Ni ja ne mogu da vjerujem da neko za smeće od te igre da i marku, a ne toliko para. Ono više nije fudbalska simulacija, i to već odavno.
PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
-
Zoooka
#9051 Re: PlayStation 5 - all about
- mirsek
#9052 Re: PlayStation 5 - all about
Sudeci po beti, dosta su popravili kretanje, sad je to dosta slicno PESU a imas sve silne driblinge iz FIFE. Ja definitivno uzimam, al na black friday.
- vaučer
#9053 Re: PlayStation 5 - all about
Ne mogu vjerovati da u 2023-oj godini i dalje postoji ljudi koji gutaju EA beta obećanja. Nemoj se ljutiti, ne želim te napadati osobno, ali ako nisi upoznat s tim, ali ista priča se ponavlja iz godine u godinu. Primakne se nova FIFA, EA izda zatvoreni beta access ili ponekad ranije demo/trial verziju. U toj ranoj verziji fudbaleri imaju neki momentum i ne mogu promjeniti smjer kretanja u punom sprintu u milisekundi, lopta je teža, odbrana radi nešto i zahtjeva da se dodaješ a ne samo trčiš pored igrača kako bi bio u prilici za gol. Svi nahajpaju novu igru, najbolje ikad, prava simulacija bla bla... Onda bude full release, nakače se Ultimate Team zombiji koje samo zanima da s Mbappeom predriblaju desetoricu i zabiju petom u rašlje - i naravno EA u prvom patchu, obično ni deset dana nakon izlaska igre - sve resetira na standardno hokej ping pong sranje jer Ultimate Team nije samo mod - nego je smisao postojanja te igre.
Doslovno zadnjih deset godina je ista jebena priča, tako da 'slično PESu', moš mislit.
Najbolje što ljudi koju vole nogmetne video igre mogu napraviti je da kategorički ne kupuju EA smeće.
-
Trappist
#9054 Re: PlayStation 5 - all about
Cek, moze li fino pojasnjenje? Prosle godine sam na wallet doplatio 100 usd i kupio preplatu koja mi traje do novembra sad. Mogu li sad opet dokupiti 100 usd na wallet i produziti do novembra 2024. ili sta ?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#9055 Re: PlayStation 5 - all about
Sve se slažem, prošle godine je na početku uveden novi sistem brzine igrača, visočiji igrači bili brži zbog dužine koraka, pa su to "nerfali" jer nije fer. Hajd ok, bilo je overpowered, ali se na kraju svelo na arkadnu igricu.vaučer wrote: ↑01/09/2023 10:01Ne mogu vjerovati da u 2023-oj godini i dalje postoji ljudi koji gutaju EA beta obećanja. Nemoj se ljutiti, ne želim te napadati osobno, ali ako nisi upoznat s tim, ali ista priča se ponavlja iz godine u godinu. Primakne se nova FIFA, EA izda zatvoreni beta access ili ponekad ranije demo/trial verziju. U toj ranoj verziji fudbaleri imaju neki momentum i ne mogu promjeniti smjer kretanja u punom sprintu u milisekundi, lopta je teža, odbrana radi nešto i zahtjeva da se dodaješ a ne samo trčiš pored igrača kako bi bio u prilici za gol. Svi nahajpaju novu igru, najbolje ikad, prava simulacija bla bla... Onda bude full release, nakače se Ultimate Team zombiji koje samo zanima da s Mbappeom predriblaju desetoricu i zabiju petom u rašlje - i naravno EA u prvom patchu, obično ni deset dana nakon izlaska igre - sve resetira na standardno hokej ping pong sranje jer Ultimate Team nije samo mod - nego je smisao postojanja te igre.
Doslovno zadnjih deset godina je ista jebena priča, tako da 'slično PESu', moš mislit.![]()
Najbolje što ljudi koju vole nogmetne video igre mogu napraviti je da kategorički ne kupuju EA smeće.
edit: opet je realnija nego prethodnih godina, ne uzimajući u obzir uglitchane šuteve itd
-
Zoooka
#9056 Re: PlayStation 5 - all about
vaučer wrote: ↑01/09/2023 10:01Ne mogu vjerovati da u 2023-oj godini i dalje postoji ljudi koji gutaju EA beta obećanja. Nemoj se ljutiti, ne želim te napadati osobno, ali ako nisi upoznat s tim, ali ista priča se ponavlja iz godine u godinu. Primakne se nova FIFA, EA izda zatvoreni beta access ili ponekad ranije demo/trial verziju. U toj ranoj verziji fudbaleri imaju neki momentum i ne mogu promjeniti smjer kretanja u punom sprintu u milisekundi, lopta je teža, odbrana radi nešto i zahtjeva da se dodaješ a ne samo trčiš pored igrača kako bi bio u prilici za gol. Svi nahajpaju novu igru, najbolje ikad, prava simulacija bla bla... Onda bude full release, nakače se Ultimate Team zombiji koje samo zanima da s Mbappeom predriblaju desetoricu i zabiju petom u rašlje - i naravno EA u prvom patchu, obično ni deset dana nakon izlaska igre - sve resetira na standardno hokej ping pong sranje jer Ultimate Team nije samo mod - nego je smisao postojanja te igre.
Doslovno zadnjih deset godina je ista jebena priča, tako da 'slično PESu', moš mislit.![]()
- mirsek
#9057 Re: PlayStation 5 - all about
Hvala na objasnjenju.vaučer wrote: ↑01/09/2023 10:01Ne mogu vjerovati da u 2023-oj godini i dalje postoji ljudi koji gutaju EA beta obećanja. Nemoj se ljutiti, ne želim te napadati osobno, ali ako nisi upoznat s tim, ali ista priča se ponavlja iz godine u godinu. Primakne se nova FIFA, EA izda zatvoreni beta access ili ponekad ranije demo/trial verziju. U toj ranoj verziji fudbaleri imaju neki momentum i ne mogu promjeniti smjer kretanja u punom sprintu u milisekundi, lopta je teža, odbrana radi nešto i zahtjeva da se dodaješ a ne samo trčiš pored igrača kako bi bio u prilici za gol. Svi nahajpaju novu igru, najbolje ikad, prava simulacija bla bla... Onda bude full release, nakače se Ultimate Team zombiji koje samo zanima da s Mbappeom predriblaju desetoricu i zabiju petom u rašlje - i naravno EA u prvom patchu, obično ni deset dana nakon izlaska igre - sve resetira na standardno hokej ping pong sranje jer Ultimate Team nije samo mod - nego je smisao postojanja te igre.
Nisam upoznat sa ovim patchovanjem na gore jer sam igrao fifu 23 poslije sigurni vise od decenije neigranja fife. Nadam se da ce ovo iz bete ostaviti jer je stvarno obacavajuce.
Al eto taman do black friday ili bozicnih praznika da vidim hoce li patchevima pokvariti ovo iz bete.
- vaučer
#9058 Re: PlayStation 5 - all about
Ako ne igraš online i Ultimate Team, čekaj s kupovinom.
Ako igraš samo single player i voliš simulaciju - nabavi PES 2021, i dalje superiorna igra nakon tri godine.
Ako igraš samo single player i voliš simulaciju - nabavi PES 2021, i dalje superiorna igra nakon tri godine.
-
Zoooka
- vaučer
#9060 Re: PlayStation 5 - all about
Ako si na PSu ima fizičkih kopija. Za Xbox se mogu naći kopije s računom, npr na Buygames.ps. Radi sve uredno. Za PC najbolje igrati Football Life, free i editiranu verziju zadnjeg PESa. E football sadašnji nije ni sličan.
-
Zoooka
#9061 Re: PlayStation 5 - all about
Koristim i PC i PS 5, ali nisam još našao efootball 2021 čini mi se sa onim season update za kojeg govore da je najbolji.
- TMovac
#9062 Re: PlayStation 5 - all about
otisle vec cijene za ps plusa gore. na cdkeys 65 dolara, na gamivu 60 kada se uracuna i tax. nista cekat cu novembar. valjda bude popust za black friday ili cyber monday. istice mi 1 decembra
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- mirsek
- vaučer
#9065 Re: PlayStation 5 - all about
Efootball 2021 Season Update se zove. Cijela je igra, ne treba ti neki stariji PES da bi igrao. Fizičke kopije imaju za Playstation, pa gdje uhvatiš, digitalne ne. Također se na Playstationu za razliku od Xboxa mogu dodavati novi paketi s dresovima, timovima itd - za tekuću sezonu. Cijene? Stvarno gdje nađeš, netko ti može prodati za cenera, negdje idu za 70+ eura (PC digitalne verzije se prodaju za 300+ eura ovih dana). Uglavnom marketi s polovnom robom su ti najbolja opcija, od ebaya pa nadalje.
-
Trappist
#9066 Re: PlayStation 5 - all about
Cek, moze li fino pojasnjenje? Prosle godine sam na wallet doplatio 100 usd i kupio preplatu koja mi traje do novembra sad. Mogu li sad opet dokupiti 100 usd na wallet i produziti do novembra 2024. ili sta ?
- mc-twin
#9067 Re: PlayStation 5 - all about
Sad ce s popustom biti kao prije da smo punu cijenu placali, ako ne i vise.
Mozes ako mislis da ti je isplatnije il' da cekas neki popust pa vidis kakve ce biti cijene.
- BaDa
#9068 Re: PlayStation 5 - all about
Gdje najjeftnije uzeti sad extra pretplatu? Prije nego sto poskupi? Vidim na ps storu 100 dollara godinu dana...
- Dinostula
#9069 Re: PlayStation 5 - all about
Po cemu nije slican ? Igram efootball 2023 svaki dan i nema nikakve razlike bio je smece na pocetku dok nisu sve popravili.Sad za par dana izlazi i 2024 tako da je igra sasvim ok i po meni nema razlike u odnosu na zadnji PES 2021.
-
zippoo87
#9070 Re: PlayStation 5 - all about
Seronje iz Sonyja pofino digose pretplatu za PS plus...ne znam vise ni je li mi isplativo.
Platim godinu dana a ps koristim neka 3 mjeseca i odigram par igrica...izgleda da ce sada biti isplativije kupiti par igrica i to je to.
Platim godinu dana a ps koristim neka 3 mjeseca i odigram par igrica...izgleda da ce sada biti isplativije kupiti par igrica i to je to.
-
gidra
#9071 Re: PlayStation 5 - all about
Igram Fifu samo zbog FUT-a, ako imas skill igrica uopste nije pay to win (poceo sam od Fife 22 i to pred kraj igrice, 23 mi je bio prvi pravi FUT. Unazad 10 godina nisam igrao ali prije jos od Winning eleven i pocetaka Pesa, kao dijete bio ovisnik).
Derem po elitnoj diviziji i nikad marke dodatne ulozio nisam.
Preorderovo sam FC 24
, nesto me jeftino izlaslo jer sam bon za PS store od 100 dolara platio 136 KM na royalcdkeys.
Preorderovo sam FC 24
- Daryl Dixon
#9072 Re: PlayStation 5 - all about
Stavili su sada prejebhen skin drivera sa kacigom. Igram sa njim vec par dana, vrh je.TMovac wrote: ↑04/08/2023 12:47pokupio sam i toDaryl Dixon wrote: ↑04/08/2023 08:53
Preuzeo skinove za pljucu sad za vikendIma i na Amazon Prime-u skin sa pacovskom glavom i blueprintom pljuca
![]()
![]()
![]()
- nepass1
#9073 Re: PlayStation 5 - all about
Ko malo igra ili igra specifican tip igrica odavno se ne isplati ps+
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#9074 Re: PlayStation 5 - all about
Isto mi je sve, igrao 22 od pola nekad, prije toga igrao sve PES i to do pes 14, nakon toga nikako nisam fudbal igrao na PC/konzoligidra wrote: ↑03/09/2023 13:23 Igram Fifu samo zbog FUT-a, ako imas skill igrica uopste nije pay to win (poceo sam od Fife 22 i to pred kraj igrice, 23 mi je bio prvi pravi FUT. Unazad 10 godina nisam igrao ali prije jos od Winning eleven i pocetaka Pesa, kao dijete bio ovisnik).
Preorderovo sam FC 24, nesto me jeftino izlaslo jer sam bon za PS store od 100 dolara platio 136 KM na royalcdkeys.
Nisam potrošio feninga osim na kupovinu igrice, Div1/Elite bez većih problema. Isto preorder uzeo zbog bonusa
-
Trappist
#9075 Re: PlayStation 5 - all about
kad su 22 dali dzaba na ps plus, hajd reko da odigram koji UT kao u stara vremena. Prosjek ocjene u ekipi mi je bila jedno 70, i prvi mec igram sa nekim likom koji u ekipi ima messija, neymara i ronalda. Dovoljno mu je bilo da zna gdje mu je x i kocka i pobijedio bi me, nije morao ni brzo trcanje koristitigidra wrote: ↑03/09/2023 13:23 Igram Fifu samo zbog FUT-a, ako imas skill igrica uopste nije pay to win (poceo sam od Fife 22 i to pred kraj igrice, 23 mi je bio prvi pravi FUT. Unazad 10 godina nisam igrao ali prije jos od Winning eleven i pocetaka Pesa, kao dijete bio ovisnik).
Preorderovo sam FC 24, nesto me jeftino izlaslo jer sam bon za PS store od 100 dolara platio 136 KM na royalcdkeys.