Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#12751 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by neki »

Dionica Skenderija - Vijećnica je rađena 2005, a Vijećnica - Marijin Dvor 2012. godine
BadBoy

#12752 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by BadBoy »

Meni je 2000. bila prije 10 godina :roll:
moon_walker_90

#12753 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by moon_walker_90 »

A sta je sa raskrsnicom gdje šestica krece, hoce li se i taj dio renovirati ili nece? Ovaj dole dio do skenderije su zavrsili a sta je sa gornjom raskrsnicom?
k4mi

#12754 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by k4mi »

moon_walker_90 wrote: 09/08/2023 17:04 A sta je sa raskrsnicom gdje šestica krece, hoce li se i taj dio renovirati ili nece? Ovaj dole dio do skenderije su zavrsili a sta je sa gornjom raskrsnicom?
Zar nije gornja radjena prije 10tak godina?
Grean

#12755 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Grean »

KANTON SARAJEVO

26.09.2022

Potpisan ugovor o studiji izvodljivosti izgradnje tramvajske pruge do Dobrinje i Šipa

Potpisan je ugovor za izradu studije o izvodljivosti izgradnje tramvajske pruge od Nedžarića do Dobrinje te od Željezničke stanice do Šipa u Sarajevu.

Studiju će izraditi Institut saobraćaj i komunikacije i firma PPG Sarajevo.
Zna li se sta bi od ove studije, je li izvodljivo i hoce li se izvoditi?

U clanku sa Klixa nije bio naveden rok kada ce studijabiti zavrsena.
neki

#12756 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by neki »

k4mi wrote: 09/08/2023 17:07
moon_walker_90 wrote: 09/08/2023 17:04 A sta je sa raskrsnicom gdje šestica krece, hoce li se i taj dio renovirati ili nece? Ovaj dole dio do skenderije su zavrsili a sta je sa gornjom raskrsnicom?
Jeste, 2012, u sklopu obnove dionice vijećnica - Marijin Dvor
moon_walker_90

#12757 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by moon_walker_90 »

neki wrote: 09/08/2023 19:44
k4mi wrote: 09/08/2023 17:07

Jeste, 2012, u sklopu obnove dionice vijećnica - Marijin Dvor
:thumbup:
ReymondReddington

#12759 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by ReymondReddington »

Cim pise sljedeci mjesec znas koliko je sati. Nisam nigdje procitao da je potpisan ugovor za ovo. A 40 dan je kao neki rok da se krene u posao nakon potpisivanja ugovora.

Evo sad vidim Bosman radi. Ne bi me cudilo da nemaju ljudi pa cekaju da zavrse prugu ako ista vise tu rade.
Mishelinke

#12760 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Mishelinke »

ReymondReddington wrote: 09/08/2023 23:15
Cim pise sljedeci mjesec znas koliko je sati. Nisam nigdje procitao da je potpisan ugovor za ovo. A 40 dan je kao neki rok da se krene u posao nakon potpisivanja ugovora.

Evo sad vidim Bosman radi. Ne bi me cudilo da nemaju ljudi pa cekaju da zavrse prugu ako ista vise tu rade.
Štetine bombe kao i za prugu do Hrasnice, igmanski put, trolu do Vogošće....

Sve je ovo trebalo odavno btiti završeno da se počelo raditi kada je prvi put najavio prije 3 godine. Od toga imamo-nemamo ništa.

Pruga do Hranice nije ni počela. Ogradili parking i eno sve stoji.
Trola do Vogošće, danas, sutra, nikad....
Igmanski put završili samo nekih 500 metara i stali. Put vodi u šumu. Ni radnika, ni mašina, ničega.

Lik najavi, da termin i nakon toga ni habera. Po toj najavi iz linka, do sada je ta rakrsnica trebala biti zavšena. Pogledati datum objave članka, sadržaj članka i današnji datum.

Tako je i za sve pobrojane projekte.
ReymondReddington

#12761 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by ReymondReddington »

Mishelinke wrote: 10/08/2023 10:08

Sve je ovo trebalo odavno btiti završeno da se počelo raditi kada je prvi put najavio prije 3 godine. Od toga imamo-nemamo ništa.

Igmanski put završili samo nekih 500 metara i stali. Put vodi u šumu. Ni radnika, ni mašina, ničega.

Lik najavi, da termin i nakon toga ni habera. Po toj najavi iz linka, do sada je ta rakrsnica trebala biti zavšena. Pogledati datum objave članka, sadržaj članka i današnji datum.

Pruga za Hrasnicu je pocela. 18 mjeseci imaju rok da zavrse pa nek parking stoji ogradjen i godinu dana.

Ali generalno se slažem da se stvari previse najavljuju radi politickih poena i onda ispadne da svaki projekat kasni.
izbjeglica_iz_besmisla

#12762 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Mislim da su prosle SDA vlade to mnogo bolje radile.
Kad nista ne zapocnes, ne mozes ni kasniti s time.
Mnogo odgovornije prema gradjanima. Ha ja.

Steta ostavka!
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12763 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PreWiBa »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 10/08/2023 17:49

Steta ostavka!
SDA je opozicija već par godina

Radovi kasne i prije nego što su počeli, sjećam se još prvih najava o maju/aprilu.
To što neko je neko drugi još lošiji ne mjenja tu činjenicu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12764 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Nista ne kasni ne izmisljajte
Ako 3.ne proradi 1.9.onda kasni
tramvajtrojka

#12765 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 11/08/2023 20:48
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 10/08/2023 17:49

Steta ostavka!

Radovi kasne i prije nego što su počeli, sjećam se još prvih najava o maju/aprilu.
koji radovi kasne i u cemu je neko losiji ako drugi nisu bili u stanju nesto uraditi tridesetak godina samo su znali govoriti bice to gotovo jednog dana insallah :?
PreWiBa

#12766 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 11/08/2023 21:44
sehohari wrote: 11/08/2023 20:48

koji radovi kasne i u cemu je neko losiji ako drugi nisu bili u stanju nesto uraditi tridesetak godina samo su znali govoriti bice to gotovo jednog dana insallah :?
Kasni projekat, da budem precizniji.
Radovi na pruzi prema Hrasnici su trebali poceti jos u maju, sad polako idemo u septembar. Znaci 4 mjeseca izgubljeno, a da radovi jos nisu ni zapoceli.

Ako nisu losiji, onda su i jedni i drugi losi, ako ti je tako lakse. Zamisli da npr. vlast u istocnoj Njemackoj 1992. brani time da se govori "pa ipak smo bolji od bivsih komunista".
last mohicans

#12767 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by last mohicans »

Nije za ove teme, ali probija se rok tri puta spoj na autoput i KT u Boljakovom. Pet puta se najavljuje kraj, zadnji rok bio novembar prošle godine, neće biti gotov do kraja ove. Kada uzmeš šupački EA, koji izvede 5 radnika, a ostale pošalje na Nuuhranjeni tunel. Tu je jača para bušiti rupu u brdu. Šteta bi dobro trebao razmisliti prije nego što lupi neki rok, postaje relevantan poput Čovića sa propalim najavama.
izbjeglica_iz_besmisla

#12768 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Uredu je hvaliti i kritikovati, kasnjenja u pocetku radova zaista ima - isto kao neravnina kod Ravenne. Ali kad je to jedini sadrzaj u necijem postu, to treba jasno tretirati kao stranacko kukanje. Nema to veze sa normalnim postom zabrinutih gradjana.

PS da nije svebosnjacka stranka muljala sa ponderima, jos bi SDA i njihov polukapacitet jadnije izgledali nego sto je to sada.

PPS svi na vlasti su politicari i samopromocija te samokorist je svima cilj. Samo neki usput i ostave nama obicnima nesto, u ovom slucaju prugu za sljedecih 100 godina.
PreWiBa

#12769 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PreWiBa »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 11/08/2023 22:07 Uredu je hvaliti i kritikovati, kasnjenja u pocetku radova zaista ima - isto kao neravnina kod Ravenne. Ali kad je to jedini sadrzaj u necijem postu, to treba jasno tretirati kao stranacko kukanje. Nema to veze sa normalnim postom zabrinutih gradjana.

PS da nije svebosnjacka stranka muljala sa ponderima, jos bi SDA i njihov polukapacitet jadnije izgledali nego sto je to sada.

PPS svi na vlasti su politicari i samopromocija te samokorist je svima cilj. Samo neki usput i ostave nama obicnima nesto, u ovom slucaju prugu za sljedecih 100 godina.
Pa ne razumijem.

Sta, trebam pricati o kolacima, hvaliti ministra pa onda onako u zagradi napisati "moglo bi malo brze druze"?
Pa nije Sjeverna Koreja pa da ne smijes ruznu rijec reci ili da odnos hvalisanja i kritike mora biti 10:1.
tramvajtrojka

#12770 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 11/08/2023 21:54
tramvajtrojka wrote: 11/08/2023 21:44

Kasni projekat, da budem precizniji.
Radovi na pruzi prema Hrasnici su trebali poceti jos u maju, sad polako idemo u septembar. Znaci 4 mjeseca izgubljeno, a da radovi jos nisu ni zapoceli.

Ako nisu losiji, onda su i jedni i drugi losi, ako ti je tako lakse. Zamisli da npr. vlast u istocnoj Njemackoj 1992. brani time da se govori "pa ipak smo bolji od bivsih komunista".
Pa trebali su poceti radovi u maju al ebrd ugovor na svim razinama vlasti je zavrsen tek krajem juna kad je potpisan zvanicni ugovor sa izvodjacem radova, i sad ide uvođenje u posao pa i prosli put je bila ista prica kako ce raditi krajem avgusta proslo im citavo ljeto a ljudi imaju skoro pa dvije godine da zavrse projekat. Rok za izgradnju krece od datuma početka radova, a ne od drugih slucajeva.

A ovo sto tesla trola nije mu prvi put na prethodnih pet nickova je dobio jednokratnu kartu za banovice, pa evo vidimo i nastavio je u tom ritmu od bagera kako ce ljude kopati po vlakovu za koronu do sada ovih stvari :mrgreen:
izbjeglica_iz_besmisla

#12771 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

sehohari wrote: 11/08/2023 22:11
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 11/08/2023 22:07 Uredu je hvaliti i kritikovati, kasnjenja u pocetku radova zaista ima - isto kao neravnina kod Ravenne. Ali kad je to jedini sadrzaj u necijem postu, to treba jasno tretirati kao stranacko kukanje. Nema to veze sa normalnim postom zabrinutih gradjana.

Pa ne razumijem.

Sta, trebam pricati o kolacima, hvaliti ministra pa onda onako u zagradi napisati "moglo bi malo brze druze"?
Pa nije Sjeverna Koreja pa da ne smijes ruznu rijec reci ili da odnos hvalisanja i kritike mora biti 10:1.
Pa nije Koreja slazem se.

Sta bi onda jos izdvojio od pozitivnih i od negativnih stvari za uradjeno oko saobracajne infrastrukture i radova generalno - u zadnja 3 mjeseca?
kio01

#12772 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kio01 »

Sad sam bio na stanici Nedzarici, iznenadilo me sto rade oni satovi i ispravno pokazuju kad ce tramvaj.
Quaresma

#12773 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Quaresma »

kio01 wrote: 11/08/2023 23:51 Sad sam bio na stanici Nedzarici, iznenadilo me sto rade oni satovi i ispravno pokazuju kad ce tramvaj.
jel te iznenadilo sto su unistili onaj aparat gdje bi se trebale karte ponistavati. ili su to zamjenili :D
kio01

#12774 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kio01 »

Quaresma wrote: 11/08/2023 23:57
kio01 wrote: 11/08/2023 23:51 Sad sam bio na stanici Nedzarici, iznenadilo me sto rade oni satovi i ispravno pokazuju kad ce tramvaj.
jel te iznenadilo sto su unistili onaj aparat gdje bi se trebale karte ponistavati. ili su to zamjenili :D
Nisam bas obratio paznju ali mi se cinilo da nije pokvareno nista nego samo "deaktiviran" ko sto je uvijek bio. Ne znam koja je logika odmah ih postaviti kad ih ne planiraju koristiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12775 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Ovaj gaf kod remize su brzo popravili
Steta napolje
Image
:mrgreen:
Post Reply