AMERIKA

Post Reply
jeza u ledja

#7826 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote: 25/08/2023 16:07
jeza u ledja wrote: 25/08/2023 15:45 Jebe ih samo sto je pravda spora, i sto cak ni zatvor ne sprjecava nekoga da se kandiduje.
I sta ako hipoteticki dobije izbore iz zatvora? Moze da pomiluje sam sebe?
Vjerovatno. To ostaje otvoreno legalno pitanje.

No u Georgiji ne moze sam sebe pomilovati. No moze posredno guverner. Nekom logikom predsjednik drzave nece biti zatvorenik.

U svakom slucaju tesko da ce on bas u zatvoru zavrsiti.
konoplja

#7827 Re: AMERIKA

Post by konoplja »

Velkoski wrote: 25/08/2023 16:08
konoplja wrote: 25/08/2023 15:47
Ili AOC, Omar i slicni sto furaju politiku identiteta do maksimuma.
AOC je i pored svega s čim se ne slažem najbolji nadolazeći političar koji SAD ima, stoprocentno.
Moze tebi biti. Meni je najgora, stoprocentno. :mrgreen:
jeza u ledja

#7828 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

konoplja wrote: 25/08/2023 16:16
Velkoski wrote: 25/08/2023 16:08

AOC je i pored svega s čim se ne slažem najbolji nadolazeći političar koji SAD ima, stoprocentno.
Malo su se ti glasovi utisali nakon poraza Sandersa prije 4 godine. Valjda su skontali da nema fajde od te price, bar za sad dok na drugoj strani imas pola zemlje koja podrzava diktaturu.
konoplja

#7829 Re: AMERIKA

Post by konoplja »

jeza u ledja wrote: 25/08/2023 16:18
konoplja wrote: 25/08/2023 16:16
Malo su se ti glasovi utisali nakon poraza Sandersa prije 4 godine. Valjda su skontali da nema fajde od te price, bar za sad dok na drugoj strani imas pola zemlje koja podrzava diktaturu.
To je istina. Samo ne znam sto se uvijek na sve za Trumpa povlaci. Rekao sam da mi je AOC najgora od ovih up and coming. Ima glupe ideje i iritantna je do bola. Reci da pola zemlje podrzava diktaturu je malo overreach, zar ne?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7830 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: 25/08/2023 16:12

ma ne može nikako, zamisli cirkusa sa Secret Serviceom :mrgreen:
jeza u ledja

#7831 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

konoplja wrote: 25/08/2023 16:22
jeza u ledja wrote: 25/08/2023 16:18

To je istina. Samo ne znam sto se uvijek na sve za Trumpa povlaci. Rekao sam da mi je AOC najgora od ovih up and coming. Ima glupe ideje i iritantna je do bola. Reci da pola zemlje podrzava diktaturu je malo overreach, zar ne?
Ok , 25%. Drugih 25% se pravi ludim i slijeze ramenima glasajuci za wannabe diktatora.
zilog

#7832 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Velkoski wrote: 25/08/2023 16:26

Zamisli... :pisnuo:

Jel jos uvijek moraju "primiti metak" za predsjednika? :mrgreen:
jeza u ledja

#7833 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 25/08/2023 16:26

Citao sam par clanaka o tome. Mogli bi napraviti poseban zatvor ili dio zatvora za njega.
Ali ono sto je vjerovatnije je da bi bio pritvoren u jednoj od svojih luksuznih vila. :roll:

Clanak kojeg sam citao daje primjere drugih zemalja. Berlusconi, Sarkozy, Lula, nekoliko juznokorejskih predsjednika, itd. (Sto je ujedno i primjer da je u drugim demokratskim drzavama to ipak normalno. I u Americi bi bilo da Ford nije pomilovao Nixona.)
ultima_palabra

#7834 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 25/08/2023 15:45 Cekaju da umre.

Inace davno sam napisao, nakon sto su ga odbili impicovati i predstavili to kao politicki progon, Republikanci su rado Trumpa prepustili sudskom sistemu. Time se istovremeno rjesavaju (valjda) Trumpa i mogu opet ganjati pricu o politickom progonu.

Jebe ih samo sto je pravda spora, i sto cak ni zatvor ne sprjecava nekoga da se kandiduje.

Samo me zanima sta ce svi ovi politicari pricati kad jednom Trumpa vise fakat ne bude? Pogotovo ovi Ted Cruzovi, Lindsay Grahami i slicni.
Isto sto i Chris Christie sada :mrgreen:
jeza u ledja

#7835 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ma dobro Christie nije ni blizu Trumpu ovoliko lizao guzicu.

Niti ovoliko dugo.

Al dobro to je dzon obraz, napravice salto mortale ko s poslom. Praviti se da nista nije bilo i tako.

U sustini cijela ova garnitura Republikanaca zasluzuje smetljiste historije. Pitam se samo sta ce o Trumpu govoriti za 20, 30 godina.
GandalfSivi

#7836 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2023 10:27 Sto je sad Trump u zatvoru opet i kakav je ovo sad sudski proces ima li neko da mi objasni kao da mi je 6 godina
Jebote, kontam da ima likova koji ono imaju zivot i ne kace se previse na internet, ne trose vrijeme na gluposti. Ali ti bolan ovdje visis barem koliko i svi mi, kako si se uspio totalno iskljuciti po pitanju ove teme (ne samo na forumu, nego generalno) svega ti? Iskacu vijesti iz serpi i lonaca, konzervi i frizidera zadnjih barem pola godine...

Nikakva kritika, nego me fakat interesuje, volio bih i ja par tema u zivotu uspjeti preskociti :D
GandalfSivi

#7837 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Majke mi kontam, ili ce lik skroz odlijepiti ili ce ga hercika/mozdani opaliti prije izbora. On je u sustini jedno razmazeno dijete koje je vecinu zivota dobivalo sve na zlatnom pladnju, nikada se nije suocio sa bas zescom krizom, a ovo jeste ozbiljna zajebancija.

Pogledaj mu lice, fakat smrsao lik pravo, izoblicio se, utice ovo i te kako na njega, a nije bas u godinama kada se lako nositi sa tim...
konoplja

#7838 Re: AMERIKA

Post by konoplja »

GandalfSivi wrote: 25/08/2023 17:16
_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2023 10:27 Sto je sad Trump u zatvoru opet i kakav je ovo sad sudski proces ima li neko da mi objasni kao da mi je 6 godina
Jebote, kontam da ima likova koji ono imaju zivot i ne kace se previse na internet, ne trose vrijeme na gluposti. Ali ti bolan ovdje visis barem koliko i svi mi, kako si se uspio totalno iskljuciti po pitanju ove teme (ne samo na forumu, nego generalno) svega ti? Iskacu vijesti iz serpi i lonaca, konzervi i frizidera zadnjih barem pola godine...

Nikakva kritika, nego me fakat interesuje, volio bih i ja par tema u zivotu uspjeti preskociti :D
Jebi ga ne mozes. Ti si u Americi. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7839 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Ma visim manje nego sto mislis, samo sam ljubicast pa ti upadam u oci :D a i druge teme me zanimaju, ovu Ameriku nista ne kontam :-?

Volim Ameriku da se razumijemo, ali ova tema mi je fakat spansko selo. Vidim samo da Trumpa napusavaju kurcem :D
GandalfSivi

#7840 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2023 17:22

Ma visim manje nego sto mislis, samo sam ljubicast pa ti upadam u oci :D a i druge teme me zanimaju, ovu Ameriku nista ne kontam :-?

Volim Ameriku da se razumijemo, ali ova tema mi je fakat spansko selo. Vidim samo da Trumpa napusavaju kurcem :D
Evo ti u dvije recenice. Lik cijeli zivot krsi zakon, milion puta je bio tuzen, ali uvijek bogatiji od onih koji ga tuze (obicno firme kojima nije placao za zavrsen posao), pa su te tuzbe propadale zbog odugovlacenja i ljudi bi prije proglasili bankrot nego sto bi zavrsili. Vlast ga nije dirala, jer je u Americi korupcija legalna.

Davno je rekao da misli da moze ubiti nekoga i da bi ljudi opet glasali za njega (apsolutno u pravu), ali se malo preracunao oko udarnja na temelje demokratije sto Ameri uzimaju jako zaozbiljno. Dvije tuzbe (Georgija i druga Federalna) su po pitanju toga, prva Federalna je po pitanju sakrivanja drzavnih tajni na koje kao penzioner nije imao pravo (mislim ono, glupan je od obicne "proceduralne greske" uspio doci haman do optuzbi za izdaju zbog svoje tvrdoglavosti (a sve mi cini malo i zbog poslovanja sa Saudijom, jer je dosta dokumenata vezano za Iran). Ova zadnja (oli ti prva stvar) u NYC-u, ne bi bila ni toliki problem da glupan (opet) nije koristio sredstva kampanje da plati Stormy (bukvalno bi to njemu trebala biti sica koliko god imao ili nemao para), a to je onda otvorilo vrata za jos par tacaka u toj optuznici :)

I pored svega toga, nemojmo zaboraviti da je Trump vec optuzen u gradjanskoj tuzbi za seksualni napad, gdje je iskesirao pet miliona, pa je onda opet glupan nastavio pricati, tako da mu sada ide jos jedna tuzba.

Obecao sam dvije recenice, pa cemo reci da je sve ovo gore bila prva, a druga recenica je da je zajebao kao malo ko u istoriji, nikome politicki nije u interesu da ga se ganja, ali u ovoj drzavi postoji i zakon (nakon sto ono bas prekipi), a on ga je krsio puno vise nego ostali.
GandalfSivi

#7841 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

konoplja wrote: 25/08/2023 17:20

Jebi ga ne mozes. Ti si u Americi. :mrgreen:
Znam, ali i na Klixu i na Indexu redovno se izbacuju clanci. Mada, moze biti da je u pitanju "selective attention", pa ja malo vise skacem na takve vijesti od vecine raje na forumu...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7842 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Ja opet kontam da je cilj da ga se ukine da ne bi slucajno postao predsjednik opet. :-?

Ne negirajuci to sto si napisao naravno.
jeza u ledja

#7843 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Samo treba dodati da je za svaku optiznicu koj je podignuta glasala porota. Znaci nasumice izabrano desetak ljudi iz okruga/grada gdje se vec sudi.

Nije se samo jednom tuziocu prahnulo.

Svima je jasno da je frajer krsio zakon cijeli zivot. No dosla maca na vratanca, a bogami i cica na kolica.
ultima_palabra

#7844 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 25/08/2023 18:01 Samo treba dodati da je za svaku optiznicu koj je podignuta glasala porota. Znaci nasumice izabrano desetak ljudi iz okruga/grada gdje se vec sudi.

Svima je jasno da je frajer krsio zakon cijeli zivot. No dosla maca na vratanca, a bogami i cica na kolica.
Da, u DC i NYC hajd i nekako, ali u Floridi i Georgiji nije bas lako naci ljude koji bi potvrdili optuznice koje nemaju uporiste.
GandalfSivi

#7845 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2023 17:33 Ja opet kontam da je cilj da ga se ukine da ne bi slucajno postao predsjednik opet. :-?

Stvari su malo naopako postavljane ovdje. On se kandidovao puno prije sviju ostalih (sto mu definitivno nije islo u prilog, iz nadasve komplikovanih finansijskih razloga), da bi mogao pretvoriti ovo u politicku pricu. Ako bude osudjen do izbora, to bi bila druga prica, ali lik jeste majstor u razvlacenju stvari, a u medjuvremenu mu ovo samo dize rating madju budalama, dok su umjereni republikanci i nezavisni jos uvijek jako upitne kategorije...
GandalfSivi

#7846 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 25/08/2023 18:01 Samo treba dodati da je za svaku optiznicu koj je podignuta glasala porota. Znaci nasumice izabrano desetak ljudi iz okruga/grada gdje se vec sudi.

Ne znam koliko ih je bilo u drzavnim porotama, ali u obje federalne je bilo po 23 porotnika, od kojih minimalno 12 mora glasati za tacke optuznice. Ono cega ga mora biti strah je da su za vecinu tacaka glasali jednoglasno i to jedna porota iz DC-a i jedna sa Floride.
insaneinthebrain

#7847 Re: AMERIKA

Post by insaneinthebrain »

da je pokojni stenly kuBik (sto bi Aco Sapic reko) ziv, ubio bi se za novu glavnu ulogu i novog vilana :izet: :zzzz: :lol:

jeza u ledja

#7848 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 25/08/2023 18:09

Da, u DC i NYC hajd i nekako, ali u Floridi i Georgiji nije bas lako naci ljude koji bi potvrdili optuznice koje nemaju uporiste.
Nije Georgia vec Fulton County. :D

No skrutinizacija dokaza nije bas rigorozna kao kod donosenja presude. Prije svega grand jury porota samo slusa tuziteljstvo, nema jos odbrane.
geralt

#7849 Re: AMERIKA

Post by geralt »

GandalfSivi wrote: 25/08/2023 18:16
_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2023 17:33 Ja opet kontam da je cilj da ga se ukine da ne bi slucajno postao predsjednik opet. :-?

Stvari su malo naopako postavljane ovdje. On se kandidovao puno prije sviju ostalih (sto mu definitivno nije islo u prilog, iz nadasve komplikovanih finansijskih razloga), da bi mogao pretvoriti ovo u politicku pricu. Ako bude osudjen do izbora, to bi bila druga prica, ali lik jeste majstor u razvlacenju stvari, a u medjuvremenu mu ovo samo dize rating madju budalama, dok su umjereni republikanci i nezavisni jos uvijek jako upitne kategorije...
Ima i suprotna opcija, da bude oslobodjen. Mogu tuzitelji napraviti neku proceduralnu gresku, ili advokati odigrati neku vrhunsku pravnu strategiju, ili da se medju 12 porotnika nadje jedan njegov fan (ili neko ko ce popustiti pod prijetnjama i pritiscima) koji ce reci da nije kriv. To bi mu bio ogroman boost za popularnost.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7850 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Meme wars
Image
Post Reply