A moze i ovo kada nema pastete
Moderator: anex
Da, živa istina, da nije Bosanaca … mi domaći nebi znali šta je paradajz i pašteta,

istra_hr wrote: ↑14/08/2023 07:15.. ajme @Dalmatinka, sad si me otkrila i posramila
Točno, marenda na brodu je bila iz “Konzuma”. Malo pome/paradajza, malo paprike, kroketi, malo fažola/graha, malo piletine.
Sramota; nigdje ribe!!! Pazi komentare“Zašto je onda, uopšte na brodu i vodi?”
Ajde, Šibenka molim te, objesni ljudima pojam: "marende" (lagano jelo/užina između doručka i ručka)Da, živa istina, da nije Bosanaca … mi domaći nebi znali šta je paradajz i pašteta,![]()
a, ovaj @zadnji mohikanac, pokazuje malo jače komplekse
Nego, pozdrav svima sa “paradajz-partya” iz Vele luke, sa otoka Krka (nije ona Oliverova Vela Luka na Korčuli).
Ekipa iz ulice i kvarta, sa četiri barke, usidrili smo se i vezali međusobno … svako ponio nešto paradajza, paprika, bilo i bureka, piletine … voća, kolača, piva, vina ... kupanje, digli dron u zrak, slikali
Čak i susjed (treći-najveći brod s lijeva) koji ima mini kuhinju, roštilj … donosi gotovu hranu na brod
Svega, ali opet bez ribe!
Niko od nas ne nosi ribu na izlet. Ribu se jede naveče, doma kad sunce popusti, laganini sa gradela…
![]()
to je kad zivis gore.pa znas i imas vise opcija.istra_hr wrote: ↑14/08/2023 09:54.
![]()
kak si me prepoznao ... po zutim/kricavim/floruescentnim gacama???
Cijene?
Kak je moimoi rekla, polovni za 5k eura + ...
Do 20 KS/15 KW motor relativno jeftino odrzavanje = stalna registracija cca. 25-30 eura godisnje neki nameti... nije cestarina-vec brodarina i sl.
Vez je skup... bilo u moru ili "suhi"...

Aka fizolova minestra ...
Otkud slika iz ove perspektive?istra_hr wrote: ↑14/08/2023 09:54.
![]()
kak si me prepoznao ... po zutim/kricavim/floruescentnim gacama???
Cijene?
Kak je moimoi rekla, polovni za 5k eura + ...
Do 20 KS/15 KW motor relativno jeftino odrzavanje = stalna registracija cca. 25-30 eura godisnje neki nameti... nije cestarina-vec brodarina i sl.
Vez je skup... bilo u moru ili "suhi"...
Ljepsi od egipta, CG, Albanije zajedno..
Nema zrikavaca i borovine.konektovan wrote: ↑14/08/2023 13:27 Ovo se ne moze sa Makarskom rivijerom porediti..a sa otocima, Brac, Hvar, Korcula pogotovo..![]()
Ma nije to u pitanju,...hebo more i pustinju zajedno.jednonogi_Jack wrote: ↑14/08/2023 13:31Nema zrikavaca i borovine.konektovan wrote: ↑14/08/2023 13:27 Ovo se ne moze sa Makarskom rivijerom porediti..a sa otocima, Brac, Hvar, Korcula pogotovo..![]()
![]()