Nije prekomjerno, taman odmjereno kako treba.Zoooka wrote: ↑11/09/2023 16:17Sta bravo, tromi debili koji ne bi mogli uhvatiti prosjecnu babu da malo potrci, jos ga ovaj jedan udara dok je na zemlji dakle dok je savladan vec, dakle prekomjerna upotreba silelavi wrote: ↑11/09/2023 15:13 Gledaj ovog brata, bravo za policajce
https://www.klix.ba/vijesti/bih/filmske ... /230911099
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#70526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
made_in_sarajevo
#70527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zooki je zivotni idol smrk. Ja da sam na tvom mjestu prvoj patroli.bi reko.vi ste picke najvece, smrk je najjaci
- Edin H.
#70528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
zigson
#70529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj haj ne baljezgajZoooka wrote: ↑11/09/2023 20:36Da je imao mačetu ako je vec na zemlji i ako je savladan udarat ga mogu samo najvece picketine. Prekomjerno koristenje sile.Sid the sloth wrote: ↑11/09/2023 20:31
Da ti docaram koliko sam blizu bio i meni se cini da nije migrant, bar nije kao ovi koje srecem svakodnevno. S obzirom koliki je noz imao trebali su mu bubrege izbiti na licu mjesta
https://ibb.co/XVq86bS
-
zdruzdjo
#70530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Danasnja situacija. Snimak je dole.
Vozim na motoru ulicom ante babica iz pravca dobrinje. Docekuje me semafor kod cevabdzinice venera. Kod taxi standa preko puta venere na semaforu stoji slijepa djevojka koja hoce da predje prema cevabdzinici venera. Na snimku se ona vidi kad prilazim semaforu tacno ispod lijevog retrovizora. Prolaze auta ne pustajuci je, jer ona je nesigurna oko prelaska. Slijepa je pa je to i normalno. Nisam siguran ni da postoji ona zujalica za slijepe na tim semaforima. Na onim prije tog semafora znam da imaju.
Uglavnom ona krece i vec joj se upalilo crveno, a skoda(vjerovatno je preletio na zuto) iz pravca alipasinog skrece u ante babica. Djevojka je bukvalno udarila stapom i koljenom u karambolku skode. Prelazi do kraja. Sad je vec vidim bas crveno za pjesake. Vjerovatno dekoncentrisana i prepadnuta, nastavlja prelaziti dalje prema veneri(iako je crveno za pjesake vec uveliko) preko ceste koji ide prema glavnoj dzadi, a zeleno za auta treba svake stotinke da se upali. Kontam samo da ovaj ispred mene ne opali po gasu ignorisuci nju jer nije vidio situaciju od kombija a i ona bi mu se samo pojavila ispred kad bi mu se zelenno upalilo. Uspjela je preci do kraja i onda se pali zeleno za auta.
Krenuo sam i kontam: da je kojim slucajem krenula preko pjesackog tako da prelazi na crveno iz nekog razloga, a da su auta imala zeleno iz pravca dobrinje i da su u naletu, neko bi je sigurno pokupio. Jednostavno ne ocekujes da neko tek tako zagazi pjesacki dok mu je crveno.
Do sada nikad nisam razmisljao o toj raskrsnici na taj nacin. Vozis nekako opusteno i bez razmisljanja puno, a veoma je opasno jer je u blizini skola za slijepa lica i dosta tuda prelaze.
Vozim na motoru ulicom ante babica iz pravca dobrinje. Docekuje me semafor kod cevabdzinice venera. Kod taxi standa preko puta venere na semaforu stoji slijepa djevojka koja hoce da predje prema cevabdzinici venera. Na snimku se ona vidi kad prilazim semaforu tacno ispod lijevog retrovizora. Prolaze auta ne pustajuci je, jer ona je nesigurna oko prelaska. Slijepa je pa je to i normalno. Nisam siguran ni da postoji ona zujalica za slijepe na tim semaforima. Na onim prije tog semafora znam da imaju.
Uglavnom ona krece i vec joj se upalilo crveno, a skoda(vjerovatno je preletio na zuto) iz pravca alipasinog skrece u ante babica. Djevojka je bukvalno udarila stapom i koljenom u karambolku skode. Prelazi do kraja. Sad je vec vidim bas crveno za pjesake. Vjerovatno dekoncentrisana i prepadnuta, nastavlja prelaziti dalje prema veneri(iako je crveno za pjesake vec uveliko) preko ceste koji ide prema glavnoj dzadi, a zeleno za auta treba svake stotinke da se upali. Kontam samo da ovaj ispred mene ne opali po gasu ignorisuci nju jer nije vidio situaciju od kombija a i ona bi mu se samo pojavila ispred kad bi mu se zelenno upalilo. Uspjela je preci do kraja i onda se pali zeleno za auta.
Krenuo sam i kontam: da je kojim slucajem krenula preko pjesackog tako da prelazi na crveno iz nekog razloga, a da su auta imala zeleno iz pravca dobrinje i da su u naletu, neko bi je sigurno pokupio. Jednostavno ne ocekujes da neko tek tako zagazi pjesacki dok mu je crveno.
Do sada nikad nisam razmisljao o toj raskrsnici na taj nacin. Vozis nekako opusteno i bez razmisljanja puno, a veoma je opasno jer je u blizini skola za slijepa lica i dosta tuda prelaze.
- nepass1
#70531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaki dan prolazim bar 2 puta kraj skole za slabovidne pa mi "uslo u krv" da dobro pazim kad sam tu u blizini.zdruzdjo wrote: ↑11/09/2023 23:12 Danasnja situacija. Snimak je dole.
Ali eto otisli na grupno trcanje i trcimo oko bazena, hocemo lijevo preko mostica prema ap. U tom trenutku je naisao slijep momak. Nismo ga skontali, drugarica udarila u njega, nas sigurno oko sest je naletilo. Istraumatizirali ga. Bukvalno iskocili ispred njega. Covjek vec tu nema te misli u glavi da bi tako neko mogao naletiti.
- vjeshalica
#70532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je nikakav grad za ovakve osobe. Jadno,tuzno i odvratno. O potrebama takvih osoba u saobracaju se ne govori desetljecima,pogotovo ni danas kad bi trebalo biti drugacije sve...
- dječak sa šibicama
#70533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I niko da izadje, pomogne slijepoj osobi.
- vjeshalica
#70534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedna kamera u ovakvim raskrsnicama za par dana bi bila isplacena jer svaki taj debil koji je skrenuo a nije je pustio je u prekrsaju. Govna obicna
- drug_profi
-
zdruzdjo
#70536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjeruj da sam pomislio: "jesi kreten sto ne sidje da joj pomognes". Ali obzirom da se sve prilicno brzo i izdesavalo, ne znam ni koliko bih stigao. Ali svakako je neko mogao. Ako nista ovaj iz kombija, jer je bio najblizi situaciji, i najsigurnije bi bilo.
- vjeshalica
- DaysleepeR
#70538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Brate, idući put parkiraj motor preko raskrsnice i prevedi slabovidnu osobu preko ulice.zdruzdjo wrote: ↑11/09/2023 23:12 Danasnja situacija. Snimak je dole.
That is what bikers do.
-
zdruzdjo
#70539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opaska na mjestu.DaysleepeR wrote: ↑12/09/2023 09:03
Brate, idući put parkiraj motor preko raskrsnice i prevedi slabovidnu osobu preko ulice.
That is what bikers do.
- Laplace
#70540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa, baš i nisu imali nekog izbora. Ili to ili da sjede u tramvaju i čekaju da se on sam izbori sa kaučem.
- insaneinthebrain
#70541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
trebao je tramvaj malo pogurati 
- DaysleepeR
#70542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema nade za nas.
Umjesto da vozač tramvaja lijepo nazove policiju pa da kazne debila kojem je uopšte palo na pamet da prenosi kauč preko šina, ono mu izađe da pomogne.
Nikad reda neće biti u ovom gradu jer nema reda u glavama. Mi ne znamo šta je red.
Umjesto da vozač tramvaja lijepo nazove policiju pa da kazne debila kojem je uopšte palo na pamet da prenosi kauč preko šina, ono mu izađe da pomogne.
Nikad reda neće biti u ovom gradu jer nema reda u glavama. Mi ne znamo šta je red.
- drug_profi
#70543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hej, scena je nadrealna.
U sred noći, lik sa kaučem na pruzi.
Kako ga je uopšte sam dovukao dotle?
I to sasvim kao normalno, hajmo mu pomoć da ga pomjeri.
I onda: Hvala, doviđenja.
Sve normala. Pa svakom se može desiti da sam nosa namještaj preko pruge u sred noći, pajel...
U sred noći, lik sa kaučem na pruzi.
Kako ga je uopšte sam dovukao dotle?
I to sasvim kao normalno, hajmo mu pomoć da ga pomjeri.
I onda: Hvala, doviđenja.
Sve normala. Pa svakom se može desiti da sam nosa namještaj preko pruge u sred noći, pajel...
-
Hakiz
#70544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jer je po zakonu zabranjeno nositi kauč preko šina?DaysleepeR wrote: ↑13/09/2023 08:47 Nema nade za nas.
- DaysleepeR
#70545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zabranjeno je prelaziti šine mimo pješačkog prelaza, sa kaučem ili bez.Hakiz wrote: ↑13/09/2023 10:22Jer je po zakonu zabranjeno nositi kauč preko šina?DaysleepeR wrote: ↑13/09/2023 08:47 Nema nade za nas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a smetala ti je balvan revolucija
a ne smeta ti kauč
cccc ti si ubačeni element hakize
a ne smeta ti kauč
cccc ti si ubačeni element hakize
- drndalo
#70547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Takvo nesto debilno ni nas zakonodavac (iako debilan takodjer) nije mogao predvidjeti pojedinacno.Hakiz wrote: ↑13/09/2023 10:22Jer je po zakonu zabranjeno nositi kauč preko šina?DaysleepeR wrote: ↑13/09/2023 08:47 Nema nade za nas.
Medjutim, siguran sam da clan koji se odnosi na "izazivanje opasnosti u saobracaju za ucesnike" moze da se primjeni JAAAAAKOOOO SIROKO !
-
Hakiz
#70548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda nije do nošenja kauča, nego do mjesta prelaska.DaysleepeR wrote: ↑13/09/2023 10:23Zabranjeno je prelaziti šine mimo pješačkog prelaza, sa kaučem ili bez.
A sada, iskreno, ne moraš reći, samo se sjeti koliko puta si prešao preko ceste, tramvajske pruge na crveno, mimo pješačkog prelaza. Nema ko to nije uradio.
- DaysleepeR
#70549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da je do mjesta prelaska. Prenošenje kauča taj čin čini samo gorim.Hakiz wrote: ↑13/09/2023 10:27Onda nije do nošenja kauča, nego do mjesta prelaska.DaysleepeR wrote: ↑13/09/2023 10:23
Zabranjeno je prelaziti šine mimo pješačkog prelaza, sa kaučem ili bez.
A sada, iskreno, ne moraš reći, samo se sjeti koliko puta si prešao preko ceste, tramvajske pruge na crveno, mimo pješačkog prelaza. Nema ko to nije uradio.
Prelazak autoputa pješke je ista vrsta prekršaja, pa probaj zamisliti još da neko krene sa kaučem.
Obzirom da živim u centru, ne mogu se sjetiti da sam ikad prešao prugu mimo pješačkog.
Glavu ti dajem da bi u svakoj normalnoj državi vozač tramvaja zvao policiju da se bavi kaučem na prugi, sigurno ne bi pomagao da se prenese.
-
Hakiz
#70550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A može. Nekome se pokvari automobil nasred raskrsnice, može se i tu primijeniti. Svaki dan se dogodi da u gužvi neko ne uspije preći preko pruge automobilom, krene saobraćaj na okomitom pravcu i onda belaj. Ko je kriv? Ovaj što nije uspio preći, trebao je procijeniti pa ne krenuti u prelazak iako mu je bilo zeleno, neka trube iza njega, ovi na okomitom pravcu što nisu malo sačekali da on prođe, ko? Svi "debili"?
Imaš raskrsnice na kojima u istoj traci možeš nastaviti pravo ili skrenuti desno, a koje su sa dodatnim svjetlom koje produži zeleno za skretanje desno. I konstantno ljudi koji žele pravo stanu na crveno za pravo, a blokiraju prolazak onima koji žele dedno a kojima je zeleno. A druga traka za pravo postoji, ali oni baš hoće u onu kombinovanu. Stalno neko hvata posljednji sekund ne zelenog, nego žutog, da prođe raskrsnicu pa ga uhvati okomiti saobraćaj i onda ostane zaglavljen, često i na pruzi. Parkiranja na mjestima na kojima se ne bi smjelo su standard. I tako dalje.
A onda jedan lik sa kaučem nešta posebno.