Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

House

#44851 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

kako dobra igra i priča. valja je ponoviti!
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#44852 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

SmokingMan wrote: 09/08/2023 22:49
Nisam još skočio u taj bunar sunovrata, sve je stvar kakvu imperiju i politički pravac odabereš. Recimo, nezahvalno je igrati sa robotima genocidalnih pretenzija, obično se sve brzo i kobno zna završiti, jer nemaš dovoljno vremena da se razviješ i kreneš u istrebljenje svega što ti se pomoli na putu. :D

Više mi odgovara da igram sa ovim što sam sebi sKovao mukom, i samo mi još nedostaje pobjeda, mada mi je ona nekako sporedna, koliko mi je u interesu da mi eksperimentisanje uspije, volim se igrati sa tradicijama i perkovima. Ekonomija mi tako dobro ide da mogu dizati flotu znatno preko kapaciteta imperije, što sam trenutno uradio. Ni sam nemam pojma kako uspjevam da održim toliku flotu a da mi resursi uopšte ne idu u minus. Energije imam, ne znam ni odakle se ona više geeriše, znam često uletit u "žutu" zonu jer nemam dovoljno "hangara" za skladištenje resursa. Tretntno imam preko 2.5 M poena flote, raspoređenih u 11 jedinica ( sa mlalo više od -1000 deficita sa naval capacity. :D )

Raštrkana mi je imperija, kako sa saveznicima jurišam, obično se završi podjelom plijena, sreća da sam zadnji put uzeo dva sistema sa "Ring world.om"

Ne znam ni sam koliko imam kolonija, mislim više od 25, zajedno sa onim "Habitatima". Obično tako nadoknađiujem veličinu imperije. I sve su na max.

Ono što mi je najvažnije je da je Mega Shipyard izgrađen na što više lokacija, ionako ima 20 slotova shipyarda, pa ti za čas izbaci 10.tak hiljada poena nove flote. Ja sam opremio dvije flote samo sa Korvetama, ima ih preko 200. Ostalo je sve mještovito, i obično ih predvoti Titan, negdje i mam i po 2x komada u jednoj jedinici. Juggernaut mi trenutno stoji unutar imperije, čisto mi služi za ubrzaniji proces masovne proizvodnje.

Uskoro će i End Gme crisis i to više njih, pa malo dotežem odbranu. Ako ništa, riješio sam se onih Gray Tempesta što dolaze sa aktivacijom L- Gatea.
Stari moj, evo sad iJopet uzeo one necroide i haj, resursa ko blata, znas i sam kad imas alloys u solarnim sistemima da je to bogato :D 3 zadnja gejma s njima zato sto su xenophobe (purge the xeno scum he he) oko mene stvore druga carstva odbrambene saveze, s jednim i samo jednim ciljem... da me uniste, msm nije kao da bih ja njih stedio jel, nego se pashtari absorbersi praaaaavo sporo razmnozavaju, zapravo njihova civilizacija ovisi od brzine razmnozavanja drugih i drugacijih koje ce oni kasnije pretvoriti u necroidse. Dobra fora je sto dugo zive (bas dugo) i onda nemas neku potrebu da, sta znam, mijenjas non stop naucnike, postavis sve kako treba i udri.

Experminetisanje i jest glavna fora, cilje je samo tu da ne kazem sporadican trofej, put do njega je uzbdljiv :D Cekam kad cu naletit na kakvo cudoviste da ga ovi moji ozive, kao i amebe, to im je jaka fora, White Walkersi medju carstvima :D Problem s brojem kolonija je sto se covjek pocne gubiti, pokusavam da nadjem neki normalan broj da igram nesto izmedju tall i wide, jer ako si upratio, sto se vise prosiris to ti vise treba scienca za napredak.

Megashipyard je ubitacna gradjevina, daje nevjerovatnu brzinu izrade flote. Mudro ti je to s Corvettama, male su, agilne i dobar bait :) Juggernaut je bukvalno support ship, jer ima tu sposobnost da proizvodi druge brodove, inace i pored onoliko stitova i naoruzanja, ranjiv brod u odonosu na svoju velicinu, pogotovo ako je sam negdje.

Good luck s endgame crisisom :D
Averus

#44853 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

House wrote: 10/08/2023 04:01

Dobra :thumbup:
Ne znam da bih je replayao, ali sam uzivao :)

Meni je draza dvica, ali je malo frustrirajuce koliko se bespomocno i beznadezno osjecas kroz cijelu pricu. Definitivno ima i zanimljivijih likova nego kec. Ako nisi igrao, topla preporuka.
Averus

#44854 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Završen Beyond: Two Souls

Priča dobra, mada ništa posebno. Likovi onako mogu proći, a imam osjećaj da im je najveći selling point "Hej, glume Ellen (sada Elliot) Page i Willem Dafoe". Već sam naveo da su kontrole i gameplay očajni, ali eto igrajući na gamepad + miš kombinaciji (da, dobro ste pročitali), uspio sam završiti igru čisto da ispratim priču.
Bilo je par dobrih momenata i ima par likova o kojima se malo i brineš/suosjećaš.

Sve u svemu ne mogu reći ni ne igraj, ni igraj. Ovo je nešto što će se jednoj grupi ljudi svidjeti, drugoj neće.
Dakle, tačno na sredini, pa na koju te stranu prevagne.

Moja Ocjena 50/100

Uz B:TS sam kupio i Disco Elysium, pa moguće je da će on biti sljedeći na redu :)
Kupio sam preko Eneba, jer neću da dajem direktno publisherima novac. Pročitah u reviewsima da su ukrali IP od originalnih kreatora mater im.
ferratilis

#44855 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Averus wrote: 10/08/2023 14:04 Pročitah u reviewsima da su ukrali IP od originalnih kreatora mater im.
Da. Ista stvar se desila sa Pathfinder Kingmakerom, Owlcat vise nema nikakva prava na tu igru, cak ni da izbace patch i poprave preostale bugove. Deep Silver je preuzeo potpunu kontrolu, sav profit ide njima. Kod Disca, sav profit ide sumnjivom estonskom biznismenu koji je preuzeo IP.

btw Disco ima najbolju pricu u igrama, ikad.
vaučer

#44856 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Planescape je meni bolji, ali su u tanko.
Riddle

#44857 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Arkham Knight, koja furka jebote, toliko mogućnosti i toliko kul korisnih alatki. Još koristim odijelo iz filma Dark Knight da upotpunim ugođaj. Žao mi glavnu priču igrati, pa sam se razletio po gradu i završavam sve što se pojavi na mapi.
Tito_i_Partija

#44858 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 10/08/2023 14:08
Averus wrote: 10/08/2023 14:04 Pročitah u reviewsima da su ukrali IP od originalnih kreatora mater im.
Da. Ista stvar se desila sa Pathfinder Kingmakerom, Owlcat vise nema nikakva prava na tu igru, cak ni da izbace patch i poprave preostale bugove. Deep Silver je preuzeo potpunu kontrolu, sav profit ide njima.
Ovo nisam znao za Kingmaker, kad/kako je se ovo desilo?
geralt

#44859 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Ja sam to malo drukcije skontao, da su developerska prava na Kingmaker ostala bivsim vlasnicima Owlcata kada se Owlcat od njih odvojio 2019. Radi se o firmi MY.GAMES, navodno holandskoj a u stvarnosti ruskoj. To je izmedju ostalog razlog zasto je Owlcat morao finansirati razvoj nastavka preko Kickstartera, nisu imali nikakve prihode od prvog dijela.
ferratilis

#44860 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 10/08/2023 14:35
ferratilis wrote: 10/08/2023 14:08

Da. Ista stvar se desila sa Pathfinder Kingmakerom, Owlcat vise nema nikakva prava na tu igru, cak ni da izbace patch i poprave preostale bugove. Deep Silver je preuzeo potpunu kontrolu, sav profit ide njima.
Ovo nisam znao za Kingmaker, kad/kako je se ovo desilo?
Pardon, moja greska, nije Deep Silver nego MY.GAMES, divizija ruske kompanije VK (nesto kao ruski facebook). Prava su izgubili kad su postali indie kompanija i preselili ured u Nikoziju. Imas ovdje objasnjeno:
https://gameworldobserver.com/2022/10/0 ... ndependent

Posto Wrathfinder ima unaprijedjeni engine, htjeli su da backportuju neke stvari u Kingmaker da ga unaprijede, ali im vlasnik Kingmaker IP-a to nije dopustio. A ima i par bugova koji su preostali.

Sad svi koji vole Kingmaker strahuju da bi MY.GAMES mogao odluciti da nekako sjebe igru, sto je itekako moguce. Ali Owlcat ima puno vlasnistvo nad Wrathfinderom, to im niko ne moze osporit. Mozda jedino Paizo, ali je ipak open licenca.
House

#44861 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Averus wrote: 10/08/2023 10:30
House wrote: 10/08/2023 04:01

Dobra :thumbup:
Ne znam da bih je replayao, ali sam uzivao :)

Meni je draza dvica, ali je malo frustrirajuce koliko se bespomocno i beznadezno osjecas kroz cijelu pricu. Definitivno ima i zanimljivijih likova nego kec. Ako nisi igrao, topla preporuka.
:thumbup:

nisam igrao dvicu i true colors. before the storm me baš emotivno istrošio
Averus

#44864 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Hoce li biti kampanja kao u originalu ili mostly arena shooter? :D
Da i ja opet FPS naslove zaigram hahaha

Da hoce i Blood, Unreal Tournament i Soldier of Fortune opet ozivjeti, uh :izet:
ferratilis

#44865 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Pise ti u opisu, originalna kampanja, dvije ekspanzije, i nova kampanja. Plus Quake 64 je dodan i mozes igrati multiplayer sa botovima. Ne moze bolje.

Ocekujem da ovaj viken najave i Quake reboot, jer traje Quakecon. id Software nije nista najavio jos otkako je izasao Doom Eternal prije tri godine.
vaučer

#44866 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Q2 sam najviše puta prešao. Zvukovi onih metalnih vrata su mi zacementirani u mozak.
Rootboi

#44867 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Quake 4 jako dobra filmska kampanja i završili sa cliffhangerom a nikad više ništa . :oops:
ferratilis

#44868 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Za razliku od jeftinih remastera, ovo je stvarno odlicno uradjeno. Napisali su potpuno novi kod za AI, tako da je sad moguce igrati zanimljive meceve sa botovima, a i kampanja je teza i zanimljivija. Pet kampanja za deset eura, jako dobar paket. Ja sam ga dobio besplatno jer sam vec imao Quake 2 na Steamu, i za to zasluzuju respekt.

Puni breakdown:
https://bethesda.net/en/article/6NIyBxa ... g-quake-ii
ferratilis

#44869 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

vaučer wrote: 10/08/2023 14:13 Planescape je meni bolji, ali su u tanko.
Zaboravih odgovoriti jucer. Obje price su tu negdje po kvaliteti, ali mislim da to koja je bolja zavisi od licnih shvatanja igraca. Meni Planescape ne moze biti bolji jer, kad dodjes do kraja i dobijes odgovor na glavno pitanje "what can change the nature of a man?" odgovor je prilicno naivan. Generalno je napisana bolje od bilo cega drugog (cak i Disca), ali taj finalni odgovor mi nikako nije sjeo, iako je put do tog odgovora poplocan vrhunskim dijalozima.

Onda se pojavio Disco, koji je na taj odgovor dao jasan i decidan odgovor na samom pocetku, jos ga nadjes u nekom dnevniku u kontejneru ispred kafea. Disco potpuno odbacuje filozofiju iz Planescapea i fokusira se iskljucivo na humanizam. Obje igre se bave slicnom tematikom, ali mi je Disco daleko zreliji.
vaučer

#44870 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Načelno se potpuno slažem s tobom. Mislim da je razlog što sam odabrao Planescape sasvim osoban. Razdoblje života u kojem sam igrao, to da nikad nisam ne vidio, nego mogao zamisliti takvu video igru, s tako potentnim narativom i divnim dijalozima. Jednostavno je Planescape bio kao plug u netaknutu zemlju i ostavio je preduboku brazdu, iako jeste u osnovi kao cjelina naivniji i više ‘tinejdžerski’.

Disco je iako malo manji u opsegu, širi u idejama koje obrađuje i zreliji u načinu na koji vodi igrača. Tkivo igre je tako gusto i maestralno ispleteno da se možeš iznova vraćati toj igri i otkrivati potpuno drugačije puteve kroz priču. Također mislim da mi nikad u 30 godina gaminga nije bilo tako prokleto žao da sam završio igru kao kad sam odigrao Disco. Htio sam nastaviti dalje, pratiti likove u beskraj, zauvijek, toliko me progutala.

Dakle, slažem se.
Ali prva ljubav.
ferratilis

#44871 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bosnian Dragon1 wrote: 10/08/2023 00:11 @ferratilis evo kad uradim kako si rekao, open image in new tab, bude mi samo link ovde u postu a ne velika slika
https://postimg.cc/1g8488xn

a ovo ispod je thumbnail samo kad odaberem opciju Thumbnail for forums na postimage

Image

sta da uradim da kad hocu sliku da postavim da bude samo velika slika bez linkova i da nije mala kao thumbnail
Kad odes na share, kopiraj direct link i nista drugo.
Image
Bosnian Dragon1

#44872 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

@ferratilis evo ga konacno kako treba :D :D

Image
MarlboroGold

#44873 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

ferratilis wrote: 10/08/2023 17:27 Image
Tu je apsolutno zasluženo. Morao sam uzeti novi PC i to najviše zbog BG3.

Igra je nevjerovatna, a pogotovo osjećaj kad sretneš stare likove i kad znaš čitavu pozadinu istih. Neću spoilati osim što ću reći Viconia :oops:

Ako će kod mene nešto biti razlog za razvod braka onda je to BG3 :lol:

Ovo će biti GOTY bez sumnje.
House

#44875 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

nađoh bonfire u sen's fortress :izet: :-D

sve živo sam prečešljao.
Post Reply