Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hajde sto suti Trojka. Njih je Schmidt oktroisao, pa ima logike, ali sto i opozicija suti? Pa kad ces ubrati neki politicki poen, ako vec ne mozes pokazati promil drzavotvorne svijesti, nego sad? Fascinantan smo narod.
noviforumas wrote: ↑12/09/2023 16:17
Hajde sto suti Trojka. Njih je Schmidt oktroisao, pa ima logike, ali sto i opozicija suti? Pa kad ces ubrati neki politicki poen, ako vec ne mozes pokazati promil drzavotvorne svijesti, nego sad? Fascinantan smo narod.
Pa ocigledno da je situacija onda ozbiljnija nego inace, dok treba da se usaglase oko izjave, tj. da odaberu kojim putem ce ici (mislim na sve stranke, da me neko pogresno ne shvati, Schmidt je trenutno kod vladajuce koalcije i ubjedjuje ih upravo u nesto).
... jer ovo bi inace bio volej za dnevno-politicki populizam, ali i dalje se stavovi prebiru.
Zati sto Sda i ostali nema sustinski problem sa Schmitom. Imaju samo problem sto nisu vlast.
moimoi wrote: ↑12/09/2023 16:16
@Ozimician
Samo zaboravljas da sve te siromasne zemlje imaju nesto zbog cega se vode ratovi
Ili rudnike, opium, naftu …
Mi mozemo ponuditi balvane i cumur
Mozemo i vodu, oko toga se vode trenutno sukobi vec.
Da nemamo sta ponuditi, ne bi se Dodik toliko otimao za drzavnu imovinu.
Ali ovo sto ti pises je isto kao i Niksicevo: "...tamo neke njive."
Vjeruj da sve sto si nabrojala itekako ima svoju vrijednost.
Da, dodik zeli da da koncesiju madjarima i srbima.. samo sto to nije tolika vrijednost da bi ti neko davao milijarde da ratujes Toliko jos struja ne kosta.
omega369 wrote: ↑12/09/2023 16:04
Tacno je svako malo potrebna deratizacija i dezinsekcija foruma od sda sendvic brigada
Da su se bakirovi klimoglavci 1% bavili drzavom i institucijama koliko se sad bave forumom mi bi prije 10 godina bili u EU
Opet prica sda je radila i mi smijemo. Citava politika trojke bazirana na tome + ogromna pasivnost i prepustanje svega i svacega "visim silama".
Sda je dno.
Trojka ide ka tome.
Ti me nazivaj sda botom zaboli me jaje
omega369 wrote: ↑12/09/2023 16:04
Tacno je svako malo potrebna deratizacija i dezinsekcija foruma od sda sendvic brigada
Da su se bakirovi klimoglavci 1% bavili drzavom i institucijama koliko se sad bave forumom mi bi prije 10 godina bili u EU
Radi ovakvih glupana ćemo i izgubit državu.
Dodik i Šmit povlače posljednje poteze za uništenje a on priča o sda i Bakiru..........
Upravo tako. Ali i sda i 3 su apsolutno isti, identicni. Niko od njih nema taj kapacitet da u ovakvim trenutcima sve nesuglasice stavi sa strane i interes drzave podigne na prvi stepen vaznosti.
Razlog je taj da i jedni i drugi nemaju apsolutno nikakvu ideju ni cilj kada je u pitanju drzava. Odlicni su u borbi za kantone i opcine, za nesto vise nemaju kapaciteta. Nazalost.
Mozemo i vodu, oko toga se vode trenutno sukobi vec.
Da nemamo sta ponuditi, ne bi se Dodik toliko otimao za drzavnu imovinu.
Ali ovo sto ti pises je isto kao i Niksicevo: "...tamo neke njive."
Vjeruj da sve sto si nabrojala itekako ima svoju vrijednost.
Da, dodik zeli da da koncesiju madjarima i srbima.. samo sto to nije tolika vrijednost da bi ti neko davao milijarde da ratujes Toliko jos struja ne kosta.
Ponovo lupas i nemas argumenata za svoj narativ.
Iako ne zelim da razvodnjavam temu, evo ti napismeno dokaz da struja itekako vrijedi milijarde (i ovo je samo jedna godina) i da nemas pojma o cemu pricas: https://energologija.com/rekordan-izvoz ... 22-godini/
sutra kad se povuku iz institucija i proglase secesiju ovdje ce se i dalje vratiti prica ma pusti ih blefiraju, vratit ce se cim nestane para bla bla bla ....
Pa ocigledno da je situacija onda ozbiljnija nego inace, dok treba da se usaglase oko izjave, tj. da odaberu kojim putem ce ici (mislim na sve stranke, da me neko pogresno ne shvati, Schmidt je trenutno kod vladajuce koalcije i ubjedjuje ih upravo u nesto).
... jer ovo bi inace bio volej za dnevno-politicki populizam, ali i dalje se stavovi prebiru.
Možda ih nagovara da se Dodiku dadne imovina, da će se onda 100% promjenut
oldtajmer wrote: ↑12/09/2023 16:25
sutra kad se povuku iz institucija i proglase secesiju ovdje ce se i dalje vratiti prica ma pusti ih blefiraju, vratit ce se cim nestane para bla bla bla ....
oldtajmer wrote: ↑12/09/2023 16:25
I vodit ce se rasprava botova iz sda i 3-ke.
Ma jok. Onaj glavonja iz df iz tuzle ce izraziti zabrinutost na hajatu