Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#69276 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Fin gol iz kornera.
AmiĐa_Idriz

#69277 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer wrote: 30/07/2023 12:17 Kako je meni Doak lud. Boli njega mrtav ku*ac. Ne jebe živu silu, samo napad i ne da ni sekunde odmora beku. Pravi škotski terijer.
Pa sjećaš se njegovog PL debija, ulazi u sred Birminghama protiv Ville na teren i prvi kontakt s loptom probacuje Digneu kroz noge i baca ga na guzicu :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#69278 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

U srijedu već Mac - Szobo pliz 🙏
convict

#69279 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Image
vaučer

#69280 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Postavka protiv Bayerna će otkriti kud to ide za Chelsea. A nema tu nekih iznenađenja objektivno. Mislim da je napad Jota, Nunez, Mo a vezni red Jones, McAlister i Gakpo/Szobo. Odbrana standardna, s Trentom u hibridnoj poziciji. Solidne pripreme zasad, fino dižu formu, držali su dobar intenzitet danas kroz cijelu utakmicu bez da je itko igrao loše.

Zato me ne sekira naročito jer se sporije sređuju preostali transferi, svejedno nitko od tih ne bi igrao početak sezone ovako ili onako. Kad su propustili trening kamp - propustili su i start sezone, sad je svejedno, mogu sređivati transfere do kraja roka.
AmiĐa_Idriz

#69281 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#69282 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mislio sam da je Doak stariji, sjeb'o sam se kad sam vidio da nije jos ni 18 napunio. :shock:
Taman jos 2-3 godine rada sa Salahom i da ga zamijeni.

Salah je nesto bas poceo asistirati... Vidjet cemo je li to samo u predsezoni ili zeli ekipu vise ukljuciti.
AmiĐa_Idriz

#69283 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Jedan od najmađih debitanata u nečemu je bio prošle sezone, ne znam tačno.

Ma zamišljen je kao dugoročna zamjena za Salaha, s obzirom da se desno niko ne dovodi kao konkurencija Muhi a Doaka se nigdje ne šalje na pozajmicu, stvar je jasna. Dobro će mu doći ove bezvezne utakmice u grupi EL. To Salah vala neće garant igrati.

Taman dok se rastanemo sa Salahom, nadati se da će Doak dovoljno "narasti" da uskoči u kopačke. Talenta ima, vremena ima.
AmiĐa_Idriz

#69284 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#69285 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

I ove besmislice oko Mbappea ne znam ko pusta, ali vidim da je masa izvora objavila. :roll: Posudba jarane, kakve su to gluposti? Sto? Da ga za Real neko spremi?
Kakvi nonsensi majke mi.
AmiĐa_Idriz

#69286 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Treba prodavati nedjeljne novine, jbg, to je uvijek zajeban zadatak bio :mrgreen:
no_sekirli

#69287 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Stvarno nam frajer ne treba.
Capajebo

#69288 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ko li bi mogao poceti sezonu kao napadac, Darwin ili Gakpo? To mi je najveca dilema za fantazi :D
AmiĐa_Idriz

#69289 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ovo kroz pripreme što sam vidio pretpostavljam da bi Jota - Nuñez - Salah mogla biti trojka naprijed.
Gandalf

#69290 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ja sam očekivao Salah-Gakpo-Diaz. Pa dobro, sa klupe onda imamo 2 jokera
convict

#69291 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Diaz - Nunez - Salah, sa klupe Jota, Gakpo, Doak. Samo jos da obezbijedimo dovoljnu sirinu iza njih i bice ovo dobra sezona.
AmiĐa_Idriz

#69292 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gandalf wrote: 31/07/2023 11:08 Ja sam očekivao Salah-Gakpo-Diaz. Pa dobro, sa klupe onda imamo 2 jokera
Meni bi Gakpo uvijek bio starter, ali šteta bi bila i Darwina sad hladiti kad već puca od samopouzdanja te je u dobroj formi. Plus što je ova ekipa sada sa invertiranim Trentom te sa Szobom i Macom u sredini totalno prilagođena njemu. A Jota mi je nekako iskreno više pokazao od Diaza na ovim pripremama.

Ma uglavnom, imamo opcija, plus je duga sezona, biće prostora za sve.

Bar nas, ako ništa, u napadu ne bi trebala boliti glava.
vaučer

#69293 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Meni je Jota daleko ispred Diaza. Igra bolji presing, smrad je koji se nekako uvijek nađe u šansi i Diaz je puno bolja opcija za uvesti s klupe da mrcvari umornu odbranu.
AmiĐa_Idriz

#69294 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Jota je više poacher, nije loš kada ide na postavljenu odbranu ali je tu Diaz mnogo bolji jer je bolji dribler. Eh sad, tu dolazimo na ono kako je ova ekipa prilagođena Darwinu, na isti način i Jota može jako profitirati ovdje. Stoga sam i ja definitivno za Jotu prije Diaza.
BHF_Manijak

#69295 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Eno "ugrabili" su nakvog satro talenta iz Leicestera, 16 godina.
Ko kaze da nece veznjak doci. :oops:
AmiĐa_Idriz

#69296 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool are set to step up their pursuit of Romeo Lavia by making a 2nd bid closer to Southampton’s £50mil valuation. [@_pauljoyce]
Jurgen Klopp wants midfield reinforcements and Romeo Lavia has emerged as Jurgen Klopp's prime target.
Liverpool were reluctant to meet Southampton’s £50m valuation, however that stance has been changed by the interest of Fabinho & departure of Jordan Henderson.
Chelsea are interested in Romeo Lavia, however the player remains keen to join Liverpool.
Klopp also wants to sign a defender.
Gandalf

#69297 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Što se tiče napada, mislim da je naš napad broj 1. u ligi, čak i ispred Citijevog, naročito ako Darwin zablista. Za Salaha se ne sekiram, Gakpo je već pokazao da je igračina, Jota i Diaz kada su zdravi, preopasni su igrači.

I ofanzivni dio veznog reda izgleda moćno. Dominik i Mac potpomognuti iz pozadine Trentom bi trebali razbucati svojom igrom svaki vid bunkerašenja i murinjavosti u igri svakog protivnika. To sve izgleda sjajno.

Mene brine širina tima, u napadu ima te širine, Gakpo, Diaz pa i Eliot sa klupe mogu napraviti mnogo. Ali šta je sa sredinom. Moramo se uzdati u Jonesa i Stefana, mislim da su obojica na dobrom putu da izrasti ako ništa u dobre squad igrače, na koje se može računati. I to je to. Je li to dovoljno za kvalitetan rezultat - teško da jeste.

U Alkantaru se ne možemo pouzdati iako ostane a ko bi ga zapravo i htio kupiti. Ostatak sredine terena popunjavamo akademcima Mortonom, Doakom i sigurno sa još ponekim akademcom kojeg nisam upratio. Mislim da je premalo, da se moralo kupiti barem još jednog dokazanog veznjaka i još jednog stopera. Za sada samo špekulacije o novim igračima a sezona samo što nije počela. Sa Dominikom, Macom i Trentom unaprijedili smo sredinu, pomoći će još i Jones i Stefan. Ali trebaju još dva veznjaka u rotaciji, bojim se da će se akademci pogubiti kada najviše bude trebalo.

Međutim po meni prava nevolja i glavobolja za Kloppa je u odbrani, koja meni izgleda baš izmučeno i isprano. Van Dajk više nije onaj stari, Konate je sklon povredama, Matip i Gomez su više u bolnici nego na terenu, Philips nije baš taj kvalitet, Quansah je akademac, također i Conor. Previše lohotnih igrača u odbrani a ne fali ni onih koji nisu taj kvalitet da bi kvalitetno iznjeli sezonu jednog Liverpoola na svojim leđima.

Bojim se da škrtost vlasnika ne sjebe još jednu sezonu
Ne mislim da će City biti dominantan kao prethodnih godina. Vrijeme je da i kod njih dođe do zasićenja i zamora materijala. Prvak bi mogao biti neko drugi i poješću kilu svojih živaca ako to ne bude Liverpool.
ismar2215

#69298 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Po mom misljenju, Salah - Diaz - Darwin bi mogao biti pocetni napad. Diaz mi nije igrac koji ce utrcavati u prostor, nego vise da se vraca nazad po loptu i da je onda dugo drzi u nogama. Sa Szoboszlaijem i Mac Allisterom u vezi, Diazom i Salahom po krilima, jos jedan igrac koji ce se izvlaciti nazad po loptu mi je visak. Tako da bih ja tu stavio Darwina prije nego Gakpa. A opet, Jota jeste takvo krilo, stalno je u sansi, odlicno saradjuje sa Gakpom. Tako da bih ja upario Gakpa i Jotu, a Diaza sa Darwinom, a Salah svakako desno. Al sigurno ce to zavisiti od protivnika, imat ce oni svi dovoljno minuta.
Plunkett

#69299 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

Gakpo je bio mozda i najbolji igrac prosle polusezone. Ne znam zasto se olako on seli na klupu :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#69300 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Omladinske kategorije, i nadamo se u budućnosti prvi tim dobijaju dva nova, u svom uzrastu vrlo cijenjena, igrača.
Liverpool are in the final stages of negotiations to sign teenage midfielder Trey Nyoni from Leicester City. Nyoni is expected to join the under-18’s. [@dmlynchlfc]

Nyoni arrives with an impressive pedigree having appeared regularly in the U18 Premier League last season at the age of just 16.
Liverpool are in talks to sign young centre back Amara Nallo, born in 2006, from West Ham’s academy. [@FabrizioRomano]
After Brexit, Liverpool have been forced to look closer to home to bolster their ranks at academy level. Deals that brought the likes of Bajcetic to the club are no longer possible, so they have pivoted to raiding the youth setup of other British sides. [@dmlynchlfc]
Post Reply