"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- Ozimician
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4127 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
komsija mi prico
njemice u pekari ili na vjecnom bolovanju ili trudnickom
njemice u pekari ili na vjecnom bolovanju ili trudnickom
-
foton
#4128 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
To znaci da mozes uracunati kamate na stambeni kredit u licni odbitak i onda na tu sumu da ne placas porez, odnosno da ti se porez refundira prilikom godisnje prijave poreza, sto je obicno u februaru-martu. Za to ti treba izvjestaj banke u kojoj si digao kredit. U zavisnosti od velicine kredita, lamatne stope, faze u kojoj je kredit (vremenom se mijenja odnos otplate glavnice i visine kamata u ratama)... refundira se odredjena suma novca.
- Ajatolah_
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4130 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa evo, vratite se u BIH, što ste još po trulim zapadima? Šta vas drži tamo ako je toliko loše i ako vas Švabo, Amer i ostali kandžiaju i jašu? Dođite nazad u Bosnu niĐe merhametluka, raje i ćevapa ko ovdje...ha ja
A sa druge strane znam i šljakere, i ljekare, i doktore nauka kojima ne pada na pamet da se vrate u ovaj tamni vilajet, što kaže ovaj jedan ukopajte me gore da se nikada ne vratim...Garant mazohista do mazohiste, pa vole da ih jebu na suvo
A sa druge strane znam i šljakere, i ljekare, i doktore nauka kojima ne pada na pamet da se vrate u ovaj tamni vilajet, što kaže ovaj jedan ukopajte me gore da se nikada ne vratim...Garant mazohista do mazohiste, pa vole da ih jebu na suvo
-
bumerangss
#4131 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Iskreno i našim zanatlijama zinulo *upe niko nece da prica o dnevnici ispod 100 KMzippoo87 wrote: ↑11/09/2023 10:53 Da...sve je to isto kod migracija.
Ne svidjaju se ni svabama svi ovi silni doseljenici ali im se svidja ugodan i komforan zivot sa visokim platama i dobrom ekonomijom.
Negdje dobijes,negdje izgubis.
Problem za nas u BiH kod uvoza ovih nepalaca je da ce robovlasnici nastaviti da kinje domace radnike i drze ocajne uslove rada...mada kada se sve stavi na papir,vise ga kosta nepalac sa smjestajem,hranom i platom nego domaci radnik,ali to je ta nelogicna logika bosanskog privatnika rahmana.
Ok stariji iskusniji majstori ali priučeni balavac u dalmaciji nece da radi keramiku ispod 20 eura po kvadratu
-
belfy
#4132 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
cestitam. upravo si opisao naziv teme.bumerangss wrote: ↑12/09/2023 21:20Iskreno i našim zanatlijama zinulo *upe niko nece da prica o dnevnici ispod 100 KMzippoo87 wrote: ↑11/09/2023 10:53 Da...sve je to isto kod migracija.
Ne svidjaju se ni svabama svi ovi silni doseljenici ali im se svidja ugodan i komforan zivot sa visokim platama i dobrom ekonomijom.
Negdje dobijes,negdje izgubis.
Problem za nas u BiH kod uvoza ovih nepalaca je da ce robovlasnici nastaviti da kinje domace radnike i drze ocajne uslove rada...mada kada se sve stavi na papir,vise ga kosta nepalac sa smjestajem,hranom i platom nego domaci radnik,ali to je ta nelogicna logika bosanskog privatnika rahmana.
Ok stariji iskusniji majstori ali priučeni balavac u dalmaciji nece da radi keramiku ispod 20 eura po kvadratu![]()
- Truba
#4133 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
dakle kupim kauč ogroman
kazu 25 dana dostava
ja skonto sve... alat za uklanjanje drugog velikog... macola pila testera... sve skonto kako ću naravno tamo neki 15. dan...stoji na vikendici
oni 4. dan zovu u pokretu u 8.14 da ide ispruka
ajde ja ostavim poruku da spuste u haustor da im baba otkljuca zakljuca i dgovorimo da ce doci poslije 3 da privatno to instaliraju
placam po dogovoru sta kazu ne brinite sve ok
jedan je da odmah se radi a drugi poslije posla
ma reko nemojte dok ne dodjem da zajedno to... treba ukloniti stari kauc istih dimenzija
zdimim s posla i od dva do 3 nadljudskim naporima samo sa sjekirom i malim kljucem rastavim i iznesem kauc
i znao sam krenem ih zvati od 2.50 tocno sam znao nakon 723 poziva ne javljaju se krenem okolne firme za klime automehanicare moljakat da pomognu... placam po dogovoru... tu su ubice iz autopraonice.... lopovi... krimosi... tetovirane face...horsasi
susede... sve redom prije one grupe majstori sarajevo (da mi ne dodju dundjeri kao ja
ali samo prepotentni i samouvjereni)
ma naravno neće niko na prvi kat da se to unese...zovem sve u imeniku masjtore ormari, prevoz, utovar istovar... ma nece niko ma ni da prica...
komsija sto se nudio prije svega se ispario nestao...
31 godina od brda odvaljen
nije mi jasno sto ljudi ne jave porukom snalazite se... ne bih zurio s uklanjanjem nek stoji u haustoru prekriveno najlonom dan dva bez srkleta...i na cemu cu spavati na podu??? kad sam uklonio
naso sam lika dosao besplatno mi pomogao obecao sam mu rostilj za iste pare nek dovede familiju
znaci polomio se sat uklanjanja sat i pol stavljanja na iste dimenzije... jednom mi glava prikljestena na plinske instalacije bila... 5 puta spale naocale od znoja
(sve bi bilo ok da nisu plinske instalacije naknadno ubacene u zgradu) razvalio sijalicu u stubištu dok smo ubacivali
ima posla ali neće niko da radi
reci cijenu i idemo ja vam radim sto kazete da ubrzam
ma jok
kontam možda ih stid tražiti po 150
znaci 9500 koraka mi je registrirao mobitel a nisam nesto vele hodao taj dan
kazu 25 dana dostava
ja skonto sve... alat za uklanjanje drugog velikog... macola pila testera... sve skonto kako ću naravno tamo neki 15. dan...stoji na vikendici
oni 4. dan zovu u pokretu u 8.14 da ide ispruka
ajde ja ostavim poruku da spuste u haustor da im baba otkljuca zakljuca i dgovorimo da ce doci poslije 3 da privatno to instaliraju
placam po dogovoru sta kazu ne brinite sve ok
jedan je da odmah se radi a drugi poslije posla
ma reko nemojte dok ne dodjem da zajedno to... treba ukloniti stari kauc istih dimenzija
zdimim s posla i od dva do 3 nadljudskim naporima samo sa sjekirom i malim kljucem rastavim i iznesem kauc
i znao sam krenem ih zvati od 2.50 tocno sam znao nakon 723 poziva ne javljaju se krenem okolne firme za klime automehanicare moljakat da pomognu... placam po dogovoru... tu su ubice iz autopraonice.... lopovi... krimosi... tetovirane face...horsasi
ma naravno neće niko na prvi kat da se to unese...zovem sve u imeniku masjtore ormari, prevoz, utovar istovar... ma nece niko ma ni da prica...
komsija sto se nudio prije svega se ispario nestao...
nije mi jasno sto ljudi ne jave porukom snalazite se... ne bih zurio s uklanjanjem nek stoji u haustoru prekriveno najlonom dan dva bez srkleta...i na cemu cu spavati na podu??? kad sam uklonio
naso sam lika dosao besplatno mi pomogao obecao sam mu rostilj za iste pare nek dovede familiju
znaci polomio se sat uklanjanja sat i pol stavljanja na iste dimenzije... jednom mi glava prikljestena na plinske instalacije bila... 5 puta spale naocale od znoja
ima posla ali neće niko da radi
reci cijenu i idemo ja vam radim sto kazete da ubrzam
ma jok
kontam možda ih stid tražiti po 150
znaci 9500 koraka mi je registrirao mobitel a nisam nesto vele hodao taj dan
-
gidra
- Truba
#4135 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ne mogu zvati doktore i inzenjere jer i ja kao polufizikaner koji voli raditi sam lipsao nakon 3 minute unošenja
nije to poanta
poanta je da su dva bosanska dunđera ... dva pajsera... stanlio i olio prema opisu babe... mene požurila i zajebala
nikakvih problema ne bi bilo da ljudi ne lažu
a ja sam trebao biti gad i reći isporučite mi ga u petak u 16.00
nije to poanta
poanta je da su dva bosanska dunđera ... dva pajsera... stanlio i olio prema opisu babe... mene požurila i zajebala
nikakvih problema ne bi bilo da ljudi ne lažu
a ja sam trebao biti gad i reći isporučite mi ga u petak u 16.00
- Domaci izdajnik
#4136 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
E jesu ti jaki ti doktori i inženjeri...Ja i drugar smo za dan stukli preko 5 metara drva na selu. On doktor nauka ja VSS vulgaris...
Taj kome titula ne dozvoljava da digne teže od kašike bi ja magacin jedno 6 mjeseci da se malo očeliči
Taj kome titula ne dozvoljava da digne teže od kašike bi ja magacin jedno 6 mjeseci da se malo očeliči
- Truba
#4137 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Radije bih hljeba jeo 10 dana nego nekog zvao da pomogne
Platit da...ali kome kad nema niko
Nece ljudi pare...
Nisam ja kriv sto mi je sva raja iz skole zavrsila bolje skole...sta da se doktor unesreci i na bolovanje ionako strajk spremaju...
Prije 4 5 godina sam vitrinu iznosio
Nasao odmah u istoj autopraonici za 5 maraka da mi pomognr snijeti
Platit da...ali kome kad nema niko
Nece ljudi pare...
Nisam ja kriv sto mi je sva raja iz skole zavrsila bolje skole...sta da se doktor unesreci i na bolovanje ionako strajk spremaju...
Prije 4 5 godina sam vitrinu iznosio
Nasao odmah u istoj autopraonici za 5 maraka da mi pomognr snijeti
- Snake Eyes
#4138 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Property developer and CEO Tim Gurner: "We need to see unemployment rise. Unemployment has to jump 40, 50 percent in my view. We need to see pain in the economy. We need to remind people that they work for the employer, not the other way around."
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mil ... /230913111
-
foton
#4139 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
I opet jos jedan debilizam novinara koji ne znaju prevesti/prenijeti obicnu vijest. I onda mu u komentarima sviSnake Eyes wrote: ↑14/09/2023 06:17 Property developer and CEO Tim Gurner: "We need to see unemployment rise. Unemployment has to jump 40, 50 percent in my view. We need to see pain in the economy. We need to remind people that they work for the employer, not the other way around."
Znaci ako je nezaposlenost oko 4% i skoci ZA 50%, da li je nezaposlenost oko 6% ili 50%???
- drndalo
#4140 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Svejedno je pojeo govno izjavom, ostalim dijelom...foton wrote: ↑14/09/2023 09:27I opet jos jedan debilizam novinara koji ne znaju prevesti/prenijeti obicnu vijest. I onda mu u komentarima sviSnake Eyes wrote: ↑14/09/2023 06:17 Property developer and CEO Tim Gurner: "We need to see unemployment rise. Unemployment has to jump 40, 50 percent in my view. We need to see pain in the economy. We need to remind people that they work for the employer, not the other way around."
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mil ... /230913111sve. Covjek kaze da nezaposlenost treba da skoci ZA 40-50 posto a ne NA 50 posto. Sad je historijski niska nezaposlenost i to daje krila inflaciji. Inace u kapitalizmu ne valja potpuna zaposlenost kao i odsustvo inflacije. Postoji optimum koji motivise ljude da rade i ulazu.
Znaci ako je nezaposlenost oko 4% i skoci ZA 50%, da li je nezaposlenost oko 6% ili 50%???
Cuj nije obratno...? Ljudi eto mislili da jeste.
Ako ga puno zjbju zaposleni, neka on fino iskodira sve sto mu zavrse njegovih 13.800 zaposlenih, i nek ustedi te pare, a jos i njih kazni nedostatkom posla... Ha ja, da nema njih, umjesto jahte od 56m, imao bi samo za Maestral 18 camac sa Tomosom 4e... I bio sretniji...
- zubi
#4141 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja cega si se ti ufatio, poenta je ovo:foton wrote: ↑14/09/2023 09:27I opet jos jedan debilizam novinara koji ne znaju prevesti/prenijeti obicnu vijest. I onda mu u komentarima sviSnake Eyes wrote: ↑14/09/2023 06:17 Property developer and CEO Tim Gurner: "We need to see unemployment rise. Unemployment has to jump 40, 50 percent in my view. We need to see pain in the economy. We need to remind people that they work for the employer, not the other way around."
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mil ... /230913111sve. Covjek kaze da nezaposlenost treba da skoci ZA 40-50 posto a ne NA 50 posto. Sad je historijski niska nezaposlenost i to daje krila inflaciji. Inace u kapitalizmu ne valja potpuna zaposlenost kao i odsustvo inflacije. Postoji optimum koji motivise ljude da rade i ulazu.
"We need to see pain in the economy. We need to remind people that they work for the employer, not the other way around."
Gad.
- Domaci izdajnik
#4142 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Znaš kada su u zarobljeničkom lageru postrojavali i prozivali ljude po zanimanju? Izađe oficir i čita spisak:
- Stolari, bravari, zidari, električari neka se jave...prođite tamo....Mehaničari, obućari, pekari, mesari, kožari...prođite tamo...Svi će biti raspoređeni u radne obaveze po zanimanjima.
Kad je isprozivao ostane njih nekoliko u stroju i pita ih oficir šta su po zanimanju. A ovi će:
- Advokati, knjigovođe, profesori, činovnici...
- E vi će te biti zaduženi za pražnjenje toaleta i odvoz đubreta!
- Truba
#4143 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ako su oni za 10 ja bih za 15 godina završio medicinu i sad bih bio cijenjeni član društva - doktor
a ne šupljator s FPN
a ne šupljator s FPN
-
Hakiz
#4144 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Lako je to riješiti. Neka bude planirana nezaposlenost, a nezaposlenima neka daju za životfoton wrote: ↑14/09/2023 09:27I opet jos jedan debilizam novinara koji ne znaju prevesti/prenijeti obicnu vijest. I onda mu u komentarima sviSnake Eyes wrote: ↑14/09/2023 06:17 Property developer and CEO Tim Gurner: "We need to see unemployment rise. Unemployment has to jump 40, 50 percent in my view. We need to see pain in the economy. We need to remind people that they work for the employer, not the other way around."
Ti isti on, nije te briga za ljude.
-
moimoi
#4145 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
@Truba
Da si navedenim iz autopraone, vakvim i onakvim da ne nabrajam, rekao da ces im dati po petobu… letili bi odmah. Kada samo kzes-platicu… najcesce kontaju 5–10 KM
Treba znati prodati
Da si navedenim iz autopraone, vakvim i onakvim da ne nabrajam, rekao da ces im dati po petobu… letili bi odmah. Kada samo kzes-platicu… najcesce kontaju 5–10 KM
Treba znati prodati
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4146 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
vrati se u bosnu i radi kao jedan bosanac. lakse ce ti biti
- Domaci izdajnik
#4147 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
E to je, vidiš, problem....neće niko više nosati za petaka ni kovertu do sandučeta, a kamo li kakve antrage uz stepenice. Da si im dao po 20 marki i kupio karton piva sve bi ti snijeli u roku od odmah
Šupljiraš ti odlično i bez FPN-a.
- Truba
#4148 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ovo je za po 50 bilo
ali ako ja radim znaci za 50
ali ako ja radim znaci za 50
-
moimoi
#4149 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
To se zove “odrzavanjem dobrih odnosa” 
A to se radi tako da i kada ti nista ne treba pocastis.
Nekad sa hladnom pivom… kutijom cigara i tako to
Pa tako kada ti bilo sta zatreba… tu su
Tako ja moje alkose iz komsiluka
A to se radi tako da i kada ti nista ne treba pocastis.
Nekad sa hladnom pivom… kutijom cigara i tako to
Pa tako kada ti bilo sta zatreba… tu su
Tako ja moje alkose iz komsiluka
- Truba
#4150 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
iskreno mislio sam da je po 30
ali kako je vrijeme odmicalo zaključio sam da je po 50
ali moguće je da dva profića iz binga mogu to brže bolje i jeftinije jer znaju šta gdje treba i kako bušiti a i imaju alat
isto kao što ja ne bih znao zamijeniti koljeno za vodu pa mi to wow dao bih i 100
dođe lik i zamijeni za 15 minuta i naplati 35