Meho Kodro
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#51 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
Aj boze sad zale I za strucnjakom Petevom tipa u rangu Mese,Hadzija I sl.Izgleda da su nama potrebne 2-3 pobjede pa da od levata pravimo legendu.Meho ako je prihvatio sigurno zna sta ga ceka.Nekog znanja sigurno ima,hoce li biti autoritet medju igracima I sve posloziti po svojoj bolji vidjecemo.Zao bi mi bilo da dozivi sudbinu Safeta,Mese ,Faruka
-
PM72
#52 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
Treba i njemu ko i Faruku dati Pika karticu jer jedino na njoj mogu skupiti bodove.Kodro bio-niđe veze i bezveze
- Laplace
#53 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
Kažu da je Sebija trenutno bez angažmana.
- Laplace
#54 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
To je neizbježno. Svaki će doživjeti tu sudbina dok se kod nas sve ne posloži (ako se to ikad desi).luckylaka wrote: ↑23/07/2023 15:02 Aj boze sad zale I za strucnjakom Petevom tipa u rangu Mese,Hadzija I sl.Izgleda da su nama potrebne 2-3 pobjede pa da od levata pravimo legendu.Meho ako je prihvatio sigurno zna sta ga ceka.Nekog znanja sigurno ima,hoce li biti autoritet medju igracima I sve posloziti po svojoj bolji vidjecemo.Zao bi mi bilo da dozivi sudbinu Safeta,Mese ,Faruka
- atmel
#55 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
Ponovo Hadžibegića 
- jantruscek
#56 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
Nikola Nikic bi bio idealan
-
Crvena Tifoza
#57 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
Nadao sam se Vahidu.dječak sa šibicama wrote: ↑23/07/2023 11:49 I Dalic je dosao kao anonimus koji je trenirao Varteks i neke arapske klubove. Mozda i nije katastrofa sto trener nema neki CV iza sebe, ali problem je jedino sto je Dalic dosao na zavrsen posao, slozenu ekipu, samo ih digao na svoj nacin.
Kodro tek mora sloziti ekipu, a tu se trazi i neko znanje. Ovaj prije njega ostavio nered. Nadam se da je spreman sagledati realnu situaciju, graditi ekipu kroz ostatak kvalifikacija i baciti sve na baraz, gdje cini mi se Norveska ceka i to prilicno siguran scenario.
Nama u ovom trenutku treba neko ko će postrojiti reprezentaciju za idućih deset godina. Kod nas ova smjena generacije predugo traje. Nikad nismo našli adekvatne zamjene za igrače iz naše zlatne generacije.
Ne znam hoće li se moći Kodro odazvati izazovu. Valjda i on sam zna u šta dolazi.
- luckylaka
#58 Re: Meho Kodro
Ako je Meho preuzeo ja bi mu dao sansu bez ugovora I postavio cilj do kraja kvalifikacija .16 bodova kako znas I umijes cak I 18 sto znaci sve pobjede do kraja.Druze preuzimas reprezentaciju,znas kakvo je stanje ,poznajes igracki kadar.Bujrum ugovor na 6 utakmica I 5+1 pobjeda.Ako mislis da ne mozes nemoj brate dolaziti,da I od tebe pravimo klovna.Nisi ti to zasluzio.
-
Crvena Tifoza
#59 Re: Meho Kodro
Ne postoji nijedan selektor na svijetu koji ti može nešto tako obećati i potpisati. Pa nije Šumi da vozi ferarija nego folcikuluckylaka wrote: ↑25/07/2023 01:31 Ako je Meho preuzeo ja bi mu dao sansu bez ugovora I postavio cilj do kraja kvalifikacija .16 bodova kako znas I umijes cak I 18 sto znaci sve pobjede do kraja.Druze preuzimas reprezentaciju,znas kakvo je stanje ,poznajes igracki kadar.Bujrum ugovor na 6 utakmica I 5+1 pobjeda.Ako mislis da ne mozes nemoj brate dolaziti,da I od tebe pravimo klovna.Nisi ti to zasluzio.
- Laplace
#60 Re: Meho Kodro
Spačeka, moliću lijepo.Crvena Tifoza wrote: ↑25/07/2023 04:40Ne postoji nijedan selektor na svijetu koji ti može nešto tako obećati i potpisati. Pa nije Šumi da vozi ferarija nego folcikuluckylaka wrote: ↑25/07/2023 01:31 Ako je Meho preuzeo ja bi mu dao sansu bez ugovora I postavio cilj do kraja kvalifikacija .16 bodova kako znas I umijes cak I 18 sto znaci sve pobjede do kraja.Druze preuzimas reprezentaciju,znas kakvo je stanje ,poznajes igracki kadar.Bujrum ugovor na 6 utakmica I 5+1 pobjeda.Ako mislis da ne mozes nemoj brate dolaziti,da I od tebe pravimo klovna.Nisi ti to zasluzio.![]()
- Haris.ba
#61 Re: Meho Kodro
Je li inace selektori sklapaju ugovore gdje se kaze koliko bodova se mora osvojiti?
Mozda tako i treba. I reci koliko napadaci trebaju golova da daju, koliko golmani ne smiju goliva da prime....
Mozda tako i treba. I reci koliko napadaci trebaju golova da daju, koliko golmani ne smiju goliva da prime....
- Altsa
#62 Re: Meho Kodro
Od Mehe se ne moze traziti da putem kvalifikacija nesto uradi jer je rukfas sve zasro. Njemu treba postaviti uslov baraz a do tada da reprezentaciju uigrava i otkine bodova kolko moze kroz kvalifikacije.
- luckylaka
#63 Re: Meho Kodro
Nisam ni napisao da selektor obeca nego da savez postavi uslov.Mjenjacemo selektora ko Sarajevo trenera dok ne naletimo na pravog.Ovih 5 utakmica osim Portugala ako ne mozemo dobiti onda I baraz predatiCrvena Tifoza wrote: ↑25/07/2023 04:40Ne postoji nijedan selektor na svijetu koji ti može nešto tako obećati i potpisati. Pa nije Šumi da vozi ferarija nego folcikuluckylaka wrote: ↑25/07/2023 01:31 Ako je Meho preuzeo ja bi mu dao sansu bez ugovora I postavio cilj do kraja kvalifikacija .16 bodova kako znas I umijes cak I 18 sto znaci sve pobjede do kraja.Druze preuzimas reprezentaciju,znas kakvo je stanje ,poznajes igracki kadar.Bujrum ugovor na 6 utakmica I 5+1 pobjeda.Ako mislis da ne mozes nemoj brate dolaziti,da I od tebe pravimo klovna.Nisi ti to zasluzio.![]()
- luckylaka
#64 Re: Meho Kodro
Pa upravo od Mehe treba traziti da ispravi Ono sto je prethidni zasto,neka se pokaze koliko vrijedi.Sto pucamo na baraz ako jos imamo sanse da idemo direktno.Jebo pesimizam cijeli zivotu nas to pratim.Imamo raspored do kraja za pozeljeti,idemo oprobati
- Altsa
#65 Re: Meho Kodro
Normalno da nece odustati ali je suludo da mu se to stavi kao uslov s obzirom da je rukfas usro motku..
- luckylaka
#66 Re: Meho Kodro
Pa me moze mu se uslove staviti da pripremi ekipu za baraz a ovamo zijani 2-3 utakmice od levata do baraza.Pa mi bi ga razapeli gore nego Hadziju.Dakle jos imamo sanse za direktno,idemo o tome razmisljati
- UNDERTAKER2015
#67 Re: Meho Kodro
Jedini krkan koji je šutnuo loptu u okean na F. otocima..
- Better Man
#68 Re: Meho Kodro - novi selektor Bosne i Hercegovine
Vahid će doći samo onda kad dobije odriješene ruke da on izabere sam sebi pomoćnike i da se isključivo on pita ko će biti pozvan u reprezentaciju. I naravno, Vaha bi uveo čeličnu disciplinu i treniralo bi se u modrnom kampu u Zenici, a ne u Sarajevu i ako bi se igrači bunili zbog toga, nabio bi ih sve nogom u dupe i protjerao. Vaha ne bi pristao raditi u javašluku i da mu drugi određuju pomoćnike i kroje koga će pozvati u reprezentaciju.Crvena Tifoza wrote: ↑24/07/2023 23:26Nadao sam se Vahidu.dječak sa šibicama wrote: ↑23/07/2023 11:49 I Dalic je dosao kao anonimus koji je trenirao Varteks i neke arapske klubove. Mozda i nije katastrofa sto trener nema neki CV iza sebe, ali problem je jedino sto je Dalic dosao na zavrsen posao, slozenu ekipu, samo ih digao na svoj nacin.
Kodro tek mora sloziti ekipu, a tu se trazi i neko znanje. Ovaj prije njega ostavio nered. Nadam se da je spreman sagledati realnu situaciju, graditi ekipu kroz ostatak kvalifikacija i baciti sve na baraz, gdje cini mi se Norveska ceka i to prilicno siguran scenario.
Nama u ovom trenutku treba neko ko će postrojiti reprezentaciju za idućih deset godina. Kod nas ova smjena generacije predugo traje. Nikad nismo našli adekvatne zamjene za igrače iz naše zlatne generacije.
Ne znam hoće li se moći Kodro odazvati izazovu. Valjda i on sam zna u šta dolazi.
- Logovan
#69 Re: Meho Kodro
Mirza Varesanovic je slobodan, pa eto neka se razmisli 
- luckylaka
- Pandakonda
#71 Re: Meho Kodro
Ja ne znam zasto ljudi misle da bi Vaha nesto magicno rijesio ?
Jedan od onih Marokanskih analiticara je najbolje opisao njegovu situaciju. Vaha je uvijek bio ters i nije razumio da se strategija mora prilagođavati ekipi koju treniras. Nije slucajnost da je covjek otjeran od strane svake repke koju je vodio i rijetko je ko imao pozitivno sta reci za njega.
Ti ne mozes nametnuti mentalitet drasticno drugaciji od same ekipe. Nasa repka je jela meso i isla na nargile cak i prije kad su bili dobri rezultati ali su treneri poput Cire to znali iskoristiti. Jedno je da ti napravis kostur ekipe, a drugo je kakav mentalitet napravis. Vaha je svugdje kostur napravio ali je uvijek prevladao njegov ego i sva mu filozofija pada u vodu kad igraci nemaju povezanost sa trenerom. On misli da ce ispast faca ako ce izbaciti glavne igrace a ustvari napravi belaj sam sebi.
Ako ćemo realno gledati situaciju u kojoj se nalazimo, Kodro i mozda jos par ljudi je nas limit. Bosna nije atraktivna repka za vodit, stavise postala je vruc krompir od kojeg se bjezi radi visokih ocekivanja. A sa druge strane nemamo dovoljno para da na osnovu toga privucemo neko zvucno trenersko ime. Ostaje nada da nas zadesi neki Dalićev scenario gdje ce neko bas dobro motivisati igrace i dici repku da opet postane atraktivna u evropi.
Ti ne mozes nametnuti mentalitet drasticno drugaciji od same ekipe. Nasa repka je jela meso i isla na nargile cak i prije kad su bili dobri rezultati ali su treneri poput Cire to znali iskoristiti. Jedno je da ti napravis kostur ekipe, a drugo je kakav mentalitet napravis. Vaha je svugdje kostur napravio ali je uvijek prevladao njegov ego i sva mu filozofija pada u vodu kad igraci nemaju povezanost sa trenerom. On misli da ce ispast faca ako ce izbaciti glavne igrace a ustvari napravi belaj sam sebi.
Ako ćemo realno gledati situaciju u kojoj se nalazimo, Kodro i mozda jos par ljudi je nas limit. Bosna nije atraktivna repka za vodit, stavise postala je vruc krompir od kojeg se bjezi radi visokih ocekivanja. A sa druge strane nemamo dovoljno para da na osnovu toga privucemo neko zvucno trenersko ime. Ostaje nada da nas zadesi neki Dalićev scenario gdje ce neko bas dobro motivisati igrace i dici repku da opet postane atraktivna u evropi.
- luckylaka
#72 Re: Meho Kodro
Pratim reprezentaciju od utakmice sa Fortunom 95-e ustvari zivim sa reprezentacijom.E sad vidim vecina ovdasnjih forumas uzdise u nebo pokojnog Ciru Blazevica pa sad ja ili Sam prespavao ili ne znam za te njegove uspjehe sa BiH Reprezentacijom.Molim one Malo upucenije da mi pojasne sta je Ciro to napravio sa reprezentacijom.Hvala
- p206
#73 Re: Meho Kodro
nama ne treba neko zvučno ime, nama treba školovan trener a takvih je puna druga Bundesliga npr. ako ne možemo platiti trenera iz druge lige onda treba da smijenimo savez koji je nesposoban da generiše profit i privuče sponzore u zemlji gdje je fudbal ubjedljivo najpopularniji sportPandakonda wrote: ↑27/07/2023 23:31 Ja ne znam zasto ljudi misle da bi Vaha nesto magicno rijesio ?Jedan od onih Marokanskih analiticara je najbolje opisao njegovu situaciju. Vaha je uvijek bio ters i nije razumio da se strategija mora prilagođavati ekipi koju treniras. Nije slucajnost da je covjek otjeran od strane svake repke koju je vodio i rijetko je ko imao pozitivno sta reci za njega.
.
ovi treneri koji su završili licencu negdje u Jablanici kod nas nisu školovani treneri... oni samo imaju papir
- mayab
#74 Re: Meho Kodro
u principu, Ćiro je prije svega bio glasna medijska ličnost , "britkog" jezika i osebujnog stila u javnim istupima....luckylaka wrote: ↑28/07/2023 02:07 Pratim reprezentaciju od utakmice sa Fortunom 95-e ustvari zivim sa reprezentacijom.E sad vidim vecina ovdasnjih forumas uzdise u nebo pokojnog Ciru Blazevica pa sad ja ili Sam prespavao ili ne znam za te njegove uspjehe sa BiH Reprezentacijom.Molim one Malo upucenije da mi pojasne sta je Ciro to napravio sa reprezentacijom.Hvala
- jantruscek
#75 Re: Meho Kodro
vlada misljenje da je Ciro napravio Papetu ekipuluckylaka wrote: ↑28/07/2023 02:07 Pratim reprezentaciju od utakmice sa Fortunom 95-e ustvari zivim sa reprezentacijom.E sad vidim vecina ovdasnjih forumas uzdise u nebo pokojnog Ciru Blazevica pa sad ja ili Sam prespavao ili ne znam za te njegove uspjehe sa BiH Reprezentacijom.Molim one Malo upucenije da mi pojasne sta je Ciro to napravio sa reprezentacijom.Hvala
a Pape je samo sjedio na klupi dva ciklusa u suskavcu i gledao VHS
onda se nekim cudom desilo to da odemo na Svjetsko u Brazilu