Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Osmi Socrates
#10551 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Prijatelju, ti si okupirao ovu temu skoro od početka, pa se navikni da moraš postati i sam tema.
Optužuješ itekako i sam ljude.
- Ozimician
#10552 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da, jer sam defanzivan.Osmi Socrates wrote: ↑02/09/2023 14:36 Prijatelju, ti si okupirao ovu temu skoro od početka, pa se navikni da moraš postati i sam tema.
Ali i dalje ti ne daje pravo da lažeš o meni. Sorry.
- Bloo
- Globalna šefica
-
Osmi Socrates
#10554 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam kakav si, ali svakako mislim da nisi najbolja osoba za dominiranje ove teme. Od argumentiranja da Njemačka nije sekularna, pa nadalje.
- konoplja
- Ozimician
#10556 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
OK, znači fašizam (negiranje nacije i jezika) se na forumu toleriše, recept je samo staviti foe na njih.
-
mali_balon
#10557 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jbte sad setam oko jednog sela (Vatrrstetten), naletim na naselje velicine Dobrinje, sve staracki dom sa klinikama jbte, strasno, jos pores dvije zgrade sa stanovima za "perace guzica", kako pojedini ovdje zovu medicinsko osoblje.....
I sad kontam koliko ovih domova ima po cijeloj ocevini....pa im treba peraca vise nego bilo koje druge struke
I sad kontam koliko ovih domova ima po cijeloj ocevini....pa im treba peraca vise nego bilo koje druge struke
- Bloo
- Globalna šefica
- liyf
#10559 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Iz dana u dan sve više i više vidim zašto ljudi napuštaju BiH, i iz dana u dan imam sve više tendenciju da to uradim i sam.

- konoplja
#10560 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa protektorat.
Iz države koja je pod zaštitom, u većini slučajeva, se isplati preselit u države koje pružaju tu zaštitu.
Logy.
Iz države koja je pod zaštitom, u većini slučajeva, se isplati preselit u države koje pružaju tu zaštitu.
Logy.
-
Bodkin
#10561 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovdje raspravljaju uglavnom ljudi koji su vec vani. Ima puno ljudi kojima njemackanvec jeste obecana zemlja i to sve iz iskustva.n+1 wrote: ↑02/09/2023 14:10Svako ima pravo na svoje životne izbore, ali tema se zove Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države, a ne Oz-ovi životni izbori.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:09
I na kraju krajeva, sve su to lični životni izbori. Svako ima pravo na njih, i da ih živi i da ih brani i da ih pljuje i da se slaže/ne slaže. I lijevo i desno. Kako OZ brani svoje, ostali svoje a kultura dijaloga mudo od ovce. Ni tvoje maslo nije za Ramazana.
Mene ne tangira puno sta covjek pise. Al ima specifican nacin na koji iskazuje svoje frustracije njemackom i vidi se da je svjez gore i taj nacin jednostavno nervira ljude
Puno forumasa mu je isto napisalo. Zato sam i rekao, ako ti 5 njih kaze istu stvar, pa majku mu mozda ima zrno istine
-
mali_balon
#10562 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Problem ove teme pa i svih na forumu sto mi komentarisemo i promatramo svijet iz naseg balono....pa 90% BiH je polupismeno i mi raspravljamo kako ce taj neko uspjeti jer nema skolu, itd itd......pa vecina ljudi ode iz nuzde mora za njega nema posla, hoce bolje uslove rada, hoce vecu platu, hoce sigurnost...neko se vrati neko ostane.....
Koji vam je kurac ne okrece se svijet oko vas....spustite se na zemlju...majke mi kad uletis ja temu isto da pisu djeca od 15g sa pricom moj tata je jaci od tvog
Koji vam je kurac ne okrece se svijet oko vas....spustite se na zemlju...majke mi kad uletis ja temu isto da pisu djeca od 15g sa pricom moj tata je jaci od tvog
-
Karikaturist
#10563 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ograniciti broj postova na 10 po osobi tokom dana i mirni svi..
- n+1
#10564 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ili možda baš to što njegovo pisanje i stavovi nerviraju tako mnogo forumaša sličnog profila, mada se ne sjećam da ih je ikada vrijeđao ili bio ličan, nego uglavnom govori o pojavama i vlastitim iskustvima, ustvari pokazuje da Oz pogađa u sridu, jer razbija šarene laže? Možemo i tako posmatrati stvari.Bodkin wrote: ↑02/09/2023 18:44Ovdje raspravljaju uglavnom ljudi koji su vec vani. Ima puno ljudi kojima njemackanvec jeste obecana zemlja i to sve iz iskustva.
Mene ne tangira puno sta covjek pise. Al ima specifican nacin na koji iskazuje svoje frustracije njemackom i vidi se da je svjez gore i taj nacin jednostavno nervira ljude
Puno forumasa mu je isto napisalo. Zato sam i rekao, ako ti 5 njih kaze istu stvar, pa majku mu mozda ima zrno istine![]()
-
Bodkin
#10565 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam sta bih ti rekao. Meni da neko kaze da je nebo crveno, ne bi nikakve sarene laze razbijao. Ja znam da nijen+1 wrote: ↑02/09/2023 18:55Ili možda baš to što njegovo pisanje i stavovi nerviraju tako mnogo forumaša sličnog profila, mada se ne sjećam da ih je ikada vrijeđao ili bio ličan, nego uglavnom govori o pojavama i vlastitim iskustvima, ustvari pokazuje da Oz pogađa u sridu, jer razbija šarene laže? Možemo i tako posmatrati stvari.Bodkin wrote: ↑02/09/2023 18:44
Ovdje raspravljaju uglavnom ljudi koji su vec vani. Ima puno ljudi kojima njemackanvec jeste obecana zemlja i to sve iz iskustva.
Puno forumasa mu je isto napisalo. Zato sam i rekao, ako ti 5 njih kaze istu stvar, pa majku mu mozda ima zrno istine![]()
Ima on komentara sa kojim se ja slazem ali ima i nekih napametnih
Elem kako rekoh, nemoguce da 5 ljudi isto kaze od kojih svi ni ne zive u njemackoj
- n+1
#10566 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Naravno da je moguće. Ako kaže nešto što nije istina, ispraviš krivi navod, umjesto priče kako kritikuje Njemačku jer je Bošnjak musliman.Bodkin wrote: ↑02/09/2023 19:04Ne znam sta bih ti rekao. Meni da neko kaze da je nebo crveno, ne bi nikakve sarene laze razbijao. Ja znam da nijen+1 wrote: ↑02/09/2023 18:55
Ili možda baš to što njegovo pisanje i stavovi nerviraju tako mnogo forumaša sličnog profila, mada se ne sjećam da ih je ikada vrijeđao ili bio ličan, nego uglavnom govori o pojavama i vlastitim iskustvima, ustvari pokazuje da Oz pogađa u sridu, jer razbija šarene laže? Možemo i tako posmatrati stvari.
Ima on komentara sa kojim se ja slazem ali ima i nekih napametnih
Elem kako rekoh, nemoguce da 5 ljudi isto kaze od kojih svi ni ne zive u njemackoj
- Ozimician
#10567 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bilo je još forumaša koji su pisali o svojim iskustvima na ovoj temi.
Ali su uglavnom dočekani na nož. Ja sam još tu jer očito imam najdeblje živce i najviše slobodnog vremena.
Ostali su uglavnom odustali ili od foruma ili od ove teme.
Jedan momak je pisao kako je došao u Minhen da radi u McD, preko pravila Zapadni Balkan, plaćao sobu/krevet u kolektivnom smještaju, mnogo toga što mu je obećano nije ispunjeno, rad u smjenama, problemi s birokratijom, nesnalaženje na početku...
I na sve to napisao kako mu je to bio ogroman stres. 5 forumaša mu se naklatilo na kosti jer zaboga, kakav to može imati stres u Minhenu, a da ga nije imao u BIH, u Minhenu mu barem niko ne zvecka oružjem iznad glave.
... a taj momak je vrlo reprezentativan primjer prosječnog BH iseljenika u zadnjih 5-10 god i prenio je samo vlastito iskustvo, nikoga nije vrijeđao na forumu, pogotovo nikoga lično. Da bi tako 4-5 forumaša bukvalno mu pisali kako je nesposoban, kako je navikao na "maminu kašiku", kako "nije dovoljno radio na sebi" ... itd. Momak naravno odustao od teme.
Ali su uglavnom dočekani na nož. Ja sam još tu jer očito imam najdeblje živce i najviše slobodnog vremena.
Ostali su uglavnom odustali ili od foruma ili od ove teme.
Jedan momak je pisao kako je došao u Minhen da radi u McD, preko pravila Zapadni Balkan, plaćao sobu/krevet u kolektivnom smještaju, mnogo toga što mu je obećano nije ispunjeno, rad u smjenama, problemi s birokratijom, nesnalaženje na početku...
I na sve to napisao kako mu je to bio ogroman stres. 5 forumaša mu se naklatilo na kosti jer zaboga, kakav to može imati stres u Minhenu, a da ga nije imao u BIH, u Minhenu mu barem niko ne zvecka oružjem iznad glave.
... a taj momak je vrlo reprezentativan primjer prosječnog BH iseljenika u zadnjih 5-10 god i prenio je samo vlastito iskustvo, nikoga nije vrijeđao na forumu, pogotovo nikoga lično. Da bi tako 4-5 forumaša bukvalno mu pisali kako je nesposoban, kako je navikao na "maminu kašiku", kako "nije dovoljno radio na sebi" ... itd. Momak naravno odustao od teme.
- skafiskafsnjak
#10568 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Selam merhaba, sta ima?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- skafiskafsnjak
#10570 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sad cu je pristavit
- konoplja
#10571 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vi koji ste druga generacija u DE ili bas dugo tu, BH pasoš ili DE pasoš?
- PreWiBa
-
moimoi
- PreWiBa
-
moimoi
#10575 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Meni su svi ok, ako vam to sta znaci
, osim onih koji imaju po 3-4 profila na kojima su “razvili” 3-4 razlicite “licnosti” sto musko sto zensko.. e takvi su mi creepy jer se osjecam kao da komuniciram sa podvojenim licnostima. Ne razumijem tu furku. Ali eto, mozda bi nas bilo 10 na forumu da nije i “njih”
Uglavnom, bitno mi je sta je napisano a ne ko je napisao. Tako da..
Uglavnom, bitno mi je sta je napisano a ne ko je napisao. Tako da..