_BataZiv_0809 wrote: ↑25/08/2023 17:22
GandalfSivi wrote: ↑25/08/2023 17:16
Jebote, kontam da ima likova koji ono imaju zivot i ne kace se previse na internet, ne trose vrijeme na gluposti. Ali ti bolan ovdje visis barem koliko i svi mi, kako si se uspio totalno iskljuciti po pitanju ove teme (ne samo na forumu, nego generalno) svega ti? Iskacu vijesti iz serpi i lonaca, konzervi i frizidera zadnjih barem pola godine...
Nikakva kritika, nego me fakat interesuje, volio bih i ja par tema u zivotu uspjeti preskociti
Ma visim manje nego sto mislis, samo sam ljubicast pa ti upadam u oci

a i druge teme me zanimaju, ovu Ameriku nista ne kontam
Volim Ameriku da se razumijemo, ali ova tema mi je fakat spansko selo. Vidim samo da Trumpa napusavaju kurcem
Evo ti u dvije recenice. Lik cijeli zivot krsi zakon, milion puta je bio tuzen, ali uvijek bogatiji od onih koji ga tuze (obicno firme kojima nije placao za zavrsen posao), pa su te tuzbe propadale zbog odugovlacenja i ljudi bi prije proglasili bankrot nego sto bi zavrsili. Vlast ga nije dirala, jer je u Americi korupcija legalna.
Davno je rekao da misli da moze ubiti nekoga i da bi ljudi opet glasali za njega (apsolutno u pravu), ali se malo preracunao oko udarnja na temelje demokratije sto Ameri uzimaju jako zaozbiljno. Dvije tuzbe (Georgija i druga Federalna) su po pitanju toga, prva Federalna je po pitanju sakrivanja drzavnih tajni na koje kao penzioner nije imao pravo (mislim ono, glupan je od obicne "proceduralne greske" uspio doci haman do optuzbi za izdaju zbog svoje tvrdoglavosti (a sve mi cini malo i zbog poslovanja sa Saudijom, jer je dosta dokumenata vezano za Iran). Ova zadnja (oli ti prva stvar) u NYC-u, ne bi bila ni toliki problem da glupan (opet) nije koristio sredstva kampanje da plati Stormy (bukvalno bi to njemu trebala biti sica koliko god imao ili nemao para), a to je onda otvorilo vrata za jos par tacaka u toj optuznici
I pored svega toga, nemojmo zaboraviti da je Trump vec optuzen u gradjanskoj tuzbi za seksualni napad, gdje je iskesirao pet miliona, pa je onda opet glupan nastavio pricati, tako da mu sada ide jos jedna tuzba.
Obecao sam dvije recenice, pa cemo reci da je sve ovo gore bila prva, a druga recenica je da je zajebao kao malo ko u istoriji, nikome politicki nije u interesu da ga se ganja, ali u ovoj drzavi postoji i zakon (nakon sto ono bas prekipi), a on ga je krsio puno vise nego ostali.