pa zadatak drzave je i da lijeci svoju djecu pa opet on uleti sa sadakom.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#24027 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To je njegova dobra volja da sa svojih para radi sta hoce
-
laik1981
#24028 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma njima je repka obicni izlet. Kao eto odazvacemo se al nas libo racku. Tako je u svim sportovima. Amaterizam i javasluk. Kad god se nesto od njih ocekuje oni razocaraju.
19% trica. Ispucano 36 komada. Slobodna sesdesetak posto. To je pokazatelj da su oni u mislima negdje drugo. Ne kontam sto se odazivaju. Mogle su se ove tekme iskoristiti da se probaju neki drugi igraci. Katastrofalan Adisov timeout u prvom jedan od prelomnih momenata.
Na kraju rezultat i nije toliko katastrofican koliko smo losi bili. Moze i kos razlika igrati ulogu.
19% trica. Ispucano 36 komada. Slobodna sesdesetak posto. To je pokazatelj da su oni u mislima negdje drugo. Ne kontam sto se odazivaju. Mogle su se ove tekme iskoristiti da se probaju neki drugi igraci. Katastrofalan Adisov timeout u prvom jedan od prelomnih momenata.
Na kraju rezultat i nije toliko katastrofican koliko smo losi bili. Moze i kos razlika igrati ulogu.
- karanana
#24029 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
sta ovaj zove timeout sa 0 sekundi vremena.
- canvra888
#24030 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije tako u svim sportovima, nemoj pričati gluposti.
Jest, izgubilo se i šta sad?
Najbolje da čovjek i ne ulazi na ovu temu poslije poraza koliko pojedini dramite. Ovako ste isto i protiv CG prošle godine pa se kasnije situacija preokrenula.
- Logovan
#24031 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Biće bolje....

- dječak sa šibicama
#24032 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderna kosarka je sve brza, manji igraci moraju voditi igru, kod ovih su bek i krilo Ponitka i Sokolowski iznijeli utakmicu, a ovi naturalizovali Garzu umjesto nekog crnog beka.
Danas bez postenog plejmejkera ne mozes, jedino ako imas strasne sutere i krila pa da se to ne vidi. A Gegic, Vrabac, Atic, nije to ta klasa.
Danas bez postenog plejmejkera ne mozes, jedino ako imas strasne sutere i krila pa da se to ne vidi. A Gegic, Vrabac, Atic, nije to ta klasa.
-
mirza_15
#24033 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Na kraju podnošljivih 7. S obzirom da smo dobili Portugal 9 ne postoji matematika po kojoj možemo ispasti ako dobijemo Mađare.
Edit: ipak 9. Nije 7
Edit: ipak 9. Nije 7
Last edited by mirza_15 on 14/08/2023 22:49, edited 1 time in total.
- hrasno38
#24034 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma sve patriota do patriote i ona suplja standardna. Jednostavno katastrofalan dan kojem jeste cinjenica da su i oni dobro doprinjeli ali vala i Poljaci su ubacili sve sto su opucali i isto tako im se moze vratitti protiv Portugala koji su takodje suterska ekipa. Mi MORAMO dobiti Madjarsku i idemo cini mi se 100% u polufinale jer smo klapili Portugal ali na zalost najvjerovatnije na Izrael koji izgleda bas zajebano.
- Altsa
#24035 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad ovde pojedinci prihvate istinu da smo mi prosjecna i ispod prosjecna ekipa svima ce biti lakse. Tako da pobjede protiv portugala ili madjarske ce biti nas vrh.
- hrasno38
#24036 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa bolan nebio imamo naturalizovanog playa ali je povrijedjen a Garza je i te kako dobitak i to veliki i nadam se da ce se i njemu skinuti zvjezdica.dječak sa šibicama wrote: ↑14/08/2023 22:47 Moderna kosarka je sve brza, manji igraci moraju voditi igru, kod ovih su bek i krilo Ponitka i Sokolowski iznijeli utakmicu, a ovi naturalizovali Garzu umjesto nekog crnog beka.
- hrasno38
#24037 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A moj caca je dobio Freancusku i Sloveniju........prosjecne ekipe ne dobijaju te dvije reprezentacije u full sastavu!
-
Itsoktobealone
#24038 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
evo ga hrasno ponovo sa svojim košarkaškim umijećemhrasno38 wrote: ↑14/08/2023 22:29dječak sa šibicama wrote: ↑14/08/2023 22:26 Poljska evidentno kvalitetnija ekipa.
Beciragic je klasa ispod proslog selektora.![]()
![]()
kojeg Vedrana hahahahha ajde mi navedi koju je Vedran jacu reprezentacciju dobio?
Bosnić je za trenutnog selektora Red Auerback.
Bosnić je ovakvu ekipu samo u mokrim snovima mogao gledati.
-
giovanni008
#24039 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
BEKIRE KUPI PRNJE!
Koja levatina od trenera, u nasem naletu na -4 uvodi ciglase Kamenjasa i Halilovica, i naravno sve usrashe.
Pa to onaj trener u Cekrcicima u 9 ligi bh bi bolje odradio.
I slag na to uvodi totalno izgubljenog lika u napadu Vrabca koji je ucinio sve da nas poljaci glat dobiju.
Jedino sto je zalosno, da cemo ici dalje u polufinale, ali brate sa ovakvom igrom Izrael ce nas zgazit ko mrava.
Slobodna bacanja 60 % KATASTROFA! Pa bolan jesul sutali slobodna i na jednom treningu?
Koja levatina od trenera, u nasem naletu na -4 uvodi ciglase Kamenjasa i Halilovica, i naravno sve usrashe.
Pa to onaj trener u Cekrcicima u 9 ligi bh bi bolje odradio.
I slag na to uvodi totalno izgubljenog lika u napadu Vrabca koji je ucinio sve da nas poljaci glat dobiju.
Jedino sto je zalosno, da cemo ici dalje u polufinale, ali brate sa ovakvom igrom Izrael ce nas zgazit ko mrava.
Slobodna bacanja 60 % KATASTROFA! Pa bolan jesul sutali slobodna i na jednom treningu?
Last edited by giovanni008 on 14/08/2023 22:58, edited 1 time in total.
- spree
#24040 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dodju redovni kritičari sto ne mrdaju sa kauca da im jebu majke jer su izgubili. Mi nemamo šuta. Niti jedan jedini igrac kod nas nema šut. Moderna košarka se zasniva na šutu. Nisam siguran, ali mislim da Poljaci imaju neki sistem kao uostalom i vecina normalnih država. Dakle oni izbacuju školovane igrace sa dobrim šutem kao osnovom. Kod nas nema sistema. Oni neki momci sto su sada tu su se nekako srecom i fizikaljama probili i izgradili odlične karijere. U klubovima gdje igraju postoje drugi igraci koji sutiraju, dok oni igraju svoju igru, a to je ulazak pod koš ili prime loptu na niskom postu. Nemamo sistem, nemamo škole košarke, nemamo savez kako treba, nemamo ništa, ali zato kritiku imamo. 'ta ce nurkic seljacina ja bi mu kroz noge probacivao. Došli ljudi, izdvojili svoje vrijeme, patili se u za njih uzasnim uslovima, ali eto sve je to ništa trebaju imati i šut, pa i dobiti ekipe koje nam realno ne odgovaraju zbog navedenog.
- hrasno38
#24041 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bosnij je klasicna nadrkana kurcina od trenera koja je sa nasom reprezentacijom izgubla aposlutno sve jace utakmice...ali sve. Jedino sto je dobio ono u balonu kad komletna reprezenyacija Grcke nije dosla iz NBA i Eurolige a nama flaili samo Musa i Nurkic. Nemoj ti pricati o Bosnicu i njegovom trenerianju hljeba ti. I jos frajer trazi pare koje uopste nije zaradio....ljudska kurcina!Itsoktobealone wrote: ↑14/08/2023 22:57evo ga hrasno ponovo sa svojim košarkaškim umijećem![]()
- spree
#24042 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sad je i selektor kriv jer ne znaju šutirati. Btw bosnic je prvo šupak, a onda bezze trener ili haj da kažem maksimalno ok trener, vjerovatno tu negdje sa adisom. Nama da je selektor Greg Popović oni i dalje ne bi znali šutati. Tu sve počinje i završava. Lagano Poljaci napune reket i ne ostane ništa drugo nego da se šuta trica. Jedino mi je krivo kad je opale, a ne pokušaju spustiti dole.
-
Itsoktobealone
#24043 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Veze ti nemaš, al' fakathrasno38 wrote: ↑14/08/2023 23:05Bosnij je klasicna nadrkana kurcina od trenera koja je sa nasom reprezentacijom izgubla aposlutno sve jace utakmice...ali sve. Jedino sto je dobio ono u balonu kad komletna reprezenyacija Grcke nije dosla iz NBA i Eurolige a nama flaili samo Musa i Nurkic. Nemoj ti pricati o Bosnicu i njegovom trenerianju hljeba ti. I jos frajer trazi pare koje uopste nije zaradio....ljudska kurcina!Itsoktobealone wrote: ↑14/08/2023 22:57
evo ga hrasno ponovo sa svojim košarkaškim umijećem![]()
- hrasno38
#24044 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ajde ti to objasni instant sportistima.....jednostavno prelos dan i to je to. Jucer je protiv Portugala bilo lose prvo poluvrijeme i drugo se otvorilo a danas je citava utakmica bila katastrofa. Ono jeste cinjenica da su silovali tricu do iznemoglosti i na to bi im se moga uputiti ozbiljan kritika ali dzaba jednostavno nije isao sut nikako a Poljacima je isao ko blesav.spree wrote: ↑14/08/2023 22:57 Dodju redovni kritičari sto ne mrdaju sa kauca da im jebu majke jer su izgubili. Mi nemamo šuta. Niti jedan jedini igrac kod nas nema šut. Moderna košarka se zasniva na šutu. Nisam siguran, ali mislim da Poljaci imaju neki sistem kao uostalom i vecina normalnih država. Dakle oni izbacuju školovane igrace sa dobrim šutem kao osnovom. Kod nas nema sistema. Oni neki momci sto su sada tu su se nekako srecom i fizikaljama probili i izgradili odlične karijere. U klubovima gdje igraju postoje drugi igraci koji sutiraju, dok oni igraju svoju igru, a to je ulazak pod koš ili prime loptu na niskom postu. Nemamo sistem, nemamo škole košarke, nemamo savez kako treba, nemamo ništa, ali zato kritiku imamo. 'ta ce nurkic seljacina ja bi mu kroz noge probacivao. Došli ljudi, izdvojili svoje vrijeme, patili se u za njih uzasnim uslovima, ali eto sve je to ništa trebaju imati i šut, pa i dobiti ekipe koje nam realno ne odgovaraju zbog navedenog.
- GandalfSivi
#24045 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jucer nisam ni u jednom momentu sumnjao da cemo pobjediti, danas nisam ni u jednom momentu vjerovao da cemo pobjediti. Nije mi jasno, dominiramo pod kosem i da prostis, izdrkavamao se sa tricama. To nije los dan, to je pogresna taktika...hrasno38 wrote: ↑14/08/2023 23:08Ajde ti to objasni instant sportistima.....jednostavno prelos dan i to je to. Jucer je protiv Portugala bilo lose prvo poluvrijeme i drugo se otvorilo a danas je citava utakmica bila katastrofa. Ono jeste cinjenica da su silovali tricu do iznemoglosti i na to bi im se moga uputiti ozbiljan kritika ali dzaba jednostavno nije isao sut nikako a Poljacima je isao ko blesav.spree wrote: ↑14/08/2023 22:57 Dodju redovni kritičari sto ne mrdaju sa kauca da im jebu majke jer su izgubili. Mi nemamo šuta. Niti jedan jedini igrac kod nas nema šut. Moderna košarka se zasniva na šutu. Nisam siguran, ali mislim da Poljaci imaju neki sistem kao uostalom i vecina normalnih država. Dakle oni izbacuju školovane igrace sa dobrim šutem kao osnovom. Kod nas nema sistema. Oni neki momci sto su sada tu su se nekako srecom i fizikaljama probili i izgradili odlične karijere. U klubovima gdje igraju postoje drugi igraci koji sutiraju, dok oni igraju svoju igru, a to je ulazak pod koš ili prime loptu na niskom postu. Nemamo sistem, nemamo škole košarke, nemamo savez kako treba, nemamo ništa, ali zato kritiku imamo. 'ta ce nurkic seljacina ja bi mu kroz noge probacivao. Došli ljudi, izdvojili svoje vrijeme, patili se u za njih uzasnim uslovima, ali eto sve je to ništa trebaju imati i šut, pa i dobiti ekipe koje nam realno ne odgovaraju zbog navedenog.
- hrasno38
#24046 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa upravo to kakve veze ima selektor sa sutom. Sa sutom ima veze trener koji ih trenira svaki dana a selektor koji ih vidi mjesec dana u toku gdine nikako. A Bosnic je sta......niko mi nije odgvorio koju je Bosnic od jacih ekipa dobio a lako je dokazati da je izgubio od svih jacih ekipa u kvalifikacijama za SP. Bekir je bio pomocnik Tanjevicu i dugo radio u Turskoj koja je kosarkaska nacija a Bosnicu je najveci domet Svedska i Belgija. Ali dzaba danas nije presudila klupa nego jednostavno katastrofalan suterski dan svih igraca bez obzira sto su neki dali 15-tak poenaspree wrote: ↑14/08/2023 23:06 Sad je i selektor kriv jer ne znaju šutirati. Btw bosnic je prvo šupak, a onda bezze trener ili haj da kažem maksimalno ok trener, vjerovatno tu negdje sa adisom. Nama da je selektor Greg Popović oni i dalje ne bi znali šutati. Tu sve počinje i završava. Lagano Poljaci napune reket i ne ostane ništa drugo nego da se šuta trica. Jedino mi je krivo kad je opale, a ne pokušaju spustiti dole.
- spree
#24047 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma to nije do dana. To je poprilično realna slika. Da imamo recimo Nenu Markovića i nekog solidnog playa to bi bila ekipa za medalju, dok je ovako jednostrana ekipa, koja može igrati nekadašnju košarku i vrlo dobru odbranu.
- hrasno38
#24048 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ama danas nama nije islo ni sa jedne pozicije ni ispod kosa ni sa trice niti smo nadskakali Poljake iako imamo jace igrace pod kosem, slobodna bacanja katastrofa jedino je dvica bila dobra aali dzaba kad sve ostalo nije. Poljaci su imali tricu 43% i to na pribliznom broju suteva kao i mi. Jednostavno poklopilo se sve negativno. U prvom poluvremenu dvije ocigledne sudijske greske kad smo prisli skroz ali naravno nisu sudije krive za poraz ali ti prekinu kontinuitet. Ja jednino sto debelo zamjeram Beciragicu sto ne uvodi Zahiragica. Kada je valjao Duletu moze valjati i sada koliko toliko ili sto nije umjesto njega poveo nekog drugog playa samo radi postavljanja igre.GandalfSivi wrote: ↑14/08/2023 23:12Jucer nisam ni u jednom momentu sumnjao da cemo pobjediti, danas nisam ni u jednom momentu vjerovao da cemo pobjediti. Nije mi jasno, dominiramo pod kosem i da prostis, izdrkavamao se sa tricama. To nije los dan, to je pogresna taktika...hrasno38 wrote: ↑14/08/2023 23:08
Ajde ti to objasni instant sportistima.....jednostavno prelos dan i to je to. Jucer je protiv Portugala bilo lose prvo poluvrijeme i drugo se otvorilo a danas je citava utakmica bila katastrofa. Ono jeste cinjenica da su silovali tricu do iznemoglosti i na to bi im se moga uputiti ozbiljan kritika ali dzaba jednostavno nije isao sut nikako a Poljacima je isao ko blesav.
-
Mrvice_ba
#24049 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Halilović i vrabac i kamenjas ni minute vise da dobiju.
- GandalfSivi
#24050 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam sto ste svi udarili po Vrabcu, lik imao asistenciju utakmice, ispod njihovog kosa skroz do naseg, liku ostalo samo da neometan zakuca...