Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Tito_i_Partija

#45027 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

geralt wrote: 25/08/2023 21:35
Tito_i_Partija wrote: 25/08/2023 21:15

Ta borba me je nekako podsjetila na bitke sa high-level čarobnjacima u BG2. Čim počne borba, odmah im se aktivira Spell Trigger i imaju imunitet na sve živo. Znao sam se sakrit' u ćošak i čučit' tu dok im spellovi ne isteknu. I onda ga spustiš na 50% HP pa mu se aktivira Contingency, i haj onda opet sve ponovo. Grozne su mi bile te bitke, ništa zabavno nije bilo u njima.

Tako isto i Armag sa Kingmakerom. Njegov mač mu daje ogromne prednosti, dok i on sam nosi nekoliko. Bitka protiv njega mi je bila teža nego protiv zadnjeg bossa. Ko ti je u partyu, i jesi li pokuš'o malo da potražiš solucije na internetu?
Ne sjecam se vise ko mi je sve bio u partyju. Najgore sto mi je Valerie bila stvarno dobar tenk, ali dzaba kad protivnik ima mac koji cijepa oklop ko papir, ne promasuje, i nanosi preko 100 damage po udarcu. Taktike koje sam nasao su se svodile na "probaj ga ubiti prije nego sto on ubije tebe", tako da nisu bile od velike pomoci.
"Oklopni" tenkovi su nešto najgore u ovoj igri. Toliko ima neprijatelja kojima Armor AC ne predstavlja ama baš nikakvu vrstu prepreke, tako da je demoliranje uvijek neminovno. Ne kažem da je Armag jedan od njih, al' u ovoj igri je uvijek bolje stackirati Dodge AC bonus i ostale vrste bonusa (shield, natural, monk wisdom bonus to AC itd.)

Ja sam Armaga dvaput razvalio, oba puta solo bez partija: prvi put sa Aasimar staff monk/fighterom koji je im'o nevjerovatan AC kroz monk levele, WIS bonus, Protector's Robe (+5 dodge AC), Aasimar krila itd. Drugi put je bilo lakše (doduše više cheesy), sa Eldritch Archer/Rangerom, kajt'o ga sa Expeditious Retreat i rok'o ga sa distance.

Ne znam kako ćeš Wrathfinder a da nisi završio Kingmaker; evo Fero kaže da je nastavak puno teži. :-D
ferratilis

#45028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nastavak je tezi kad poredis Core tezinu i jedne i druge igre. Ne znam kako je na ostalim. Mada, balans je potpuno drugaciji jer Wrath ima mythic paths, na visim levelima si toliko mocan da samo najtezi bossovi oduzimaju dosta vremena. Znaci, imas jedno pet laganih trash borbi, onda dodjes do bossa koji te satare. To je uobicajen sablon. Ta krivulja nije toliko izrazena u Kingmakeru, iako postoje Armag i Spawn of Rovagug, Crag Linnorm i slicno.
Tito_i_Partija

#45029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Meni je i Hargulka bio ogroman difficulty spike, al' na kraju krajeva, metagaming pobjeđuje sve. :D
Bosnian Dragon1

#45030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Sjeća li se ko Death to Spies igre

Tito_i_Partija

#45031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio Shadow of Chernobyl, trebalo mi nekih 25 sati. Dobar šuter, lijepa atmosfera. Počeo sam Call of Pripyat.
House

#45032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

:-D

FUCK DRM
Riddle

#45033 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Chmoljo wrote: 26/08/2023 00:29Ja sada skupljam one skrinje i nakve helix gliceve. Igram i kontam: jebo me svak sto na ovo vrijeme gubim.

A ako ne odigram 100% bice mi nesto...
Ja sam mislio da će to skupljanje trajati vječnost, ali je bilo iznenađujuće brzo brodom.

Uz to su pjesme zakon. Danima sam pjevušio Spanish Ladies. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Riddle wrote: 27/08/2023 09:00
Chmoljo wrote: 26/08/2023 00:29Ja sada skupljam one skrinje i nakve helix gliceve. Igram i kontam: jebo me svak sto na ovo vrijeme gubim.

A ako ne odigram 100% bice mi nesto...
Ja sam mislio da će to skupljanje trajati vječnost, ali je bilo iznenađujuće brzo brodom.

Da.

AC 3 mi je bio totalno bezveze sa pricom i u sustini sam igrao da vidim sta ce biti sa Desmondom koji mi je postao drag kroz Ezia.

AC Black Flag je totalno za sebe imao neki svoj poseban dobar stimung, iznenadjujuce pitak i sam sam ga zavrsio 99% ali nisam rokno moby dicka jer nisam imao original igru. Jebiga.

Sve ostalo skupio.

Bitke na moru su bile odlicne.
Tito_i_Partija

#45035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 27/08/2023 18:05
Riddle wrote: 27/08/2023 09:00

Da.

AC 3 mi je bio totalno bezveze sa pricom i u sustini sam igrao da vidim sta ce biti sa Desmondom koji mi je postao drag kroz Ezia.

AC Black Flag je totalno za sebe imao neki svoj poseban dobar stimung, iznenadjujuce pitak i sam sam ga zavrsio 99% ali nisam rokno moby dicka jer nisam imao original igru. Jebiga.

Sve ostalo skupio.

Kakav je Sindikat? :-D
Chmoljo

#45036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 27/08/2023 18:10
Chmoljo wrote: 27/08/2023 18:05

Da.

Sve ostalo skupio.

Ma prica je onako, potanka. Fight je button mash. Al kako sam ja igrao origins koji sam presao ali nasilu, nekako mi se bilo drago vratiti na ustaljenu formulu. Komande su malo cudne, posebno kod silaska. Ili ja brljam. Kocije je tesko voziti kud zelis, i nemam pojma jel im to bila namjera ili nisu znali bolje.

London izgleda industrijski prljav i lijepo istovremeno.

Nz, zasad me vuce da na svemu imam 100%. Istovremeno, tu je prisutan ubisoftov ciganluk gdje je za mapu collectibiles potrebno dati pravi novac. Supacki.

Zato fino isprintam sebi lokacije i opleti.

Ne znam,.ne bih preporucio osim sebi. Al ja sam budala, tako da...
House

#45037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

jack the ripper DLC nije loš
ferratilis

#45038 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Odlicne promjene, pogotovo za bard klasu. Djelimicno su i priznali da su pretjeral sa romansama, ali drago mi je da ih popravljaju i daju igracima vise slobode da ih odbiju. Patch #2 ce biti fokusiran na performanse, tome se radujem.

https://baldursgate3.game/news/patch-1-now-live_87
sarayewo

#45039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by sarayewo »

Chmoljo wrote: 27/08/2023 18:31

Ma prica je onako, potanka. Fight je button mash. Al kako sam ja igrao origins koji sam presao ali nasilu, nekako mi se bilo drago vratiti na ustaljenu formulu. Komande su malo cudne, posebno kod silaska. Ili ja brljam. Kocije je tesko voziti kud zelis, i nemam pojma jel im to bila namjera ili nisu znali bolje.

Nz, zasad me vuce da na svemu imam 100%. Istovremeno, tu je prisutan ubisoftov ciganluk gdje je za mapu collectibiles potrebno dati pravi novac. Supacki.

Meni je Syndicate jedan od najdrazih nastavaka upravo zato jer je parkour odlicno uradjen (pogotovo kad dobijes kuku), i sto se moze fino stealth igrati kod ciscenja onih kampova i oslobadjanja djece.

London po gustini i visini zgrada dodje idealan za stealth parkour varijantu igranja... Zadnje sam igrao Valhallu koja je bas smor bila (izmedju ostalog) zbog toga sto se ne mozes popeti na visinu, ili ako se popnes beskorisno je jer odatle nemas gdje dalje.

Kocije su frustracija prava, na kraju jedina stvar koju sam zaobisao su one trke kocija, a zavrsio igru dva puta. Imam sestru u Londonu pa svaki put kad odem vuce me da ponovo igram :D
Riddle

#45040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Unity je vrhunac što se tiče parkoura. Sve ide tako tečno.
Tito_i_Partija

#45041 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ti inače imaš tu mazohističku naviku da dereš igru dok se ne izliže na 100%. Ako postoji "hatefucking" ekvivalent za gaming, t.j. "hategaming", ti si jaro školski primjer. :lol:

Platio bi dobrih para da te gledam kako igraš bilo šta od FromSofta. Jeb'o filmove i serije. :D
Bosnian Dragon1

#45042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

ovo bi moglo biti zanimljivo iako graficki nije ni blizu ets2/ATS

Chmoljo

#45043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 28/08/2023 18:19

Ti inače imaš tu mazohističku naviku da dereš igru dok se ne izliže na 100%. Ako postoji "hatefucking" ekvivalent za gaming, t.j. "hategaming", ti si jaro školski primjer. :lol:

Platio bi dobrih para da te gledam kako igraš bilo šta od FromSofta. Jeb'o filmove i serije. :D
Kako platiti nesto cega nema? Upalio prvi Dark souls, dosao do prvog bossa, prepolovio tastaturu i polusmireno konstatovao: JEBOTE OVO.

Od tada, nikad me nista nije navuklo da odigram njihovu neku igru. Mada se Sekiro cini primamljiv kao i Elden ring.
DonieBrasco

#45044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Da li je prestao hype i smaranje sa BG3, sad ce malo preuzeti Starfield.
Riddle

#45045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Sekiro ima neke dijelove koji te lako mogu natjerati da prepoloviš monitor. :mrgreen:
adsubzero

#45046 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by adsubzero »

Chmoljo wrote: 29/08/2023 12:09

Kako platiti nesto cega nema? Upalio prvi Dark souls, dosao do prvog bossa, prepolovio tastaturu i polusmireno konstatovao: JEBOTE OVO.

Od tada, nikad me nista nije navuklo da odigram njihovu neku igru. Mada se Sekiro cini primamljiv kao i Elden ring.
Ako ti je to uradio Dark Souls, da znas da je Elden Ring jos tezi :D
vaučer

#45048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Riddle wrote: 29/08/2023 12:32 Sekiro ima neke dijelove koji te lako mogu natjerati da prepoloviš monitor. :mrgreen:
Zubima. :D
Tito_i_Partija

#45049 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 29/08/2023 12:09

Tajna uspjeha za DS trilogiju, pa čak i za Elden Ring, nije da uzmeš mač i štit pa da k'o sivonja jurišaš na ogromne monstrume i izbijaš im pete. To je za neopranu sirotinju i plebejce. Sofisticirana gospoda to radi na izuzetno kulturan način, sa magijom i sa distance. Uzmeš Sorcerera i gledaš kako se igra od frustrirajuće pretvori u zabavnu. :D
Chmoljo

#45050 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

vaučer wrote: 29/08/2023 15:27
Riddle wrote: 29/08/2023 12:32 Sekiro ima neke dijelove koji te lako mogu natjerati da prepoloviš monitor. :mrgreen:
Zubima. :D
Jesi se to i ti naSekiro? :mrgreen:
Post Reply