Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ala7 wrote: ↑14/08/2023 20:51
Zdravo društvo.
Možda nije pravo mjesto za pitanje ali pokušaću.
Potreban mi je laptop ili računar da može vršiti obradu 4k videa? Može li se nešto naći do 1800 KM i šta se može dobiti za te pare?
Grafa nije za gaming, nego baš za produkciju. Inače ovo je laptop biznis klase.
Ima garanciju do kraja 2025. godine, nije korišten ja mislim ni dvije sedmice.
Ja ga dobio kao otpremninu iz firme.
Provjeri ako ti je ok ova grafička za tvoje potrebe, možemo se dogovoriti.
Cc-a sa Kucistem bi me izaslo oko 1400KM, sta mislite da li bi se trebalo sta mjenjati i sl ? Trenutno imam 1050 ti i zadrzao bi je u ovom buildu dok ne uzmem grafu jer ne igram nikakve nove igrice vise za posao koristim komp pa bi za par mjeseci uzeo mozda rtx 3060 ti ili nesto slicno...
Komp koristim za posao zbog progrma za dizajn (zato mi trebaju diskovi od 1TB) i za povremen gaming, nista tesko vecinom CS,LOL,ETS i slicno.
Boli me mozak vise od monitora. Mickey ima M32Q ali izaðe nekih 1100 KM sa dostavom sto je preskupo. Svedem se na kraju na Odyssey G6 ili G7. Obzirom da cu i PS5 koristiti na monitoru, jer sam isprobao igrati na nekom obicnom Phillips 27" zakrivljenom monitoru iz kancelarije i odusevio se brzinom odziva naspram OLED TV), odlucim da uzmem G6. Cijena 1136 KM, vidim vani 429 eura. G7 1099 KM u CPU. Ne mogu biti pametan, nek prenoći.
AnonymousBIH wrote: ↑16/08/2023 14:04
Boli me mozak vise od monitora. Mickey ima M32Q ali izaðe nekih 1100 KM sa dostavom sto je preskupo. Svedem se na kraju na Odyssey G6 ili G7. Obzirom da cu i PS5 koristiti na monitoru, jer sam isprobao igrati na nekom obicnom Phillips 27" zakrivljenom monitoru iz kancelarije i odusevio se brzinom odziva naspram OLED TV), odlucim da uzmem G6. Cijena 1136 KM, vidim vani 429 eura. G7 1099 KM u CPU. Ne mogu biti pametan, nek prenoći.
Ako planiras koristiti PS5 na njemu, onda taj Gigabyte nije monitor za tebe, jer koristi HDMI 2.0, sto znaci da ne mozes koristiti VRR na 1440p 120hz. Iako sam monitor to podrzava, Sony zahtijeva HDMI 2.1 standard da bi ukljucio VRR. Budi oprezan pri odabiru.
Samsung Odyssey je velika lutrija i to ti je potencijalni rizik.Nekoliko forumasa je imalo probleme sa tim modelima,a globalno je cirkus sta sve raja pisu sta im se desava.
I naravno obrati paznju kao sto kolega ferratilis kaze da monitor obavezno ima HDMI 2.1 mada su to uglavnom 4K monitori i tek pokoji 2k.
Ma uopste me ne zanima HDMI 2.1 i VRR. Imam 2 TV sa HDMI 2.1, glavni je Sony A83J OLED. Monitor mi treba da ide u 1440p, sto nizi input lag i response time, iskljucivo za multiplayer FIFA UT i Battlefield igara. UT sa ionako velikim pingom iz BIH (34ms Telemach) je daleko igriviji na monitoru, nego na TV. Za singleplayer igre je tu TV. Računar isto za neke igre, sad i za eruge stvari bih koristio na njemu.
Jedina mana mu je sto nema zvanicnu podrsku za gsync (iako se moze ukljuciti), ali ni meni to nije bitno. Ima ono sto je bitno prosjecnom gameru, nizak odziv, visok refresh rate i odlicne boje. Za solidnu cijenu.
Jedina mana mu je sto nema zvanicnu podrsku za gsync (iako se moze ukljuciti), ali ni meni to nije bitno. Ima ono sto je bitno prosjecnom gameru, nizak odziv, visok refresh rate i odlicne boje. Za solidnu cijenu.
Stavicu ga na listu, ne znam, uopste nisam nista izvan Gigabyte, LG i Samsung uzimao u obzir.
M416 wrote: ↑16/08/2023 15:54
Pa ako dolazi u obzir i 27' evo kolega sa foruma prodaje top monitor veoma povoljno sa lokalnom garancijom do aprila 2026 god.
Njega drzim pod broj 1, i odmah bih ga uzeo da nije ultrawide. Za PC perfekcija, za kombinaciju sa PS5 mi ne izgleda kao najsretnjje rjesenje. Otprilike sam, u razgovoru sa momcima iz CPU, sveo sve na G6, G7 ili ovaj Dell. Moram negdje naci bilo kakav ultrawide da vidim kako izgleda sa PS5.
AnonymousBIH wrote: ↑16/08/2023 16:51
Njega drzim pod broj 1, i odmah bih ga uzeo da nije ultrawide. Za PC perfekcija, za kombinaciju sa PS5 mi ne izgleda kao najsretnjje rjesenje. Otprilike sam, u razgovoru sa momcima iz CPU, sveo sve na G6, G7 ili ovaj Dell. Moram negdje naci bilo kakav ultrawide da vidim kako izgleda sa PS5.
Kod 34' je visina identicna kao kod 27' tako da znas jer ne uzimas 27' u razmatranje.
Javi mi se na mobilni pa cu vidjeti sta mogu napraviti oko cijene za M32Q - dogovoricemo nesto.
Javi mi se na mobilni pa cu vidjeti sta mogu napraviti oko cijene za M32Q - dogovoricemo nesto.
Hvala drug.
Idem sutra na odmor. Nekako sam zapikao Odyssey G6, ali ga nema nigdje. U svakom slucaju se javim, ako ne bude Odyssey G6, neki ćemo pazariti.
Koliko bi se moglo uzeti za sljedecu konfu:
I9 9900k
Gigabyte z390 ud4
16 gb ddr4 3000 mhz
Ssd gigabyte nvme 500 gb nezz tacan model
Vodeno hladjenje cpu.
Gtx 1080 8 gb
Napojna 650 brendirana nezz tacno koja ali gura ovu konfu.
Zanima me koliko bi mogao za nju dobiti bez da se ganjam nesto puno i cjenkam.
Kuciste solidno nez tacno koje ali nije fush.
P.s. vrjedi li 1000km ?
soul_eclipse wrote: ↑19/08/2023 12:30
Jel moguće da niko u BiH nema vodeno hlađenje na stanju ROG Ryujin 360 III ARGB ? Na piku samo jedan al ni taj nije stanju
U Njemackoj taj AIO je oko 370€,a po narudzbi preko nekog OLX shopa oko 600€ ako lova nije problem onda posalji ovaj link Peri tj. PcLux i pitaj koliko trazi.
soul_eclipse wrote: ↑19/08/2023 12:30
Jel moguće da niko u BiH nema vodeno hlađenje na stanju ROG Ryujin 360 III ARGB ? Na piku samo jedan al ni taj nije stanju
U Njemackoj taj AIO je oko 370€,a po narudzbi preko nekog OLX shopa oko 600€ ako lova nije problem onda posalji ovaj link Peri tj. PcLux i pitaj koliko trazi.