Gradonačelnica Sarajeva
-
Ci-Nick
#5851 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gradonačelnica radi upravo ono što treba, ponaša se kao Gradonačelnica svih stanovnika Sarajeva a ne kao član neke stranke koji štiti interese svoje stranke i članova i simpatizera te stranke.
Da mi je doživjeti da Zenica dobije gradonačelnika njenih kvaliteta i namjera.
Last edited by Ci-Nick on 15/08/2023 09:40, edited 3 times in total.
- Haris.ba
#5852 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Zar smo postali tako osjetljivi?
Politicari se babe populizmom? Ma cuj.
Igor - funkcija gdje nit barem potpisuje zakone, nit ih predlaze, nit ista.
Smisao funkcije je samo u postupku izbora premijera, i to je to.
Benjamina - gradonacelnica sa funkcijom koja je od kosenja trave po Miljacki i upravljanja imovinom grada on nekoliko objekata. Da sutra hoce nesta konkretno sto jedino i moze - predloziti da se daju neke pare sigurnoj kuci, ne moze neku znacajnu sumu iz budzeta grada.
Ali, ovdje se radi o borbi medijske relevantnosti. I Benjamina je savrseno vodi. Igor tu ispade vojnik partije i Nermina N.u pokusaju smanjivanja uticaja koji Benjamina pravi u narodu.
Jer, pozivi Igora neka institucije rade....institucije ne rade. Oko proglasenja dana zalosti se politika sprovodi.
Politicari se babe populizmom? Ma cuj.
Igor - funkcija gdje nit barem potpisuje zakone, nit ih predlaze, nit ista.
Smisao funkcije je samo u postupku izbora premijera, i to je to.
Benjamina - gradonacelnica sa funkcijom koja je od kosenja trave po Miljacki i upravljanja imovinom grada on nekoliko objekata. Da sutra hoce nesta konkretno sto jedino i moze - predloziti da se daju neke pare sigurnoj kuci, ne moze neku znacajnu sumu iz budzeta grada.
Ali, ovdje se radi o borbi medijske relevantnosti. I Benjamina je savrseno vodi. Igor tu ispade vojnik partije i Nermina N.u pokusaju smanjivanja uticaja koji Benjamina pravi u narodu.
Jer, pozivi Igora neka institucije rade....institucije ne rade. Oko proglasenja dana zalosti se politika sprovodi.
- Styling
#5853 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nije gradonačelnicino da organizuje proteste.Ci-Nick wrote: ↑15/08/2023 09:13 Gradonačelnica radi upravo ono što treba, ponaša se kao Gradonačelnica svih stanovnika Sarajeva a ne kao član neke stranke koji štiti interese svoje stranke i članova i simpatizera te stranke.
-
Ci-Nick
#5854 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Njeno je da se bori svim sredstvima i alatima za boljitak ljudi, stanovnika Sarajeva.Styling wrote: ↑15/08/2023 09:35Nije gradonačelnicino da organizuje proteste.Ci-Nick wrote: ↑15/08/2023 09:13 Gradonačelnica radi upravo ono što treba, ponaša se kao Gradonačelnica svih stanovnika Sarajeva a ne kao član neke stranke koji štiti interese svoje stranke i članova i simpatizera te stranke.
Kao što bi članovi Predsjednišva BiH trebali da se bore za svakog stanovnika BiH.
Ali to ne rade.
- Qler
#5855 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Njeno je da radi svoj posao, a ako je jedini način da nešto pokuša da dokaže protesti, i time se treba baviti. Žena je odlična. Uradila je više stvari za grad nego svi u zadnjih 20 godina. Spominjemo se po dobrom u svijetu od kako je ona došla, a opet neki nalaze zamjerke. Kažem ja, i Skaka je puno za stoku koja živi ovdje.
-
Hakiz
#5856 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gradonačelnica nije nestranačka osoba. Visokorangiran je član partije koja je na vlasti na svim nivoima.
Neka kroz partijsku moć, time što će uticati u svojoj partiji da njeni članovi koji su na kantonalnim, entitetskim i državnim funkcijama urade šta se mora.
Ne da organizuje mitinge.
Mitinzi su sredstvo opozicije, ne vlasti.
Neka kroz partijsku moć, time što će uticati u svojoj partiji da njeni članovi koji su na kantonalnim, entitetskim i državnim funkcijama urade šta se mora.
-
Dimu1927
#5857 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Znaci protesti gradjana zbog nasilja su tebi politicki skup ? Ja kakve gluposti pisete boze sacuvajHakiz wrote: ↑15/08/2023 10:01 Gradonačelnica nije nestranačka osoba. Visokorangiran je član partije koja je na vlasti na svim nivoima.
Kakva opozicija i pozicija jesi li dobar u glavu ?
Zena je bar nesto uradila
- Haris.ba
#5858 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Hrak na Benjaminu. Jasno je o čemu se radi.
Smije li ko na Ramu? Ministar mupa na protestima.Smije li ga Igor spomenuti? Aha, kako da ne.
Smije li ko na Ramu? Ministar mupa na protestima.Smije li ga Igor spomenuti? Aha, kako da ne.
Protesti su počeli ispred Katedrale, a nastavljeni su šetnjom do tržnog centra Aria. Prisutni su bili i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP), njegova supruga Mirela, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak i američki ambasador Michel Murphy.
-
Mugiwara
#5859 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Navedi jednu dobru stvar koju je ona uradila kao gradonačelnica.Better Man wrote: ↑15/08/2023 09:07Da gradonačelnica ima grešaka i fula ima, ali generalno gledajući dobro radi svoj posao. I kad bi je uporedili sa svim poslijeratnim gradonačelnicima Sarajeva, ona je ubjedljivo najviše pokazala i uradila.Mugiwara wrote: ↑14/08/2023 17:28
Možda ti ništa ne radiš, pa projektuješ na ostale. Puno je ljudi koji svaki dan rade na tome da pomognu drugima i da poboljšaju okolinu u kojoj žive. To što ih ti ne primjećuješ je stvar tvog ne interesovanja. Valjda treba da su influenceri kao Benjamina, da bih ih primjetio.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5860 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Realno, svaki potez je dobar. Navedi neku losu/pogresnu, osim ubleharskih procjena nazavisnih sda glasaca tipa "izdala drzavu".Mugiwara wrote: ↑15/08/2023 10:47Navedi jednu dobru stvar koju je ona uradila kao gradonačelnica.Better Man wrote: ↑15/08/2023 09:07
Da gradonačelnica ima grešaka i fula ima, ali generalno gledajući dobro radi svoj posao. I kad bi je uporedili sa svim poslijeratnim gradonačelnicima Sarajeva, ona je ubjedljivo najviše pokazala i uradila.
Prvi out da sarajevo dobijem gradonacelnika koji grad u svijetu predstavlja na nivou svjetskih licnosti i metropola
-
Mugiwara
#5861 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Hrak na sve nabrojane pogotovo na Ramu Isaka, jer je njihova dužnost da se bave ovim stvarima kroz institucije, zakone i dužnosti koje obavljaju. Protiv koga oni tačno protestuju? Protiv samih sebe. Sve nespobni demagozi.Haris.ba wrote: ↑15/08/2023 10:24 Hrak na Benjaminu. Jasno je o čemu se radi.
Protesti su počeli ispred Katedrale, a nastavljeni su šetnjom do tržnog centra Aria. Prisutni su bili i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP), njegova supruga Mirela, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak i američki ambasador Michel Murphy.
-
Mugiwara
#5862 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ti si rekao da radi dobar posao. Koji su to potezi koji njen mandat čine uspješnim. Ja kažem da se ne radi ništa osim populizama.izvrsni direktor wrote: ↑15/08/2023 10:48Realno, svaki potez je dobar. Navedi neku losu/pogresnu, osim ubleharskih procjena nazavisnih sda glasaca tipa "izdala drzavu".
Prvi out da sarajevo dobijem gradonacelnika koji grad u svijetu predstavlja na nivou svjetskih licnosti i metropola
-
Škobo Habu
#5863 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ako su nove fasade u centru grada populizam, onda ništa.Mugiwara wrote: ↑15/08/2023 10:52Ti si rekao da radi dobar posao. Koji su to potezi koji njen mandat čine uspješnim. Ja kažem da se ne radi ništa osim populizama.izvrsni direktor wrote: ↑15/08/2023 10:48
Realno, svaki potez je dobar. Navedi neku losu/pogresnu, osim ubleharskih procjena nazavisnih sda glasaca tipa "izdala drzavu".
Međutim, ako tvrdiš da jesu, onda si ti za to relevantan koliko i ona Diva.
-
moimoi
#5864 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ne kazem da nije populista.Mugiwara wrote: ↑15/08/2023 10:52Ti si rekao da radi dobar posao. Koji su to potezi koji njen mandat čine uspješnim. Ja kažem da se ne radi ništa osim populizama.izvrsni direktor wrote: ↑15/08/2023 10:48
Realno, svaki potez je dobar. Navedi neku losu/pogresnu, osim ubleharskih procjena nazavisnih sda glasaca tipa "izdala drzavu".
Fasade recimo?! Odavno je trebalo
Barem se ne provaljuje kao borac protiv antifasizma
- DaysleepeR
#5865 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ja ne znam je li Benjamina dobra Gradonačelnica ili ne.
To ćemo znati kada joj istekne mandat i dođu rezultati kontrole.
Njen posao, onaj za koji je dobila mandat i za koji joj građani plaćaju platu nažalost nije toliko vidljiv kao njene populističke avanture u kojima nimalo ne briljira.
Gafovi su joj strašni do te mjere da djeluje jako neinteligentno, a ne kao najmlađa doktorica pravnih nauka u državi.
Čovjek bi očekivao neki brz i britak um, neku sigurnost u nastupu i stavu.
Ona pak djeluje kao nekakva hamša.
Njen posao, onaj za koji je dobila mandat i za koji joj građani plaćaju platu nažalost nije toliko vidljiv kao njene populističke avanture u kojima nimalo ne briljira.
Gafovi su joj strašni do te mjere da djeluje jako neinteligentno, a ne kao najmlađa doktorica pravnih nauka u državi.
-
mali_balon
#5866 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Haj makar joj priznaj da je bolja od skake i njegovih biseraDaysleepeR wrote: ↑15/08/2023 11:02 Ja ne znam je li Benjamina dobra Gradonačelnica ili ne.
- DaysleepeR
#5867 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bespredmetno je porediti njih dvoje.mali_balon wrote: ↑15/08/2023 11:03Haj makar joj priznaj da je bolja od skake i njegovih biseraDaysleepeR wrote: ↑15/08/2023 11:02 Ja ne znam je li Benjamina dobra Gradonačelnica ili ne.
Međutim, Benjamina se strašno ofira.
Bila mi je beskrajno simpatična na početku mandata, jednom je sa suprugom došla u Vapiano, svidjelo mi se i njihovo nenametljivo ponašanje i hemija koja očigledno postoji, i činjenica da su došli pješke i otišli taksijem, bez limuzina, nekog osiguranja itd.
Međutim brzo je krenulo nizbrdo.
-
moimoi
#5868 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gradonacelnika trebaju birati gradjani.
Svi znamo sta se desilo i kako je ona dosla do pozicije gradonacelnice.
Niko ne prica kako je recimo Skaku docekao najveci budzet i kome treba zahvaliti.
Svi znamo sta se desilo i kako je ona dosla do pozicije gradonacelnice.
Niko ne prica kako je recimo Skaku docekao najveci budzet i kome treba zahvaliti.
-
mali_balon
#5869 Re: Gradonačelnica Sarajeva
I meni ide na zivce to neko odgovaranje svakoj susi..pogotovu me izbacila sa odgovorom onoj nekoj kvazi influenserici u vezi fasada....pa de malo dostojanstva...ako hoces da odgovris ima pr nek rade svoj poso....a je ko zadnja mahalusa e sad cu ti ja rec ...i Stojanovic je 300% u pravu....ali trebalo je i njoj dati podrsku ipak je ovo sto se desava sa maltretiranjem zena vece od dnevnopolitickih prepucavanja....DaysleepeR wrote: ↑15/08/2023 11:06Bespredmetno je porediti njih dvoje.
Bila mi je beskrajno simpatična na početku mandata, jednom je sa suprugom došla u Vapiano, svidjelo mi se i njihovo nenametljivo ponašanje i hemija koja očigledno postoji, i činjenica da su došli pješke i otišli taksijem, bez limuzina, nekog osiguranja itd.
A pozicija gradonacelnika je suvisna u nasem politickom ustrojstvu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5870 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sto nizbrdo? Sad ide na suši u limuzini pod pratnjom?DaysleepeR wrote: ↑15/08/2023 11:06 [Vapiano, svidjelo mi se i njihovo nenametljivo ponašanje i hemija koja očigledno postoji, i činjenica da su došli pješke i otišli taksijem, bez limuzina, nekog osiguranja itd.
-
Mugiwara
#5871 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ali ona nije samo gradonačelnica, ona je potpredsjednica SDP-a, koji je u vlasti na svim nivoima, iz čijih redova dolazi gradonačelnik Gradačca. Organiziranje protesta u ovom slučaju od strane dotične je cirkus i iskorištavanje žrtve za ličnu promociju.mali_balon wrote: ↑15/08/2023 11:11I meni ide na zivce to neko odgovaranje svakoj susi..pogotovu me izbacila sa odgovorom onoj nekoj kvazi influenserici u vezi fasada....pa de malo dostojanstva...ako hoces da odgovris ima pr nek rade svoj poso....a je ko zadnja mahalusa e sad cu ti ja rec ...i Stojanovic je 300% u pravu....ali trebalo je i njoj dati podrsku ipak je ovo sto se desava sa maltretiranjem zena vece od dnevnopolitickih prepucavanja....DaysleepeR wrote: ↑15/08/2023 11:06
Bespredmetno je porediti njih dvoje.
-
Dimu1927
#5872 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kako se i dalje provaljujete, jel to sdp mozda imenovao sudije u gradaccu ? Policiju ?
Jel znate da je sudstvo nezavisno mozda. Protiv njih je protest ako niste shvatili
A stojanovic je obicni cetnicic
Jel znate da je sudstvo nezavisno mozda. Protiv njih je protest ako niste shvatili
A stojanovic je obicni cetnicic
-
Mugiwara
#5873 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Fasada na dvije zgrade je sad neki uspjeh? Pa onda je Skaka sa žičarom Tito.Škobo Habu wrote: ↑15/08/2023 10:57Ako su nove fasade u centru grada populizam, onda ništa.
Međutim, ako tvrdiš da jesu, onda si ti za to relevantan koliko i ona Diva.
-
mali_balon
#5874 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ja, i,??? Sad ne trebamo otici na protestnu setnju....kako rekoh ovo je veca stvar od dnevne kokosarske politike, svjesni smo svi da je to cirkus pa Stojanovic koji je iz SDPa je reko da je cirkus(dobro, ne bas ovim rijecima)...Mugiwara wrote: ↑15/08/2023 11:26Ali ona nije samo gradonačelnica, ona je potpredsjednica SDP-a, koji je u vlasti na svim nivoima, iz čijih redova dolazi gradonačelnik Gradačca. Organiziranje protesta u ovom slučaju od strane dotične je cirkus i iskorištavanje žrtve za ličnu promociju.mali_balon wrote: ↑15/08/2023 11:11
I meni ide na zivce to neko odgovaranje svakoj susi..pogotovu me izbacila sa odgovorom onoj nekoj kvazi influenserici u vezi fasada....pa de malo dostojanstva...ako hoces da odgovris ima pr nek rade svoj poso....a je ko zadnja mahalusa e sad cu ti ja rec ...i Stojanovic je 300% u pravu....ali trebalo je i njoj dati podrsku ipak je ovo sto se desava sa maltretiranjem zena vece od dnevnopolitickih prepucavanja....
Sto ti nisi poveo/la protestnu setnju....
za tako nesta je potreba neka politicka pozadina iskoristila je dzoker tog politickog autoriteta sto je iz sdpa i gradonacelnica i pozvala na protestnu setnju...jer kako rekoh da smo to organizovali ja ili ti doslo bi mozda 10a ljudi i to ako bi policija dozvolila.....
Eto sto se niko od opozicionih zohara nije javio i organizaovao sve....nece jer njima odgovara da se zene marisu i ubijaju
- DaysleepeR
#5875 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ne može bolan vlast protestvovati.
Vlast valjda treba da uradi nešto da se ispune zahtjevi ljudi koji nisu vlast, dakle ne mogu uraditi ništa sami.
Kako će vlast protestovati protiv same sebe?
Cirkus totalni.
Vlast valjda treba da uradi nešto da se ispune zahtjevi ljudi koji nisu vlast, dakle ne mogu uraditi ništa sami.
Kako će vlast protestovati protiv same sebe?
Cirkus totalni.