A izvini, gdje ti je trziste? Ili mislis da je nase trziste dovoljno veliko?
O kakvoj ekonomiji pricas bez ulaska u EU? Nasa proizvodnja se zasniva na klikerima. Kome smo interesantni osim isto tako nekom malom poduzetniku iz EU?
A izvini, gdje ti je trziste? Ili mislis da je nase trziste dovoljno veliko?
Kako znaš za portal, uzevši u obzir da na njega nisi ušao 20 godina, kako voliš reći?Truba wrote: ↑29/08/2023 09:47 sda je definitivno preuzela klix portal
a forum je crven
nadam se da narod ne pada na ove šuplje priče i da će ekonomija biti primarna na svakom izbornom pokušaju laganja naroda
ovo je suština
dayton je osnova
dayton se ne može mijenjati
francuska i nizozemska nas ne žele eu
Evo i zvanicno objavljena ova presuda. Po imenima ili je sudija Faris objavio ili sudoja Armen objavio. Posto je ovaj iz Armenije i najvjerovatnije nije musliman onda nema ko nego Faris.Novak20 wrote: ↑28/08/2023 14:01Što birevaktile rek'o rahmetli Alija u Krajini: "Ili građanska država ili građanski rat".Truba wrote: ↑28/08/2023 13:39 koliko su ti ljudi odojeni od realnosti ti u strazburu
pitam se jesu li pročitali dajtonski sporazum
na kraju krajeva pitam se znaju li da će prije izbiti novi rat nego da će neko i s pedlja federacije birati nekog člana predsjedništva iz reda srpskog naroda
ovo me podsjeća na one sudije u hagu koji nisu ni znali je li bosna na sjeveru ili jugu planete (karikiram)
Meni je smiješno kako ove presude iz Strasbourga nađu put do medija prije zvanične objave.
Da nije preko Farisa Vehabovića ?
Ovo za Vehabovića nisam napisao zato što je netko u Sudu u Strasbourgu musliman ili nije musliman nego što je lik očiti lobist interesa bošnjačke politike i kao takav nije nepristran.kakabanja213 wrote: ↑29/08/2023 10:43Evo i zvanicno objavljena ova presuda. Po imenima ili je sudija Faris objavio ili sudoja Armen objavio. Posto je ovaj iz Armenije i najvjerovatnije nije musliman onda nema ko nego Faris.
Pravilno si razmisljao. Zdravorazumski.
kakabanja213 wrote: ↑29/08/2023 10:43 Evo i zvanicno objavljena ova presuda. Po imenima ili je sudija Faris objavio ili sudoja Armen objavio. Posto je ovaj iz Armenije i najvjerovatnije nije musliman onda nema ko nego Faris.
Genijalno, divim se, duboki naklon zbog iskrenosti kolega.Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 11:20 Ova presuda će stvoriti samo probleme.
..
Sada nam, zahvaljujući SDFA apelaciji, opet slijede godine i godine tapkanja u mjestu, umjesto da idemo naprijed i usvajamo zakone.
Ko ce je provesti i kako? Svi mi znamo da bi trebala biti sporvedena. Samo neki od nas zive u realnosti a drugi u nekom imaginarnom svijetu.Better Man wrote: ↑29/08/2023 11:23 Ako hoćemo normalnu državu i društvo, ova presuda mora biti ultimativno sprovedena. Sve priče o legfitimnom predstavljanju i slično padaju u vodu.
Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 11:20 Ova presuda će stvoriti samo probleme.
Svi mi znamo šta ne valja, a ova presuda je čisto populistička i spisak lijepih želja SDFA bratije.
Nikad se ovo neće moći provesti. Mogli su komotno u presudu staviti i jedan čovjek jedan glas, a znamo da je to samo san i da od toga nema ništa.
Sada nam, zahvaljujući SDFA apelaciji, opet slijede godine i godine tapkanja u mjestu, umjesto da idemo naprijed i usvajamo zakone.
Znamo, može se sprovest samo ono gdje su Bošnje donji. Ostalo ne može, jer Čović ne želi, a Nerko i Kifla samo klepnu ušima...Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 11:20 Ova presuda će stvoriti samo probleme.
Svi mi znamo šta ne valja, a ova presuda je čisto populistička i spisak lijepih želja SDFA bratije.
Nikad se ovo neće moći provesti. Mogli su komotno u presudu staviti i jedan čovjek jedan glas, a znamo da je to samo san i da od toga nema ništa.
Belosvetska zavera ti je to, belosvetska. Znaci presuda na sudu za ljudska prava je plod lobiranja. Svaka cast na zdravom razumu. Tacno se vidi da i vi i SDA istu sisu sisete.Novak20 wrote: ↑29/08/2023 11:16Ovo za Vehabovića nisam napisao zato što je netko u Sudu u Strasbourgu musliman ili nije musliman nego što je lik očiti lobist interesa bošnjačke politike i kao takav nije nepristran.kakabanja213 wrote: ↑29/08/2023 10:43
Evo i zvanicno objavljena ova presuda. Po imenima ili je sudija Faris objavio ili sudoja Armen objavio. Posto je ovaj iz Armenije i najvjerovatnije nije musliman onda nema ko nego Faris.
Sucu Vehaboviću je davno, prije dvije godine, istekao mandat od devet godina u Sudu za ljp. Nije mi jasno kako se uopće može pojaviti kao sudac po tužbi iz prošle godine.
S druge strane, jasno mi je da Predsjedništvo BiH sa dva bošnjačka člana drži Vehabovića na ovom položaju i dvije godine odbija da imenuje njegovu zamjenu.
Jbt, Hrvati su baš lijeni za politiku. Trebao bi sada neki sudija Hrvat ili Srbin da tuži BiH sudu u Strasbourgu za diskriminaciju zato što Predsjedništvo BiH odbija imenovati bilo koga drugog osim Vehabovića kojega bi trebalo pustiti da bude sudac i u tom postupku.
https://www.vecernji.ba/vijesti/prije-d ... cu-1700382
SDFA nas svađa sa susedimaPrpa.ba wrote: ↑29/08/2023 11:22Genijalno, divim se, duboki naklon zbog iskrenosti kolega.Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 11:20 Ova presuda će stvoriti samo probleme.
..
![]()
![]()
Ne možemo u EU i društvo gdje se poštuju ljudska prava,a da sami nismo spremni to uraditi. Sprovedimo sve dosadašnje presude uključujući i ovu i onda možemo lagano prema EU. O kakvom realnom svijetu možemo uopće pričati ako smo obespravljeni i ako su nam onemogućena osnovna ljudska prava. Sve se može, ali treba malo se maknuti iz Sarajeva, pa otići u Hercegovinu i RS uraditi sve da na tim područjima dobiješ dosta glasova, a sve kako bi mogao mjenjati ne samo Ustav, već kompletan politički sistem.Styling wrote: ↑29/08/2023 11:28Ko ce je provesti i kako? Svi mi znamo da bi trebala biti sporvedena. Samo neki od nas zive u realnosti a drugi u nekom imaginarnom svijetu.Better Man wrote: ↑29/08/2023 11:23 Ako hoćemo normalnu državu i društvo, ova presuda mora biti ultimativno sprovedena. Sve priče o legfitimnom predstavljanju i slično padaju u vodu.
ništa od eu to zaboravi
Ja pretpostavljam da je u pitanju sarkazam.Mishelinke wrote: ↑29/08/2023 11:20 Ova presuda će stvoriti samo probleme.
Pa trojka? Onako kako sprovode Čovićeve hirove i Dodiku poklanjaju molione? Sve se može kad se male koalicione ruke slože.Styling wrote: ↑29/08/2023 11:28Ko ce je provesti i kako? Svi mi znamo da bi trebala biti sporvedena. Samo neki od nas zive u realnosti a drugi u nekom imaginarnom svijetu.Better Man wrote: ↑29/08/2023 11:23 Ako hoćemo normalnu državu i društvo, ova presuda mora biti ultimativno sprovedena. Sve priče o legfitimnom predstavljanju i slično padaju u vodu.
Treba biti i realan da se to nece desiti, sta to gradjanske opcije mogu ponuditi H i S komponenti a da je bolje od onoga sto nude desnicari? Posao? Prosperitet?Better Man wrote: ↑29/08/2023 11:33Ne možemo u EU i društvo gdje se poštuju ljudska prava,a da sami nismo spremni to uraditi. Sprovedimo sve dosadašnje presude uključujući i ovu i onda možemo lagano prema EU. O kakvom realnom svijetu možemo uopće pričati ako smo obespravljeni i ako su nam onemogućena osnovna ljudska prava. Sve se može, ali treba malo se maknuti iz Sarajeva, pa otići u Hercegovinu i RS uraditi sve da na tim područjima dobiješ dosta glasova, a sve kako bi mogao mjenjati ne samo Ustav, već kompletan politički sistem.