Nove trole vec uništene
- kabal1337
#26 Re: Nove trole vec uništene
zasto nije materijal neki ripstop i sl? Ili Plastika, sto da ne lakse ciscenje i dezinfekcija
-
sarajevsko_pivo
#27 Re: Nove trole vec uništene
Na svakom postu njegovom_BataZiv_0809 wrote: ↑09/08/2023 09:29Pa jesi li pisao?sarajevsko_pivo wrote: ↑09/08/2023 09:27 Treba kazne pucati. Takodjer treba pisati Steti na Facebooku. Zna se hvalati a trole mu vec unistene.
- Mishelinke
#28 Re: Nove trole vec uništene
Bolje da lome trole nego da se drogiraju. Jel tako?tramvajtrojka wrote: ↑09/08/2023 10:05
Nacija divljaka i kromanjonaca sta ti je potrebno u životu da uzmes jebeni upaljac i palis sjedišta![]()
![]()
Nacija smo koja je zasluzila svoje dno u kojem se nalazi
A svkako to nije vandalizam, kao što neki govore. Ovo je umjetnost i umjetnički izražaj.
Pustite djecu nek se igraju na miru, šta ste zapeli. Trole ko trole, kupiće se nove, hajde...
-
Naslovnica
#29 Re: Nove trole vec uništene
Ja sam bio štreber u osnovnoj, upisao elektrotehničku u Buća potoku, većina odlični učenici, "Uče".
Prvi srednje, prolazimo pored Remize, jaran vadi iz džepa komadiće keramike od svjećice (sekurit ili tako nekako, ne sjećam se).
Paf, paf, paf...polupa 3-4 prozora na tramvaju.
Ja nisam znao da taj fol sa svjećicom i nisam se ni pitao da li je to što lik radi loše ili ne, to mi uopšte nije padalo na pamet.
Jedino sam bio fasciniran kako komadić keramike razbije staklo.
Jaran je završio negdje u EU, naučnik nekakav.
Moji roditelji mi nikada nisu govorili "nemoj razbijati stakla na tramvajima, nemoj šarati flomasterima, i sl", valjda se podrazumijevalo. Doduše, u ta doba, ko je imao marker dobijao je na ugledu.
Ja svojoj djeci govorim i učim ih kulturi življenja. Ali ne smijem garantovati da danas-sutra neće učiniti neku glupost.
Prvi srednje, prolazimo pored Remize, jaran vadi iz džepa komadiće keramike od svjećice (sekurit ili tako nekako, ne sjećam se).
Paf, paf, paf...polupa 3-4 prozora na tramvaju.
Ja nisam znao da taj fol sa svjećicom i nisam se ni pitao da li je to što lik radi loše ili ne, to mi uopšte nije padalo na pamet.
Jedino sam bio fasciniran kako komadić keramike razbije staklo.
Jaran je završio negdje u EU, naučnik nekakav.
Moji roditelji mi nikada nisu govorili "nemoj razbijati stakla na tramvajima, nemoj šarati flomasterima, i sl", valjda se podrazumijevalo. Doduše, u ta doba, ko je imao marker dobijao je na ugledu.
Ja svojoj djeci govorim i učim ih kulturi življenja. Ali ne smijem garantovati da danas-sutra neće učiniti neku glupost.
- vjeshalica
#30 Re: Nove trole vec uništene
Dokazano da je bolje kupiti polovno nego novo. Jer balijesine ne zasluzuju bolje. Samo se sjetite da su polovna vozila dolazila sredjenija ko nova. Ovaj grad,govna u njemu sto zive ne zasluzuju bolje.
I ukinuti socijalne karte beskonacne.
Rahatluk je uci u komenrcijalu,nema smrdljivih idiota,razmazene žgadije,kretena sto vucaraju cekere,sjekire,tepihe,agresivnih penzionera,firaunije upisane i usrane sto ulazi itd. Komercijalizacija i cao. Dosta vise unistavanja javne imovine pod izgovorom da su socijalni slucajevi.
Socijalni slucajevi su najgora razularena bagra u drustvu koja se vadi na svoju bijedu i neimastinu i sebi daju za pravo da se seru po svemu. Nije to samo unistavanje trolejbusa,nego svega,pocev od bacanja smeca,pisanja uz zidove i prolaze,devastacija mobilijara itd....obicna neradnicka bagra koju treba poslati u rudnik da normira.
Udjite u javni prevoz i vidjecete profile gamadi koja ulazi, mescini samo oni aagresivni soferi u Centrotransu se smiju pomarisat stangama sa olosem.
Rahatluk je uci u komenrcijalu,nema smrdljivih idiota,razmazene žgadije,kretena sto vucaraju cekere,sjekire,tepihe,agresivnih penzionera,firaunije upisane i usrane sto ulazi itd. Komercijalizacija i cao. Dosta vise unistavanja javne imovine pod izgovorom da su socijalni slucajevi.
Socijalni slucajevi su najgora razularena bagra u drustvu koja se vadi na svoju bijedu i neimastinu i sebi daju za pravo da se seru po svemu. Nije to samo unistavanje trolejbusa,nego svega,pocev od bacanja smeca,pisanja uz zidove i prolaze,devastacija mobilijara itd....obicna neradnicka bagra koju treba poslati u rudnik da normira.
Udjite u javni prevoz i vidjecete profile gamadi koja ulazi, mescini samo oni aagresivni soferi u Centrotransu se smiju pomarisat stangama sa olosem.
- vjeshalica
- tramvajtrojka
#32 Re: Nove trole vec uništene
Koliko su krivi svakakvi gradjani toliki su i bolikurci u grasu, ljudi nisu detaljno oprali trole otkako su dosle, ne pale unutrasnje ekrane i glasovne najave stanica, ne ciste staklene površine, ne gledaju u kojem smjeru su im ekrani upaljeni izvana, puse u vozilima, voze svoju raju u njihovoj kabini itd. itd. jer kad u firmi rade bolikurci naravno da ce debili razvaljivati, zato u centri nema toga jer zna da ce mu vozac razvaliti usta ako pokusa nesto uništiti jer radi kod privatnika i briga ga je za svoje radno mjesto i vozilovjeshalica wrote: ↑09/08/2023 10:44 Dokazano da je bolje kupiti polovno nego novo. Jer balijesine ne zasluzuju bolje. Samo se sjetite da su polovna vozila dolazila sredjenija ko nova. Ovaj grad,govna u njemu sto zive ne zasluzuju bolje.
- vjeshalica
#33 Re: Nove trole vec uništene
Misevi se boje da ce ostati bez zuba zato se pokunje i uhijene kad ulaze u Centru,a samo se kurce po Grasu jer ih tamo nece niko namarat. Onda je solucija privatizovati sve i dati sipke u ruke vozacima? Kakav civilizacijski odron. Dakle, prosjecnom nakurcanom lupežu se samo moze batinama stati u kraj?
- Chloe
- Photo mod
#34 Re: Nove trole vec uništene
On ih uništavasarajevsko_pivo wrote: ↑09/08/2023 09:27 Treba kazne pucati. Takodjer treba pisati Steti na Facebooku. Zna se hvalati a trole mu vec unistene.
-
k4mi
#35 Re: Nove trole vec uništene
nisu njemu nego su nama unistenesarajevsko_pivo wrote: ↑09/08/2023 09:27 Treba kazne pucati. Takodjer treba pisati Steti na Facebooku. Zna se hvalati a trole mu vec unistene.
-
sarajevsko_pivo
#36 Re: Nove trole vec uništene
Nadam se da ide uskoro članak o ovom slučaju na Klixu.
U Holandiji imaš u tramvajima security
U Holandiji imaš u tramvajima security
-
internazionale
#37 Re: Nove trole vec uništene
Ne zamjeri muk4mi wrote: ↑09/08/2023 12:18nisu njemu nego su nama unistenesarajevsko_pivo wrote: ↑09/08/2023 09:27 Treba kazne pucati. Takodjer treba pisati Steti na Facebooku. Zna se hvalati a trole mu vec unistene.
Sdfa "plivadon-mozak" tako funkcioniše
- VladaFBiH
#38 Re: Nove trole vec uništene
*eb te ovo sam skroz zaboravio - tramvaj se čistio na zadnjoj stanici a sada se čisti samo prilikom kupovine i to ne od strane GRAS-a...muha_sa wrote: ↑09/08/2023 09:03 Za mladu raju na forumunekad su na tramvajskim stanicama--Čaršija--N.stanica--Cvila i Ilidza redovno ulazile higijenicarke i cim tramvaj stane one ociste iliti na brzinu omlate zogerom unutrašnjost tramvaja.
Nekad bilo sad se spominjalo--nemojte me samo ružit što ovo iznesoh![]()
![]()
-
moimoi
#39 Re: Nove trole vec uništene
Svi ti se i te kako znaju ponasati kada odu bilo gdje vani. Meni je to vise za psihijatrije. Zasto imas potrebu zivjeti u haosu? Isto je i sa bacanjem smeca kroz prozor, ostavljanjem kucnog smeca u kante po parkovima, ostavljanje kabastog otpada ispred zgrada etc.
- tramvajtrojka
#40 Re: Nove trole vec uništene
-
moimoi
#41 Re: Nove trole vec uništene
Nemam nista protiv dobrih grafita. Ali treba znati gdje je to prihvatljivo.
- sinuhe
#42 Re: Nove trole vec uništene
Tesko da su grafiti prihvatljivi bilo gdje. U Bosni mladi imaju pogresnu predstavu o onome sto zovu urbanom scenom.
Evo jutros na klixu pisu i o muralima kao o umjetnosti.
Evo jutros na klixu pisu i o muralima kao o umjetnosti.
-
moimoi
- kabal1337
#44 Re: Nove trole vec uništene
jebo ti svoj "street art" koji unistava tudju imovinu, hajde sto unisti nesto sto napravi skrabotinu i ruglo.
Ne vidim da Rulof dodje Ibri i baci teg na fasadu. Nekako kod njih auta cista, i fasade
Pa onaj cikica sto je u Americi pomocu celicnih cetki crtao na betonu je vrsta street arta. Ali nije ni on svukuda.
Eno prodji tunel Ciglane ( onaj sto nije u funkciji za vozila) mozda 2 grafita da lice na nesto ostalo skrabotine.
Postovanje za sve ove umjetnike sto crtaju na odobrenim mjestima.
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#45 Re: Nove trole vec uništene
Samo rigorozna kontrola i visoke kazne. Narodu bez građanskog odgoja i osjećaja trebaju stroge kazne, kao u vrijeme Austrougarske i SFRJ.
- dječak sa šibicama
#46 Re: Nove trole vec uništene
Mi smo poludivlji primitivan narod, kad sam pohadjao srednju u Ljubljani i naprcali nas bosance, srbe, makedonce, crnogorce, sandze, sipce u dva tri razreda i idemo mi kuci coporativno, udjemo u bus svi bjeze od nas, dreka vika onaj uzme marker napise Kemo onaj urezuje Mladen na sjedistu, jednom je neko izvadio autolak i pisao po prozorima
Divlje horde. Mene cudi kako su trole jos citave.
Divlje horde. Mene cudi kako su trole jos citave.
- vjeshalica
- Laplace
#48 Re: Nove trole vec uništene
Upravo ta izjava "trole su mu uništene" je i ono od čega sve kreće. Uništava se javna imovina jer se ona ne doživljava kao naša nego "tamo nečija", "državna" itsl. Iz istog razloga je i u bivšoj Jugoslaviji uništavano i pored onako nezgodne milicije.k4mi wrote: ↑09/08/2023 12:18nisu njemu nego su nama unistenesarajevsko_pivo wrote: ↑09/08/2023 09:27 Treba kazne pucati. Takodjer treba pisati Steti na Facebooku. Zna se hvalati a trole mu vec unistene.
- Laplace
#49 Re: Nove trole vec uništene
Kad sam ja prošle godine pisao kako će nove trolejbuse naša omladina brzo demolirati i pretvoriti u ciganluk, bilo je "pretjeruješ", "nije naša omladina takva", "neće to baš toliko", "čuvaće se" itsl.
Sad samo mogu da primijetim: rekao sam vam.
Sad samo mogu da primijetim: rekao sam vam.
-
moimoi
#50 Re: Nove trole vec uništene
Po cemu ste to zakljucili cijenjena gdjice?vjeshalica wrote: ↑09/08/2023 17:50poenta je u tome sto ti ne znas razliku između street art i barbarizma