Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
i ja sam ravno 1 opel vidio u opel salonu
isto sam zaključio...
il su se nalagerovali milijuna prije krize pa još uvijek mogu plivat iznad vode
ako je jure mogao prodati 1000 auta
mogo je vala svaki salon 300
Ma ne znam drug ko proda 300 auta. U Tuzli u dosta salona akcijski modeli stoje na stanju mjesecima, a neki znali po 2 godine stajat. A ako stoje akcijski, sta je sa regularnim. I dan danas još nisam vidio nove Astre na cesti a predstavljena prije 2 godine. Golf 8ci trebalo isto jako dugo da ih malo počneš vidjati na cesti i dosta još takvih primjera koji ukazuju na sporu prodaju. Jedino što znam i vidim da KIA prodaje jako puno auta jer imaju niske cijene u poređenju sa konkurencijom.
mk ultra wrote: ↑16/08/2023 22:01
Pred koronu sam bio jako blizu kupovine nove astre J karavan, 31000 dizel
To sam mogao nekako finansirsti malo Ante Gotovina malo kredit
Ali odustao na kraju,, kupio volva za gotovinu
Sad novo ne da nema sanse, vec apsolutno nema sanse
Kako nova Astra J pred koronu kad je još 2015. Astra K u prodaji?
Prodavala se J dugo uporedo sa K. Jeftinija bila 6-7k u prosjeku. Good times. Nece se to više nikad vratit. Taman se auto park počeo bio malo podmlađivat u državi, sad opet
Averus wrote: ↑16/08/2023 10:20
Raja, stari ima Astru H 1.7CDTI 2014. godiste, presla 90k i sad bi da mijenja.
Zainteresovao se za jednu Mokka X, 2015. godiste, 80000k presla.
Motor je 1.4 benzin
Covjek je cijeni 20000KM
Kakva su iskustva?
Neka stari ostavi Astru, auto sa 90 hiljada, ne vjerujem da ima neki projektovanih ulaganja, a ovamo samo godinu mlađe auto, puno neizvjesnosti...
Da hoće da mijenja za novu Corsu, hajde bih i razumio...
Averus wrote: ↑16/08/2023 10:20
Raja, stari ima Astru H 1.7CDTI 2014. godiste, presla 90k i sad bi da mijenja.
Zainteresovao se za jednu Mokka X, 2015. godiste, 80000k presla.
Motor je 1.4 benzin
Covjek je cijeni 20000KM
Kakva su iskustva?
Neka stari ostavi Astru, auto sa 90 hiljada, ne vjerujem da ima neki projektovanih ulaganja, a ovamo samo godinu mlađe auto, puno neizvjesnosti...
Da hoće da mijenja za novu Corsu, hajde bih i razumio...
Neka ništa ne dira, moj savjet
Na svu sreću, prije nego što sam stigao da mu komentarišem da je to bacanje para, sam je odustao
Kakvi su ovi 2.4d motori i kakav je kramar na procjenjivanju vozila kada uzima u zamjenu ,da li neko ima iskustva ?
Pitam za jarana
Ovaj prvi je ubjedljivo najeftinji novi model xc60 na olxu, rijetko da se nadje koji ispod 60 hiljada KM i zato je sumnjiv i još magicnih 150 hiljada kilometara prešao, ako je regularan onda je premija.
Drugi je preskup jer Kramar dere sa cijenama i nerealno visoke iste ima i naravno da ovo auto ne vrijedi ovih para jer je stari model.
sime_cipol wrote: ↑16/08/2023 20:30
Danas prolazim kroz I. Sarajevo. U kilometar 3-4 salona sa autima visemilionske vrijednosti. "Premijum" ovakav, onakav, ne bi ga se postidio u sred MinKena
Pisao o njima već Slobodan Vaskovic
Obzirom na plac i ponudu, vjerujem da je u pravu.
Prosla dva mjeseca sam od jarana vozao oktaviu sa 1.6 tdi (preko 5k km napravio) auto ok ide sa dsg mjenjacem, nije nesto zivahan ali nije ni trom kao sto sam ocekivao. jos pun sam vazda bio.. ekonomican pravo, ne znam sa manuelnim ali to je u pet deka sigurno..
Jedan poznanik kupio krajem 2019. ili početkom 2020. Astu J benzinca 1.4 sa 140 KS za 24.000.
Sad je može prodati za veću lovu.
Mogao se kupiti Polo za 24.000 a taj isti Polo je koštao u 2022. minimalno 35.000.
Seyfo wrote: ↑16/08/2023 15:51
Vozaj šta imaš,krpi,moli Boga da se ne kvari i čekaj bolja vremena. Tako radi njih 90%
Koja bolja vremena ljudi ? O padanju cijena se moze zaboraviti ... Zasto bi padale ? .. vi mislite da ce se nekim cudom proizvesti auto srednje klase do 30k ... to je proslo ...
Ako pod bolja vremena mislis da gospodin vise zaradjuje to je u vecini slucajeva individualno
Vozaj šta imaš,krpi,moli Boga da se ne kvari i čekaj bolja vremena. Tako radi njih 90%
Koja bolja vremena ljudi ? O padanju cijena se moze zaboraviti ... Zasto bi padale ? .. vi mislite da ce se nekim cudom proizvesti auto srednje klase do 30k ... to je proslo ...
Ako pod bolja vremena mislis da gospodin vise zaradjuje to je u vecini slucajeva individualno
Ne slažem se sa ovim. Cijene će ostati ovakva dokle bude potražnje.
Ne slažem se sa ovim. Cijene će ostati ovakva dokle bude potražnje.
Ja mogu reci da više zarađujem, ali zaboravljamo još 1 važan dio slagalice a to je da je i sve ostalo poskupilo, od hrane, goriva, ma sve sve i sto zaradjujes više, to se istopi na opste preživljavanje i to u konačnici ne znači ništa kad dodje do kupovine novog auta, jer su auta skoro duplo skuplja a tebi ostane isto para kao i prije 3 godine kad su bile one cijene. Tako dolazimo do problema. Meni se čine da nema velike prodaje fizickim licima, akcijske Audie ne mogu mjesecima da prodaju jer hoce za kes, a kamoli regularne, osim KIA vozila, ne vidjam puno novih na cestama zaista. Za flotne prodaje pojma nemam, al obični ljudi mislim da su smanjili potražnju, a cijene stoje li stoje...