Pa recimo moj zaključak je dijelom tačan, jer aktivno pratim politiku u Srbiji. Napomenimo kako i koalicija koja djeluje protiv Vučića vremenom počela da se osipa. Iz razloga; neki od lijevičarskih pol. opcija, ni u ludilu ne žele da prave blok sa desničarskim organizacijama kako bi na slijedećim izborima dobila što više glasova. Ja mislim da taj dio normalne Srbije, koja je jedan neželjeni mikrokosmos za sebe, napokon shvatio kako je vrijeme da se Srbija, ako i želi da bude normalna, iz političkog života, oslobodi u velikoj mjeri utjecaja desničarske organizacija, mahom koje su identične onmad Šešeljevoj Radikalnoj stranci, ako ne i gore. Samo što su se zarad situacije u kojoj su se svi našli, odlučil na neke od kompromisa, iako su oni skroz minorni, da su i nebitni za promjene u srpskom društvu. Kompromisi desnice su jako beznačajni i minorni u odnosu na ono što aktualna ljevica zahtjeva od njih kao potencijalnih partnera. A samo jedan kompromis po pitanju EU integracija (kao što neki dan reče Milica "Zavetnica") nije da samo nije dovoljan, već je i sulud za pokretanje normalizacije situacije u Srbiji.GandalfSivi wrote: ↑24/09/2023 15:46Ako je to istina, onda je to zesca propast srpskih obavjestajnih agencija. Sumnjam, jako sumnjam…SmokingMan wrote: ↑24/09/2023 15:44 Meni se čini da ovi napokon skupili hrabrosti da djeluju po svom nahođenju, valjda im je mrsko čekati da tenkovi pređu granični prelaz. Nije ni ultra-desnica toliko jedinstvena, mada su na čvrstom uvjerenju kako je Srpska lista zapravo trojanski konji A.V.a. Nisu ni Srbi na sjeveru kosova zadovoljni odnosom Beograda prema Srbima dole. Jesu li mu na otvorenom nedavno skandirali "Vučiću pederu".![]()
Mnogo mi je nedorečena opozicija, koja sa sobom vuče još nekoliciju "zelenih" oeganizacija, Bojim se da će lijevica biti ugušena neodlučnošću pojediniaca koji među njima i dalje otvorenim problemom drže problem Kosova. U tome recimo prednjači general Ponoš, slušajući njega, nešto mi ne ulijeva nadu da ćemo u skorijoj budućnosti vidjeti neku stvarno bolju Srbiju, jer se njima jako teško i dalje u glavi odvojiti od uspjeha i neuspjeha Kosovskog boja, koji za njih i dalje traje. Kolika god da je želja za promjenama kod njih prisutna, ta promjena će i dalje za neke ostati samo promjena kozmetičke proirode, dok će suština i dalje ostati manje više ista.