Foe.
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- Bloo
- Globalna šefica
-
Zizi505
#3327 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hajde bježi...ne mogu zamisliti da oni to mogu ubiti u tebi, prije bih rekla da ti imaš kapacitet njih zatući.Bloo wrote: ↑03/08/2023 22:31![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Umrla.
![]()
Ja sam awesome radnica (umjesto zaposlenica).
Samo nekako ubiju ljudi, HR i citavo preseravanje korporativne kulture onu iskru u tebi.
![]()
Sad sam normalna, nije bas da dajem bare minimum i dalje se trudim ali tezim ka bare minimumu. Zivotni san of no fucks given. Salterusa. <3
- Bloo
- Globalna šefica
#3329 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima dobrovoljaca, ne sumnjam.
Hakiz - nisammodnidizajneralimoguzpogledatitehaltere.
-
Sid the sloth
#3330 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Aaaa pa ima smisla onda. Jedan savjet, zaposlite HR, ali ne jaranicu od direktora koja zna prepisati dobro motivaciono nego ljudi sa dobrim iskustvom.Zizi505 wrote: ↑03/08/2023 21:52Mi ni nemamo HR, to radimo samo kada nam trebaju novi uposlenici.Sid the sloth wrote: ↑03/08/2023 21:41
Pa hvala Bogu da nisam, to je i poenta. Ne zelim raditi u firmi sa tako debilnim HRom koji bi kao trebao da je zaduzen za dobrobit ljudi u firmi.
Ne citas ni ti, nisam rekao da ste kao 90% firmi, nego kao 90% firmi koje se bave time sto i vi (cak i ako ih je mali broj), znaci razlikujete se samo u par stvari koje je vas HR uveo a njihov nije, ostale vam je sve slicno ili isto.![]()
Samo smo dobro obučeni da znamo i to raditi, pored redovnog posla.
Ono što nam je pokazatelj da i taj dio posla dobro radimo su povratne informacije od kandidata koji nam dođu na intervju, da iako im je zahtjevan proces testiranja koji imamo, osjećaju se dobro jer su tretirani sa poštovanjem, a i neki i nauče kako da se bolje pripreme za buduće konkurse.
Niste dobro obuceni - to je bar lako skontati
-
Hakiz
-
Zizi505
#3332 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Stvarno ti je slab šuk.Sid the sloth wrote: ↑03/08/2023 23:10Aaaa pa ima smisla onda. Jedan savjet, zaposlite HR, ali ne jaranicu od direktora koja zna prepisati dobro motivaciono nego ljudi sa dobrim iskustvom.Zizi505 wrote: ↑03/08/2023 21:52
Mi ni nemamo HR, to radimo samo kada nam trebaju novi uposlenici.![]()
Samo smo dobro obučeni da znamo i to raditi, pored redovnog posla.
Ono što nam je pokazatelj da i taj dio posla dobro radimo su povratne informacije od kandidata koji nam dođu na intervju, da iako im je zahtjevan proces testiranja koji imamo, osjećaju se dobro jer su tretirani sa poštovanjem, a i neki i nauče kako da se bolje pripreme za buduće konkurse.
Niste dobro obuceni - to je bar lako skontati![]()
- vjeshalica
#3333 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/84 ... rne-roboveRedakciji „Avaza“ javio se državljanin BiH kojeg je bivši poslodavac u petak, 28. jula, zaključao u svojoj kancelariji u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija, te ga tukao bejzbol-palicom jer se drznuo dati otkaz. Riječ je o strancu, vlasniku kompanije koja drži i restoran na Nišićkoj visoravni, gdje je naš sagovornik (identitet poznat redakciji) radio sve poslove, od menadžera, kuhara, do čistača. Kako nam je objasnio, on je prije 15 dana dao otkaz, a u kancelariji vlasnika se našao da vrati firmin mobitel. Od pobješnjelog gazde spasile su ga komšije u Sokolović-Koloniji. Čuli su galamu i zalupali na vrata kuće u kojoj stranac ima kancelariju. Gazda je sjeo u auto i pobjegao. Slučaj je istog dana prijavljen Policijskoj upravi Ilidža, čiji pripadnici su izašli na teren, a pozvana je Hitna pomoć
Beli arapadija obijesna
Prije su gazde davale otkaz, sad mlave narod jer im daju otkaz
Kakvo je vrijeme doslo ni otkaz ne smijes dat
- oldtajmer
#3334 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Osnovni zadaci:
Čišćenje
spremanje, i dezinfekcija svih soba, apartmana i drugih javnih prostora, u skladu sa utvrđenim standardima i procedurama, s ciljem ostvarenja pozitivnog iskustva gosta hotela
Čisti gostinske sobe, apartmane, hodnike i druge javne prostore, te po potrebi dopunjuje potrošene zalihe poput sapuna, šampona i sl.
Prepoznaje prioritete u vremenu čišćenja pojedinih prostora
Obavlja ostale zadatke po nalogu nadležnog rukovodioca
Kvalifikacije:
NS/SSS – niža ili srednja stručna sprema
Aktivno znanje engleskog jezika
Poželjan položen vozački ispit B kategorije i aktivno vozačko iskustvo
- ZoomZoomKiwi
#3335 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima sistem koji te štiti, fino prijaviš policiji, oni odrade svoj posao, onda tužilaštvo pogotovo odradi svoj posao, i svima nam lijepo. 
Ja ne znam što raja odlazi odavdje koji kurac, niđe nije k'o u Bosni, niđe nema ovak'og meraka.

Ja ne znam što raja odlazi odavdje koji kurac, niđe nije k'o u Bosni, niđe nema ovak'og meraka.
- vjeshalica
#3336 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nema veceg meraka kad gazdurina istovari govna na tebe. To je prosjecnom krezavoidnom idiotu ovdje merak. I merak je biti supak meraklija da budes vidjeni sroljo sa eto ko malo boljim dronjicama i autom. Ovdje ne treba katastrofa nikakva, nikad gori ljudi nisu hodili ulicama.
-
McGradySA
#3337 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
[/quote]
Za Engleski nije problem, to je barem danas dio opšte kulture. Ali ovo za vozikanje, čini mi se da se traži radnik "3 u 1", baš bih volio znati koliko plaćaju. Prijatelj mi radi u hotelu, otegne muda za 800 maraka.
-
markopd
#3338 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja sam pisao prije godinu dana na ovoj ili na temi Jadi nas nezaposlenih da će doći vrijeme kada će gazde doslovno "vezati" i prisiljavati radnike da rade kod njih.Ne daj Bože da zatvore koji lokal,kao da u Zakonu piše da on mora da drži taj lokal.Problem ove države i jeste u toj ljudskoj gamadi koja proda koji komadić zemlje od 10-15 000 KM i odmah hoće da bude gazda,da se obogati za 30 dana.Ako to ne može,odmah kriva država,radnici bezobrazni i lijeni,pa se završi nažalost kao sa onom djevojkom u Jablanici.Rekao sam i ponoviću,nema većeg zla od tih gazda kafića,restorana,hotela.Milorad,Bakir,Komšić i svi političari su još i dobri pored ovakvih ološa koji misle da su ljudi dužni robovati.vjeshalica wrote: ↑05/08/2023 10:26
Prije su gazde davale otkaz, sad mlave narod jer im daju otkaz![]()
Kakvo je vrijeme doslo ni otkaz ne smijes dat![]()
-
Hakiz
#3339 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Interesantno kako samo gazde tuku radnike. Radnici svi do jednog slabići?
Hajde, izdrži se šamar od gazde zbog plate i djece koju platom treba hraniti.
Ali za šta se trpi batina kada daješ otkaz?
Hajde, izdrži se šamar od gazde zbog plate i djece koju platom treba hraniti.
Ali za šta se trpi batina kada daješ otkaz?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3340 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Zato sto neces dobiti posao nigdje u krugu 50 100 kilometara
Pogotovo po manjin mjestima
Pogotovo po manjin mjestima
-
Hakiz
-
zippoo87
#3342 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa ako tako gledamo,onda svaki dan treba da se potuces sa jednim gazdom a nije ni to rjesenje
Ta primitivna stoka je nepopravljiva...njih najvise zaboli kada izgube hamala,zato tako i reaguju,jer se raja vise ne boji i daje otkaz puno lakse nego prije.
A zna krezubi kenjac da ce novog hamala jos teze naci.
I ja sam imao jednom fizicki okrsaj sa gazdom seljoberom...to uvijek ide na silu i prepad pa ako prodje prodje.Ako ne prodje,podvije rep.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3343 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ma cim je to nasljedilo bogatstvo a da nije zamucilo, znas koliko je sati.
- Rothmans
#3344 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Evidentno je da nas gazde mrze vise nego ikad sada kad su izgubili svoj status faraona.
-
markopd
#3345 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Neki još nisu izgubili taj status,eno pogledaj šta se radi po Jablanici.Čitam ove komentare po internetu - prebiti ga,zapaliti mu hotel,poslati ga ovamo-onamo,ali ljudi ne shvataju da time čine samo "medveđu" uslugu.Dobiće love od osiguranja u oba slučaja da će bolje proći nego da se ništa nije ni desilo.Njima je najveća kazna drastičan pad prometa i kada nema ko da im radi.I tako treba postupiti u ovom slučaju,izbjegavati objekat u potpunosti kao gost,a pogotovo kao radnik.Tada mu neće pomoći ni država,niti sva osiguravajuća društva zajedno sa mikrokreditnim.Jedino je problem što smo mi nesložan narod,zato nam se sve ovo i dešava.
- geralt
#3346 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Odavde su potekle narodne "mudrosti" "vezi konja gdje ti aga kaze" i "ne valja se sa rogatim bosti".
- ZoomZoomKiwi
#3347 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Podanički mentalitet još od pada pod osmanske okupatorske šape. I nikad ga se riješiti.
- skrbavi-admin
#3348 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
uflavnom sve pitchke
-
mali_balon
#3349 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ne mora znacit, znam ih koji su nasljedili a radili jace bolje i brze id svih hamala u firmi...a plate nema....i to su ljudine sada....ali takvih u BH mozda 1 ili 2...ali vecina ih takvih sto si naveo_BataZiv_0809 wrote: ↑06/08/2023 10:36 Ma cim je to nasljedilo bogatstvo a da nije zamucilo, znas koliko je sati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3350 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Uglavnom pobune i dolaze od inzenjera penzionera i invalida
Koji svi skupa nemaju sta izgubiti kao mlada zdrava prava i sss djevojka ili fpn
Koji svi skupa nemaju sta izgubiti kao mlada zdrava prava i sss djevojka ili fpn