Garza jednu,ne znam je li još bilo
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
-
frit_i_frut
#23877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ovaj mali lisabonac nas rasturi
-
zrakomlat
#23878 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gledam u prekidima utakmicu, ali vidio sam dosta isforsiranih pokušaja, bez ubacaja
- Logovan
- Didier
#23880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Poguraše nas sudije s ova tri bacanja i nakon toga ćemo se izgleda odlijepiti. 
- pepeljara
-
Itsoktobealone
#23882 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Odbrana solidna, napad očajan.
Protiv mađara ćemo izgubiti ako ne budemo popravili šut.
Protiv mađara ćemo izgubiti ako ne budemo popravili šut.
- insaneinthebrain
#23883 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bravo momci 
- GandalfSivi
#23884 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije to toliko lose bilo, imam osjecaj da smo igrali koliko nam je trebalo…
- Logovan
-
giovanni008
#23886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Generalno nismo bas dobro igrali, samo na momente.
Definitivno slobodna bacanja pod hitno popraviti, samo 72 % je stvarno katastrofalno.
Nurkic takodje dosta prodanih lopti i nonsalantne igre.
Nadam se da cemo uz nadolazece tekme biti sve bolji.
Realno sudije su bile na nasoj strani
Definitivno slobodna bacanja pod hitno popraviti, samo 72 % je stvarno katastrofalno.
Nurkic takodje dosta prodanih lopti i nonsalantne igre.
Nadam se da cemo uz nadolazece tekme biti sve bolji.
Realno sudije su bile na nasoj strani
- Logovan
-
mirza_15
#23888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma malo su nas ubili ovim tricama posebno u 1/4. Sve ostale četvrtine smo dobili. Loš procenat šuta za 3 i puno slobodnih. Rekao bih i tu malo više promašaja. Portugal ih je puno bolje izvodio.
- canvra888
#23889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ispod nivoa utakmica poprilično, puna grešaka, ali je očito da su svi počeli dizati nivo igre kako je prolazila utakmica.
Primijeti se baš ono što su igrači spominjali, nedostatak pripremnih utakmica. U suštini, ovo nam je prva utakmica u ovom sastavu i primijeti se, na Nurkiću najviše vjerovatno. Primijeti se da je hrđav.
Ličilo je na onu utakmicu protiv CG prošlo ljeto pa se onda drastično počeo dizati kvalitet igre poslije nje. Odlična nam je stvar i trebamo biti zahvalni da nam je raspored takav da smo prvu protiv Portugala igrali, jer da smo protiv ostale dvije repke ovako počeli, ne bismo se vjerovatno uspjeli izvući iz rupe kao ni protiv CG prošle godine.
I dalje nas ubija nedostatak play-a. Čim nema Robersona, traljavost u napadu.
Primijeti se baš ono što su igrači spominjali, nedostatak pripremnih utakmica. U suštini, ovo nam je prva utakmica u ovom sastavu i primijeti se, na Nurkiću najviše vjerovatno. Primijeti se da je hrđav.
Ličilo je na onu utakmicu protiv CG prošlo ljeto pa se onda drastično počeo dizati kvalitet igre poslije nje. Odlična nam je stvar i trebamo biti zahvalni da nam je raspored takav da smo prvu protiv Portugala igrali, jer da smo protiv ostale dvije repke ovako počeli, ne bismo se vjerovatno uspjeli izvući iz rupe kao ni protiv CG prošle godine.
I dalje nas ubija nedostatak play-a. Čim nema Robersona, traljavost u napadu.
-
swanfilter
#23890 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bez slobodnih i trojke dobismo ovo, bez obzira sto je na drugoj strani bio Portugal. Koliko se sjecam, tamo neki Portugal nas je u proslosti blamirao.
Nije mi jasno odakle Musi 21 poen. Ja ih 5 nisam vidio. Danas ocajan.
Ovaj pokusaj Garza-Nurkic zajedno, nadam se da se nece forsirati kao neka opcija. Bas tada smo gubili skokove u odbrani. Da ja ovako Melone radio u Denveru, on play off-a ne bi vidio. Kada je igrao sam, Garza je pokazao zasto ga se cekalo.
Slobodna definitvno moramo bolje. Mi smo jedne kvale sa Vujosevicem pusnuli jer smo hrpu tekmi izgubili na egal, a zbog hrpe promasenih slobodnih.
Ne bi bilo slabo ubaciti Zahiragica koji minut. Makar da se vidi koja akcija.
Jedna stvar mi nikako jasna. Posebno, jer je igrac kalibra Vrabac cak i kod Vujosevica imao bogom dane ovlasti. Znaci, zasto njemu niko u strucnom stabu nije zabranio rad lotpom?
Njegov plus je odbrana i zato je tu. Koji zicer ili trojka. I u tome je za pozeljeti. Al, momak kada si priusti previse, ispada megarcina teska ...
Valjda sta nauce iz ovog danas jer ce morati malo stisnuti zelimo li na glavni turnir.
Mada ni drugim nece biti protiv Portugala lako. Seperaju trojke. Mi smo ih zbog centara danas navukli na fazon. Ne znam imaju li drugi u grupi nacin da ih smire kada su u naletu.
Nije mi jasno odakle Musi 21 poen. Ja ih 5 nisam vidio. Danas ocajan.
Ovaj pokusaj Garza-Nurkic zajedno, nadam se da se nece forsirati kao neka opcija. Bas tada smo gubili skokove u odbrani. Da ja ovako Melone radio u Denveru, on play off-a ne bi vidio. Kada je igrao sam, Garza je pokazao zasto ga se cekalo.
Slobodna definitvno moramo bolje. Mi smo jedne kvale sa Vujosevicem pusnuli jer smo hrpu tekmi izgubili na egal, a zbog hrpe promasenih slobodnih.
Ne bi bilo slabo ubaciti Zahiragica koji minut. Makar da se vidi koja akcija.
Jedna stvar mi nikako jasna. Posebno, jer je igrac kalibra Vrabac cak i kod Vujosevica imao bogom dane ovlasti. Znaci, zasto njemu niko u strucnom stabu nije zabranio rad lotpom?
Njegov plus je odbrana i zato je tu. Koji zicer ili trojka. I u tome je za pozeljeti. Al, momak kada si priusti previse, ispada megarcina teska ...
Valjda sta nauce iz ovog danas jer ce morati malo stisnuti zelimo li na glavni turnir.
Mada ni drugim nece biti protiv Portugala lako. Seperaju trojke. Mi smo ih zbog centara danas navukli na fazon. Ne znam imaju li drugi u grupi nacin da ih smire kada su u naletu.
Last edited by swanfilter on 13/08/2023 20:38, edited 1 time in total.
- omega369
#23891 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cestitke na pobjedi. Dosta gresaka, ali na kraju ipak vazna pobjeda. Neuigrani smo i van firme, vidi se. Ali dizacemo se kroz utakmice
-
El_comadante
#23892 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bitno je da smo pobijedili. Idemo dalje.
- xoklix
#23893 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Može li mi neko objasniti ovaj sistem pretkvalifikacija ?
Moramo osvojiti turnir(2 grupe po 4 tima?) da bi se plasirali u kvalifikacije za OI ?
Ko nam je najteži protivnik u pretkvalifikacijama uključujući i drugu grupu sa kojom igramo knock out fazu ?
Moramo osvojiti turnir(2 grupe po 4 tima?) da bi se plasirali u kvalifikacije za OI ?
Ko nam je najteži protivnik u pretkvalifikacijama uključujući i drugu grupu sa kojom igramo knock out fazu ?
-
Mrvice_ba
#23894 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kakav je bezmozgas adin vrabace, a nikad nije povrijedjen da ga preskoci poziv.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23895 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nista ovo neocekivano nije sto se tice danasnje utakmice. Gledao sam prije nase utakmice Poljska:Madjarska i Portugal je za njih NBA ekipa. Naravno kao prvo treba uzeti u obzir da je velika vecina igraca u ove kvlaifikacije usla poptuno nespremna i van takmicarske forme a pogotovo NBA i igraci Eurolige koji su najbitniji u svojim klubovima. Tako da ja sam iznenadjen ucinkom trojca Musa-Nurkic-Garza i pored svih djecijih bolesti. Definitvno sa Lukom smo dobili OGROMNO pojacanje jer igra ivanredno pod kosem ali isto tako zna vrlo cesto pogoditi i tricu. Naravno njegov double/double ucinak sve govori.15 poena i 12 skokova protiv bilo koga da igras nije lako napraviti.Luka je i poslije Muse imao najvecu minutazu.
Musa je ipak dokazao na kraju da je najvazniji igrac nase reprezentaacije ali i da je daleko od svoje najbolje forme medjutim 21 poen, 3 skokoa i 2 asistenicje nisu malo. Nurkic je najnespremniji sto je i razumljivo jer covjek tek sto se ozenio ali probudio se kasnije i znatno ucestvovao u pobjedi.
Lazic je odigrao izvrsnu rolu pri kraju utakmice a Atic pokazao da je i te kako bitan igrac sa svojih 7 poena, 4 skoka i 10 asistencija.
Cinjenica je da nemamo cistog trojkasa u ekipi i playa. Alibegovic i Kamenjas su imali minutazu ali bez iakkvog ucinka sto je zabrinjavajuce i mozda je Adis trebao malo da proba za Zahiragicem na playu koji je znao kod Duleta dosta solidno da odigra tu rolu.
Sve u svemu igru brisi a pobjedu pisi. Kako god bilo bi jako bitno pobjediti sve i vjerovatno izbjeci Izrael u polufinalu a onda sta bude bude jer sam plasman na OI ce biti paravo cudo ako se desi jer tek prave kvalifikacije u Julu 2024 ce da slijede.
Sutra u 20.30 protiv domacina Poljske.
Musa je ipak dokazao na kraju da je najvazniji igrac nase reprezentaacije ali i da je daleko od svoje najbolje forme medjutim 21 poen, 3 skokoa i 2 asistenicje nisu malo. Nurkic je najnespremniji sto je i razumljivo jer covjek tek sto se ozenio ali probudio se kasnije i znatno ucestvovao u pobjedi.
Lazic je odigrao izvrsnu rolu pri kraju utakmice a Atic pokazao da je i te kako bitan igrac sa svojih 7 poena, 4 skoka i 10 asistencija.
Cinjenica je da nemamo cistog trojkasa u ekipi i playa. Alibegovic i Kamenjas su imali minutazu ali bez iakkvog ucinka sto je zabrinjavajuce i mozda je Adis trebao malo da proba za Zahiragicem na playu koji je znao kod Duleta dosta solidno da odigra tu rolu.
Sve u svemu igru brisi a pobjedu pisi. Kako god bilo bi jako bitno pobjediti sve i vjerovatno izbjeci Izrael u polufinalu a onda sta bude bude jer sam plasman na OI ce biti paravo cudo ako se desi jer tek prave kvalifikacije u Julu 2024 ce da slijede.
Sutra u 20.30 protiv domacina Poljske.
-
svi u napad
#23896 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pobjedi se ne gleda u zube ali bogami losa igra. razumjem ja da nemamo playa al brate da su nem trojke katastrofa to je vec zabrinjavajuce. Nurkic je van forme no slektor bi mu ipak trebao reci da igra ispod kosa a ne playmakera. Lazic i kapiten Halilovic su igraci koji uvijek odrade svoj posao na visokom nivou i vrlo vrlo rijetko podbace. Po mom skromnom misljenju ovo nam je najlosiji selektor no bez obzira mislim da cemo ici na taj kvalifikacioni turnir za OI.
-
Mrvice_ba
#23897 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Halilović je igrac manje, vrabac dva manje.svi u napad wrote: ↑13/08/2023 23:17 Pobjedi se ne gleda u zube ali bogami losa igra. razumjem ja da nemamo playa al brate da su nem trojke katastrofa to je vec zabrinjavajuce. Nurkic je van forme no slektor bi mu ipak trebao reci da igra ispod kosa a ne playmakera. Lazic i kapiten Halilovic su igraci koji uvijek odrade svoj posao na visokom nivou i vrlo vrlo rijetko podbace. Po mom skromnom misljenju ovo nam je najlosiji selektor no bez obzira mislim da cemo ici na taj kvalifikacioni turnir za OI.
- canvra888
#23898 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hajd i nekako za Halilovića, ali Lazić na uvijek visokom nivou? Lazić je među najnekonzistentnijim igračima koje imamo u ekipi, često zna biti na nivou Vrabca u napadu, dok u odbrani jeste iznad prosjeka. Večeras je odigrao jako dobru utakmicu po prvi put još od one protiv Francuske u Skenderiji prošle godine.svi u napad wrote: ↑13/08/2023 23:17 Lazic i kapiten Halilovic su igraci koji uvijek odrade svoj posao na visokom nivou i vrlo vrlo rijetko podbace.
Zašto misliš to? Pod Bećiragićem smo ostvarili historijske pobjede, nešto što dugo vremena nijednom treneru nije uspjelo. Ne razumijem kako ovako nešto možeš izjaviti pored npr. Mulaomerovićevog mandata na klupi reprezentacije.o mom skromnom misljenju ovo nam je najlosiji selektor no bez obzira mislim da cemo ici na taj kvalifikacioni turnir za OI.
-
svi u napad
#23899 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Canvra888 hvala na podsjecanju
Penzionerski demens njega skroz zaboravio. Hvala jos jednom. 
-
swanfilter
#23900 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisi ni ti u pravu za Lazica. I Vrabac bi morao bas tako igrati.canvra888 wrote: ↑14/08/2023 00:26Hajd i nekako za Halilovića, ali Lazić na uvijek visokom nivou? Lazić je među najnekonzistentnijim igračima koje imamo u ekipi, često zna biti na nivou Vrabca u napadu, dok u odbrani jeste iznad prosjeka. Večeras je odigrao jako dobru utakmicu po prvi put još od one protiv Francuske u Skenderiji prošle godine.svi u napad wrote: ↑13/08/2023 23:17 Lazic i kapiten Halilovic su igraci koji uvijek odrade svoj posao na visokom nivou i vrlo vrlo rijetko podbace.
Zašto misliš to? Pod Bećiragićem smo ostvarili historijske pobjede, nešto što dugo vremena nijednom treneru nije uspjelo. Ne razumijem kako ovako nešto možeš izjaviti pored npr. Mulaomerovićevog mandata na klupi reprezentacije.o mom skromnom misljenju ovo nam je najlosiji selektor no bez obzira mislim da cemo ici na taj kvalifikacioni turnir za OI.
Lazic se premalo koristi, al je jedan od najboljih u igri bez lopte. Iskoristi sta mu se servira i u tome je ucinkovit veoma.