Takodjer, ovo vrijedi i za tebe
Desavanja u Hrvatskoj
- istra_hr
#24451 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Takodjer, ovo vrijedi i za tebe
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24452 Re: Desavanja u Hrvatskoj
alternativna povijest
Osim Nestora zvjerski su ubijeni i grahovski župnik don Juraj Gospodnetić, te krnjeuški župnik vlč. Krešimir Barišić zajedno s trojicom sjemeništaraca. U sve tri župe su do kraja rata posvema uništene župne crkve, groblja, te kuće i imovina domaćih katolika. Nakon rata Hrvatima je zabranjen povratak u te krajeve, a njihova zemlja i imovina je podijeljena lolaknom srpskom pučanstvu. Toliki razmjeri zločina nad katolicima zapadne Bosne – poštivajući i žrtvu drugih tamošnjih naroda - ne mogu se drugačije okvalificirati nego kao genocid, etnocid, kulturocid i memoricid u pravom smislu riječi, budući da su po svršetku 2. svjetskog rata Hrvati katolici bili potpuno iskorijenjeni na ogromnim prostranstvima zapadne Bosne i istočne Like, tj. na područjima koje je bilo zahvaćeno „ustankom“ iz ljeta 1941.
Osim Nestora zvjerski su ubijeni i grahovski župnik don Juraj Gospodnetić, te krnjeuški župnik vlč. Krešimir Barišić zajedno s trojicom sjemeništaraca. U sve tri župe su do kraja rata posvema uništene župne crkve, groblja, te kuće i imovina domaćih katolika. Nakon rata Hrvatima je zabranjen povratak u te krajeve, a njihova zemlja i imovina je podijeljena lolaknom srpskom pučanstvu. Toliki razmjeri zločina nad katolicima zapadne Bosne – poštivajući i žrtvu drugih tamošnjih naroda - ne mogu se drugačije okvalificirati nego kao genocid, etnocid, kulturocid i memoricid u pravom smislu riječi, budući da su po svršetku 2. svjetskog rata Hrvati katolici bili potpuno iskorijenjeni na ogromnim prostranstvima zapadne Bosne i istočne Like, tj. na područjima koje je bilo zahvaćeno „ustankom“ iz ljeta 1941.
- Point.
#24453 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakve veze ima zapadna Bosna sa temom?
- Truba
#24454 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne dižu bunu dok su CCCP i Treći rajh u savezu
podignu bunu nakon napada na istočnom bojištu
ustaše izjednače s hrvatima
krenu rokat sve redom
pobiju popale protjeraju poruše crkve 1949. podijele zemlju
zabrane povratak ljudima
i onda se čude kako to ljudi ne vole jugu i zajednički život
krenu rokat sve redom
zabrane povratak ljudima
i onda se čude kako to ljudi ne vole jugu i zajednički život
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#24455 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jes, ničim izazvani.Truba wrote: ↑28/07/2023 08:38 ne dižu bunu dok su CCCP i Treći rajh u savezu
krenu rokat sve redom
zabrane povratak ljudima
i onda se čude kako to ljudi ne vole jugu i zajednički život![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24456 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Bodkin
#24457 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Eh onda sigurbo ne postoji
I btw zasto je tarik nesto drugaciji od onog nekog bosanca u ziriju neke muzicke emisije kad je onaj monak iz sandzaka zakucao pjesmom bijelog dugmeta?
Ili recimo od edina koji prenosi sve kosarkaske utakmice i tamo je Bog kosarke u srbiji?
-
Bodkin
#24458 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jeste, ustali jednog dana na lijevu nogu i sve to napraveTruba wrote: ↑28/07/2023 08:38 ne dižu bunu dok su CCCP i Treći rajh u savezu
krenu rokat sve redom
zabrane povratak ljudima
i onda se čude kako to ljudi ne vole jugu i zajednički život![]()
- Truba
#24459 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zamisli nekim čudom ti se spasio otac ili majka iz tog kraja 27.7. pobjegao u zagreb/krapinu osnovao obitelj kasnije
čitav život slušaš kako su ti pretci iz like ili grahova
odeš kad završiš školu ili faks na jedan put da vidiš gdje su to tvoji živjeli
nabaviš kola ideš se malo vozikati po juzi u vrijeme najvećeg bratstva jedinstva i prosperiteta krajem sedamdesetih
oteš tamo vidiš imanje svojih predaka kako neki dovučeni s dinare tu žive...srušena ti ckrva 1949.
zabranjen povratak preživjelih..otac ili majka nisu nikad smjeli tu doć vidjet
a ti ne smiješ ni pitati nikog ko nas bre zavadi
a zauzvrat si dobio stan u zagrebu
ili krapini... KOJI SU SVI DOBIVALI i koji nisu imali zemlju u lici ili grahovu
ovo što sam ispričao je prepričana ispovijest živih osoba
ljudi koji su desetak godina poslije na referendumu srušili tu tvorevinu koja nije bila pravedna i koja je bazirana na lažima i hakiranim ustancima
sve zbog alternativne povijesti
istina oslobađa

čitav život slušaš kako su ti pretci iz like ili grahova
odeš kad završiš školu ili faks na jedan put da vidiš gdje su to tvoji živjeli
nabaviš kola ideš se malo vozikati po juzi u vrijeme najvećeg bratstva jedinstva i prosperiteta krajem sedamdesetih
oteš tamo vidiš imanje svojih predaka kako neki dovučeni s dinare tu žive...srušena ti ckrva 1949.
a ti ne smiješ ni pitati nikog ko nas bre zavadi
a zauzvrat si dobio stan u zagrebu
ovo što sam ispričao je prepričana ispovijest živih osoba
ljudi koji su desetak godina poslije na referendumu srušili tu tvorevinu koja nije bila pravedna i koja je bazirana na lažima i hakiranim ustancima
sve zbog alternativne povijesti
istina oslobađa
- istra_hr
#24460 Re: Desavanja u Hrvatskoj
_BataZiv_0809 wrote: ↑28/07/2023 09:45Naravno. Ali ja govorim iz iskustva zivota u Zagrebu/HR kao nekoga ko nema tamo uobicajeno ime.
Ma, naravno...ti si "uvijek u pravu"
ali, ja sam u boljem i ljepsem drustvu.

-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#24462 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čekamo dan kada će labudan na forumu napisati jednu negativnu riječ o ustašama,NDH,Paveliću,Tuđmanu,i ostalim fašistima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24463 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uh sto ne zoves da ti pomognemistra_hr wrote: ↑28/07/2023 10:39_BataZiv_0809 wrote: ↑28/07/2023 09:45
Naravno. Ali ja govorim iz iskustva zivota u Zagrebu/HR kao nekoga ko nema tamo uobicajeno ime.![]()
Ma, naravno...ti si "uvijek u pravu"
ali, ja sam u boljem i ljepsem drustvu.![]()
![]()
-
moimoi
#24464 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Truba, nisu svi dobijali stanove. Nisu dobijali ljudi koji su ostali na zemlji i zivjeli od zemlje. Istina je negdje izmedju. Moji dida i nona su se odrekli zemlje (u korist svoje brace i sestara) ali su dobili stan i djeciji doplatak, sto ovi nisu imali. Danas, ovi imaju hrpu zemlje (moji rodjaci) dok je nama ostalo samo ono sto su oni stekli (dida i nona) svojim radom. Ja se ne zalim.
Sada imas toliko zemlje koja zjapi. Niko vise nece da se bavi zemljoradnjom. A u osti mah imas seljaka koji nema dovoljno zemlje da bi prehranio stoku, a da ne placa nekome sijeno… a vamo livada zarasla u travi, zjapi.
Sada imas toliko zemlje koja zjapi. Niko vise nece da se bavi zemljoradnjom. A u osti mah imas seljaka koji nema dovoljno zemlje da bi prehranio stoku, a da ne placa nekome sijeno… a vamo livada zarasla u travi, zjapi.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#24465 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa, ne postoji. Da ima nekog u rangu Kurjaka, čuli bi za njega.
Naravno da je Tarik nešto drugo od učesnika u nekom muzičkom programu.
Pjevači iz BiH još od sredine prošlog vijeka dolaze u Beograd kao centar muzičke industrije, i svako je naviknut na njih.
Ali drugo je to kada si jedan od najplaćenijih voditelja na HRT-u i da ti hrvatska država direktno silnu lovu daje već nekoliko decenija.
Eno, dok se malo više eksponiraš u medijima (a nisi dio GRAND estrade) proglase te mudžahedinom i snajperistom Armije BiH, vidi Feđin primjer. Sama činjenica da to i dan-danas pali kod većine u Srbiji je zastrašujuća.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#24466 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobro, ali imaš li i isto iskustvo u Beogradu? Ipak se o radi o usporedbi. Ja uopšte ne tvrdim da neki Bošnjak u Hrvatskoj nije de facto građanin drugog reda, samo kažem da je glupost reći da je biti isto Mujo u Hrvatskoj ili Srbiji. A turističko putovanje se tu ne pika._BataZiv_0809 wrote: ↑28/07/2023 09:45Naravno. Ali ja govorim iz iskustva zivota u Zagrebu/HR kao nekoga ko nema tamo uobicajeno ime.
Mi možemo reći da su politike obe države iste, ali je po mom mišljenju pogrešno reći da je i ostalo isto.
Osim toga, mi stalno pričamo o Beogradu, iako je on i unutar same Srbije specifičan. Koliko Bošnjaka živi u Subotici? Paraćinu? Pa u Priboju su neki dan mrtvo-hladno nekog mladića na smrt pretukli u kafiću, nikom ništa.
Bošnjake u Hrvatskoj imaš svugdje od Dubrovnika do Istre. Definitivno su diskriminisani, ali opet imaš mogućnost da budeš tamo Bošnjak, da dobiješ dozvolu za gradnju džamije, a ne da čekaš dan kada bude neki belaj pa i onu jednu (opet) zapale.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24467 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Imamsehohari wrote: ↑28/07/2023 11:46Dobro, ali imaš li i isto iskustvo u Beogradu? Ipak se o radi o usporedbi. Ja uopšte ne tvrdim da neki Bošnjak u Hrvatskoj nije de facto građanin drugog reda, samo kažem da je glupost reći da je biti isto Mujo u Hrvatskoj ili Srbiji. A turističko putovanje se tu ne pika._BataZiv_0809 wrote: ↑28/07/2023 09:45
Naravno. Ali ja govorim iz iskustva zivota u Zagrebu/HR kao nekoga ko nema tamo uobicajeno ime.
Mi možemo reći da su politike obe države iste, ali je po mom mišljenju pogrešno reći da je i ostalo isto.
Osim toga, mi stalno pričamo o Beogradu, iako je on i unutar same Srbije specifičan. Koliko Bošnjaka živi u Subotici? Paraćinu? Pa u Priboju su neki dan mrtvo-hladno nekog mladića na smrt pretukli u kafiću, nikom ništa.
Bošnjake u Hrvatskoj imaš svugdje od Dubrovnika do Istre. Definitivno su diskriminisani, ali opet imaš mogućnost da budeš tamo Bošnjak, da dobiješ dozvolu za gradnju džamije, a ne da čekaš dan kada bude neki belaj pa i onu jednu (opet) zapale.
- JohnnyS
#24468 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bošnjake iz Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj gledaju s visoka jednako kao i Hrvate iz Bosne i Hercegovine
jednostavno gledaju s visoka jer valjda imaju dojam da je Hrvatska Švedska za Bosnu i Hercegovinu. Jest, ali u kurcu što bi rekao još jedan vrlo dobro prihvaćeni Bošnjak s hrvatskim dokumentima, gospodin Emir H.
Kao netko tko je godine i godine života proveo po Hrvatskoj, običan puk se malo zamara i Bosnom i Hercegovinom i Bošnjacima. Puno su nabrijaniji na Srbe
Kao netko tko je godine i godine života proveo po Hrvatskoj, običan puk se malo zamara i Bosnom i Hercegovinom i Bošnjacima. Puno su nabrijaniji na Srbe
- Truba
#24469 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pitao sam jednog profu povijesti s filozofskog fakutleta u zagrebu
što je njima stjepan tomašević
rekli su mi stjepan ko?

što je njima stjepan tomašević
rekli su mi stjepan ko?
- Point.
- JohnnyS
#24471 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Podlegneš li labude ovim totalitarnim metodama javnog iskazivanja lojalnosti, pička si najveća
Zapravo kurac, žene su jače od muškaraca
Zapravo kurac, žene su jače od muškaraca
- Truba
#24472 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja sam prije bio komi
tako da znam neprijatelja u dušu
i skender beg je bio janjičar
tako da znam neprijatelja u dušu
i skender beg je bio janjičar
-
kakavdanakneiskustvu
#24473 Re: Desavanja u Hrvatskoj
prestajem pisati na forumu na mjesec dana ako labudan na ovoj temi napiše da je Pavelić bio Hitlerova podguzna muha,NDH fašistička ili nacistička kvazi država,da je Tuđman zajedno s Miloševićem zajedno radio na podjeli BiH,da je vrh Herceg bosne bio osuđen za UZP.
- dalmatinka
- Truba
#24475 Re: Desavanja u Hrvatskoj
možeš li mi to objasniti što je htio reći