Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
xoklix wrote: ↑29/07/2023 15:06
Pa kupiš mašinicu i sam je sebi skidaš. Ne meRe isplativije.
Tako možemo za svaki zanat reći, kupiš neku alatku i uradiš sebi, ne može jeftinije. Može onda hljeb biti 10 KM, svakako kupim sam brašno, so, germu i vodu i sam ga napravim džaba.
75% povećanje cijene usluge u nekoliko godina nije opravdano.
Vala za šišanje 12 KM nije skupo. Prije bilo cener.
Treba opremiti salon, mašinice svake godine kupovati, plaćati kiriju, čistiti dlake sa poda i na kraju biti uredan ako inspekcija naleti jer za najmanju sitnicu plaćaš masnu kaznu. Plus kroz koju godinu dobiješ vene na nogama.
Na ženskim frizurama se uzima lova , mi smo sića
Hebo majku,..hocete od frizera da napravite zrtve..
Ja nedavno otisao u bcc,..onaj change studio, nekakav malac me za 5 minuta osisao. Raspuco se s majazama i masinicom Boze sacuvaj. Meni nije problem platiti i vise, ako cu dobiti uslugu kako treba. Ali velika vecina ih fuseri, i nije istina da svi idu na edukacije. A te njihove edukacije hebote predstavljate, k'o da rade na hadronskom sudarivaču...
moonca wrote: ↑29/07/2023 14:30
To je ta situacija .kada mushterija razmishlja i konta koliko vlasnik zaradjuje i koliko mu je dovoljno.. s obzirom ko je i shta radi..
..treba vama 25 KM . to je prava cijena.. jer dolazite jednom mjesechno.na trimanje.. pa kakvi hodate..
Ja se od 2007 god nisam osisao kod frizera! Bas tako dosao u salon i cekam dok dođem na red... i vidim da me obleti za 3 minute i odem tad u Robot i kupim mašinicu sa 7 češljica nastavaka od 3 do 25 mm. Roventa bila tad poskupa oko 70 km. Cak i banju kad sam renovirao 2013-te sam kod ormarica sa ogledalom postavio uticnicu bas namjenski za masinicu ali mi vise ne treba jer mi je ta masinica crkla 2016-te i tad kupim novu Philips bez kabla tj da se puni i ima samo jedan češljić na pomjeranje i mogu se šišati od 1 do 25 mm
Nastimam 3 mm oko ušiju i pozadi pa 4 mm a gore skroz 5 6 mm i tako svako druge nedelje šišam sam sebe u svojoj banji
Tad ide kupanje brijanje nokti... i sisanje na drugim dijelovima tijela... bas se picnem
Tako da su te moje dvije masinice meni ustedile vise hiljada maraka a ostetio sam i Fadilov budžen zbog manjka PDV-a
konektovan wrote: ↑29/07/2023 17:43
Hebo majku,..hocete od frizera da napravite zrtve..
Ja nedavno otisao u bcc,..onaj change studio, nekakav malac me za 5 minuta osisao. Raspuco se s majazama i masinicom Boze sacuvaj. Meni nije problem platiti i vise, ako cu dobiti uslugu kako treba. Ali velika vecina ih fuseri, i nije istina da svi idu na edukacije. A te njihove edukacije hebote predstavljate, k'o da rade na hadronskom sudarivaču...
Ja najbolju uslugu dobijem u Zenici, u Džananoviću, dole kod rođe. Nisam odavno išao kako sam promijenio posao.
Rođo ovo, rođo ono, čovjek temeljit, majstor svog zanata. Još ako vidim da nije gužva, pa me i obrije, masaža, kolonjska, vruć peškir.
Halal mu svaka marka, a mislim da je šišanje i brijanje 11-12KM.
suspect_zero wrote: ↑29/07/2023 16:33Nije mi baš jasno što su lokalni frizeri digli toliko cijenu,hajde ovi po gradu...vjerovatno veća kirija, izdaju račune, pa imaju makar jednog radnika....ali ovi mahalski nikako mi se računica ne slaže.
Ako nije u svom podrumu otvorila onda je u nekom u blizini, struja nije poskupila ni voda, same rade, nema kase nema računa, farbe one iz frizerlanda što uzimaju (imaju popust jer uzimaju hamam sve kod njih).....a ti preparati i nisu drastično poskupili....farbe u dm/cm nešto malo otišle a vazda neke na akciji.
Sve bih joj i halalila da me zadnji put nije nakaradno ošišala
Ako kruh koji jede poskupi sa 1,5 na 2 KM, puter sa 3 na 8, poskupit će i ona. Bez obzira na nepromijenjenu cijenu boje, prostora itd.
Tako možemo za svaki zanat reći, kupiš neku alatku i uradiš sebi, ne može jeftinije. Može onda hljeb biti 10 KM, svakako kupim sam brašno, so, germu i vodu i sam ga napravim džaba.
75% povećanje cijene usluge u nekoliko godina nije opravdano.
Vala za šišanje 12 KM nije skupo. Prije bilo cener.
Treba opremiti salon, mašinice svake godine kupovati, plaćati kiriju, čistiti dlake sa poda i na kraju biti uredan ako inspekcija naleti jer za najmanju sitnicu plaćaš masnu kaznu. Plus kroz koju godinu dobiješ vene na nogama.
Na ženskim frizurama se uzima lova , mi smo sića
Opremanje salona kupovina ogledala, stolice i umivaonika. Mašinicu vala koristi isti godinama, ne kupi fušeraj nego pristojnu neku koja traje. Još ih dvojica radi u 6 kvadrata. Pomete sa 15 sekundi, ne šiša vukodlaka.
Svako ima pravo staviti cijenu koju god hoće, nije brašno.
Ako ti se ne sviđa imaš garaža gdje te ošišaju za 6-7 KM,ali nijednog dobrog zanatliju nećeš vidjeti da radi za male pare kao što nećeš naći nijednog vozača kamiona da vozi ispod 2600-3000 KM.
Zakon ponude i potražnje.
Truba wrote: ↑28/07/2023 18:03
Trend tuna jeftinija
Kao da je veci pritisak na pojedina mlijeka
Druga jeftinija
Sisam se 4 godine masinicom
Najbolja investicija
Masinica zakon.. godinama se sisam na 0. Jednom sam naletio u Robotu na neku punjivu za 20KM sisao se sa njom 5 godina dok se nije raspala. Jos pozitivnije - sisam se kad hocu. Cujem od raje narucen kod frizera itd jos i tu obavezu da imam u zivotu.
suspect_zero wrote: ↑29/07/2023 16:33Nije mi baš jasno što su lokalni frizeri digli toliko cijenu,hajde ovi po gradu...vjerovatno veća kirija, izdaju račune, pa imaju makar jednog radnika....ali ovi mahalski nikako mi se računica ne slaže.
Ako nije u svom podrumu otvorila onda je u nekom u blizini, struja nije poskupila ni voda, same rade, nema kase nema računa, farbe one iz frizerlanda što uzimaju (imaju popust jer uzimaju hamam sve kod njih).....a ti preparati i nisu drastično poskupili....farbe u dm/cm nešto malo otišle a vazda neke na akciji.
Sve bih joj i halalila da me zadnji put nije nakaradno ošišala
Ako kruh koji jede poskupi sa 1,5 na 2 KM, puter sa 3 na 8, poskupit će i ona. Bez obzira na nepromijenjenu cijenu boje, prostora itd.
Da, ima logike .....možda sam samo ljuta što me skresala malo više
Truba wrote: ↑28/07/2023 18:03
Trend tuna jeftinija
Kao da je veci pritisak na pojedina mlijeka
Druga jeftinija
Sisam se 4 godine masinicom
Najbolja investicija
Masinica zakon.. godinama se sisam na 0. Jednom sam naletio u Robotu na neku punjivu za 20KM sisao se sa njom 5 godina dok se nije raspala. Jos pozitivnije - sisam se kad hocu. Cujem od raje narucen kod frizera itd jos i tu obavezu da imam u zivotu.
dječak sa šibicama wrote: ↑29/07/2023 20:12
Taksisti sami uzmu baksis, mislim da je mi je jedan od njih 10 ponudio vratiti onih 30-40 ili 50 pf koje bi trebao vratiti.
A meni glupo da trazim, lozim se na hadziju ko nije to nista. treba iz principa sjesti i cekati
Zavisi na koga naletis. Do Radiceve mu otkuca 5,50 on sam zaokruzi na 5.
dječak sa šibicama wrote: ↑29/07/2023 20:12
Taksisti sami uzmu baksis, mislim da je mi je jedan od njih 10 ponudio vratiti onih 30-40 ili 50 pf koje bi trebao vratiti.
A meni glupo da trazim, lozim se na hadziju ko nije to nista. treba iz principa sjesti i cekati
Zavisi na koga naletis. Do Radiceve mu otkuca 5,50 on sam zaokruzi na 5.
Nije problematicno dizanje cijene,..vec procenat istog...a nisi dobio bolji kvalitet.
Nema veze. Meni ako poskupi kruh, dižem i ja cijenu svog posla. Za isti kvalitet.
A kada svi posljedično podignu cijene svog rada, proizvoda, usluge, tada ono prvobitno dizanje cijene izgubi smisao.
Ako je nešto koštalo X, poskupi 10%, kao posljedicu sve poskupi 10 %, plate se podignu, ono X je izgubilo svrhu poskupljenja