Dešavanja u Srbiji

dulekrele

#62601 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

Truba wrote: 27/09/2023 14:29 ej kakvi ste vi ljudi na temi o srbiji spominjete molitve za duše pobijenih ljudi bez suđenja 1945 a većina oficirskog kadra se zna odakle je bila i kome je pripadala pročitajte malo knjigu agonija i slom NDH Milana Baste

pa ima li teme koja nije prožeta ustaštvom jel vi sanjate te levate

na vracama sutra mogu napraviti spomenik draži mihailoviću a
a vama smeta par tisuća ljudi koji se mole na bralburgu od kojih njih 100 ima crne majice a svi koji dižu ruku završe u ćuzi
Jel ti to ozbiljno ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62602 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Truba »

zforumas wrote: 27/09/2023 14:55 Opet majoriziran
https://www.maxportal.hr/premium-sadrza ... je-ubijen/

“Mi smo sto puta surovije postupali sa ustašama, nego sa četnicima. Mi smo pobili 90% ustaša, a u samo tri dana streljali smo preko 30 hiljada ustaša 45.godine kod Maribora. Uhvatili smo kompletnu Vladu Draže Mihailovića i niko od njih nije bio suđen na smrt, Svi su suđeni na vremenske kazne i svi su izašli iz zatvora,” kaže s ciničnim osmjehom na licu Titov prvoborac

sutra kad na vracama budu pravili bistu uvela mi dunja u fioci moj je dragi kod Draža u vojsci ima da se smijem grohotom
a sarajlije će opet kmečati silaze čede s vraca dok je hhrvatska sloboda i neovisna a hrvatski kantoni više nemaju problema sa srbima
breuer

#62603 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

Mrtvih ustaša kao i bilo kojih ekstremista nikad nije dosta...to je posebna vrsta ljudskog zla...
Truba

#62604 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Truba »

svak ima pravo na suđenje

pa eto Draža Mihailović ima pravo na ponovno suđenje gdje je rehabilitiran

ali ti to bolje znaš od mene

i da je to pošteno bilo učili bismo o tome u školi ne bi se krilo
dulekrele

#62605 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

Truba wrote: 27/09/2023 15:00

“Mi smo sto puta surovije postupali sa ustašama, nego sa četnicima. Mi smo pobili 90% ustaša, a u samo tri dana streljali smo preko 30 hiljada ustaša 45.godine kod Maribora. Uhvatili smo kompletnu Vladu Draže Mihailovića i niko od njih nije bio suđen na smrt, Svi su suđeni na vremenske kazne i svi su izašli iz zatvora,” kaže s ciničnim osmjehom na licu Titov prvoborac

sutra kad na vracama budu pravili bistu uvela mi dunja u fioci moj je dragi kod Draža u vojsci ima da se smijem grohotom
a sarajlije će opet kmečati silaze čede s vraca dok je hhrvatska sloboda i neovisna a hrvatski kantoni više nemaju problema sa srbima

Goldstein: “Jasenovac je bio zločin genocida, ali Bleiburg nije bio genocid”

Image
Last edited by dulekrele on 27/09/2023 15:09, edited 1 time in total.
zforumas

#62606 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zforumas »

Truba wrote: 27/09/2023 15:00

Jel' ti ovo 'ladno izjavi da ste proveli etnicko ciscenje?
General War

#62607 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

tranquil wrote: 27/09/2023 14:00
General War wrote: 27/09/2023 11:53
Pa dobro, i kod tebe slave Pavelica, Juru...i ostalu kliku, Gavrilo je patriota a tvoji fasisti pa nikom nista.
Kada već pokušavaš da izjednačiš "sve strane", da napomenem i ovo.

Postoje ljudi koji slave zločince iz starih ratova poput Pavelića, niko ne negira njihovo postojanje. Ali zaboravljaš pomenuti da se uglavnom radi o ekstremističkim manjinama kakve možeš naći i u najmiroljubivijim društvima na svijetu.

S druge strane, iza terorista koji su samo prije dva dana upali na teritoriju druge države i ubili policajca, stao je čitav srbijanski državni vrh, i svi njihovi relevantni mediji. Sve je snimljeno, sa dronovima, sa modernom tehnikom, svi sve znamo, i svi smo vidjeli te napadače kao teroriste - ali ih Vučić, Dačić, Kuriri i Informeri slave kao heroje. Ne neka ekstremistička grupica, ne ljudi iz brdske kafane u kojoj na zidu imaju slike Arkana i Karadžića, nego zvanična Srbija. Pročitaj sve njihove medije, poslušaj sve njihove izjave - Srbi na Kosovu su imali pravo što su ustali sa oružjem, zli Albanci ih pobiše.

To je slučaj kada te mržnja pomjeri u paralelnu stvarnost.

Srbija je zlom i mržnjom kontaminirano društvo, i koliko god da smo mi ostali u regionu naopaki i loši, niko se ne može porediti ni izjednačavati sa Srbijom. Ni Bosna, ni Hrvatska, niko.
A kako se zvala organizacija u kojoj je bio Gavrilo Princip, i koga je ubio? Mlada srbija ili?
Ovo ostalo necu ni komentarisati....sve sto ti nadrobi za srbiju prije 30 godina je stbija mislila za tebe.

A ono na kosovu dole je teroristicki cin, i nista drugo...po istom kriteriju kada je su do '98 albanski teroristi ubijali srpske policajce.
swanfilter

#62608 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

Slavili bi i Hrvati da nisu dio EU porodice. Nasli bi argumente i oni u Vatikanu koji ima historiju kao i SPC.

Kada Thompson odrzava koncerte po stadionima, meni je to pruzanje podrske drzave same.

Sreca im je Blajburga u drugoj drzavi, pa imali problem manje za pravdati se pred svijetom.

Jel ono oni presudise da Za Dom Spremni nije diskutabilan poklic?

Ista govna, a mi između njih dođosmo u situaciju da smo za jedne Cvijece, a za druge Srbi muslimani.
General War

#62609 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Partner 2023 najveca regionalna izlozba vojnog naoruzanja
Odlican skok na osavremenjivanju namjenske industrije Srbije

swanfilter

#62610 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

Meni ovo izgleda samo prefarbana starudija sa nesto spojlera. A i slabo nesto prefarbano ...
drndalo

#62611 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by drndalo »

Truba wrote: 27/09/2023 15:06 svak ima pravo na suđenje

pa eto Draža Mihailović ima pravo na ponovno suđenje gdje je rehabilitiran

ali ti to bolje znaš od mene

i da je to pošteno bilo učili bismo o tome u školi ne bi se krilo
Naravno da nema svako pravo na sudjenje... Tako i ova 3-4 ubijena na Kosovu u akciji su prvo trebali biti sudjeni, zar ne? nema veze sto bi mozda pri hvatanju zivih da im se sudi poginulo jos 38 kosovskih policajaca...?

Ustase su pravo na sudjenje izgubili pokusajem proboja oruzjem iz Blajburskog okruzenja (na zalost neki najglavniji koji su to organizovali su utekli sa zlatom, a neka vecina golih gaca, nije), nakon kapitulacije Njemacke 9 maja. Dakle, 9 maja je zavrio rat, Njemacka=kaput. NDH govna tek 15 maja na Blaburgu predaju oruzje, a u medjuvremenu je kao sto znamo bio oruzani napad i pokusaj proboja prema Englezima. Vise desetina partizana je u tim borbama NAKON KAPITULACIJE ubijeno. Kako tada vec nije bio rat, to se moglo smatrati samo napadom bandi, i kao takve ih i tretirati.

Zamisli da ti je brat dozivio kraj rata 9 maja, ziv i zdrav. I Luburicev doglavnik ti ga ubije 12 maja. Da li bi ti tom hrabrom oficiru visoke casti zakazao sudsko rociste ? Mozda 32 decembra 3789 god.
muha_sa

#62612 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

oldtajmer wrote: 27/09/2023 11:16 https://www.klix.ba/vijesti/regija/daci ... /230927044

:lol: kakvi majstori lazi i petljavine :-)
Balkanskog kasapina krepanog Miloševica pudlica i dupelizac Dacic.

Kakve su tek laži o nama iznosili i u svijet slali kad su agresiju, ubistva, progon i pljacku nad nama izvršili--nije bilo ovih tehnoloških novotarija a mi u totalnoj medijskoj blokadi i mraku..imali smo radio amatere da se podjahkad nekom javimo :(
Bossona

#62613 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

drndalo wrote: 27/09/2023 13:04
Bossona wrote: 27/09/2023 10:08

Iza rimljana su ostali rimski putevi i poneki most a iza teroriste tuberana Gavrila Principa i njegovih ideoloških sljedbenika, perača i obožavatelja desetini miliona mrtvih, okupacije Bosne i naše najveće stradanje, otimačina zemlje tzv. Agrearnom reformom, planski i sistematski progoni, zločini, masovne grobnice, konc logori, sistematsko etničko čišćenje, kulturocid i genocid na pragu 21 vijeka.
Jasta, Rimljani dolazili sa cvijecem u kosi, i nosili darove... How yes no... Kao i svaki osvajac uvijek i svuda...

Desetini miliona mrtvih ? Prvo hajde definisi "desetini"? Jel to 1/10 mil. pa je to 100.000, sto je sigurno smanjena brojka od zaista stradalih od strane ovih koje spominjes. Ili mislis na "desetine miliona" mrtvih, gdje ispadas smijesan, i pricas istu, samo jos vecu mitomasku pricu od one koju Srbima zamjeramo, kada vaze o 700.000-1.000.000 ubijenih Srba u Jasenovcu...

Da ponovim, "tuberan" je obolio od te bolesti u onoj "briznoj" Austriji koju dizes u nebesa, a znamo da TBC nije bolest obilja...

U sve ostale zlocine srpskih "drzava" me ne moras ubjedjivati, nisam to negirao. Samo rekoh svoje misljenje o vrlo popularnom pljuvanju mrtvog Gavrila kao da je minimalno Garasanin u pitanju ili Seselj, ili Milosevic...
Potpuno izvan istorijskog konteksta budjenja (kakvih takvih nacionalnih/drzavnih) svijesti domicilnog stanovnistva ovdje, kao i u drugim zemljama sirom Evrope, a koji su bili dijelovi nekih carstava "stranih" jezika...

Opet pušiš i guslaš velikosrpsku mitomansku propagandu pravdanja i veličanja teroriste Gavrila Principa koji je bio dio ogranka velikorpske terorističke Crne Ruke iz Srbije u Bosni, koji je ubio po nalogu Crne Ruke s ciljem okupacije Bosne od strane Srbije nakon okupacije Sandžaka, Kosova i Makedonije u Balkanskim ratovima.

Pavelić je imao 13 generala Srba u svojoj NDH i NDH je bila velikohrvatska hegemonističko nacistička tvorevina stvorena na istoj ideologiji na kojoj je stvaran Karadžićev genocidni četnitet. https://www.telegraf.rs/zanimljivosti/z ... tasa-imena

Samo mi objasni gdje sam i kada veličao bilo kojeg okupatora Bosne i kada sam kako kažeš dizao u nebese Austrougarskog okupatora. Ovo je tvoja izmišljotina i pokušaj prekrajanja istine po velikosprskoj matrici da smo dočekali austrougarske okupatore sa cvijećem, a istina je potpuno drugačija.

Image

O HEROJSTVO BOŠNJAČKOG NARODA PROTIV AUSTROUGARSKE OKUPACIJE BOSNE PISAO JE I NEW YORK TIMES 1880 GODINE.
Zanimljiva činjenica je da su Amerikanci, prije gotovo 200 godine čuli i posvjedočili da postoje Bošnjaci, mali, ponosan i neustrašiv narod, tamo negdje, hiljadama kilometara daleko…
New York Times je 3. Oktobra 1880. godine, objavio članak pod naslovom "EUROPE'S APPLE OF DISCORD" (Evropska jabuka razdora), gdje stoji:
"Bošnjaci (The Bosniaks) 1878. nisu imali racionalne šanse da slome Austro-Ugarsku imperiju, ali su se unatoč tome borili."

Na dan 19. augusta 1878. godine austrougarske okupacione čete zauzele Sarajevo nakon žestoke borbe.
Osiguravši mandat za okupaciju Bosne i Hercegovine na Berlinskom kongresu, Austro-Ugarska monarhija krenula je u vojne operacije zauzimanja naše zemlje. Proklamacija stanovništvu Bosne i Hercegovine o svrsi okupacije objavljena je 28. jula 1878. godine a sutradan, 29. jula, prve austrougarske jedinice ušle su na teritorij Bosne i Hercegovine.
Zbog pružanja otpora u zemlji, akt „mirne okupacije“ pretvorio se u pravi rat, te je Austro-Ugarska, pored već angažiranih 80.000 vojnika, morala mobilizirati dodatne vojne snage, tako da je ukupna angažovana vojska za zaposjedanje Bosne i Hercegovine sadržavala nekoliko vojnih korpusa i divizija.
Austro-Ugarska vojska vršila je prodor u Bosnu i Hercegovinu sa sjevera, sjevero-zapada i juga. Iz svakog pravca, glavnim komunikacijama se kretalo nekoliko vojnih kolona, s ciljem što bržeg zauzimanja većih gradova u Bosni i Hercegovini.
Bitka za Sarajevo započela je 19. augusta. Odbrani grada pristupilo je oko 5000 dobrovoljaca, među kojima je bilo djevojaka i žena. Branioci su na zauzete položaje postavili 20 topova, uglavnom na okolnim brdima, ali i kod pojedinih većih objekata u samom gradu. Napad austrougarskih trupa započinje u 6:30 ujutro artiljerijskom pripremom iz 52 topa. General barun Josip Filipović je znatan dio svojih snaga rasporedio u obuhvatni manevar preko uzvišenja i brda koji dominiraju Sarajevom, a glavninu je uputio od Ilidže prema središtu grada preko Kotorca i Debelog brda. Ovu kolonu su pratile jedenice na krilima koje su imale zadatak zauzimanja Butmira i Pašinog brda (desno krilo) te iz pravca Visokog jedinice koje su imale zadatk zauzeti Hum, Kobilju glavu i Pofaliće (lijevo krilo).
Bitka za Sarajevo trajala je nepunih sedam sati. Bočne trupe su uspješno neutralizirale topove branioca, te su ih savladale na visovima i uključile se u napad na grad, tukući ga snažnom artiljerijskom vatrom. Do deset sati obruč se snažno stezao oko Sarajeva jer su austrougarske trupe prišle Bakijama (na lijevom krilu), a iz pravca jahorinsko-trebevičke strane zauzeti su Jevrejsko groblje i Debelo brdo. Na desnom krilu vojska je prišla Gorici. Iza deset sati je uslijedio konačni napad na samo središte grada Sarajeva.
Glavnina austrougarskih snaga naišla je na žestok otpor branilaca u zapadnom dijelu grada, ali ih je uspjela potisnuti prema središtu. Tu se vodila borba za svaku ulicu i svaku kuću. Najžešće borbe su se vodile na prostoru između Alipašine džamije, Magribije džamije i vojne bolnice - Hastahane.
Do poslijepodneva su branioci bili primorani da se pred nadmoćnim, discipliniranim i bolje organiziranim austrougarskim snagama povuku iz obruča u prav cu planine Romanije. Prema zvaničnim podacima komande, u bici za Sarajevo su austrougarske trupe imale 56 poginulih i preko 300 ranjenih vojnika. Tačan broj gubitaka branilaca Sarajeva se ne zna, ali se računa da je bilo preko 300 poginulih i oko 1500 ranjenih.
Istovremeno započinje ustrojavanje uprave i redarstva koje je imalo za cilj da izvrši sve pripreme za djelovanje struktura civilne vlasti te organizaciju Zemaljske vlade za Bosnu i Hercegovinu. Okupaciju Bosne i Hercegovine sprovodila je isprva komanda Carske i kraljevske II. armije (15. i 16. korpus / vojni zbor). Ona je sve tokove izvršne vlasti vršila putem Civilnog odjeljenja. Vojna uprava je za administrativna pitanja morala u okviru ovog odjeljenja angažirati stručne kadrove iz civilnih organa uprave iz cijele Monarhije. Odmah po zauzeću Sarajeva, Civilno odjeljenje je razvilo obimnu djelatnost na svim upravnim područjima.
https://hrcak.srce.hr/file/286103
drndalo

#62614 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by drndalo »

Ne znam kako ti se da dokazivati mi nesto da bih promijenio SVOJE misljenje? Sto se naravno nece desiti jer ga imam i iz vremena kada je bilo popularno da je Gavrilo heroj, tako je i sada kada je Gavrilo terorista...

Da ponovimo. Ja kazem da velicas KuK okupaciju, zato jer atentat na prestolonasljednika u uniformi okupatorskih snaga nazivas teroristom. Onda ispada da je KuK legitimna tvorevina na ovim prostorima, a ne okupator, pa je Gavrilo terorista. Ako je okupacija, onda Gavrilo ne moze biti terorista nikako.

Sve ostalo mozemo pricati, i o (zlo)upotrebi maloljetnika, indoktrinaciji, klincu, palcu, ali olako koristite rijec terorista.

Je li Husein Kapetan Gradascevic bio terorista kad je podigao ustanak? Za Osmanlije znam da jeste, jeli i za nas ??? Jeli Tito bio terorista kada je digao ustanak protiv okupatora? Za Nijemce znam da jeste, tako su ih i zvali "banditen", ali da li mi smatramo da su bili teroristi?
Bossona

#62615 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Svi nabrojani osim Gradaševića su bili pod kontrolom i ideologijom koja je bila van Bosne i borili se protiv okupatora da bi preuzeli okupaciju Bosne novim okupatorskim tvorevinama uključujući i pro svojetsko-ruskog Tita i komunističku Jug(srb)oslaviju i Beograd diktirali i kontrolisali sve u kojoj se treći najbrojniji narod nije pitao niti priznavao, niti jezik koji je ukunut za vrijeme austrougarske okupacije i nametnut tzv. srpsko-hrvatski,
Image

Dokument je iz školske 1907/08. godina gdje se u državnoj višoj djevojačkoj školi u Mostaru naziv vjere istočno pravoslavna precrtali i dopisali "srpsko pravoslavna" a predmeta bosanski jezik precrtali i dopisali "srpsko-hrvatski"

Image

Komunistička Jugoslavija je bila nastavak diskriminacije prethodne velikorpske okupatoske tvorevine tzv. KSHS koja je priznavala samo tri naroda

Image

Druga komunistička Jugoslavija pet naroda sa pet baklji na grbu i onda slijedi nova podvala trećem narodu priznanja kao vjerske umjesto priznanja kao naroda i bosanskog jezika.

Ovaj srboslavenski grb kaže da u Srboslaviji pet naroda imade, čak nas ne bi niti kao Bosanaca osim u vicevima

Image

Image
oldtajmer

#62616 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oldtajmer »

Bossona

#62617 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

SetoSSavsko četničko teroristička Srbija će izazvati nove ratove na Balkanu!
tranquil

#62618 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tranquil »

"Dobri momak" Novak odao počast ubijenim teroristima i ubicama

https://www.klix.ba/sport/tenis/novak-d ... /230928049
dr_Evil

#62619 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

oldtajmer wrote: 27/09/2023 23:12 covjek objasnio :thumbup:

https://vm.tiktok.com/ZMjfpdE3C/
Njihova laz i prekrajanje historije nema granicu :D ali hajde..
dr_Evil

#62620 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 27/09/2023 18:16 Ne znam kako ti se da dokazivati mi nesto da bih promijenio SVOJE misljenje? Sto se naravno nece desiti jer ga imam i iz vremena kada je bilo popularno da je Gavrilo heroj, tako je i sada kada je Gavrilo terorista...

Da ponovimo. Ja kazem da velicas KuK okupaciju, zato jer atentat na prestolonasljednika u uniformi okupatorskih snaga nazivas teroristom. Onda ispada da je KuK legitimna tvorevina na ovim prostorima, a ne okupator, pa je Gavrilo terorista. Ako je okupacija, onda Gavrilo ne moze biti terorista nikako.

Sve ostalo mozemo pricati, i o (zlo)upotrebi maloljetnika, indoktrinaciji, klincu, palcu, ali olako koristite rijec terorista.

Je li Husein Kapetan Gradascevic bio terorista kad je podigao ustanak? Za Osmanlije znam da jeste, jeli i za nas ??? Jeli Tito bio terorista kada je digao ustanak protiv okupatora? Za Nijemce znam da jeste, tako su ih i zvali "banditen", ali da li mi smatramo da su bili teroristi?
Hmm.. Terorista ili heroj pitanje je sad..

Austrija je bila uzasna okupaciona sila, ali Gavrilo nije pucao da oslobodi Bosnu nego da dovede drugog okupatora, sto ga cini onda ipak teroristom.

NIje Gavrilo pucao u ime bratstva i jedinstva BiH naroda da budu svoj na svom.
drndalo

#62621 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by drndalo »

Ja i dalje mislim da je on jedna zjbna dusa, ni heroj, ni terorista, koju su kao mladog i ludog gurnuli dje jesu...

Mi ne znamo zasto je on pucao, mozemo (opet) samo nagadjati, u skladu sa dominantnim teorijama vremena u kojem slusamo razne teorije.

Potpuno sam siguran da on tada kao maloljetnik, dijete, vjerovatno jedva funkcionalno pismen, nije bas bio upucen u sve detalje nekih planova nekih sefova... Niti je iko i od sefova mogao predvidjeti gdje ce to i kako zavrsiti, a ne on, dijete iz Grahova.

Ali i ti imas pravo na svoje misljenje.
oldtajmer

#62622 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oldtajmer »

vecih mitomana nema na kugli zemaljskoj :-) placu za ubijenim srbima,heroji ovo ono a niko ne spominje da su dosli naoruzani do zuba iz ko zna kojih razloga i prije nego sto su eliminisani su ubili kosovskog policajca,isto tako djokovic kmeci sto se cijeli svijet skupio pa njih jadne bombardovao,ali nece reci supak sta su to oni radili do tada i koliko su hiljada ljudi zavili u crno,upravo zbog toga ih mnogi ne vole i nikad nece voliti dzaba im sve
mishic

#62623 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Otimanje za Bosnu O.C., A.U. i Srbije bez pitanja i traženja mišljenja i saglasnosti njenih građana za to sve tri ove strane dovodi u jednak položaj.

Sa stajališta građana BiH u pravu su bili samo oni koji su se borili za njenu samostalnost ma protiv koga ta borba bila vođena. Kako tad tako i sad!
Truba

#62624 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Truba »

oldtajmer wrote: 28/09/2023 15:02 vecih mitomana nema na kugli zemaljskoj :-) placu za ubijenim srbima,heroji ovo ono a niko ne spominje da su dosli naoruzani do zuba iz ko zna kojih razloga i prije nego sto su eliminisani su ubili kosovskog policajca,isto tako djokovic kmeci sto se cijeli svijet skupio pa njih jadne bombardovao,ali nece reci supak sta su to oni radili do tada i koliko su hiljada ljudi zavili u crno,upravo zbog toga ih mnogi ne vole i nikad nece voliti dzaba im sve
srpska politika je uvijek lagala
i prije 1914
i za vrijeme prvog svjetskog rata
i za vrijeme kraljevine
i za vrijeme drugog svjetskog rata
i poraća do 1990

zašto?

željeli su veliku kraljevinu
sve su srbi sva tri narečja...

ali forumaš kliksa vjeruje samo u srpsku politiku umotanu u komunizam kada su u pitanju hrvati (ustaše)
ostalu mitologiju razabire dobro... samo se ko pijan plota drži floskula iz srpske kuhinje za vrijeme SFRJ

to je meni smiješno pravo
mishic

#62625 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Kada je sve pokušao i nije uspio Vučić sada glumi demokratu insistirajući da KFOR preuzme kontrolu na sjeveru Kosova. Jer Albanci su već dobrim dijelom upratili aktere i jatake prethodnih događaja.

"Zašto je Vučić zatražio da KFOR preuzme kontrolu nad sjeverom Kosova?"
Post Reply