INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
-
akcija007
#14726 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja s jeo.pizza u Maslina na Tegu heroja. Ok pizza cijene prosjek 8-9 KM . Na moru je 10 eur prosjek
-
NecuVise
#14727 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pica sirotinjsko jelo a napravili od nje luksuzno 
-
akcija007
#14728 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
U Bingu na gomili carapa po 1,90 KM imate fantasticne muske i zenske carape iz Njemacke koji se prodaju u Galeriji Kaufhof. Tamo je komad 7 eur a kod nas je 1,90 KM.
Trebate se dobro zaroviti da nadjete svoj broj i odgovarajucu boju.
Trebate se dobro zaroviti da nadjete svoj broj i odgovarajucu boju.
- Ironmen
- Ironmen
#14730 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Vreca brasna od 25 kg konstatno na akciji u MegaDiskontu od 25 do 27 km to je cijena skoro pa ista do poskupljenja a pekarsi proizvodi otisli u nebo kada sam vidio burek od 3,5 km rekao sam sebi da vise ne ulazim u Pekaru.dječak sa šibicama wrote: ↑30/09/2023 23:29 Pekari su digli cijene u nebo sa onom "krizom" i nestasicom brasna, kad je grabio i ko treba i ko ne treba, umjetno stvorena kriza.
Brasno je vrlo brzo pojeftinilo i vratilo se blize starim nego novim cijenama, a sta su uradili pekari? ta-da! nista, ostavili vece cijene. U medjuvremenu neki su jos dizali cijene.
Mozemo u nedogled, evo u Euro zoni inflacija je najniza na mjesecnom nivou od 2021. godine, kako se to reflektuje na BiH cijene? nikako, ovdje cijene non stop idu gore.
Zasto? zato sto nemas ni drzave, ni inspekcije, imas samo divlji zapad.
- dječak sa šibicama
#14731 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Koliko bjese 25 kg vreca brasna onog proljeca kad je "nestalo brasno", jel bjese 55 km, ako se dobro sjecam.
Ono kad je "ukrajina prestala izvoziti psenicu". Bukvalno izvoze cijelo vrijeme, i bukvalno ne ovisimo o ukrajinskoj psenici, oni izvoze najvise na africko trziste.
Kakve su to manipulacije.
Ono kad je "ukrajina prestala izvoziti psenicu". Bukvalno izvoze cijelo vrijeme, i bukvalno ne ovisimo o ukrajinskoj psenici, oni izvoze najvise na africko trziste.
Kakve su to manipulacije.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#14732 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Vreća brašna 25 kg u Klasu u diskontnoj prodaji pred samu koronu je bila do 17 KMIronmen wrote: ↑01/10/2023 18:55Vreca brasna od 25 kg konstatno na akciji u MegaDiskontu od 25 do 27 km to je cijena skoro pa ista do poskupljenja a pekarsi proizvodi otisli u nebo kada sam vidio burek od 3,5 km rekao sam sebi da vise ne ulazim u Pekaru.dječak sa šibicama wrote: ↑30/09/2023 23:29 Pekari su digli cijene u nebo sa onom "krizom" i nestasicom brasna, kad je grabio i ko treba i ko ne treba, umjetno stvorena kriza.
Brasno je vrlo brzo pojeftinilo i vratilo se blize starim nego novim cijenama, a sta su uradili pekari? ta-da! nista, ostavili vece cijene. U medjuvremenu neki su jos dizali cijene.
Mozemo u nedogled, evo u Euro zoni inflacija je najniza na mjesecnom nivou od 2021. godine, kako se to reflektuje na BiH cijene? nikako, ovdje cijene non stop idu gore.
Zasto? zato sto nemas ni drzave, ni inspekcije, imas samo divlji zapad.
Kad je krenula korona , moli me stari bukvalno da njemu i majci dovezem vreću brašna.
U Klasu ga nije bilo s glave , recimo sedmi dan vandrednog stanja.
Kupio dvije vreće u Jelahu , Klasovo , narednog dana u povratku s puta i platio ih recimo 23-24 KM vreću.
Kako se dalje brašno kretalo ne znam , ne kupujem ni sebi i ni roditeljima ali svi pekari imaju povlaštene cijene u odnosu na tipsku maloprodaju.
- pepeljara
#14733 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nije samo to.
I dalje je racun misaona imenica.
Zakoni postoje al se ne sprovode.
I dalje je racun misaona imenica.
Zakoni postoje al se ne sprovode.
- teskeredzic_22
#14734 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Upravo tako
Pa obična palenta s malo sira ili kajmaka i šoljom kiselog mlijeka u restoranima za doručak ide po 7-8 KM.
Stvarno deranje.
Koji Bingo ? Hvala.
-
akcija007
#14735 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
@teskeredzic_22 bingo city centar sarajevo . A vjerovatno ima i u svim vecim bingo trgovinama. Marka je Rover & Lakes 6,99 eur
-
NecuVise
#14736 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jest, nakupovao ja neki dan tih čarapa, još ja maksuz otišao da kupim čarape i odmah me na ukazu dočekaš te čarape. Ubacio sam i jedne svoje od Ključa i još neki bunt. Uglavnom Bingo mi je za te stvari odličan
najbolji outlet odjeće u BiH. Gledam neka tom tailor jakna bila 150 eura kod njih 150 KM a i to znaju kasnije sniziti.
- teskeredzic_22
- dječak sa šibicama
#14738 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
8 nekakvih ustipaka na Brusu 12 km, dobijes jos mrvicu sira, veca sam ja budala sto uzeh. Napravis kuci, napeces, poneses, ali kad je covjek u prosjeku budaletina.
Besmisleno, ili ona pura, kaze pa to ti je integralno brasno. Ma sta mi kazes, kupim kilu "hrasnicke vodenice" ne moze bolje kukuruzno brasno, jednu zaricu sir i kajmaka, sve zajedno ne kosta vise od 10 km a moze jesti pet ljudi.
Ista stvar sa pizzom. Ljudi su lijeni.
Znam, par bracnih parova, gdje god odu narucuje se hrana, trose stotine km, onda se zaduzuju ili idu u crveno na kartici jer nemoguce je takve cehove non stop placati. Ali mora se jesti po preskupim restoranima. Kad ih gledas sa strane, reklo bi se ovi puni ko brod. Oni imaju fine plate ali nemoguce je svaki vikend istresti 200-300 km na restoranske jeboguzluke taman da ti je plata 5 milja. To se jede, mesne plate, djeca izmisljaju sta ce, cuga se po kafanama, cehovi redovno stotine km.
Kontam da je merak ali treba imati neku granicu.
Besmisleno, ili ona pura, kaze pa to ti je integralno brasno. Ma sta mi kazes, kupim kilu "hrasnicke vodenice" ne moze bolje kukuruzno brasno, jednu zaricu sir i kajmaka, sve zajedno ne kosta vise od 10 km a moze jesti pet ljudi.
Znam, par bracnih parova, gdje god odu narucuje se hrana, trose stotine km, onda se zaduzuju ili idu u crveno na kartici jer nemoguce je takve cehove non stop placati. Ali mora se jesti po preskupim restoranima. Kad ih gledas sa strane, reklo bi se ovi puni ko brod. Oni imaju fine plate ali nemoguce je svaki vikend istresti 200-300 km na restoranske jeboguzluke taman da ti je plata 5 milja. To se jede, mesne plate, djeca izmisljaju sta ce, cuga se po kafanama, cehovi redovno stotine km.
- Athlon64
#14739 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kralju moj, jedeš u Brusu uštipke a pišeš po temi o inflaciji.dječak sa šibicama wrote: ↑01/10/2023 22:51 8 nekakvih ustipaka na Brusu 12 km, dobijes jos mrvicu sira, veca sam ja budala sto uzeh. Napravis kuci, napeces, poneses, ali kad je covjek u prosjeku budaletina.
-
akcija007
#14740 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bingo outlet je fantastican ko nadje veliconu i odgovarajucu boju. Vecina robe je iz Njemacke. Ima muski sako samo velicina 46 Antony Murato za 80 KM. Ima etiketu da je kod njih 200 eur . Takav isti sako u XYZ u SCC je 500 KM. Ali je samo u Bingu velicina 46, i kome moze za 80 maraka ga nosi
-
NecuVise
#14741 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
To su oni što pričaju da nije dovoljno dvije hiljade za osobe da se "normalno" živi.dječak sa šibicama wrote: ↑01/10/2023 22:51 8 nekakvih ustipaka na Brusu 12 km, dobijes jos mrvicu sira, veca sam ja budala sto uzeh. Napravis kuci, napeces, poneses, ali kad je covjek u prosjeku budaletina.
Neki dan pojedoh palačinke od 6 KM. Realno, iste takve mi supruga napravi, samo ovi ušminkaju serviranje. Ili porcija begove čorbe 5,5 KM. Nemaš šta vidjeti, količina kao za dijete. Uglavnom su restorani postali preskupi u odnosu na ono što se nudi.
- VladaFBiH
- nepass1
#14743 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Brasno koje pekara bistrik koristi, vidim ujutro kad prolazim, bude im sve otvoreno, je neko brasno koje nigdje ne mozes ni kupiti. Ne znam naziv ali one vrece sam samo kod njih vidio. Boga potaj sta je i koliko ga plate.teskeredzic_22 wrote: ↑01/10/2023 21:41Vreća brašna 25 kg u Klasu u diskontnoj prodaji pred samu koronu je bila do 17 KM
Kad je krenula korona , moli me stari bukvalno da njemu i majci dovezem vreću brašna.
U Klasu ga nije bilo s glave , recimo sedmi dan vandrednog stanja.
Kupio dvije vreće u Jelahu , Klasovo , narednog dana u povratku s puta i platio ih recimo 23-24 KM vreću.
Kako se dalje brašno kretalo ne znam , ne kupujem ni sebi i ni roditeljima ali svi pekari imaju povlaštene cijene u odnosu na tipsku maloprodaju.
-
Tadin
#14744 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Koji je to outlet?akcija007 wrote: ↑01/10/2023 23:24 Bingo outlet je fantastican ko nadje veliconu i odgovarajucu boju. Vecina robe je iz Njemacke. Ima muski sako samo velicina 46 Antony Murato za 80 KM. Ima etiketu da je kod njih 200 eur . Takav isti sako u XYZ u SCC je 500 KM. Ali je samo u Bingu velicina 46, i kome moze za 80 maraka ga nosi
- oldtajmer
- dječak sa šibicama
#14746 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
U konzumu Matan carape muske i zenske, 10 pari 10 km

- Haris.ba
#14747 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ali, pobjediš pekarski lobi.
Možda sam ja stara škola - odrastao sam na domaćem hljebu. Velika kuća i jednostavno se isplatilo.
- vjeshalica
#14748 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
- banjaluka078
#14749 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kupila sam ženske hlače, 2 para, po 35 KM u Bingu u BL - na etiketama preporučena cijena za prodaju 75 i 99 eura, jedne sad gledam na web shopu za UK, 98 funti.akcija007 wrote: ↑01/10/2023 23:24 Bingo outlet je fantastican ko nadje veliconu i odgovarajucu boju. Vecina robe je iz Njemacke. Ima muski sako samo velicina 46 Antony Murato za 80 KM. Ima etiketu da je kod njih 200 eur . Takav isti sako u XYZ u SCC je 500 KM. Ali je samo u Bingu velicina 46, i kome moze za 80 maraka ga nosi
Odem sama, da mi niko ne cupka i ne požuruje i "zarovim" kroz odjeću. Nađem super stvari po relativno malo para.
- Ozimician
#14750 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bingo ima i registrovanu svoju firmu u Njemackoj.
Zadatak te firme jeste da prati i radi te "kontejnerske rasprodaje", ima poseban naziv za to, strucniji ce znati.
Dakle ono robe sto vidite u Bingu, otprilike je neki outlet-outleta. Dakle original roba, koja je bila prije godinu-dvije-tri negdje u Njemackoj u top butiku - ali nije rasprodana na vakat, dosle nove kolekcije.
Tako da Bingo jeste najbolji outlet odjece kome nije mrsko da uzme vremena i da se zarovi.
U Njemackoj TK-Maxx radi na slicnom principu.
Zadatak te firme jeste da prati i radi te "kontejnerske rasprodaje", ima poseban naziv za to, strucniji ce znati.
Dakle ono robe sto vidite u Bingu, otprilike je neki outlet-outleta. Dakle original roba, koja je bila prije godinu-dvije-tri negdje u Njemackoj u top butiku - ali nije rasprodana na vakat, dosle nove kolekcije.
Tako da Bingo jeste najbolji outlet odjece kome nije mrsko da uzme vremena i da se zarovi.
U Njemackoj TK-Maxx radi na slicnom principu.