iPhone - All about
Moderator: Benq
-
acer5101
#30377 Re: iPhone - All about
Huawei kod mene ravno 14 dana kao kad je bio nov, a bruku opcija uključenoskafiskafsnjak wrote: ↑04/08/2023 13:08Pa nijedan sat nece duze.... sve je to tu negdje.
Naravno, osim Huaweija.
- skafiskafsnjak
#30378 Re: iPhone - All about
Nije pravi operativni sistem.... samim tim ogranicen.Hercegoviina wrote: ↑04/08/2023 13:26Sta fali da i apple to uradi,a ovako se patiti i razmisljati kada treba puniti.neko rece da neki ni dan ne mogu izdrzatiskafiskafsnjak wrote: ↑04/08/2023 13:17
Pa imas huawei koji traje 15 dana .
Znas li kako? Na isti fazon kao taj od 50km
Meni prvom je bitnija funkcionalnost od baterije.
-
edin187
#30379 Re: iPhone - All about
nakon 3 godine sam se vratio na iphone ali imam problem sa icloudom.
izbacuje mi poruku "This Apple ID is not active."
ista mi je mail adresa kao i prije, ali ne mogu da se ulogujem. neki su mi podaci ostali na starom cloudu pa bih i njih vratio sada.
kao da su mi obrisali racun skroz haha
kakve su mi opcije?
novi ID ne mogu napraviti, ne dozvoljava mi. mail se vec koristi
izbacuje mi poruku "This Apple ID is not active."
ista mi je mail adresa kao i prije, ali ne mogu da se ulogujem. neki su mi podaci ostali na starom cloudu pa bih i njih vratio sada.
kao da su mi obrisali racun skroz haha
kakve su mi opcije?
novi ID ne mogu napraviti, ne dozvoljava mi. mail se vec koristi
- Pandakonda
#30380 Re: iPhone - All about
Zavisi kakve aktivne funkcije ima taj sat od 50km. Apple Watch ce curiti bateriju ako ti je stalno konektovan i ako koristis dosta aplikacija koje rade u pozaditi. Kao sto rece forumas gore baterija se stvarno brzo napuni i dovoljno je u toku tusiranja staviti i puna je. Ili recimo preko noci dok spavas.Hercegoviina wrote: ↑04/08/2023 13:11Imas satove od 50 KM koji mogu preko sedmicu izdrzati. Nije mi kasno da kompanija koja vrijedi milijarde to ne umije napraviti nego prodaju muda po bubregeskafiskafsnjak wrote: ↑04/08/2023 13:08
Pa nijedan sat nece duze.... sve je to tu negdje.
Naravno, osim Huaweija.
Skontaj da svaka aplikacija koja ti je na telefonu, ti je prevedena na sat. To je jako puno aplikacija koje rade u pozadini.
- Hercegoviina
#30381 Re: iPhone - All about
Moze li se sat konektovat na samsung telefone i koliko je funkcionalan pri tome
-
muki_muky
#30382 Re: iPhone - All about
Ne moze nikako, samo za iPhone.Hercegoviina wrote: ↑04/08/2023 21:52 Moze li se sat konektovat na samsung telefone i koliko je funkcionalan pri tome
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#30383 Re: iPhone - All about
Glede tuskog iCloud racuna.. na kraju to i ne izgleda toliko privlacno, bar u mom scenariju:
- iCloud 2TB placam ~$4.90 umjesto $10 (ovo je jedina stvar koja radi kao Family share a da memberi nisu u istoj regiji)
- Music i Arcade ne mozes "Family Share" izmedju razlicitih regija, dakle privlacno samo single account-u (npr Apple Music Family kosta $1 ali djaba ako moram i dodatne family iCloud na Tursku prebacivati)
- Youtube preplata je $1.50 umjesto $8 jer je bitno jednom da se pretplatis i bitno je da svaki mjesec imas para na racunu (i ovo je u biti jedina dobra stvar vezano za cijelu ovu pricu..)
- Za sve ostalo sto se moze platiti preko iCloud moras biti i logiran sa tim racunom na Purchases sto u nekim scenarijima nije idealno
- AppleTV+ nije dostupan uopste
- AppleCare+ nije dostupan uopste
Dakle stedim cca $11.50 ili 20BAM/mj. To je ustvari nista posebno i za bilo sta dalje imam opciju ili a) prebaciti sve family membere na Tursku (sto onda i nije nikakav fazon u pravljenju ovog 'posebnog' accounta) ili b) imati ovako i stediti 2 porcije cevapa mjesecno.. dakle kikiriki + i dalje placati Spotify itd..
A ne daj Boze da Apple odluci da mi suspenduje 'glavni' account.. lele
- iCloud 2TB placam ~$4.90 umjesto $10 (ovo je jedina stvar koja radi kao Family share a da memberi nisu u istoj regiji)
- Music i Arcade ne mozes "Family Share" izmedju razlicitih regija, dakle privlacno samo single account-u (npr Apple Music Family kosta $1 ali djaba ako moram i dodatne family iCloud na Tursku prebacivati)
- Youtube preplata je $1.50 umjesto $8 jer je bitno jednom da se pretplatis i bitno je da svaki mjesec imas para na racunu (i ovo je u biti jedina dobra stvar vezano za cijelu ovu pricu..)
- Za sve ostalo sto se moze platiti preko iCloud moras biti i logiran sa tim racunom na Purchases sto u nekim scenarijima nije idealno
Dakle stedim cca $11.50 ili 20BAM/mj. To je ustvari nista posebno i za bilo sta dalje imam opciju ili a) prebaciti sve family membere na Tursku (sto onda i nije nikakav fazon u pravljenju ovog 'posebnog' accounta) ili b) imati ovako i stediti 2 porcije cevapa mjesecno.. dakle kikiriki + i dalje placati Spotify itd..
A ne daj Boze da Apple odluci da mi suspenduje 'glavni' account.. lele
-
Erhardt
#30384 Re: iPhone - All about
Fino da je neko sve to stavio na papir. Po meni nije vrijedno zajebancije ali ima onih kojima ne smeta peglanje.gentoo wrote: ↑06/08/2023 18:15 Glede tuskog iCloud racuna.. na kraju to i ne izgleda toliko privlacno, bar u mom scenariju:
A ne daj Boze da Apple odluci da mi suspenduje 'glavni' account.. lele![]()
-
dzenanalic22
#30385 Re: iPhone - All about
Turska se definitvno ne isplati ako ćeš imati 1-2 pretplate. Ali neko ko koristi turski Netflix, Disney+, Spotify, YT Premium, Amazon Prime Video, iCloud+ itd, dakle 6-7 servisa ušteda je bas velika.gentoo wrote: ↑06/08/2023 18:15 Glede tuskog iCloud racuna.. na kraju to i ne izgleda toliko privlacno, bar u mom scenariju:
A ne daj Boze da Apple odluci da mi suspenduje 'glavni' account.. lele![]()
U tvom slučaju i nije neka ušteda, a moraš se zafrkavati sad sa 2 Apple ID-ja. Ja imam samo turski pa mi je svejedno.
- gentoo
#30386 Re: iPhone - All about
Amazon prime imam regularno preko Amazon.com.tr account-a.. Spotify ne moze bez turske kartice itd, itd.. Dakle level zajebancije kad bih jos morao sa rusima da vrsim transakcije u prepaid kreditnim karticama je posebna prica..dzenanalic22 wrote: ↑06/08/2023 18:33 Turska se definitvno ne isplati ako ćeš imati 1-2 pretplate. Ali neko ko koristi turski Netflix, Disney+, Spotify, YT Premium, Amazon Prime Video, iCloud+ itd, dakle 6-7 servisa ušteda je bas velika.
U tvom slučaju i nije neka ušteda, a moraš se zafrkavati sad sa 2 Apple ID-ja. Ja imam samo turski pa mi je svejedno.
-
dzenanalic22
#30387 Re: iPhone - All about
Ne vrijedi se zafrkavati s tim prepaid karticama I sl. Što se tiče Spotifyja, ko ima Android može ga uzeti bez Turske kartice preko Google Playa, objašnjeno na drugoj temi.gentoo wrote: ↑06/08/2023 21:17Amazon prime imam regularno preko Amazon.com.tr account-a.. Spotify ne moze bez turske kartice itd, itd.. Dakle level zajebancije kad bih jos morao sa rusima da vrsim transakcije u prepaid kreditnim karticama je posebna prica..dzenanalic22 wrote: ↑06/08/2023 18:33 Turska se definitvno ne isplati ako ćeš imati 1-2 pretplate. Ali neko ko koristi turski Netflix, Disney+, Spotify, YT Premium, Amazon Prime Video, iCloud+ itd, dakle 6-7 servisa ušteda je bas velika.
- semsasuljakovic
#30388 Re: iPhone - All about
Ovom 20 KM nije isplativo za peglanje, a forumaši su zbog pola marke manje spremni promijeniti mobilnog operatera. 
-
muki_muky
#30389 Re: iPhone - All about
semsasuljakovic wrote: ↑07/08/2023 12:03 Ovom 20 KM nije isplativo za peglanje, a forumaši su zbog pola marke manje spremni promijeniti mobilnog operatera.![]()
- Evelinda
#30390 Re: iPhone - All about
Na Iphonr 14 pro redovni problemi sa Viberom.Ne moze se uspostaviti pozivni audio ni video,onda radi normalno onda opet ne moze......Sta moze biti?
- gentoo
#30391 Re: iPhone - All about
Moze biti da je Viber kao software smece.. (bar sto se iOS tice). Ne bih nikad kupio iOS uredjaj kad bi mi primarni nacin komunikacije bio Viber..
Dakle prodaj odma' dok je jos pod garancijom i uzmi neki Flip Pro Ultra
Ili jos bolje.. svima govori da nemas Viber i ne zelis ga imati
- skafiskafsnjak
#30392 Re: iPhone - All about
Cemu trolanje?gentoo wrote: ↑07/08/2023 18:05Moze biti da je Viber kao software smece.. (bar sto se iOS tice). Ne bih nikad kupio iOS uredjaj kad bi mi primarni nacin komunikacije bio Viber..
Dakle prodaj odma' dok je jos pod garancijom i uzmi neki Flip Pro Ultra![]()
Ili jos bolje.. svima govori da nemas Viber i ne zelis ga imati![]()
- gentoo
#30393 Re: iPhone - All about
Jel ti ono imas neki iOS uredjaj ili.. ? Cuj trolanje..
- skafiskafsnjak
#30394 Re: iPhone - All about
- gentoo
#30395 Re: iPhone - All about
Ne razumijem ? Cemu javljanje na moj post ? Tvrdis da Viber nema apsolutno nikakvih problema na iOS ?
Ono jes' da nema.. bude i 5 dana sve uredu. Dok nije.. pa skontas da ne dobijas notifikacije uopste. I na ovo se zale svi "u ovom dijelu svijeta" koji su iz nekog razloga prihvatili Viber kao drustveni status. Cak i Fadil dogovorara kako zavrnuti drzavu za 10M preko Vibera
Ono jes' da nema.. bude i 5 dana sve uredu. Dok nije.. pa skontas da ne dobijas notifikacije uopste. I na ovo se zale svi "u ovom dijelu svijeta" koji su iz nekog razloga prihvatili Viber kao drustveni status. Cak i Fadil dogovorara kako zavrnuti drzavu za 10M preko Vibera
- skafiskafsnjak
#30396 Re: iPhone - All about
Tvoje zadnje dvije recenice su trolanje.gentoo wrote: ↑07/08/2023 18:15 Ne razumijem ? Cemu javljanje na moj post ? Tvrdis da Viber nema apsolutno nikakvih problema na iOS ?![]()
Ja nikakvih problema sa viberom nisam nikad imao
-
Erhardt
#30397 Re: iPhone - All about
Kod nene Viber ne radi od kako sam na iOS, znači nije do telefona već do aplikacije i na telefonu ga držim samo zbog komunikacije sa dvije starije osobe.gentoo wrote: ↑07/08/2023 18:05Moze biti da je Viber kao software smece.. (bar sto se iOS tice). Ne bih nikad kupio iOS uredjaj kad bi mi primarni nacin komunikacije bio Viber..
Dakle prodaj odma' dok je jos pod garancijom i uzmi neki Flip Pro Ultra![]()
Ili jos bolje.. svima govori da nemas Viber i ne zelis ga imati![]()
A vjerujem da ima ljudi kojima je Viber mjera alfa i omega.
- gentoo
#30398 Re: iPhone - All about
Otprilike isto.. Ne mogu ja tetki od 60 godina govoriti da instalira Signal ili cak i WhatsApp (iako je META smece druge prirode..). U principu sam primoran jer ljudi cak i posao ($) hoce da dogovaraju preko Vibera. S druge strane ja bih mogao zivjeti samo sa iMessage i mail-om
- TheProfessional
#30399 Re: iPhone - All about
Imal ko kakvo pametno upustvo ili iskustvo o podesavanju CarPlay sa Mercedesom? Nijedna opcija koju sam vidio na yt ne radi. Da li je moguce da rijegija na mom acc pravi problem?
- Rugafet
#30400 Re: iPhone - All about
Koliko se sjećam CarPlay je plug&play.