuju vrijeme, a Ukri ga jeftino prodaju, baš jeftino.
Ovo haman sve ide prema nekom novom dejtonu ... Nažalost.![]()
S druge strane, ukri ne prodaju jeftino vrijeme nego se bore na nacin na koji mogu. Zaustavili su agresiju i pretvorili je u oslobodilacki rat. Samo pomisao na to da si PREPOLOVIO armiju druge sile u svijetu je golemo. Mozda si ti i takvi kao ti ocekivao vise. Ja sam licno ocekivao da ukri izdrze mjesec dana i puna saka brade. Ovo sto su do sada uradili je premasilo moja ocekivanja.
-
sumirprimus
#185523 Re: Ukrajina
"">
KAD nema savijanja kicme, i kad shavat da nema druge nego borba!
SLava Ukrajini. ide lom rujana jos jaci
KAD nema savijanja kicme, i kad shavat da nema druge nego borba!
SLava Ukrajini. ide lom rujana jos jaci
-
sumirprimus
#185524 Re: Ukrajina
kakvi su ovo tek smradovi, kako bi volio da njih nek nacepi iz njihove neutrlanosti"We simply don't care," says Swiss president Alain Berset when asked why his country won't supply Ukraine with ammo to shoot down russian drones that kill civilians.
-
sumirprimus
#185525 Re: Ukrajina
fina saradnja i transverzala odsovina zla.. i onda se bune kad ih neko zove osovinom zla...MAKS 23
@Maks_NAFO_FELLA
·
2h
"Iran ready to transfer Fateh-110 and Zolfaghar missiles to Russia", - ISW
In October Iran will be able to sell missiles to Moscow through the completion of the UN resolution. In exchange, Tehran can ask Moscow for Su-35, S-400, assistance with space and nuclear programs.