Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Tito_i_Partija
#44776 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, i ja Larianu želim veliki uspjeh sa BG3. Jako je malo top RPG igara napravljenih na ovoliko visokom standardu, a da nisu umiješani pohlepni publisheri koji jedva čekaju da ti muzu novčanik narednih 10 godina.
- ferratilis
#44777 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
It's out. Ko god planira igrati, uzivajte. Ja se ispisujem s teme na neko vrijeme. Vidimo se za mjesec-dva, abd napisacu recenziju.
-
DonieBrasco
#44778 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Priznaj jesi li dva sata bio na kreaciji lika i odabiru penisa ili mozda ovog drugoga. 
- Tito_i_Partija
#44779 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uživaj.ferratilis wrote: ↑03/08/2023 17:37 It's out. Ko god planira igrati, uzivajte. Ja se ispisujem s teme na neko vrijeme. Vidimo se za mjesec-dva, abd napisacu recenziju.![]()
- SmokingMan
#44780 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bilo je i pitanje vremena kada će naletit jedni na druge (ja sam u plavoj federaciji flot
), koliko su se samo dvije savezničke flote ganjale po galaksiji, to su dramatično goleme brojke, ovdje je tek negdje 1/3 prikazano. U susjednom solarnom sistemu čučio dio rezerve ali su na putu da ulete u ovaj Vertigo. Doduše, prije mnogo mjeseci nisu dobili moju saglasnost za masovnu mobilizaciju.

EDIT:
Haman nešto kasnije ih namamiše u zamku na drugoj strani galaksije, možda najveća lomljava kojoj sam prisustvovao, sve su veći izgledi da ćemo dobiti rat. Izgubili su 90% flote, a jedva čekam da preuzmem kolosalnu federalnu sa + 700K u jednoj jedinici.

EDIT:
Haman nešto kasnije ih namamiše u zamku na drugoj strani galaksije, možda najveća lomljava kojoj sam prisustvovao, sve su veći izgledi da ćemo dobiti rat. Izgubili su 90% flote, a jedva čekam da preuzmem kolosalnu federalnu sa + 700K u jednoj jedinici.

- Riddle
#44781 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Europa Universalis IV će biti na Epicu. To je kapitalac. 
-
Bosnian Dragon1
- Averus
#44783 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije bas u fazonu prethodnih postova, ali nemam kome, pa cu vama da kazem da mi je Horizon Zero Dawn bas legla, ali ono praaavo. Haman cu ici na 100% completition 
Po obicaju, pisem kratki review i ocjenu kad zavrsim
Po obicaju, pisem kratki review i ocjenu kad zavrsim
- Tito_i_Partija
- Averus
#44785 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma uzeo preko HRK za 10ak €
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Riddle
- Tito_i_Partija
#44788 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo da kažem da si u pravu što se tiče FC 2. Neki dan završio keca i sinoć počeo dvojku, i prosto mi je nevjerovatno koliko je napredniji nastavak. Znači k'o da je doš'o 15 godina nakon prvog dijela, a ne samo 4 koliko i jeste. U maltene svakom aspektu igre je napravljen ogroman korak naprijed od prethodnika.Dope_Man wrote: ↑25/07/2023 22:40Kec je bio nesto drugacije kad je izasao, al kasnije kad dodjes do mutanata popizditis jer su bullet sponge.Tito_i_Partija wrote: ↑25/07/2023 17:13 Baj de vej, vidio juče Far Cry na dobrom sniženju pa uzeo keca i dvicu. Nisam nikad ovaj serijal igr'o, tako da sam počeo sa prvim dijelom. Nije loše za naslov iz 2008 godine.
Dvica je ne samo najbolji FC, vec i jedna od tehnicki najboljih FPS igara.. i onda skontas da se protivnici na svakoj checkpointu, a ima ih milion i toliko ih predjes od tacke A do tacoe B u svakoj misiji, respawnaju cim okrenes ledja tacki koju si upravo ocistio... I popizditis.
Od trice pa nadalje svi su ista formula.
Open world je odličan, i još dodali questove od NPCa tako da nije samo linearna bezveze pucačina. Posebno mi se sviđa setting, t.j. građanski rat u Afričkoj zemlji, k'o da gledam onaj film Blood Diamond. Za PC sam izabr'o naravno onog Kosovara because why the fuck not?
Ne znam koliko će mi respawn protivnika smetat', al' ovo zasad mi je top top top.
-
Bosnian Dragon1
#44789 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jesi probo zapalit travu , drveceTito_i_Partija wrote: ↑05/08/2023 23:33Samo da kažem da si u pravu što se tiče FC 2. Neki dan završio keca i sinoć počeo dvojku, i prosto mi je nevjerovatno koliko je napredniji nastavak. Znači k'o da je doš'o 15 godina nakon prvog dijela, a ne samo 4 koliko i jeste. U maltene svakom aspektu igre je napravljen ogroman korak naprijed od prethodnika.Dope_Man wrote: ↑25/07/2023 22:40
Kec je bio nesto drugacije kad je izasao, al kasnije kad dodjes do mutanata popizditis jer su bullet sponge.
Dvica je ne samo najbolji FC, vec i jedna od tehnicki najboljih FPS igara.. i onda skontas da se protivnici na svakoj checkpointu, a ima ih milion i toliko ih predjes od tacke A do tacoe B u svakoj misiji, respawnaju cim okrenes ledja tacki koju si upravo ocistio... I popizditis.
Od trice pa nadalje svi su ista formula.
Open world je odličan, i još dodali questove od NPCa tako da nije samo linearna bezveze pucačina. Posebno mi se sviđa setting, t.j. građanski rat u Afričkoj zemlji, k'o da gledam onaj film Blood Diamond. Za PC sam izabr'o naravno onog Kosovara because why the fuck not?![]()
Ne znam koliko će mi respawn protivnika smetat', al' ovo zasad mi je top top top.
- Dope_Man
#44790 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To je glavna taktika.. potpali i gledaj 
@Tito_i_Partija javni nakon par misija gdje se provozas malo duze po mapi kroz par checkpointa. Tu vrlo brzo skontas da li ce te respawn nervirati ili ne.
@Tito_i_Partija javni nakon par misija gdje se provozas malo duze po mapi kroz par checkpointa. Tu vrlo brzo skontas da li ce te respawn nervirati ili ne.
- REDDEVILS
#44791 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE II
WEAPON GRANDMASTER

WEAPON GRANDMASTER

- Averus
#44792 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završen Horizon Zero Dawn (~70 sati, 100% completition)
Meni jedna od boljih open-world igara koje sam igrao
Nemam puno šta komentarisati, osim da je gameplay veoma tečan i dobar, atmosfera, muzika, priča - sve odlično.
Jedino što je bolje od svega nabrojanog i vrijedno posebnog spomena to je grafika. Igra je melem za oči, vizuelno remek djelo.
Imao bih vaziti još o igri, ali neću da smaram, niko to ni ne čita svakako
Samo ću reći da je javno mišljenje sa ocjenom 75-80 strogo fulilo
Moja ocjena 90/100
Završio sam i INSIDE (~4 sata)
Ne shvatam ogromni hype oko ove igre, meni je Little Nightmares bolje legla. Ne kažem da je loša, samo mi djeluje precijenjena.
Sa aspekta artsyle-a, atmosfere i story-tellinga - igra je stvarno odlčna. Ali kao puzzler sa nekom inovativnom pričom, očekivao sam nešto više (možda mi je internet oversell-ao jbg)
A vama
Moja ocjena 70/100
Nemam puno šta komentarisati, osim da je gameplay veoma tečan i dobar, atmosfera, muzika, priča - sve odlično.
Jedino što je bolje od svega nabrojanog i vrijedno posebnog spomena to je grafika. Igra je melem za oči, vizuelno remek djelo.
Moja ocjena 90/100
Završio sam i INSIDE (~4 sata)
Ne shvatam ogromni hype oko ove igre, meni je Little Nightmares bolje legla. Ne kažem da je loša, samo mi djeluje precijenjena.
Sa aspekta artsyle-a, atmosfere i story-tellinga - igra je stvarno odlčna. Ali kao puzzler sa nekom inovativnom pričom, očekivao sam nešto više (možda mi je internet oversell-ao jbg)
A vama
Spoiler
Show
malo mi je odvratan zadnji segment igre
- Rootboi
#44793 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel' ovo osnovna igra ili si igr'o complete edition sa Frozen Wilds dlcem?Averus wrote: ↑06/08/2023 23:17 Završen Horizon Zero Dawn (~70 sati, 100% completition)
A slažem se za sve nabrojano i ocjenu, samo su po meni s nastavkom podbacili .
- dzeko1
#44794 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Onda ćeš uživati u HFW, koji je bolji od prvog dijela, pogotovo DLC koji je izašao samo za ps5. Obzirom da je izašla prije godinu i po dana, vjerovatno se može ubrzo očekivati i na pc-u.Averus wrote: ↑06/08/2023 23:17 Završen Horizon Zero Dawn (~70 sati, 100% completition)
Moja ocjena 90/100
- Averus
#44795 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Rootboi
Kupio complete edition, pa u cugu odigrao sve
Vidjecu dok odigram nastavak
@dzeko1
Ne moraju zuriti s portom, imam jos igara na backlogu do sljedeceg Horizona
Kupio complete edition, pa u cugu odigrao sve
Vidjecu dok odigram nastavak
@dzeko1
Ne moraju zuriti s portom, imam jos igara na backlogu do sljedeceg Horizona
- ferratilis
#44796 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
"cRPG zanr je mrtav, niko to vise ne kupuje"

- vaučer
#44797 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobio sam BG3 na poklon. Kako sam na Mac-u, igram Early Access. Čarobna igra. Ima ono što su i prva dva Baldura imali - kad god okreneš ćošu negdje, možeš završiti u nekoj ogromnoj avanturi. Stvarno su zakucali, jedva čekam full verziju.
- ferratilis
#44798 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zanimljivo je da je BG3 uspio iz istog razloga iz kojeg je i BG2: imali su vec spreman engine i tim koji je naucio posao iz prethodne igre, i fokusirali su se samo na content. Za BG2 je bila dovoljna godina i par mjeseci, dok je kod BG3 to trajalo negdje oko sest godina. Ali se i vidi. Pathfinder je mozda kralj po broju klasa, ali BG3 je po reaktivnosti i cistokrvnim pen and paper mehanikama nenadmasiv. Cak se ni Fallout 1/2 i Arcanum ne mogu porediti s ovolikom kolicinom varijabilnih elemenata. Ovo ustvari i nije igra, nego prava PnP simulacija. Obicno to zvuci otrcano i kao marketing fraza, ali BG3 to sigurno jeste. Nisam jos ni blizu kraja Act 1, ali sam ocaran.
Prije deset godina Larianu nijedna banka u Belgiji nije htjela posuditi novac jer su bili rizik i pred bankrotom, danas su kraljevi zanra. Ali mislim da ni oni ne mogu ponoviti ovaj uspjeh. Ovo se desi jednom u 20 godina kad se sve kockice savrseno posloze. A ovdje su se itekako poslozile. Ovo ce diktirati buducnost zanra, ocekujem mnogo losih kopija od drugih developera koji ne razumiju sta BG3 cini tako dobrim. Ali je lijepo vidjeti ovakav trijumf.
Prije deset godina Larianu nijedna banka u Belgiji nije htjela posuditi novac jer su bili rizik i pred bankrotom, danas su kraljevi zanra. Ali mislim da ni oni ne mogu ponoviti ovaj uspjeh. Ovo se desi jednom u 20 godina kad se sve kockice savrseno posloze. A ovdje su se itekako poslozile. Ovo ce diktirati buducnost zanra, ocekujem mnogo losih kopija od drugih developera koji ne razumiju sta BG3 cini tako dobrim. Ali je lijepo vidjeti ovakav trijumf.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#44799 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
osim dobre igre imaju i dobar marketing + strimeri + nema mikrotransakcija, a ovo zadnje ih je pogotovo kupilo kod ljudi 
- Averus
#44800 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja koliko vidim, jedina "mana" je sto igra nije za DnD newbies/casualce, nego je baš za hardcore DnD fanove
Ostalo prekucali, svaka cast
Ostalo prekucali, svaka cast