Ukrajina
- madner
#184101 Re: Ukrajina
Drzi nas u igri to sto su susjedi takodje druga liga.
- Dope_Man
#184102 Re: Ukrajina
Nije bas tako, rusi su samo potkupili jedan klan, koji je dovoljno jak da - uz podrsku rusije - kontrolise ostatak populacije. Al obican narod tamo koji nije iz kadirovog klana i dalje prezire ruse i u Ukrajini se bore na pravoj strani, i da nemaju pomoc rusije bio bi odavno civilni rat u Ceceniji gdje bi ostali isli protiv izdajnika. Ne bi me cudilo, ako je stvarno krepalo pseto, i sa ruskom paznjom na Ukrajini, da vidimo ustanak Cecenskog naroda.apsidejzi wrote: ↑18/09/2023 09:48 Ja jucer razmisljam vezano za Kadirova i njegovu navodnu smrt. Kontam, bio prvi cecenski rat sa Dudajevom i ostalom ekipom. Rusi nisu mogli prismrditi nego se neko primirje potpisalo. Onda rusi rovarili, podmicivali i kad je dosao drugi cecenski rat, ceceni ga izgubise. I danas, samo jednu generaciju kasnije, toliko su im rusi isprali mozak da sada ceceni ratuju na strani rusije.
-
saimidin
#184103 Re: Ukrajina
Susjedi su prva liga, ali pri dnu tabele, ušli u nato nabavljaju rafale..., komšije su druga liga, ali problem što je
treća kantonalna
Nego lahko se ode u neke teme, dajte novosti za UA
Nego lahko se ode u neke teme, dajte novosti za UA
-
sumirprimus
#184104 Re: Ukrajina
Voices of the Army 

@SmartUACat

Gen. Budanov Interview
[with comments]
- Our state is currently preparing for russian attacks on infrastructure facilities, which are expected in the fall-winter period.
- Let them begin. They will also receive a response.
- The aggressor's first line of defense on the southern axis in Zaporizhzhia has already been breached in some places, and this is a reason for concern in the Kremlin
The situation at the front has already forced russia to use its insufficiently strong reserves, which the aggressor did not plan to use until the end of October
- Contrary to what the russian federation declares, it has absolutely no strategic reserve
[strategic]
- The 25th russian CAA, which the aggressor prematurely deployed in the Lyman and Kupyansk region, is equipped with only 80% personnel and 55% equipment
[Which is no different from other units for a long long time. No reason to cheer]
The number of people that Russia can mobilize for war remains the only obvious advantage of the aggressor
- Human resources in Russia are, relatively speaking, unlimited. The quality is low, but the quantity is sufficient
[He forgot to mention NK supplies in this interview]
The russian economy is able to stay afloat only until 2025, and the flow of weapons to the aggressor will run out in 2026
[So, 3 more years. No more "by the end of the year"]
- If everything is fine and russia has enough resources, why are they looking for them all over the world?
- The risk of running out of resources is also relevant for Ukraine
- We depend on external players, while russia depends more on itself
- Currently, it is not clearly defined how long the West will be able to maintain a sufficient supply of resources for Ukraine
[Sounds optimistic?]
No matter what anyone says, warehouses in Western countries are not completely empty. As intelligence, we see this very clearly.
[We know more than you think we do]
Budanov
@SmartUACat
- Our state is currently preparing for russian attacks on infrastructure facilities, which are expected in the fall-winter period.
- Let them begin. They will also receive a response.
- The aggressor's first line of defense on the southern axis in Zaporizhzhia has already been breached in some places, and this is a reason for concern in the Kremlin
The situation at the front has already forced russia to use its insufficiently strong reserves, which the aggressor did not plan to use until the end of October
- Contrary to what the russian federation declares, it has absolutely no strategic reserve
[strategic]
- The 25th russian CAA, which the aggressor prematurely deployed in the Lyman and Kupyansk region, is equipped with only 80% personnel and 55% equipment
[Which is no different from other units for a long long time. No reason to cheer]
The number of people that Russia can mobilize for war remains the only obvious advantage of the aggressor
- Human resources in Russia are, relatively speaking, unlimited. The quality is low, but the quantity is sufficient
[He forgot to mention NK supplies in this interview]
The russian economy is able to stay afloat only until 2025, and the flow of weapons to the aggressor will run out in 2026
[So, 3 more years. No more "by the end of the year"]
- If everything is fine and russia has enough resources, why are they looking for them all over the world?
- The risk of running out of resources is also relevant for Ukraine
- We depend on external players, while russia depends more on itself
- Currently, it is not clearly defined how long the West will be able to maintain a sufficient supply of resources for Ukraine
[Sounds optimistic?]
No matter what anyone says, warehouses in Western countries are not completely empty. As intelligence, we see this very clearly.
[We know more than you think we do]
Budanov
- drug_profi
#184105 Re: Ukrajina
To je ono što ja trubim o nacionalizmu. Mi ga nismo imali kad je trebalo, nismo dovršeni kao nacija, već smo religijski podijeljeni i onda možemo biti svačiji.apsidejzi wrote: ↑18/09/2023 09:48Ma mi imamo problem sa identitetom generalno i islamizacija je samo dio tog problema. Islam je sastavni dio naseg identiteta i ja iako se izjasnjavam kao ateista, i dalje kazem da imam islamsku pozadinu i kulturu. Medjutim, posto nas identitet nije izgradjen od odlaska turaka, mi generacijama tapkamo u mjestu. Znamo sta nismo, ali ne znamo sta jesmo. A to komsije koriste i pomalo copkaju.drug_profi wrote: ↑18/09/2023 01:18 Islamizacija nas je kostala drzave i pravde. Eto.
A nek sam ja islamofob. Ali to je istina.
Ja jucer razmisljam vezano za Kadirova i njegovu navodnu smrt. Kontam, bio prvi cecenski rat sa Dudajevom i ostalom ekipom. Rusi nisu mogli prismrditi nego se neko primirje potpisalo. Onda rusi rovarili, podmicivali i kad je dosao drugi cecenski rat, ceceni ga izgubise. I danas, samo jednu generaciju kasnije, toliko su im rusi isprali mozak da sada ceceni ratuju na strani rusije. Mislim, ovo je strasno. Zamisli sad da u nekom alternativnom svijetu RS napadne Hrvatsku i bosnjaci idu da ratuju na njihovoj strani. Samo jedna generacija indoktrinacije je unistila cecenski identitet. Al vidi sta je jos zanimljivo: islamski dio cecenskog identiteta je opstao. Oni i dalje tekbiraju na ratistu, klanjaju i sve to. Islamizacija cecenije je opstala, ali cecenstvo nije.
Tako da se lagano moze i nama desiti, i to se zapravo i desilo, da je islamizacija opstala, ali bosnjastvo nije.
Zato je Ukrajinski nacionalizam izuzetno sada potreban toj naciji, da se vrati sebi, sa shvati šta jesu.
I zato je ono što je radio Bakir i SDa prije popisa 2013. užas nad užasima jer je negirao Bosansku naciju stupidnim ponavljanjem: Bošnjak, islam, Bosanski, i time učinio da se svi kojima islam nije dio identiteta automatski izbacuju iz nacionalnog tkanja.
Da se bosanski nacionalizam gradio oko Jove Divjaka (iako je rođeni Srbijanac), Slaviše Šućura, Željka Komšića, Saše Petrovića, Fincija, Sejdića, Seje Sexona, Saše Lošića...itd. itd... hejbet poznatih likova koji su u srcu Bosanci, možda bi za ovih 30 godina nakon rata imali više Bosne, a manje torova nego danas.
-
Himera
#184106 Re: Ukrajina
ramizovstrasni388 wrote: ↑17/09/2023 21:06Preporuka za dokumentarac Na Drini krvavi Višegrad Avde Huseinovića, da bi se dobio približan utisak kakav koljač i kasapin je bio ovaj nečovjekdrug_profi wrote: ↑17/09/2023 20:51 Ovo onaj iz Visegrada sto je civile zive spalio u kuci?
Nek je sretan sto je smrtna kazna ukinuta.
A ja bih je vratio samo za ovakve slucajeve.
đe se more pogledati ovo ?
-
sumirprimus
#184107 Re: Ukrajina
https://x.com/NOELreports/status/170369 ... 75689?s=20

i tako ode i hana maliar iz ministarstva odbrane i svi ostali zamjenici...
i tako ode i hana maliar iz ministarstva odbrane i svi ostali zamjenici...
Last edited by sumirprimus on 18/09/2023 11:37, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#184108 Re: Ukrajina
i kosovari su uradili istu stvar, stavili su naciju ispred etnicke i vjerske pripadnosti.
patern je ocigledan, i sta smo mi uradili.
patern je ocigledan, i sta smo mi uradili.
-
Himera
#184109 Re: Ukrajina
hatemondays wrote: ↑17/09/2023 23:49Batica je bio curica za ovog serprkosg junacinu. Postoje i video snimci zlostavljanja tih ljudi iz Strpca, nazalost politika spasavanja Srbije se dobro potrudila da im se zametne svaki trag. Malo off sorry raja.
ništa sorry
-
Himera
#184110 Re: Ukrajina
Chmoljo wrote: ↑18/09/2023 01:43tačno tako. imati neku ćeliju sposobnu da napravi sranje nikome nije drago. još ih ti obučiš.drug_profi wrote: ↑18/09/2023 01:24 Ma vidjeli ameri da bi dali opasnu igracku nekontrolisanim budalama i ko zna na sta bi na kraju okrenulo.
Neka vas tamo, mi cemo to.
zato izuzetno cijenim ovo što ukrajinci rade, bez pardona rovare po rusiji direktno. požari, eksplozije, likvidacije. što kaže budanov: kakva eskalacija jebote život, sve je dosad upotrijebljeno osim nuklearke.
+1
- madner
-
sumirprimus
#184112 Re: Ukrajina
u vezi hane maliar..
i zasto je vojska ne voli..
When Maliar wrote about the liberation of #Andriivka - the enemy did not have a clear understanding of the loss of the settlement. The enemy could not contact the commanders of the battalions, which at that time had already been liquidated...
11:31 AM · Sep 18, 2023
... and had the assumption that they remained in control over part of the village.
Maliar's statement made it clear to the enemy that the village is completely under our control.
And after that, the enemy's artillery began to inflict massive damage along the perimeter of the entire settlement, no longer in a targeted manner. In addition, the enemy used FABs, and FABs are total clusterfuck.
I won't lie, but we were lucky that there were no casualties at the stronghold, only wounded, but this is rather a factor of luck.
Nevertheless, Hanna Maliar is responsible for each wounded person. In addition to dismissal, there should be criminal liability for disclosure of state secrets, public censure and prison.
This would be a good example for everyone. Well... the foundation is laid.
Source
The Commander of the 2nd Battalion of the 3rd SAB, Dmytro Kukharchuk
... and had the assumption that they remained in control over part of the village.
Maliar's statement made it clear to the enemy that the village is completely under our control.
And after that, the enemy's artillery began to inflict massive damage along the perimeter of the entire settlement, no longer in a targeted manner. In addition, the enemy used FABs, and FABs are total clusterfuck.
I won't lie, but we were lucky that there were no casualties at the stronghold, only wounded, but this is rather a factor of luck.
Nevertheless, Hanna Maliar is responsible for each wounded person. In addition to dismissal, there should be criminal liability for disclosure of state secrets, public censure and prison.
Source
- agent_zero
-
mishic
#184114 Re: Ukrajina
Potpuno pogrešna percepcija!drug_profi wrote: ↑18/09/2023 01:18 Islamizacija nas je kostala drzave i pravde. Eto.
Ratno-profiterski i pljačkaški lobiji "islamizaciju" su koristili samo kao paravan za prikrivanje svojih zlodjela.
Nedostatak državotvorne svijesti ali i nacionalna razuđenost fragmentirali su društvo u kome su lokalni, parcijalni i lični interesi nadrasli opšte a onda se to prikrivalo i pakovalo u populističku oblandu religije. Islam i "islamizacija" su apsolutno nespojivi sa onim što se prikrivalo tim paravanom.
-
zigzag
#184115 Re: Ukrajina
Zanimljivo. Izgleda bolje ništa ne objavljivati ili čekati tek kada se linije pomjere nazad ili naprijed.
sumirprimus wrote: ↑18/09/2023 11:41 u vezi hane maliar..
When Maliar wrote about the liberation of #Andriivka - the enemy did not have a clear understanding of the loss of the settlement. The enemy could not contact the commanders of the battalions, which at that time had already been liquidated...
SourceThe Commander of the 2nd Battalion of the 3rd SAB, Dmytro Kukharchuk
-
sumirprimus
#184116 Re: Ukrajina
zato i traze silenzio stampa dok traje akcija, jer ih kosta zivota ,a ne jer im nesto ne ide pa da se moze krcit po tviteru.
a nije prvi put da je pisano da se zale na ovu hanu maliar.
a nije prvi put da je pisano da se zale na ovu hanu maliar.
-
zigzag
#184117 Re: Ukrajina
Veći je problem što su rusi budale pa ih podbode javna objava.
- drug_profi
#184118 Re: Ukrajina
ja govorim o nečem sasvim drugom.mishic wrote: ↑18/09/2023 11:44Potpuno pogrešna percepcija!drug_profi wrote: ↑18/09/2023 01:18 Islamizacija nas je kostala drzave i pravde. Eto.
Ratno-profiterski i pljačkaški lobiji "islamizaciju" su koristili samo kao paravan za prikrivanje svojih zlodjela.
Nedostatak državotvorne svijesti ali i nacionalna razuđenost fragmentirali su društvo u kome su lokalni, parcijalni i lični interesi nadrasli opšte a onda se to prikrivalo i pakovalo u populističku oblandu religije. Islam i "islamizacija" su apsolutno nespojivi sa onim što se prikrivalo tim paravanom.
Islamizacija vojske pred kraj rata i izražen vjerski narativ u društvu stvorio je strah kod Amerikanaca da nam daju odriješene ruke u hvatanju zločinaca.
Jer šta ako mi odlučimo da onda počnemo da koristimo znanja, alate i vještine da radimo na Balkanu nešto što nije u planu USA?
Hint: iranska veza.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#184119 Re: Ukrajina
Jos jedna na temu "mi smo htjeli al mrski zapad nam nije dao"
A u stvarnosti, glavesine i "patriote" se ufrkale da ce i njihov ratni kriminal doci na red
A u stvarnosti, glavesine i "patriote" se ufrkale da ce i njihov ratni kriminal doci na red
-
zigzag
#184120 Re: Ukrajina
Jel to ode ova (H)anaThe government of Ukraine dismissed all the deputy ministers of defense and the state secretary of the ministry. In particular, Anna Malyar was dismissed
- madner
#184121 Re: Ukrajina
Mislim da je CIA objavila relevantan dio, split Alija vs Haris i jedno se govorilo javno a drugo privatno.
Sto se tice Azova, treba im malo jaci PR.
Sto se tice Azova, treba im malo jaci PR.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#184123 Re: Ukrajina
https://x.com/nevedimka123/status/17036 ... 28032?s=20
uinsteni ruski smerč... gdje je bio kad ga ovako snimaju izbliza?
uinsteni ruski smerč... gdje je bio kad ga ovako snimaju izbliza?
-
sumirprimus
#184124 Re: Ukrajina
malo ofa
https://x.com/NOELreports/status/170373 ... 86835?s=20
NOELREPORTS

@NOELreports
·
2m
Big explosions in occupied Donetsk at this moment.
https://x.com/NOELreports/status/170373 ... 86835?s=20
NOELREPORTS
@NOELreports
·
2m
Big explosions in occupied Donetsk at this moment.
-
sumirprimus
#184125 Re: Ukrajina
ovo je onaj fićo sto sam postavljao na temi politicka desavanj u bih a vezano za krutijevu presicu u vezi lajcaka'We will no longer send weapons': Slovakia's election campaign leader Robert Fico plans to cancel military and political support for Ukraine - Associated Press.
#Fico, a populist former prime minister who led #Slovakia from 2006 to 2010 and from 2012 to 2018, is a candidate for prime minister. He and his left-wing Smer party are campaigning with a clear pro-Russian and anti-American message, the publication writes.
In an interview with the Associated Press, he said that no amount of Western weapons supplied to #Ukraine will change the course of the conflict.
"If Smer enters the government, we will no longer send arms and ammunition to Ukraine," Fico said.
He said the European Union and the United States should use their influence to force #Russia and Ukraine to reach a compromise peace deal.
"It is naive to think that Russia will leave Crimea. It is naive to think that Russia will ever leave the territory it controls," he said.
Fico said that he is against Ukraine becoming a member of #NATO: "It will lead to a third world war."
He repeats the Russian narrative about the causes of the Ukrainian conflict, including Putin's unsubstantiated claim that the Ukrainian government runs a Nazi state from which ethnic Russians in the east of the country must be protected.
samo nas ukri na liniji drze podalje od ovog copora putlerovaca...