Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- semsasuljakovic
#8376 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sad sam išao da otvorim račun u ASA banci zbog PayPala.
Ispostavilo se da na PayPal mogu samo kartice ex Sberbanke.
Sreća u nesreći je što sam račun išao otvoriti upravo u poslovnicu ex Sberbanke.
Zato pazite - ako otvarate Visu u ASA banci, s njom se nećete moći registrovati na PayPal.
Dodatna informacija: karticama ASA banke se ne
može plaćati na Aliexpressu. Nikako 2 dobra sastaviti.
Ispostavilo se da na PayPal mogu samo kartice ex Sberbanke.
Sreća u nesreći je što sam račun išao otvoriti upravo u poslovnicu ex Sberbanke.
Zato pazite - ako otvarate Visu u ASA banci, s njom se nećete moći registrovati na PayPal.
Dodatna informacija: karticama ASA banke se ne
može plaćati na Aliexpressu. Nikako 2 dobra sastaviti.
- semsasuljakovic
#8377 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Novi update: Podizanje para s PayPala u ASA banci je moguće samo s prepaid karticama ex Sberbank banke.
-
axe22
#8378 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma ASA banka je najgore izgleda nesto sto ima.semsasuljakovic wrote: ↑31/07/2023 16:24 Novi update: Podizanje para s PayPala u ASA banci je moguće samo s prepaid karticama ex Sberbank banke.
Prije 3 mjeseca trabao mi dodatni kes, reko odoh uzeti 1000km na godinu s tim da sam htjeo ranije vratiti i na razgovoru se odlucim na minus jednu platu.
Vec su 3 mjeseca prosla minusa nema, potpisani svi papiri, mjenice ali jos uvijek nista, a vise mi taj KES i ne treba, tako da mi dodje da odem u banku, ugasim racun i prebacim se na neku drugu.
(dok je bila sberbank dosta je bolje bilo)
-
acuupo
#8379 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Zdravo
Ako mogu zamoliti za pomoc !!
Sin mi igra igricu Brawl Stars i pravo je dobar u toj igrici .(Djecak od 13 god ,)
Krenuo je da zaradjuje novac preko te igrice i vec drugi treci put me pita za paypal da mu treba racun .
Naravno ja kao odgovoran roditelj malo sam se raspitao i naravno priupitam neke od starih koji igraju tu igricu i potvrdili su da je malac u samom vrhu i da je nasao nacin za zaradu,kao ima neke suigrace koji su isto u samom vrhu iz cijelog svijeta .
Ono sto me interesuje da li ima neki problem ako ja otvorim paypal i on krene da stavlja novac na to ,da li se mora prijaviti oporezovati ,do kojeglimita ne moram prijavljivati ili kako ide sve to ako moze neko iz iskustva molim vas .
Ja ama bas nikakve veze nemam oko toga osim sto nekad slucam konverzaciju koju on vodi na engleskom sa suigracimaiz cijelog svijeta,on kako sam ja shvatio je middleman ili ti neki posrednik .
Kako Unicreditbanka funkcionise u vezi paypal ,imam zlatnu i obicnu Mastercard.
Sin mi igra igricu Brawl Stars i pravo je dobar u toj igrici .(Djecak od 13 god ,)
Krenuo je da zaradjuje novac preko te igrice i vec drugi treci put me pita za paypal da mu treba racun .
Naravno ja kao odgovoran roditelj malo sam se raspitao i naravno priupitam neke od starih koji igraju tu igricu i potvrdili su da je malac u samom vrhu i da je nasao nacin za zaradu,kao ima neke suigrace koji su isto u samom vrhu iz cijelog svijeta .
Ono sto me interesuje da li ima neki problem ako ja otvorim paypal i on krene da stavlja novac na to ,da li se mora prijaviti oporezovati ,do kojeglimita ne moram prijavljivati ili kako ide sve to ako moze neko iz iskustva molim vas .
Ja ama bas nikakve veze nemam oko toga osim sto nekad slucam konverzaciju koju on vodi na engleskom sa suigracimaiz cijelog svijeta,on kako sam ja shvatio je middleman ili ti neki posrednik .
- Peacean
#8380 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Za paypal je potrebna visa kartica, mislim da ne može mastercard.
- n+1
#8381 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sve moraš prijaviti. Pogledaj više detalja na temi Freelancing.acuupo wrote: ↑09/08/2023 07:50 Zdravo
-
acuupo
#8382 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala !n+1 wrote: ↑09/08/2023 09:52Sve moraš prijaviti. Pogledaj više detalja na temi Freelancing.acuupo wrote: ↑09/08/2023 07:50 Zdravo
-
DonieBrasco
#8383 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja u ASA imam master i visa obje debitne i obje odbija paypal, tako da vrlo moguce da samo prepaid rade.semsasuljakovic wrote: ↑31/07/2023 16:24 Novi update: Podizanje para s PayPala u ASA banci je moguće samo s prepaid karticama ex Sberbank banke.
- semsasuljakovic
#8384 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da, takvu sam informaciju dobio. Uz dodatak da "Rade na tome da i obične VISA kartice prorade na paypalu".DonieBrasco wrote: ↑09/08/2023 11:35Ja u ASA imam master i visa obje debitne i obje odbija paypal, tako da vrlo moguce da samo prepaid rade.semsasuljakovic wrote: ↑31/07/2023 16:24 Novi update: Podizanje para s PayPala u ASA banci je moguće samo s prepaid karticama ex Sberbank banke.
-
DonieBrasco
#8385 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sa do nedavno imao samo master debitnu, i probao sa njom napraviti paypal kad odbija je. Otisao u banku bas namjenski da dobijem karticu koja treba oni mi rekli treba Visa i to neka "e2" (ako sam dobro zapamtio) jer kao ima ih vise. I dobro dobijem ja tu karticu probam da napravim paypal kad kaze odbijeno od strane banke.semsasuljakovic wrote: ↑09/08/2023 11:45Da, takvu sam informaciju dobio. Uz dodatak da "Rade na tome da i obične VISA kartice prorade na paypalu".DonieBrasco wrote: ↑09/08/2023 11:35
Ja u ASA imam master i visa obje debitne i obje odbija paypal, tako da vrlo moguce da samo prepaid rade.
Cirkus da su oni sami toliko ne upuceni sta treba a kako da mi korisnici znamo.
- semsasuljakovic
#8386 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sam uzeo Visu + Visu prepaid.. Prije 10 dana. Još čekam. U aplikaciji mobilnog bankarstva mi stoji slika Master card kartice i piše status "Aktivna kartica neuručena". Tješim se da je slika simboličnog karaktera, a u dubini duše znam da su zajebali i da su mi napravili Master card.DonieBrasco wrote: ↑09/08/2023 11:51Ja sa do nedavno imao samo master debitnu, i probao sa njom napraviti paypal kad odbija je. Otisao u banku bas namjenski da dobijem karticu koja treba oni mi rekli treba Visa i to neka "e2" (ako sam dobro zapamtio) jer kao ima ih vise. I dobro dobijem ja tu karticu probam da napravim paypal kad kaze odbijeno od strane banke.semsasuljakovic wrote: ↑09/08/2023 11:45
Da, takvu sam informaciju dobio. Uz dodatak da "Rade na tome da i obične VISA kartice prorade na paypalu".
Cirkus da su oni sami toliko ne upuceni sta treba a kako da mi korisnici znamo.
Nije ni bitno, samo Visu prepaid da naprave, to nije neki trošak - 10 KM svake dvije godine za aktivan paypal. Pod uslovom da bude aktivan.
-
DonieBrasco
#8387 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kakav cirksu i bezobrazluk u isto vrijeme.
- semsasuljakovic
#8388 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nepovjerenje koje mi je ulijevala scena dok sam popunjavao zahtjev za račun, pri čemu tu glavnu iz banke neko zove i objašnjava joj kako da otvori prepaid karticu, a ona te korake zapisuje u rokovnik - neprocjenjivo.
Donekle im je oprošteno jer su bukvalno uselili u tuđu kuću (Sberbank) i koriste njihove informacione sisteme i programe, pa se hudnici skoro pa moraju samoeducirati.
Donekle im je oprošteno jer su bukvalno uselili u tuđu kuću (Sberbank) i koriste njihove informacione sisteme i programe, pa se hudnici skoro pa moraju samoeducirati.
- BaDa
-
muki_muky
#8390 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Od koje banke je trenutno najbolja kartica za PayPal? (Visa za podizanje novca).
- Peacean
#8391 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raiffeisen Visa Classic radi bez problema.
-
dzenanalic22
#8392 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li moguće primiti novac na PayPal ako Visa kartica nije povezana trenutno, nego Mastercard? Dakle da mi novac stigne danas na PP, a ja za par dana kad mi stigne Visa prebacim novac na nju.
- Peacean
#8393 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nisam probao ali kratko googlanje kaže da možeš da primaš sredstva na PP račun ako nemaš povezanu karticu.dzenanalic22 wrote: ↑07/09/2023 13:34 Je li moguće primiti novac na PayPal ako Visa kartica nije povezana trenutno, nego Mastercard? Dakle da mi novac stigne danas na PP, a ja za par dana kad mi stigne Visa prebacim novac na nju.
-
oXavier
#8394 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
NIje moguće, barem kod mene nije moglo kada je Intesa blokirala uplate na Paypal preko njihovih Visa kartica, pošiljaocu nije uspjela transakcija.Peacean wrote: ↑07/09/2023 13:42Nisam probao ali kratko googlanje kaže da možeš da primaš sredstva na PP račun ako nemaš povezanu karticu.dzenanalic22 wrote: ↑07/09/2023 13:34 Je li moguće primiti novac na PayPal ako Visa kartica nije povezana trenutno, nego Mastercard? Dakle da mi novac stigne danas na PP, a ja za par dana kad mi stigne Visa prebacim novac na nju.
- semsasuljakovic
#8395 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moguće je. Primaš novac na account a ne na karticu. Ja dok sam bio na Intesi, nisam mogao povlačiti novac na karticu, ali sam ga na paypal uredno primao.dzenanalic22 wrote: ↑07/09/2023 13:34 Je li moguće primiti novac na PayPal ako Visa kartica nije povezana trenutno, nego Mastercard? Dakle da mi novac stigne danas na PP, a ja za par dana kad mi stigne Visa prebacim novac na nju.
-
tri_poloski
#8396 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mora biti povezana Visa kartica. Moguce je novac prebaciti i na MasterCard ako je prethodno spojena Visa.dzenanalic22 wrote: ↑07/09/2023 13:34 Je li moguće primiti novac na PayPal ako Visa kartica nije povezana trenutno, nego Mastercard? Dakle da mi novac stigne danas na PP, a ja za par dana kad mi stigne Visa prebacim novac na nju.
-
robijash
#8397 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav
Da li unicredit mostar izdaje visa karticu kompatibilnu sa paypal-om za placanje i za povlacenje novca.
Vidim da imaju neku visa karticu u ponudi.
Ako ne onda koju da uzmem, visa electron reiffeisen ?
Da li unicredit mostar izdaje visa karticu kompatibilnu sa paypal-om za placanje i za povlacenje novca.
Vidim da imaju neku visa karticu u ponudi.
Ako ne onda koju da uzmem, visa electron reiffeisen ?
-
Schumann
#8398 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
BBI Visa prepaid bi trebala raditi normalno s paypalom. U reiffeisenu znaju moriti kad su u pitanju prilivi iz inostranstva
- Caterpilar
#8399 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav
Kakva su vaša iskustva , koja banka vam je do sada pravila najmanje problema po pitanju pay pala?
Kontam da ga povežem sa RFB u nekoj budućnosti i ako bude neke nafake, mali su to iznosi koje bih ja povlačio na sa paypala na karticu. Valjda neće praviti probleme i zvati za nekih 200 dolara mjesečno ,koji liježu još pored plate
Kakva su vaša iskustva , koja banka vam je do sada pravila najmanje problema po pitanju pay pala?
Kontam da ga povežem sa RFB u nekoj budućnosti i ako bude neke nafake, mali su to iznosi koje bih ja povlačio na sa paypala na karticu. Valjda neće praviti probleme i zvati za nekih 200 dolara mjesečno ,koji liježu još pored plate
-
dadoxyxy
#8400 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jesu pustili konačno i u nas da se računi pravnih lica mogu povezati sa paypalom ?