ljubicasti limun wrote: ↑06/09/2023 20:15
prosli put kad sam ovdje pisala, bila sam sva za Ukrajinu, ostrascenost, slava Ukrajini i ti fazoni.
sto vise gledam njihove "izbjeglice" u Dalmaciji, ali i u Njemackoj, to vise sumnjam i u istinitost rata i opcenito njegovih razloga.
to su najneobicnije i najbogatije "izbjeglice". kupuju i iznajmljuju najskuplje nekretnine. nije im problem dati recimo 1000 eura za stan, ne pitaju za cijene. ili kupuju nekretnine i onda iste iznajmljuju domacem stanovnistvu. trebate vidjeti kako hrabri Ukrajinci brane svoju domovinu uzivajuci na dalmatinskim, posebice splitskim plazama. ili zabavljajuci se po nocnim klubovima i restoranima i svakodnevnim shoppinzima. napucane Ukrajinke voze bijesna auta dok su na njemackoj socijali...pitala sam jednog od njih kako je moguce da je uspio napustiti Ukrajinu s obzirom da je jos na snazi zabrana izlaska muskarcima. opsovao mi je majku.
arogantni su, sebicni, poput najezde skakavaca su u citavoj Europi (u Estoniji su primjerice isto tako izazvali egzodus domaceg stanovnistva iz Talinna jer si vise ne mogu priustiti cijene najme, no koje, ironicno, mogu ukrajinske "izbjeglice". neko ih je nazvao prevarantima s istoka, i njih i ruse. i sto ih vise promatram, to se vise slazem s tim. izgubili su podrsku medju europskim narodom (jer iste stvari kao u Hrv., Estoniji ili Njemackoj, rade i po Spaniji, Portugalu, Irskoj, Poljskoj.) sve su oni, ali su najmanje izbjeglice.
degutantno ih je gledati, citavu jednu brigadu vojno sposobnih muskaraca, kako se primjerice brckaju u moru dok im predsjednik izvodi predstave i grmi o patriotizmu i trazi pomoc na sve strane. zamislite da smo mi za vrijeme rata dosli u Minhen, iznajmili najskuplje stanove ili pokupovali nekretnine i onde te iznajmljivali Nijemcima i trazili njemacke guvernante i cictacice (sto traze po Dalmaciji, recimo), umjesto sto smo bili po kolektivnim centrima. Nijemci bi nas odrali.
zaista se cini kao umjetno kreiran rat, slicno onom filmu Wag the Dog, o fake ratu kako bi se skrenula paznja s neceg drugog. doduse, ovdje jesu ratne operacije, no ne iz razloga ukrajinske borbe za slobodu. cak sam pocela osjecati i simpatije prema Putinu jer je bio prisiljen napasti Ukrajinu i time upasti u klopku. no ne iskljucujem i mogucnost i da je Putin dio tala, cisto radi pokretanja desavanja u svijetu. kako je ono rekao Heraklit: Rat je otac svemu, svemu kralj. Jedne je iznio kao bogove, druge kao ljude, jedne načinio slobodnima, druge robovima.
ocito da je nekome bio potreban novac i reorganiziranje snaga i moci u svijetu. u cemu je najveci gubitnik trenutno Njemacka, al to je druga tema.