Nove trole vec uništene

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kamere u javnom prevozu?

Da
134
96%
Ne
5
4%

Total votes: 139

kabal1337

#26 Re: Nove trole vec uništene

Post by kabal1337 »

zasto nije materijal neki ripstop i sl? Ili Plastika, sto da ne lakse ciscenje i dezinfekcija
sarajevsko_pivo

#27 Re: Nove trole vec uništene

Post by sarajevsko_pivo »

_BataZiv_0809 wrote: 09/08/2023 09:29
sarajevsko_pivo wrote: 09/08/2023 09:27 Treba kazne pucati. Takodjer treba pisati Steti na Facebooku. Zna se hvalati a trole mu vec unistene.
Pa jesi li pisao?
Na svakom postu njegovom :D
Mishelinke

#28 Re: Nove trole vec uništene

Post by Mishelinke »

tramvajtrojka wrote: 09/08/2023 10:05 Image

Nacija divljaka i kromanjonaca sta ti je potrebno u životu da uzmes jebeni upaljac i palis sjedišta :-) :-)

Nacija smo koja je zasluzila svoje dno u kojem se nalazi
Bolje da lome trole nego da se drogiraju. Jel tako?

A svkako to nije vandalizam, kao što neki govore. Ovo je umjetnost i umjetnički izražaj.

Pustite djecu nek se igraju na miru, šta ste zapeli. Trole ko trole, kupiće se nove, hajde...
Naslovnica

#29 Re: Nove trole vec uništene

Post by Naslovnica »

Ja sam bio štreber u osnovnoj, upisao elektrotehničku u Buća potoku, većina odlični učenici, "Uče".
Prvi srednje, prolazimo pored Remize, jaran vadi iz džepa komadiće keramike od svjećice (sekurit ili tako nekako, ne sjećam se).
Paf, paf, paf...polupa 3-4 prozora na tramvaju.
Ja nisam znao da taj fol sa svjećicom i nisam se ni pitao da li je to što lik radi loše ili ne, to mi uopšte nije padalo na pamet.
Jedino sam bio fasciniran kako komadić keramike razbije staklo.
Jaran je završio negdje u EU, naučnik nekakav.
Moji roditelji mi nikada nisu govorili "nemoj razbijati stakla na tramvajima, nemoj šarati flomasterima, i sl", valjda se podrazumijevalo. Doduše, u ta doba, ko je imao marker dobijao je na ugledu. :lol:
Ja svojoj djeci govorim i učim ih kulturi življenja. Ali ne smijem garantovati da danas-sutra neće učiniti neku glupost.
vjeshalica

#30 Re: Nove trole vec uništene

Post by vjeshalica »

Dokazano da je bolje kupiti polovno nego novo. Jer balijesine ne zasluzuju bolje. Samo se sjetite da su polovna vozila dolazila sredjenija ko nova. Ovaj grad,govna u njemu sto zive ne zasluzuju bolje.

I ukinuti socijalne karte beskonacne.

Rahatluk je uci u komenrcijalu,nema smrdljivih idiota,razmazene žgadije,kretena sto vucaraju cekere,sjekire,tepihe,agresivnih penzionera,firaunije upisane i usrane sto ulazi itd. Komercijalizacija i cao. Dosta vise unistavanja javne imovine pod izgovorom da su socijalni slucajevi.
Socijalni slucajevi su najgora razularena bagra u drustvu koja se vadi na svoju bijedu i neimastinu i sebi daju za pravo da se seru po svemu. Nije to samo unistavanje trolejbusa,nego svega,pocev od bacanja smeca,pisanja uz zidove i prolaze,devastacija mobilijara itd....obicna neradnicka bagra koju treba poslati u rudnik da normira.
Udjite u javni prevoz i vidjecete profile gamadi koja ulazi, mescini samo oni aagresivni soferi u Centrotransu se smiju pomarisat stangama sa olosem.
vjeshalica

#31 Re: Nove trole vec uništene

Post by vjeshalica »

kabal1337 wrote: 09/08/2023 10:10 zasto nije materijal neki ripstop i sl? Ili Plastika, sto da ne lakse ciscenje i dezinfekcija
Pa da se zale govna kako se kupuju vozila sa plasticnim sjedistima, dok u EU imaju tapacirunge. Pa ovim majmunima po gradu i betonsko je luxuz
tramvajtrojka

#32 Re: Nove trole vec uništene

Post by tramvajtrojka »

vjeshalica wrote: 09/08/2023 10:44 Dokazano da je bolje kupiti polovno nego novo. Jer balijesine ne zasluzuju bolje. Samo se sjetite da su polovna vozila dolazila sredjenija ko nova. Ovaj grad,govna u njemu sto zive ne zasluzuju bolje.

I ukinuti socijalne karte beskonacne.

Rahatluk je uci u komenrcijalu,nema smrdljivih idiota,razmazene žgadije,kretena sto vucaraju cekere,sjekire,tepihe,agresivnih penzionera,firaunije upisane i usrane sto ulazi itd. Komercijalizacija i cao. Dosta vise unistavanja javne imovine pod izgovorom da su socijalni slucajevi.
Socijalni slucajevi su najgora razularena bagra u drustvu koja se vadi na svoju bijedu i neimastinu i sebi daju za pravo da se seru po svemu. Nije to samo unistavanje trolejbusa,nego svega,pocev od bacanja smeca,pisanja uz zidove i prolaze,devastacija mobilijara itd....obicna neradnicka bagra koju treba poslati u rudnik da normira.
Udjite u javni prevoz i vidjecete profile gamadi koja ulazi, mescini samo oni aagresivni soferi u Centrotransu se smiju pomarisat stangama sa olosem.
Koliko su krivi svakakvi gradjani toliki su i bolikurci u grasu, ljudi nisu detaljno oprali trole otkako su dosle, ne pale unutrasnje ekrane i glasovne najave stanica, ne ciste staklene površine, ne gledaju u kojem smjeru su im ekrani upaljeni izvana, puse u vozilima, voze svoju raju u njihovoj kabini itd. itd. jer kad u firmi rade bolikurci naravno da ce debili razvaljivati, zato u centri nema toga jer zna da ce mu vozac razvaliti usta ako pokusa nesto uništiti jer radi kod privatnika i briga ga je za svoje radno mjesto i vozilo
vjeshalica

#33 Re: Nove trole vec uništene

Post by vjeshalica »

Misevi se boje da ce ostati bez zuba zato se pokunje i uhijene kad ulaze u Centru,a samo se kurce po Grasu jer ih tamo nece niko namarat. Onda je solucija privatizovati sve i dati sipke u ruke vozacima? Kakav civilizacijski odron. Dakle, prosjecnom nakurcanom lupežu se samo moze batinama stati u kraj?
Chloe
Photo mod

#34 Re: Nove trole vec uništene

Post by Chloe »

sarajevsko_pivo wrote: 09/08/2023 09:27 Treba kazne pucati. Takodjer treba pisati Steti na Facebooku. Zna se hvalati a trole mu vec unistene.
On ih uništava :? Ccccccc... :oops:
k4mi

#35 Re: Nove trole vec uništene

Post by k4mi »

nisu njemu nego su nama unistene
sarajevsko_pivo

#36 Re: Nove trole vec uništene

Post by sarajevsko_pivo »

Nadam se da ide uskoro članak o ovom slučaju na Klixu.

U Holandiji imaš u tramvajima security
internazionale

#37 Re: Nove trole vec uništene

Post by internazionale »

k4mi wrote: 09/08/2023 12:18
Ne zamjeri mu
Sdfa "plivadon-mozak" tako funkcioniše
VladaFBiH

#38 Re: Nove trole vec uništene

Post by VladaFBiH »

muha_sa wrote: 09/08/2023 09:03 Za mladu raju na forumu :D nekad su na tramvajskim stanicama--Čaršija--N.stanica--Cvila i Ilidza redovno ulazile higijenicarke i cim tramvaj stane one ociste iliti na brzinu omlate zogerom unutrašnjost tramvaja.
Nekad bilo sad se spominjalo--nemojte me samo ružit što ovo iznesoh :-) :D
*eb te ovo sam skroz zaboravio - tramvaj se čistio na zadnjoj stanici a sada se čisti samo prilikom kupovine i to ne od strane GRAS-a...
moimoi

#39 Re: Nove trole vec uništene

Post by moimoi »

Svi ti se i te kako znaju ponasati kada odu bilo gdje vani. Meni je to vise za psihijatrije. Zasto imas potrebu zivjeti u haosu? Isto je i sa bacanjem smeca kroz prozor, ostavljanjem kucnog smeca u kante po parkovima, ostavljanje kabastog otpada ispred zgrada etc.
tramvajtrojka

#40 Re: Nove trole vec uništene

Post by tramvajtrojka »

moimoi wrote: 09/08/2023 13:23 Svi ti se i te kako znaju ponasati kada odu bilo gdje vani. Meni je to vise za psihijatrije. Zasto imas potrebu zivjeti u haosu? Isto je i sa bacanjem smeca kroz prozor, ostavljanjem kucnog smeca u kante po parkovima, ostavljanje kabastog otpada ispred zgrada etc.
Image
Image

haj pored nasih hahara a gledaj i stranci su nam poceli uništavati vozila za ovo bi im polomio ruke i poslao ih u Zenicu da budu bijelo roblje zatvorenicima
moimoi

#41 Re: Nove trole vec uništene

Post by moimoi »

Nemam nista protiv dobrih grafita. Ali treba znati gdje je to prihvatljivo.
sinuhe

#42 Re: Nove trole vec uništene

Post by sinuhe »

Tesko da su grafiti prihvatljivi bilo gdje. U Bosni mladi imaju pogresnu predstavu o onome sto zovu urbanom scenom.
Evo jutros na klixu pisu i o muralima kao o umjetnosti. :D
moimoi

#43 Re: Nove trole vec uništene

Post by moimoi »

sinuhe wrote: 09/08/2023 15:05 Tesko da su grafiti prihvatljivi bilo gdje. U Bosni mladi imaju pogresnu predstavu o onome sto zovu urbanom scenom.
Ima nesto sto se zove “street art” :wink:
kabal1337

#44 Re: Nove trole vec uništene

Post by kabal1337 »

moimoi wrote: 09/08/2023 15:18
sinuhe wrote: 09/08/2023 15:05 Tesko da su grafiti prihvatljivi bilo gdje. U Bosni mladi imaju pogresnu predstavu o onome sto zovu urbanom scenom.
jebo ti svoj "street art" koji unistava tudju imovinu, hajde sto unisti nesto sto napravi skrabotinu i ruglo.
Ne vidim da Rulof dodje Ibri i baci teg na fasadu. Nekako kod njih auta cista, i fasade :?: Strit art
Pa onaj cikica sto je u Americi pomocu celicnih cetki crtao na betonu je vrsta street arta. Ali nije ni on svukuda.

Eno prodji tunel Ciglane ( onaj sto nije u funkciji za vozila) mozda 2 grafita da lice na nesto ostalo skrabotine.
Postovanje za sve ove umjetnike sto crtaju na odobrenim mjestima.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#45 Re: Nove trole vec uništene

Post by TojoOptics »

Samo rigorozna kontrola i visoke kazne. Narodu bez građanskog odgoja i osjećaja trebaju stroge kazne, kao u vrijeme Austrougarske i SFRJ.
dječak sa šibicama

#46 Re: Nove trole vec uništene

Post by dječak sa šibicama »

Mi smo poludivlji primitivan narod, kad sam pohadjao srednju u Ljubljani i naprcali nas bosance, srbe, makedonce, crnogorce, sandze, sipce u dva tri razreda i idemo mi kuci coporativno, udjemo u bus svi bjeze od nas, dreka vika onaj uzme marker napise Kemo onaj urezuje Mladen na sjedistu, jednom je neko izvadio autolak i pisao po prozorima

Divlje horde. Mene cudi kako su trole jos citave.
vjeshalica

#47 Re: Nove trole vec uništene

Post by vjeshalica »

poenta je u tome sto ti ne znas razliku između street art i barbarizma
Laplace

#48 Re: Nove trole vec uništene

Post by Laplace »

k4mi wrote: 09/08/2023 12:18
Upravo ta izjava "trole su mu uništene" je i ono od čega sve kreće. Uništava se javna imovina jer se ona ne doživljava kao naša nego "tamo nečija", "državna" itsl. Iz istog razloga je i u bivšoj Jugoslaviji uništavano i pored onako nezgodne milicije.
Laplace

#49 Re: Nove trole vec uništene

Post by Laplace »

Kad sam ja prošle godine pisao kako će nove trolejbuse naša omladina brzo demolirati i pretvoriti u ciganluk, bilo je "pretjeruješ", "nije naša omladina takva", "neće to baš toliko", "čuvaće se" itsl.

Sad samo mogu da primijetim: rekao sam vam.
moimoi

#50 Re: Nove trole vec uništene

Post by moimoi »

vjeshalica wrote: 09/08/2023 17:50
poenta je u tome sto ti ne znas razliku između street art i barbarizma
Po cemu ste to zakljucili cijenjena gdjice?
Post Reply